X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, no trochę nas tu tarczycowych jest ;-)
    Pineapple, też mnie zdecydowanie bardziej mdli jak jestem głodna. Więc większość dnia spędzam na jedzeniu :-P

Pineapple lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple mój termin :-)

A ja mam doła. Przez pracę... Nasłuchałam się. Podwyżkę zabrali.:'(

Pineapple lubi tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale w moim życiu zachodzą duże zmiany:)
    Chłopak Mi się oświadczył i za niecale 2 miesiące planujemy ślub:) Już prawie wszystko załatwione więc mam czas napisać:)
    Miewałam okropne mdłości, codziennie zastanawiam się co zjeść by nie zwymiotować, rano mam przy łóżku biszkopty i zaraz po przebudzeniu zażywam prevomit,
    wielka ochota na cytrusy i wszystkie kwaśne owoce, odrzuca od mięsa, słodyczy.
    Byliśmy już 2 razy z narzeczonym na wizycie u lekarza ostatnio widzieliśmy bicie serduszka, piękne przeżycie, duży problem mam z trądzikiem jestem całą obsypana, twarz, dekolt, plecy, jestem bardzo nerwowa,
    mam nadzieje że u was wszystko w porządku i będe miała okazje częściej tu zaglądać:)
    BUZIAKI

Aliskaa, Tusianka, pomarańczka_33, Kinga. lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Hej Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale w moim życiu zachodzą duże zmiany:)
    Chłopak Mi się oświadczył i za niecale 2 miesiące planujemy ślub:) Już prawie wszystko załatwione więc mam czas napisać:)
    Miewałam okropne mdłości, codziennie zastanawiam się co zjeść by nie zwymiotować, rano mam przy łóżku biszkopty i zaraz po przebudzeniu zażywam prevomit,
    wielka ochota na cytrusy i wszystkie kwaśne owoce, odrzuca od mięsa, słodyczy.
    Byliśmy już 2 razy z narzeczonym na wizycie u lekarza ostatnio widzieliśmy bicie serduszka, piękne przeżycie, duży problem mam z trądzikiem jestem całą obsypana, twarz, dekolt, plecy, jestem bardzo nerwowa,
    mam nadzieje że u was wszystko w porządku i będe miała okazje częściej tu zaglądać:)
    BUZIAKI

To masz podobnie jak ja... też niedługo ślub, dużo biegania za tym, wybór sukni ślubnej. Sala zarezerwowana, nauki przedmałżeńskie w toku...

• oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    To masz podobnie jak ja... też niedługo ślub, dużo biegania za tym, wybór sukni ślubnej. Sala zarezerwowana, nauki przedmałżeńskie w toku...
    My też:) Sala, zespół, kościół nauki weekendowe mamy dopiero 9 i 10 września:) zaproszenia beda gotowe dopiero za tydzień, dużo stresu, biegania ale mam nadzieje że warto, chłopak pracuje w Niemczech więc też planuje przyjazd do Pl na stałe całe życie przewróciło się do góry nogami jesteśmy bardzo szczęśliwi, co prawda nie wiem jak z suknią w końcu będzie to już 18 tydzień :O Ciekawe jaki bede miała brzuszek, z tego powodu też szyje suknie i pierwsze przymiarki mam dopiero pod koniec tego miesiąca:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to widzę, że nie jestem sama z moją ciągłą potrzebą pochłaniania czegoś :) jak nie jem mdłości uderzają z powalającą mocą... całe szczęście bez wymiotów! u mnie najgorszy jest brak sił i ból brzucha. Ledwo doczłapuję się do łazienki... Na szczęście mam wyrozumiałego i kochanego Męża, który wszystko ogarnia i wyrozumiałych szefów, którzy pozwolili mi na pracę zdalną. Mam nadzieję, że po wrześniu stanę na nogi bo póki co moim królestwem jest moje łóżko... No i na pewno nie pomagają mi moje nietolerancje pokarmowe plus jeszcze teraz ciążowe "nie" na niektóre produkty choćby mięso, które normalnie uwielbiam ;) no i strasznie często mi się zmieniają preferencje smakowe, jednego dnia zjem zupę a drugiego nie mogę już na nią patrzeć :P
    to moja pierwsza upragniona ciąża ale w życiu nie spodziewałam się, że tak ciężko będę ją znosić...
    no dobra, czas na jogurt ;)
    a Wam dziewczyny przygotowującym się do ślubu szczerze gratuluję, piękne przeżycie! <3

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    noo to widzę, że nie jestem sama z moją ciągłą potrzebą pochłaniania czegoś :) jak nie jem mdłości uderzają z powalającą mocą... całe szczęście bez wymiotów! u mnie najgorszy jest brak sił i ból brzucha. Ledwo doczłapuję się do łazienki... Na szczęście mam wyrozumiałego i kochanego Męża, który wszystko ogarnia i wyrozumiałych szefów, którzy pozwolili mi na pracę zdalną. Mam nadzieję, że po wrześniu stanę na nogi bo póki co moim królestwem jest moje łóżko... No i na pewno nie pomagają mi moje nietolerancje pokarmowe plus jeszcze teraz ciążowe "nie" na niektóre produkty choćby mięso, które normalnie uwielbiam ;) no i strasznie często mi się zmieniają preferencje smakowe, jednego dnia zjem zupę a drugiego nie mogę już na nią patrzeć :P
    to moja pierwsza upragniona ciąża ale w życiu nie spodziewałam się, że tak ciężko będę ją znosić...
    a Wam dziewczyny przygotowującym się do ślubu szczerze gratuluję, piękne przeżycie! <3
    Dziękuje Pomarańczko:) Myślałaś o braniu prevomitu? Mi naprawdę pomógł na mdłości, po przebudzeniu zażywam jedną tabletkę i wyleguje jescze pół godzinki po czym wstaje zażywam drugą i cały dzień bez mdłości (no chyba że jade samochodem to wymioty murowane) :)
    Mnie dodatkowo chyba łapie zapalenie pęcherza, robie co mogę, żeby się uratować, nie chciałabym narazie zażywać zadnych antybiotyków

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa bardzo dziękuję za serduszko przy dacie:) Wspaniale zarządzasz tą naszą listą!

Aliskaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png

Wysłany: 5 września 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 - ja z przyjmowaniem czegokolwiek jestem bardzo ostrożna własnie ze względu na moje wrażliwe jelitka, moja pani doktor zaleciła witaminy dopiero po skończonym 10 tygodniu z tego właśnie względu :)
    wizytę mam 22.09, dzień wcześniej usg, jak do tego czasu mi nie przejdą mdłości to zapytam lekarkę o prevomit :)

Wysłany: 5 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 - no i trzymam kciuki za Twój pęcherz! oby się obyło bez antybiotyku! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    My też:) Sala, zespół, kościół nauki weekendowe mamy dopiero 9 i 10 września:) zaproszenia beda gotowe dopiero za tydzień, dużo stresu, biegania ale mam nadzieje że warto, chłopak pracuje w Niemczech więc też planuje przyjazd do Pl na stałe całe życie przewróciło się do góry nogami jesteśmy bardzo szczęśliwi, co prawda nie wiem jak z suknią w końcu będzie to już 18 tydzień :O Ciekawe jaki bede miała brzuszek, z tego powodu też szyje suknie i pierwsze przymiarki mam dopiero pod koniec tego miesiąca:)
    no właśnie najgorzej z suknią ;) ja mam taką wiązaną z tyłu w typie księżniczki :) też zaproszeń jeszcze nie mam gotowych, są w trakcie... a potem jeszcze zawieź każdemu...eh a co do zespołu to jeszcze nie wiem jaki... termin ślubu mam taki, że na szczęście jest w czym wybierać - sala, zespół...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123 pamietaj lepiej czasem antybiotyk niz zapalenie nerek wiem co piszebo 3 tygodnie temu bronilam sie od antybiotyku przez 5dni urosept plus żurawina i 3 litry wody skonczylonsie szpitalem i antybiotykiem na 5dni 2 razy dziennie.
    Trzymam kciukinza zdrowko oby przeszło.
    Ja mam prenatalne na 26 września robie u innego lekarza niż moj jakoś wole aby 2 dobruch lekarzy robiło usg. Ifam mojemu ale ten ma super sprzęt plus dobre opinie do tego podaje płeć co jest miłym dodatkiem do stresujacego badania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki tsh. Jak wcześniej było 0,29 to dzisiaj 3,2. Normalnie nie mam siły do tego cholerstwa :-(

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj pojawiły kremowe upławy, boje się że to jakiś stan zapalny:/ Nic nie swędzi, ani nie piecze, także będe obserwować pare dni... Mam nadzieję, że to nic groźnego.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tarczycowa ;) Niedoczynność i Hashimoto. Problemy ujawniły mi się w czasie pierwszej ciąży i tak się za mną ciągną do teraz. A biorę sporą dawkę, bo Letrox 100

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, mi Hashimoto zdiagnozowano podczas starań o pierwsze dziecko. Oby tylko teraz malenstwu nie zaszkodziło :-(

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jakiegoś doła, od 3 dni mam zaparcie, brzuch jak balon, a na wadzie + 3 kg!! jak tak dalej pójdzie to niczym urodzę będzie 100 kg! :( :(
    a jem mało bo mnie mdli ehh :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Pineapple mój termin :-)

A ja mam doła. Przez pracę... Nasłuchałam się. Podwyżkę zabrali.:'(
    jak to zabrali?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Bianka, mi Hashimoto zdiagnozowano podczas starań o pierwsze dziecko. Oby tylko teraz malenstwu nie zaszkodziło :-(
    Spokojnie, jak bierzesz leki, to będzie wszystko w porządku :)
    Najgorzej jak się ma i nie wie, wtedy mogą być duże problemy :/

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:

mam to samo. 1 ciaza upragniona i tez jestem w szoku ze tak zle mozna sie czuc. mdlosci mam mocne i calodzienne, kilka razy wymiotowalam, nie moge jesc i pic, najlepiej jak leze bo nawet jak siedze mdlosci poteguja, nie spominajac o chodzeniu... gdybym tylko mogla jesc to mniej bym sie denerwowala, bo trtaz jest najwazniejszy czas rozwoju kropeczki a ja malo co jem i boje sie czy dziecko bedzie zdrowe :(

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ