SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, no trochę nas tu tarczycowych jest ;-)
    Pineapple, też mnie zdecydowanie bardziej mdli jak jestem głodna. Więc większość dnia spędzam na jedzeniu :-P

Pineapple lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple mój termin :-)

A ja mam doła. Przez pracę... Nasłuchałam się. Podwyżkę zabrali.:'(

Pineapple lubi tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale w moim życiu zachodzą duże zmiany:)
    Chłopak Mi się oświadczył i za niecale 2 miesiące planujemy ślub:) Już prawie wszystko załatwione więc mam czas napisać:)
    Miewałam okropne mdłości, codziennie zastanawiam się co zjeść by nie zwymiotować, rano mam przy łóżku biszkopty i zaraz po przebudzeniu zażywam prevomit,
    wielka ochota na cytrusy i wszystkie kwaśne owoce, odrzuca od mięsa, słodyczy.
    Byliśmy już 2 razy z narzeczonym na wizycie u lekarza ostatnio widzieliśmy bicie serduszka, piękne przeżycie, duży problem mam z trądzikiem jestem całą obsypana, twarz, dekolt, plecy, jestem bardzo nerwowa,
    mam nadzieje że u was wszystko w porządku i będe miała okazje częściej tu zaglądać:)
    BUZIAKI

Aliskaa, Tusianka, pomarańczka_33, Kinga. lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Hej Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale w moim życiu zachodzą duże zmiany:)
    Chłopak Mi się oświadczył i za niecale 2 miesiące planujemy ślub:) Już prawie wszystko załatwione więc mam czas napisać:)
    Miewałam okropne mdłości, codziennie zastanawiam się co zjeść by nie zwymiotować, rano mam przy łóżku biszkopty i zaraz po przebudzeniu zażywam prevomit,
    wielka ochota na cytrusy i wszystkie kwaśne owoce, odrzuca od mięsa, słodyczy.
    Byliśmy już 2 razy z narzeczonym na wizycie u lekarza ostatnio widzieliśmy bicie serduszka, piękne przeżycie, duży problem mam z trądzikiem jestem całą obsypana, twarz, dekolt, plecy, jestem bardzo nerwowa,
    mam nadzieje że u was wszystko w porządku i będe miała okazje częściej tu zaglądać:)
    BUZIAKI

To masz podobnie jak ja... też niedługo ślub, dużo biegania za tym, wybór sukni ślubnej. Sala zarezerwowana, nauki przedmałżeńskie w toku...

• oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    To masz podobnie jak ja... też niedługo ślub, dużo biegania za tym, wybór sukni ślubnej. Sala zarezerwowana, nauki przedmałżeńskie w toku...
    My też:) Sala, zespół, kościół nauki weekendowe mamy dopiero 9 i 10 września:) zaproszenia beda gotowe dopiero za tydzień, dużo stresu, biegania ale mam nadzieje że warto, chłopak pracuje w Niemczech więc też planuje przyjazd do Pl na stałe całe życie przewróciło się do góry nogami jesteśmy bardzo szczęśliwi, co prawda nie wiem jak z suknią w końcu będzie to już 18 tydzień :O Ciekawe jaki bede miała brzuszek, z tego powodu też szyje suknie i pierwsze przymiarki mam dopiero pod koniec tego miesiąca:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to widzę, że nie jestem sama z moją ciągłą potrzebą pochłaniania czegoś :) jak nie jem mdłości uderzają z powalającą mocą... całe szczęście bez wymiotów! u mnie najgorszy jest brak sił i ból brzucha. Ledwo doczłapuję się do łazienki... Na szczęście mam wyrozumiałego i kochanego Męża, który wszystko ogarnia i wyrozumiałych szefów, którzy pozwolili mi na pracę zdalną. Mam nadzieję, że po wrześniu stanę na nogi bo póki co moim królestwem jest moje łóżko... No i na pewno nie pomagają mi moje nietolerancje pokarmowe plus jeszcze teraz ciążowe "nie" na niektóre produkty choćby mięso, które normalnie uwielbiam ;) no i strasznie często mi się zmieniają preferencje smakowe, jednego dnia zjem zupę a drugiego nie mogę już na nią patrzeć :P
    to moja pierwsza upragniona ciąża ale w życiu nie spodziewałam się, że tak ciężko będę ją znosić...
    no dobra, czas na jogurt ;)
    a Wam dziewczyny przygotowującym się do ślubu szczerze gratuluję, piękne przeżycie! <3

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    noo to widzę, że nie jestem sama z moją ciągłą potrzebą pochłaniania czegoś :) jak nie jem mdłości uderzają z powalającą mocą... całe szczęście bez wymiotów! u mnie najgorszy jest brak sił i ból brzucha. Ledwo doczłapuję się do łazienki... Na szczęście mam wyrozumiałego i kochanego Męża, który wszystko ogarnia i wyrozumiałych szefów, którzy pozwolili mi na pracę zdalną. Mam nadzieję, że po wrześniu stanę na nogi bo póki co moim królestwem jest moje łóżko... No i na pewno nie pomagają mi moje nietolerancje pokarmowe plus jeszcze teraz ciążowe "nie" na niektóre produkty choćby mięso, które normalnie uwielbiam ;) no i strasznie często mi się zmieniają preferencje smakowe, jednego dnia zjem zupę a drugiego nie mogę już na nią patrzeć :P
    to moja pierwsza upragniona ciąża ale w życiu nie spodziewałam się, że tak ciężko będę ją znosić...
    a Wam dziewczyny przygotowującym się do ślubu szczerze gratuluję, piękne przeżycie! <3
    Dziękuje Pomarańczko:) Myślałaś o braniu prevomitu? Mi naprawdę pomógł na mdłości, po przebudzeniu zażywam jedną tabletkę i wyleguje jescze pół godzinki po czym wstaje zażywam drugą i cały dzień bez mdłości (no chyba że jade samochodem to wymioty murowane) :)
    Mnie dodatkowo chyba łapie zapalenie pęcherza, robie co mogę, żeby się uratować, nie chciałabym narazie zażywać zadnych antybiotyków

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa bardzo dziękuję za serduszko przy dacie:) Wspaniale zarządzasz tą naszą listą!

Aliskaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png

Wysłany: 5 września 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 - ja z przyjmowaniem czegokolwiek jestem bardzo ostrożna własnie ze względu na moje wrażliwe jelitka, moja pani doktor zaleciła witaminy dopiero po skończonym 10 tygodniu z tego właśnie względu :)
    wizytę mam 22.09, dzień wcześniej usg, jak do tego czasu mi nie przejdą mdłości to zapytam lekarkę o prevomit :)

Wysłany: 5 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 - no i trzymam kciuki za Twój pęcherz! oby się obyło bez antybiotyku! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    My też:) Sala, zespół, kościół nauki weekendowe mamy dopiero 9 i 10 września:) zaproszenia beda gotowe dopiero za tydzień, dużo stresu, biegania ale mam nadzieje że warto, chłopak pracuje w Niemczech więc też planuje przyjazd do Pl na stałe całe życie przewróciło się do góry nogami jesteśmy bardzo szczęśliwi, co prawda nie wiem jak z suknią w końcu będzie to już 18 tydzień :O Ciekawe jaki bede miała brzuszek, z tego powodu też szyje suknie i pierwsze przymiarki mam dopiero pod koniec tego miesiąca:)
    no właśnie najgorzej z suknią ;) ja mam taką wiązaną z tyłu w typie księżniczki :) też zaproszeń jeszcze nie mam gotowych, są w trakcie... a potem jeszcze zawieź każdemu...eh a co do zespołu to jeszcze nie wiem jaki... termin ślubu mam taki, że na szczęście jest w czym wybierać - sala, zespół...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123 pamietaj lepiej czasem antybiotyk niz zapalenie nerek wiem co piszebo 3 tygodnie temu bronilam sie od antybiotyku przez 5dni urosept plus żurawina i 3 litry wody skonczylonsie szpitalem i antybiotykiem na 5dni 2 razy dziennie.
    Trzymam kciukinza zdrowko oby przeszło.
    Ja mam prenatalne na 26 września robie u innego lekarza niż moj jakoś wole aby 2 dobruch lekarzy robiło usg. Ifam mojemu ale ten ma super sprzęt plus dobre opinie do tego podaje płeć co jest miłym dodatkiem do stresujacego badania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki tsh. Jak wcześniej było 0,29 to dzisiaj 3,2. Normalnie nie mam siły do tego cholerstwa :-(

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj pojawiły kremowe upławy, boje się że to jakiś stan zapalny:/ Nic nie swędzi, ani nie piecze, także będe obserwować pare dni... Mam nadzieję, że to nic groźnego.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tarczycowa ;) Niedoczynność i Hashimoto. Problemy ujawniły mi się w czasie pierwszej ciąży i tak się za mną ciągną do teraz. A biorę sporą dawkę, bo Letrox 100

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, mi Hashimoto zdiagnozowano podczas starań o pierwsze dziecko. Oby tylko teraz malenstwu nie zaszkodziło :-(

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jakiegoś doła, od 3 dni mam zaparcie, brzuch jak balon, a na wadzie + 3 kg!! jak tak dalej pójdzie to niczym urodzę będzie 100 kg! :( :(
    a jem mało bo mnie mdli ehh :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Pineapple mój termin :-)

A ja mam doła. Przez pracę... Nasłuchałam się. Podwyżkę zabrali.:'(
    jak to zabrali?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Bianka, mi Hashimoto zdiagnozowano podczas starań o pierwsze dziecko. Oby tylko teraz malenstwu nie zaszkodziło :-(
    Spokojnie, jak bierzesz leki, to będzie wszystko w porządku :)
    Najgorzej jak się ma i nie wie, wtedy mogą być duże problemy :/

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:

mam to samo. 1 ciaza upragniona i tez jestem w szoku ze tak zle mozna sie czuc. mdlosci mam mocne i calodzienne, kilka razy wymiotowalam, nie moge jesc i pic, najlepiej jak leze bo nawet jak siedze mdlosci poteguja, nie spominajac o chodzeniu... gdybym tylko mogla jesc to mniej bym sie denerwowala, bo trtaz jest najwazniejszy czas rozwoju kropeczki a ja malo co jem i boje sie czy dziecko bedzie zdrowe :(

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ