X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    U nas już dzisiaj 3 kupa , co się nigdy nie zdarzało i teraz ta ostatnia była ze sluzem. Czwartek piątek dostała pasternak. Wczoraj nic , a dzisiaj troszkę ziemniaczka z masełkiem, ale w sumie może zjadła łyżeczkę (ale dwie wcześniejsze kupy były przed ziemniakiem) . Czy to może być od tego Pasternaka czy to coś innego ? Może na zęby ?
    Gorączki nie ma .
    Ja na twoim miejscu zrobiłabym przerwę. Jak kupy się unormują to pojedynczo (z większym odstępem czasowym sprawdziłabym jeszcze raz te produkty. Bo może który nie służy lub dziecko złapało jakaś drobna infekcje wirusową itp. Wg zaleceń, to właśnie produkty eliminuje się po podwójnej próbie (drugie podejście po całkowitym ustąpieniu objawôw (pomijając sytuacje gdy reakcja jest natychmiastowa lub na tyle silna, że może być zagrożeniem.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Mały zrobił dzisiaj z 3 kupy w tym ostatnia mała była i sluzowata z niteczkami krwi :/ myślicie że to po tej dyni?

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 może mu nie podeszła ta dynia :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( i co teraz, jutro dawać i zobaczyć jak będzie czy odpuścić? :(

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Katy to u nas podobnie :)

Chciałabym, żeby już wyszły. Może spalaby wreszcie spokojniej... I zaczęła jeść znowu, bo ostatnio tylko cycek... Wczoraj i dziś jeszcze trochę jogurtu z owocami na śniadanie. Zupek prawie w ogóle:/

A takie akrobacje od dłuższego czasu uskutecznia O.o

https://naforum.zapodaj.net/792fe3d167b1.jpg.html

U nas niestety takich akrobacji jeszcze nie ma, ale za to mamy taka sama zabawke kotka :D Moja siostra mu kupila w tym jakze meskim kolorze :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 nie wiem szczerze mówiąc :/ ja przy kalafiorze jak wzdęc dostała to zrezygnowałam, bo dość, że ma zaparcia ciągle to jeszcze to... :/

Katy haha :D my też dostaliśmy tą zabawkę, mała ją lubi bardzo :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo wzbudzila zainteresowanie u psa niestety wiec Kamilek rzadko sie nia bawi :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    U mnie bardzo wzbudzila zainteresowanie u psa niestety wiec Kamilek rzadko sie nia bawi :(

Ups :/ Lilce koty piłeczki podbierają xD

Dziewczyny,czy Wasze dzieci tez ogarnia takie szaleństwo przed spaniem...? No przecież moja to się zachowuje, jakby jej ktoś coś dosypał O.o lata po całym łóżku, nie nadążam za nią... Człapie do ściany, łapię ją, odwracam w przeciwnym kierunku, ta próbuję zlazic z materaca, łapię ją znowu, próbuję położyć i dać cyca, jeszcze bluzki nie zdążę podnieść, ta już jest na brzuchu i przewala się z poduszką (układamy takie poduszki - walce, żeby się w głowę na spaniu nie walnela o ścianę), wzięłam jej poduszkę, ona już przy ścianie, odwróciłam, złapała pieluchę i się nakrywa nią... O.o normalnie nie da się jej okiełznać. Usypiam ją ostatnio po ponad półtorej godziny, kiedy jeszcze z tydzień temu brała cyca, parę minut i śpi O.o

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dupka tez w gorze, ale rece leza na podlodze. Raczki nie ogarniaja co Henio chce zrobic. Ale skubany tak sie wygina, odgina, przegina ze dojdzie tam gdzie chce. No i turla sie non stop.

Totoro moj czeka zawsze na kapiel okolo 19. Jak go ogarniam to juz sie oczka kleja. Koncze, gasimy swiatlo, maz go przytula i kladzie spac. Zasypia w 99% od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 20:44

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda moja też jeszcze rączek nie potrafi skoordynowac. Dziś znalazła sposób na poruszanie się dość szybko - nóżkami "raczkuje", rękami odpycha się obiema równocześnie, komedia xD

A co do usypiania to moją dotrzymać z kąpielą do 19 graniczy z cudem, zazwyczaj przed 19 już tak marudzi i się nadziera, że pękamy. Po kąpieli cycek i balanga grubo ponad godzinę, mimo, że już dawno wybiła godzina spania czy raczej minęła. Kiedyś już jej się tak zdarzało - usypiala przy piersi, budziła się po paru minutach, szalała i szła spać. Teraz znowu jej się chyba stare czasy przypomniały, ale to co wyrabia to szok, jak nakręcona O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 21:02

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ost musze malego na rekach usypiac bo sie przestawilo i inaczej nie chce zasnac... Od taka zmiana

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dzis przed snem byla bardzo niespokojna,mruczala,poplakiwala, zachowywala sie inaczej niz zwykle. Posmarowalam jej dziaselka dentinoxem i zasnela. Noe wiem juz sama czy te marudy ostatnio to na zeby,czy co.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja też już raz myślę, że zęby, potem, że może jednak brzuch, a może skok dalej... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie robi jeszcze takich akrobacji. A też mamy taką zabawkę z pepco, ale my mamy oczywiście Lisa :D

Wikuś o 19 jest kapany, potem cycek i albo zaśnie przy cycku i go odkładam i sobie śpi, albo jak nie zaśnie przy cycku to go odkładam do jego kosza Mojżesza i wtedy muszę dać mu swoją rękę. Młody łapie mnie mocno za palec jedna rączka. I tak trzymając mojego palca zakłada swoje rączki na swoje oczka i wtedy bawi się moja ręką tak że moja ręką musi zakrywa mu twarz. Rozmawiałam z kuzynka męża o tym i okazało się, że jej syn robił identycznie i nawet wysłała mi zdjęcie, że tak samo układał sobie ręce

Totoro lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Kuba jest kapany ok 18, staram sie zazwyczaj trochę go przetrzymać żeby bliżej 19 była kąpiel ale rzadko kiedy się udaje, taki krzyk jest że hej, zazwyczaj punkt 18 zaczyna marudzić :p po kąpieli cyc, czasami od razu zaśnie ale zazwyczaj zje, poczolga się na łóżku, mąż przychodzi go wylaskotac bo tatuś łaskocze najlepiej i zasypia zazwyczaj kolo 20.

Totoro lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak robiłyście nektarynki i gruszki? Preferuję mrożenie w poj.na lód, ale gotować czy blendować surowe?

Zasypianie o 19-20?? Szok! Ja przed 22 małej nie usypiam bo ZAWSZE się budziła przed 23 i do 1 nie chciała zasnąć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 22:22

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny jak robiłyście nektarynki i gruszki? Preferuję mrożenie w poj.na lód, ale gotować czy blendować surowe?

Zasypianie o 19-20?? Szok! Ja przed 22 małej nie usypiam bo ZAWSZE się budziła przed 23 i do 1 nie chciała zasnąć :/

Blendowalam surowe i pozniej przez sitko, bo moje gruszki mialy malutkie grudki ze tak powiem, takie jakby pesteczki. I do pojemnika na lod a potem do workow strunowych :)

Mirabelcia lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja malego zwykle przed 20 kapie daje butle i kolo 21 zasypia.

Chodakowska zaliczona. Ide spac dobranoc :)

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które KP. Dostaliście już pierwsza miesiączkę po porodzie? Bo ja mam dzisiaj takie plamienia, ale takie malusie i nie wiem czy tak się rozkręca czy taka skapa będzie ta pierwsza

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia podziwiam Cię!

Małyprosiaczek ja jeszcze nie miałam, poród 19.04

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ