X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy nie muszą mieć zębów aby jeść stale pokarmy radzą sobie bez tylko musi wtedy siedzieć A nie leżeć czy być w pozycji pollezacej :)

Jupik lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w środę byliśmy na kontroli- wszystko dobrze, choroba nie zaatakowała płuc. Do niedzieli Borys ma brać jeszcze antybiotyk i inhalację.I od wczoraj zaczęliśmy znów wychodzić na spacerki bo lekarz pozwolił.
    Jeżeli chodzi o jedzonko to Borys wciąga wszystko co mu dam. Zjadł nawet kaszkę na wodzie bez żadnego owoca, ale już się nad nim zlitowałam i zaczęłam dodawać raz banany i raz gruszkę.Muszę jeszcze znaleźć jakieś słodsze jabłka to też mu będę dodawać.
    A dzisiaj mieliśmy krem z kalarepki, brokuła i pietruszki i pierwszy raz dodałam pół żółtka i też się zajadał.
    Jak skończy brać antybiotyk to poczekam z tydzień i zacznę wprowadzać mięso.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to takie kubki macie? https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/346411/s/canpol-babies-easystart-sweet-fun-kubek-treningowy-120-ml-niebieski-6m-i/

Upewniam sie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Dokładnie ten ;)

Katy lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fany też zakupię małemu :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik bobasy memlaja dziaselkami :)

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda mi się właśnie wydaje, że tu o konsystencję chodzi, bo ten słoiczek nie był przesadnie słodki, ostatnio jej slodsze robiłam, ale idealnie gładki :/

Nie wiem też jak z mięsem robić bo jak Lila czuje zblendowane w zupie to nie chce jeść, byle grudka i odruch wymiotny a jak jej zupkę że słoiczka dziś na próbę to już w ogóle rzyganko... I w sumie się nie dziwię O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kubek mam taki tylko zielony. Ale powoli uczę ją teraz z bidonu.

Kurczę, jakoś mam obawy żeby się nie krztusila. Z drugiej strony trochę mnie kusi, żeby dać jej czasem coś innego niż papka-nie chcę żeby przyzwyczaila się do dobrze zblendowanego, bo potem właśnie byle grudka i może być foch.
    A etap skórek od chleba jak się kiedyś dawało to teraz? Biszkoptów dawać nie będę..

Katy lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co daję wszystko zblendowane praktycznie na gładko ale czasem w zupce są jakieś grudki ale mały sobie z nimi radzi i nie ma odruchu wymiotnego więc mam nadzieję że przejście na mniej papkowate jedzenie będzie ok.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Kinga, a ona ma już ząbki? Czasem mnie kusi żeby Kinguni coś więcej dać niż papkę ale ma dwa dolne ząbki (wyrżnięte do połowy) i się zastanawiam czy nie za mało (zębów) jak na takie "inne" rzeczy.
    Nie ma i wcale nie są potrzebne do miękkich rzeczy. Dzieciaki dają radę rozdrobnić pokarm dziąsłami (choć zwykle muszą trochę poćwiczyć i pierwsze posiłki jakoś super rozdrobnione nie są.

Jupik lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj dobry dzień mam :D pospalismy do prawie 8, w ciągu dnia oprócz spaceru młody spał 2 razy, w końcu udało się samochód nam sprzedać a teraz na olx dorwałam nowiutki kombinezon jesienno-zimowy Pingwinek, jacieee jaram się Hahahahahaha, tym kombinezonem bardziej niż sprzedażą samochodu :D tak bardzo lubimy z mężem pingwiny a tak niewiele ciuszków udaje się nam znaleźć Kubie :D a tutaj takie znalezisko za całe 47zl i to w moim mieście :D made my day, idę prasować haha xd

edwarda20, Agusia_pia, Jupik, Aga78, Sylwiaa95, Totoro lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupi przykład,ale mój dziadek nie ma zębów już chyba dobre 10 lat (nie wiem czemu sobie sztucznej szczęki nie zorganizował) i normalnie je wszystko oprócz np.orzechow bo ich dziąsłami nie da rady :p

No to kupuje ten kubeczek i będziemy się uczyć pić :p A jutro wjedzie pierwsza marchewka :D

edwarda20, Jupik, Aga78, Totoro lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slina, język, dziąsła, podniebienie dają radę, tylko właśnie siedzenie jest ważne aby to jedzenie spadało do odpowiedniej części gardła.
    W sumie moja babcia też zębów nie ma i je wszystko;) no ale wiadomo, ona wie jak jeść a nie uczy się od zera :D
    Dziewczyny, a te z Was które już rozszerzają dietę to Wasze maluchy siedzą czy właśnie na pollezaco? My zaczynamy po weekendzie, musimy wybrać się do Ikei po krzesełko i fartuszki:)

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja póki co daję wszystko zblendowane praktycznie na gładko ale czasem w zupce są jakieś grudki ale mały sobie z nimi radzi i nie ma odruchu wymiotnego więc mam nadzieję że przejście na mniej papkowate jedzenie będzie ok.
    Ja się boję skórek od chleba. Jak będziecie dawać, to sprawdzajcie podniebienie (rozmoczony cheb się przykleja do podniebienia). Sara mi się zadławiła dlugo po karmieniu. W czasie drzemki, dobrze ze byłam i akurat patrzyłam jak sobie śpi (na początku nie wiedziałam co się dzieje. Na podniebieniu miała przyklejony chleb w ilości większej niż żółtko jajka i cześć się oderwała jakoś w trakcie snu, a cześć po wyciągałam jak już złapała oddech. Oczywiście nie chce was straszyć, tyko to jeden z tych „pozornie bezpiecznych” produktów, przy którym trzeba być bardzo czujnym. Po tej akcji nie raz wyciągałam resztki „na później”

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Slina, język, dziąsła, podniebienie dają radę, tylko właśnie siedzenie jest ważne aby to jedzenie spadało do odpowiedniej części gardła.
    W sumie moja babcia też zębów nie ma i je wszystko;) no ale wiadomo, ona wie jak jeść a nie uczy się od zera :D
    Dziewczyny, a te z Was które już rozszerzają dietę to Wasze maluchy siedzą czy właśnie na pollezaco? My zaczynamy po weekendzie, musimy wybrać się do Ikei po krzesełko i fartuszki:)
    Emi je na siedząco, choć czasem przybiera różne dziwne pozycje (np gdy obserwuje to co wyrzuciła za krzesełko. Jak idziesz w stronę blw, to polecam też takie metalowe sztuce z ikeii (są krótsze od normalnych dorosłych, a wyglądem przypinają te dorosłe. Sara do teraz korzysta z tego kompletu).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dałam piętke od chleba. Idą mu górne jedynki. Jest marudny, trze te dziaselka okrutnie, nic mu nie przynosi ulgi, smarowalam nic, milion gryzakow to wszystkie na nie, wiec dalam pietke, ale wydziabalam chleb z niej, zostala sama gruba skorka. Jak dziamal! w koncu sie uspokoil, ogladal ją, ciamkal, lizal, potem znowu ogladal. Oczywiscie caly czas patrzylam czy nie odrywa kawalka itp. Zabralam mu jak zostal flaczek ;p to byl placz ;p

Kaszelkowa moj je w lezaczku, czyli pol siedzi, pol lezy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie w foteliku samochodowym najwygodniej nam ;) a krzesełko kupilam jak bedzie juz stabilniej siedział.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede tez w bujaczku karmic, a pozniej w krzesełku ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam tak na polsiedzaco na kanapie, ale odkąd Lila straciła ochotę do jedzenia, biorę ją na matę na siedząco, opieram o siebie i tak karmię. Myślę, że jest jej wygodniej, bo kanapę mamy głupią i ani nie jest jej dobrze na niej siedzieć ani półsiedzieć. Muszę zrobić kolejne podejście do krzesełka, może jutro nawet, tylko musimy wyregulowac szelki bo jakoś nie mogę ich ogarnąć i mała ciągle zjeżdża.

Swoją drogą usnęła dziś 22.30 O.o ale przynajmniej mąż ją bawił a ja sobie posprzatalam i jutro będę miała z głowy. Nie ma tego złego.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dwóch dni karmimy się już z krzesełka :-) nareszcie ma w nim przyzwoitą pozycję i spokojnie można ją nakarmić. Fajnie jak tak już szkab sobie siedzi na krześle przy stole przy nas :-)

Agusia_pia, Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ