WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja rozszerzalam dietę m.in. dlatego, że na piersi robiła kupy co 13 dni :/ odkąd rozszerzamy robi dużo częściej tylko ma znowu tendencję do zaparć :( muszę rzadziej te kaszki i kleiki podawać i obserwować jak będzie przy mięsie i jajku :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrezygnuj z ryżu i więcej wody, u nas pomogło. Tak jak suszona śliwka z gerbera. Jak jest bardzo źle to możesz jej dać Lactulasolum chociaż dla mnie to ostateczność.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Młoda też nie lubię takich zakupów. Kupiłam spodenki i apaszke w lisy dla młodego i ręcznik i maskotke z effiki i tyle. Też mi się wydaje że przereklamowane. Mało stoisk było, oczekiwałem na coś więcej. Gdzie jest taka farma dyn?

Na Rotmance. Nazywa się Dyniowe Love. Nie duże, ale fajne miejsce, można przy ognisku zrobić sobie kiełbaski kupić krem z dyni lub babeczkę No i dynie od koloru do wyboru i fajna miejscówka do zrobienia zdjec :)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina6 odstawię ryż i zobaczę jak będzie. Kurde, już się tak pilnuję.. Jak na obiad zupa z kaszką czy kleikiem to na śniadanie owoce z jogurtem. Jak na śniadanie jakaś kaszka, to do zupy już tylko mięso. Jak dziś wprowadziłam jajko, no a na twardo też jest zatwardzajace, to też tylko owoce z jogurtem na śniadanie... A i tak są problemy :/ dałam chyba ciała z tym, że w piątek podałam kleik a w sobotę kaszę mannę, może to ją tak zapchalo...

Co do słoiczka suszona śliwka, to nie mogę nigdzie trafić u nas. Może sama będę zwykłą suszoną śliwkę namaczac i blendowac z owocami O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 23:01

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Jupik, a jaką masz matkę puzzle?

Aga78, kupiłam takie:
    https://allegro.pl/gruba-mata-piankowa-puzzle-180-x-120-cm-gruba-150m-i7226412510.html?snapshot=MjAxOC0wOS0zMFQxOTo1NzoxNi4xMDBaO2J1eWVyOzZlYTU3MWZiN2YwMzIyNmQ1YjIyODQ3NjMxMGI0OTYzMDFjMWI4MDNiNWMwMjFiZjU5OGQzMTliYzViZjI0ZWY%3D

Sprzedający grafikalin może łatwiej tak znajdziesz bo link jakiś długi mi się wkleił..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 23:28

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dla odmiany kupa jakaś za miękka (a przecież też walczyłam z bobkami) więc ja zmniejszam ilość owoców..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Henio wymiata ;-)
    Oj będą pilnować córy przed takimi przystojniakami ;-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały wieczór masuje pierś i masuje i staram się odciągać ale nic prawie nie leci, małego spod pachy przystawilam nic to nie daje, mam dość :( i tak jak nie było zaczerwienionej skóry tak teraz już się pojawia rumien, cudownie po prostu..
    Edit: mam cudownego męża, co prawda rygor konkretny mi wprowadził ale już myślałam że będziemy jechać na pogotowie bo taki straszny zastój był, jeszcze tak nie miałam że cały bok był twardy i żeby nic nie pomagało ani masaże ani przystawianie małego ani odciaganie czy to ręczne czy laktatorem. Gdzieś wyczytał że czasami widać na sutku kanalik zapchany, biała kropka taka się robi i rzeczywiście widziałam ją dzisiaj ale nie wpadłam na to że to może być to. Przebiłam ją igłą i nagle jak zaczęło z tego kanalika lecieć!! W 10min z praktycznie jednego kanalika 70ml odciagnelam mleka, już pierś jest miękka, więc kryzys miejmy nadzieję został zazegnany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 01:07

Totoro, Aga78 lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    U nas znowu akcja zaparcia :( Lila tak się uplakala, aż się krztusila ;( Zrobiliśmy jejnlewatywę, załatwiła się, ale to chyba nie koniec. I zamiast ją wykąpać to ją praktycznie zanurzylam w wodzie i wyjelam, a tak strasznie się darła, że ją w ręczniku wzięłam do sypialni i nawet pieluchy nie założyłam, śpi w tym ręczniku i pod kocem... Ostatnio robiła tak często kupy, że zaczęłam częściej podawać kaszkę, kleik, mięso już zagościło na stałe, no a tu jednak problem :(

Kinga jak radziłas sobie z rozszerzaniem diety przy zaparcia Sary? :( kurcze, moja się pięknie załatwia tylko jak jest na warzywach i owocach, jak tu dalej rozszerzać jak i mięso, i jajka, pełno warzyw gotowanych jest zapychajace? :( podaję wodę, nie pije dużo, ale coś tam wypija, dodaję oliwę do zupek... Rezygnowalas całkiem z kaszek, ryżu itp.?
    W tamtym okresie kaszka była max 1 raz w tyg. (ryzu praktycznie wcale nie dawałam) Na śniadania były musy owocowe z jogurtem czy serem lub placki, na obiady normalnie (głownie makaron z sosami warzywne-mięsnymi). Na ten cel miałam też kupioną laktozę ;by dawać do posików, ale ostatecznie nie była u nas potrzebna. Bananów raczej samych nie dawałam (uzywalam do słodzenia). W kazdym pomieszczeniu którym przebywała dłużej (pokoj, kuchnia był bidon z woda). Po posiłku teoretycznie zatwardzających dawałam coś o działaniu przeciwnym (np sok marchewkowy surowy, winogrona, jabłko surowe, śliwki itp

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia u mnie też zatkany kanalik co najmniej jeden zawsze przed okresem, w ten weekend uporalam się z jednym na drugiej piersi wyskoczył kolejny masakra, łącze się w bólu:( ale mam już na to sposoby, duza dawka lecytyny sojowej, gorący prysznic i masowanie w trakcie, potem albo igła, albo dziecko do piersi i na ogół pomaga. Jak nie to smaruje olejem kokosowym (rozpuszcza te biała kropke), proszę męża o pomoc i za jakiś czas powtarzam cała serię.. najgorsze że ból nie mija zaraz po u mnie ale jeszcze 2-3dni boli w czasie karmienia :/

mjvy9vvjacooymry.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Andzia u mnie też zatkany kanalik co najmniej jeden zawsze przed okresem, w ten weekend uporalam się z jednym na drugiej piersi wyskoczył kolejny masakra, łącze się w bólu:( ale mam już na to sposoby, duza dawka lecytyny sojowej, gorący prysznic i masowanie w trakcie, potem albo igła, albo dziecko do piersi i na ogół pomaga. Jak nie to smaruje olejem kokosowym (rozpuszcza te biała kropke), proszę męża o pomoc i za jakiś czas powtarzam cała serię.. najgorsze że ból nie mija zaraz po u mnie ale jeszcze 2-3dni boli w czasie karmienia :/
    Matko jedyna, co miesiąc przez to przechodzic, współczuję... Ledwo żyje, polozylam się po 2, do 5 karmiłam małego 2 razy i od 5 już jest na nogach.. Teraz już go ululalam, odłożyłam to całe 2min pospał i nagle głowę podnosi i się do mnie uśmiecha.. :p masakra jakaś.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ja dziekuje Bogu ze moj spi cale noce :) wczoraj usnal po 20 a obudzil sie o 6 ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Jasmina6 odstawię ryż i zobaczę jak będzie. Kurde, już się tak pilnuję.. Jak na obiad zupa z kaszką czy kleikiem to na śniadanie owoce z jogurtem. Jak na śniadanie jakaś kaszka, to do zupy już tylko mięso. Jak dziś wprowadziłam jajko, no a na twardo też jest zatwardzajace, to też tylko owoce z jogurtem na śniadanie... A i tak są problemy :/ dałam chyba ciała z tym, że w piątek podałam kleik a w sobotę kaszę mannę, może to ją tak zapchalo...

Co do słoiczka suszona śliwka, to nie mogę nigdzie trafić u nas. Może sama będę zwykłą suszoną śliwkę namaczac i blendowac z owocami O.o

Moja jak miała zatwardzenia , robiłam taki kompocik, 2 suszone śliwki gotowałam w szklance wody, przelewalam przez gazik, żeby nie wpadły te kawałeczki śliwki i podawałam do picia i pomagało. Może spróbuj jak nie masz gdzie kupić śliwki w słoiczku :)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    W tamtym okresie kaszka była max 1 raz w tyg. (ryzu praktycznie wcale nie dawałam) Na śniadania były musy owocowe z jogurtem czy serem lub placki, na obiady normalnie (głownie makaron z sosami warzywne-mięsnymi). Na ten cel miałam też kupioną laktozę ;by dawać do posików, ale ostatecznie nie była u nas potrzebna. Bananów raczej samych nie dawałam (uzywalam do słodzenia). W kazdym pomieszczeniu którym przebywała dłużej (pokoj, kuchnia był bidon z woda). Po posiłku teoretycznie zatwardzających dawałam coś o działaniu przeciwnym (np sok marchewkowy surowy, winogrona, jabłko surowe, śliwki itp

Dzięki wielkie. Też się staram w ten sposób działać, ale po ostatnich częstych i luźnych kupach trochę się rozochocilam:/ A kasza jaglana też ma działanie zatwardzajace?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro. Suszona Sliwka jest z hipp. Ostatnio w rossmanie byla na promocji

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Totoro. Suszona Sliwka jest z hipp. Ostatnio w rossmanie byla na promocji

Dzięki, obadam jak będę, bo w mojej miejscowości nie ma rosska :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj robi kupki ok ale zdarzaja sie bobki np dzis a wczoraj zjadl duzo jabluszka wiec nie wiem moze za malo wypil dzis od rana mu daje wode z sokiem malinowym

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dzięki wielkie. Też się staram w ten sposób działać, ale po ostatnich częstych i luźnych kupach trochę się rozochocilam:/ A kasza jaglana też ma działanie zatwardzajace?
    Tak na Sarę działała też zatwardzająco.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Boziu jak ja dziekuje Bogu ze moj spi cale noce :) wczoraj usnal po 20 a obudzil sie o 6 ;)

U mnie podobnie, choć raczej od 21-22 do 7 :-) i jeszcze dosypia. Dopiero teraz wstajemy ;-)
    I wczoraj pierwszy raz od pół roku obejrzeliśmy z mężem film na jedynce- Młoda Victoria. Stwierdziliśmy że będziemy co tydzień patrzeć co wrzucają w ten cykl Zakochana Jedynka, bo nam się podobał i trochę mi brakuje takich wieczorów z mężem na kanapie, i jeszcze nas szczęśliwe koty obsiadły, że mają nas na wyłączność ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sprawdzilam w rozpisce ze minelo 3 tyg odkad maly ani razu nie jadl w nocy. Wczesniej budzil sie raz i to co ktoras noc. Takze fajnie. Jeszcze gdyby sie nie przekrecal na brzuch przez sen i nie marudzil, ze nie chce na nim spac to bylaby pelnia szczescia. Ale nie narzekam :)

wczoraj mnie Henio ugryzl w duzy palec u nogi :O Jakie ostre te zabki :O

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ