WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Tak na Sarę działała też zatwardzająco.

Kurde, a zawsze wydawało mi się, że to taka lekka kasza... Jaglana i kuskus :/ no nic. Rezygnuję z kaszek póki co, kontynuuję mięso i jajko i lecę dziś po śliwki suszone. Świeżych się trochę boję, bo mi się po nich wzdęcia zdarzały.

Ja wczoraj w nocy karmilam Lilę 7 razy, dziś 5. Jak do tej pory nocne karmienia mnie zupełnie nie męczyły tak dziś czuję się niewyspana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 10:19

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Aga78, kupiłam takie:
    https://allegro.pl/gruba-mata-piankowa-puzzle-180-x-120-cm-gruba-150m-i7226412510.html?snapshot=MjAxOC0wOS0zMFQxOTo1NzoxNi4xMDBaO2J1eWVyOzZlYTU3MWZiN2YwMzIyNmQ1YjIyODQ3NjMxMGI0OTYzMDFjMWI4MDNiNWMwMjFiZjU5OGQzMTliYzViZjI0ZWY%3D

Sprzedający grafikalin może łatwiej tak znajdziesz bo link jakiś długi mi się wkleił..
    Dzięki Jupik, wygląda na fajną. Zamówiłam sobie.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro suszona śliwka też z bobovity :) i bobovite ja kupuje w tesco :) a teraz jest promocja na owoce 125g 6w cenie 4 lub danie 125g
    tez 6 w cenie 4 :)

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Totoro suszona śliwka też z bobovity :) i bobovite ja kupuje w tesco :) a teraz jest promocja na owoce 125g 6w cenie 4 lub danie 125g
    tez 6 w cenie 4 :)

Ja muszę obczaić na necie, bo do Tesco to mam ponad 30 km z mojej mieściny xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Totoro. Suszona Sliwka jest z hipp. Ostatnio w rossmanie byla na promocji
    Hipp nie ma, raczej gerber i bobowita

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp ma sliwke. Mój młody jak zjadł pół słoiczka to taka kupę zrobił, że nie wiedziałam z której strony mam wycierac. A jeszcze zaczął się etap lapania za siusiaka więc nie dość że muszę ogarniać pupę to jeszcze siusiaka i jego rękę która maca sobie klejnoty :D hippa sloiczki masz w Tesco, Rossmann, Lidl i ogólnie w marketach. Możesz zamówić przez neta, albo przez neta z Rossmann i chyba czeka się 1 dzień. W zależności jak masz daleko do Rossmann. Ja dostałam tego samego dnia po paru godzinach paczuszkę. Wybrałam opcje odbioru w sklepie wiec miałam od razu. Jeszcze gdzieś były te hippa, ale już zapomniałam gdzie bo ja ciągle do tych samych sklepów chodzę xd na pewno ten słoiczek z hipp pomoże :)

Totoro lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, Totoro mozesz zamowic przez neta, np z gemini. 2dni od zamowienia na ogol jest paczka. Ja teraz na gemini zamowilam kilka rodzai kaszek i sloiczkow Holle bo wyczytalam, ze maja najmniej syfu.

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łapie już picie z bidonu, ale woda coś mu nie wchodzi, woli popijać mleczkiem :D
    Awokado mu podałam, ale bez sensu odgryzl kawałek pokaszlal, bo poczuł grudki i coś mnie tknelo, żeby sprawdzić co z tym zrobił czy polknal (i dzięki Kinga, bo Ty ostatnio o tym pisałaś, tylko o chlebie) wszystko miał do podniebienia przyklejone. Blw nie dla nas. Nie będę się stresować. Dałam mu mus jabłkowy i ładnie zjadł :)

Dzis jadę z nim na wycieczkę pociągiem, jestem ciekawa jak zareaguje.

Kaszki Holle też zamówiłam, już czekają na niego, ale ze my jesteśmy na początku rozszerzania, dopiero testuje pojedynczo owoce i warzywa, to jeszcze z tydzień poczekam :)

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udzieli dziewczyny, obadam :) do rossmana i Lidla mam bliżej :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zupelnie odwortny problem :) Sliwek to chyba nie odwaze sie podac w najblizszym czasie, ostatnio po jablku nie moglam nadazyc z przewijaniem. Dzis probowal gotowanego jablka mam nadzieje ze bedzie lepiej.
    My probujemy BLW i przy pierwszym "posilku" bylam przerazona, Hubert marchewke wkladal do buzi i zaraz po tym zwymiotowal i za chwile znowu wklada to buzi i znowu rzyg. Z kazdym dniem mu idzie coraz lepiej i wiecej pokarmow trafia do brzuszka.Hubert uwielbai ssac brokula az zostaje taki flaczek :) Motywuje mnie to ze bede mu mogla dawac dania z naszego talerza a nie gotowac osobno i przede wszystkim radosc jaka mu sprawia samodzielne jedzenie.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Dokladnie hipp śliwka a nie suszona sliwka ;)
    Totoro-to wsiadasz, jedziesz do tesco i robisz zapas na miesiąc;D

Totoro lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi my też BLW i takie same początki, ale właśnie to jak z dnia na dzień widać postęp, zainteresowanie i samodzielność jest super!
    Spotkałam się ze znajomym, który jest ratownikiem medycznym i tatą, który BLW wykarmił swoją trójkę dzieci, zrobił nam krótką powtórkę z pierwszej pomocy, ale powiedział też, że w sumie to krztuszenie i rzyganie przy BLW to jak najlepszy odruch, tak się dzieciaki uczą i nie ma co im się w to wtrącać. Zachłyśnięcie wiadomo inna bajka. Tutaj zwrócił uwagę na to, dzieci karmione na półleżąco w fotelikach od auta itp papkami mogą się też zachłysnąć i konsystencja jedzenia nie ma tu wiele do rzeczy :D

gondi lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy z papkami i na siedzaco. Nie mam odwagi sprobowac BLW.

Dzis byla dynia i jutro juz sie nie bawie w jedna kostke, biore od razu dwie. Byl taki placz jak sie skonczylo ze nawet na cyca miala focha. Wcinala pieknie :)

Edwarda mi sie tez podoba sklad w sloiczkach hipp. Za to bobovita ma juz make kukurydziana jesli dobrze pamietam. Ja uwazam,ze im mniej skladnikow tym lepiej. W hippie tylko warzywa,woda i olej :) a przynajmniej ja mam takie sloiczki,bo moze sa i gorsze :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak rozkręcić laktacje? Pije femaltiker i herbatki na laktacje i więcej wody. Mały nie chce często ssać bo sie wkurza A laktator nic zupełnie nie wyciąga aczkolwiek to akurat u mnie normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:29

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Makira Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dziewczyny jak rozkręcić laktacje? Pije femaltiker i herbatki na laktacje i więcej wody. Mały nie chce często ssać bo sie wkurza A laktator nic zupełnie nie wyciąga aczkolwiek to akurat u mnie normalne

Dlaczego się wkurza?
    Spróbuj sobie wypić piwo 0%,na mnie działa :D ogólnie tylko slod jęczmienny wpływa na laktacje i częste przystawianie. W jakiej pozycji karmisz? Może pokombinuj z pozycjami. Mój na siedząco też czasami się wkurza a na leżąco nigdy i głównie tak się karmimy :)

gg646iye46nicebi.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęlysmy rozszerzac dietę, 19.04 Mała skonczy 6 msc.Wczoraj i dziś dałam Oli cukinię, otwiera dziobek chętnie ale jak poczuje co zjadla to ma odruch wymiotny. Nie wiem, czekac jeszcze z tydzien czy probowac codziennie?

Edit. 19.10 , 19.04 to się urodzila :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 17:24

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Zaczęlysmy rozszerzac dietę, 19.04 Mała skonczy 6 msc.Wczoraj i dziś dałam Oli cukinię, otwiera dziobek chętnie ale jak poczuje co zjadla to ma odruch wymiotny. Nie wiem, czekac jeszcze z tydzien czy probowac codziennie?
    Odruch wymiotny to oznaka braku gotowości. To jest do wycwiczenia (pchanie palcu, zabawek do buzi itp). Możesz próbować też dawać jedzenie, ale jest większe ryzyko zadławienia. Teoretycznie w momencie rozszerzania odruch powinien być w tylnej części (chroni przed zadławieniem)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Dlaczego się wkurza?
    Spróbuj sobie wypić piwo 0%,na mnie działa :D ogólnie tylko slod jęczmienny wpływa na laktacje i częste przystawianie. W jakiej pozycji karmisz? Może pokombinuj z pozycjami. Mój na siedząco też czasami się wkurza a na leżąco nigdy i głównie tak się karmimy :)

Wkurza się bo to krótkodystansowiec hahaha do tej pory pił po ok 3-5minut i był o dziwo najedzone bo ładnie leciało a teraz ssie i ssie a tu nie leci i złość. Karmie tylko i wyłącznie na siedząco od samego początku. Próbowałam piwo zerowe jakoś nie był efektów

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Wkurza się bo to krótkodystansowiec hahaha do tej pory pił po ok 3-5minut i był o dziwo najedzone bo ładnie leciało a teraz ssie i ssie a tu nie leci i złość. Karmie tylko i wyłącznie na siedząco od samego początku. Próbowałam piwo zerowe jakoś nie był efektów

Nic więcej nie można zrobić, tylko częste przystawianie i slod. Choć jak tylko kp i miałam kryzysy to sięgałam jeszcze po Ricinus Communis lek homeopatyczny. Pomagał trochę.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:

A dajesz papkę czy po prostu cukinię (blw)?
    Spróbuj daj coś o lepszym smaku (marchewka, dynia) i łyżeczką i wtedy zobacz czy dalej jest odruch wymiotny.

Notabene mnie to blw zupełnie nie przekonuje.. pchać dziecku kawałki żeby rzygalo i samo sobie wybierało co ma jeść.. no way. I jak Acygan- balabym się, wolę na razie dawać papki i sama decydować co moje dziecko zje.

Makira, edwarda20, Agusia_pia lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ