WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wrzucić ząbeczki jak je będzie bardziej widac. Trochę widac po powiększeniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3abae83d37d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 15:20

White Innocent, Katy, Andzia123, Totoro, Aga78, Mirabelcia, Jupik lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaderskie loczki <3

A u nas właśnie wjechała pomidorowa, odlałam jej normalnie z gara, więc poszło z marchewką, pietruszką, selerem startymi na tarce i porem pokrojonym w talarki, do tego kawałeczki mięsa i makaron. Jedyne co zrobiłam inaczej niż nam to pokroiłam makaron w takie malutkie kawałeczki. Wciągała aż miło :D

edwarda20, Totoro, Agusia_pia, Jupik lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne zabki ;) A jakie sliczne usteczka ma Henio <3

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Edwarda, ja już bym szykowala jakąś porządną miotle na te wszystkie dziewuchy... xD przeuroczy :D

edwarda20, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak edwarda sliczny Henio ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzięki ;p Usteczka po mamusi :D :D

Totoro glupio tak mowic, bo mam syna ;p ale niech korzysta z zycia :D przy corce bym inaczej mowila wiem ;p

Edit: Mąz mowi: to wy pilnujcie swoich corek haha ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 18:10

Totoro, Katy, Mirabelcia lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakryczna niedziela :/ nie dość że nad ranem się poobijalam to jeszcze południu wyczułam zastój w piersi znowu i na dodatek po przewijaniu Kuba sturlal mi się z łóżka jak pieluchę wyrzucalam :/ zleciał na pupę i delikatnie główką uderzył się w łóżeczko :/ chwilę popłakał ale nie boli go bo wymacalam mu główkę konkretnie i nie płakał znowu, teraz będę obserwować czy nic się z nim nie będzie działo niepokojącego :/ na sekundę wzrok odwróciłam, masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:09

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po intensywnym weekendzie :)

Na wstepie to konczymy dzis pol roczku :)

MeyszkaLena gratulacje i wszystkiego dobrego :)

Od piatku robilam musy z marchewki,dyni, cukini, brokula,burakow i jablek. Wszystko pomrozone czeka na Zosie :) dziw wjechala znow marchewka i Zosia zajadala sie bardzo :) jutro bedzie dynia :)

No i przebijaja sie nam zabki, juz widac przebarwienia na dziaslach :)

U nas te biedrobki tez lataja :/ masakra jakas.

Edwarda te włoski to bomba :) u mnie to sie mowi,ze jak sie ma syna, to sie pilnuje syna,a jak corke, to calej wsi :)

Totoro, White Innocent, Andzia123, Katy, edwarda20, gondi, Jupik, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u nas ostatnio też tak wyglądały nocki. Co godzinę lub co pół godziny musiałam wstać do młodego. Na szczęście już przeszło.

WI zaczęłam karmić małego w innej kolejności tak jak poleciła, że najpierw pierś potem słoiczek itd. Mam wrażenie, że właśnie więcej zjada z piersi bo słoiczek nadal cały te 125g. Po takim karmieniu zaczął mi wstawać 2-3 razy w nocy. Do tego miałam kryzys laktacyjny. Tak jak Wam pisałam, że przechodzę na mm bo nie mam mleka, a tu niespodzianka, nadal karmie piersią z czego bardzo się cieszę :)

Myszka_lena gratulacje :)

Edwarda piękne loczki ma Henio. Na serio będziesz musiała go pilnować bo baby rzuca się na niego xd i u nas też się mówi, że jak ma się syna, to pilnuje się syna, a jak córkę, to całej wsi :d

My dzisiaj byliśmy w Gdańsku na targach dziecięcych mamaville. Ludzi full, a rzeczy dla dziewczynek masa. Piękne były, ale cóż-ja mam syna :D troszkę kupiliśmy rzeczy. Później poszliśmy na warsztaty na temat dlaczego moje dziecko nie śpi i w sumie nie dowiedziałam się nic innego niż tutaj z forum :p

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy w trakcie zmiany mleka na zwykle (nie na brzuszek) narazie się nic złego nie dzieje.

Tez byliśmy na targach , ale jak dla mnie przereklamowana sprawa, myslalam , ze będzie to dużo większe, ludzi full jedno na drugim, ja to w takim tłumie nie umiem nic kupować, bo się muszę skupić hehe , także małej kupiłam tylko dwie czapeczki :)

A w sobotę byliśmy na farmie dyń. Było bardzo dużo dzieci, mała ciagle się za nimi rozglądała , na żadnym zdjęciu chyba nie ma głowy w stronę aparatu hehe.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, wszystkiego najlepszego dla Zosi ;)

acygan lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę oryginalna - Henio przepiękny!
    U nas też masa tych biedronek :/ i takie same cudowne noce:/ dobrze że mogę sobie w dzień odespać bo nie wiem jak bym funkcjonowała...podziwiam dziewczyny z 2 dzieci :)
    U nas rozszerzanie diety wstrzymane na ok. miesiąc ze względu na tą krew w kale...tylko Lila wtedy będzie miała już 7 miesięcy, myślicie że będzie jadła bez problemu? Naczytałam się o tych wszystkich oknach tolerancji itp i panikuje:/

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda też nie lubię takich zakupów. Kupiłam spodenki i apaszke w lisy dla młodego i ręcznik i maskotke z effiki i tyle. Też mi się wydaje że przereklamowane. Mało stoisk było, oczekiwałem na coś więcej. Gdzie jest taka farma dyn?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Nie będę oryginalna - Henio przepiękny!
    U nas też masa tych biedronek :/ i takie same cudowne noce:/ dobrze że mogę sobie w dzień odespać bo nie wiem jak bym funkcjonowała...podziwiam dziewczyny z 2 dzieci :)
    U nas rozszerzanie diety wstrzymane na ok. miesiąc ze względu na tą krew w kale...tylko Lila wtedy będzie miała już 7 miesięcy, myślicie że będzie jadła bez problemu? Naczytałam się o tych wszystkich oknach tolerancji itp i panikuje:/
    Spokojnie masz czas do roku. Jak ma jakieś problemy jelitowe, to lepiej ogarnąc temat nim zacznie kojarzyć ból z posiłkami, bo wtedy dopiero będzie masakra

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojemu dzis chyba za szkodzil sok przecierowy. Do tej pory dawalam mu rozcienczony z woda dzis dalam sam sok jabluszko marchew wypil ok 50 mln. Potem bylo ok poszedl spac ale wstal juz bez humoru. Zjadl mi tylko 120 mln mm i marudzil marudzil. Zaczal sie przewracac na macie i raz oddal sporo mleka z tym sokiem. Potem znowu sie ulalo... Zrobilam mu koperek wypil troche znowu beknal i sie ulalo i po kapieli znowu. Zjadl na kolacje 80 mln mm nie chcial wiecej. Poki co spi. Moze mu przeszlo po koperku. Ale co sie ulalo to z tym sokiem :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu akcja zaparcia :( Lila tak się uplakala, aż się krztusila ;( Zrobiliśmy jejnlewatywę, załatwiła się, ale to chyba nie koniec. I zamiast ją wykąpać to ją praktycznie zanurzylam w wodzie i wyjelam, a tak strasznie się darła, że ją w ręczniku wzięłam do sypialni i nawet pieluchy nie założyłam, śpi w tym ręczniku i pod kocem... Ostatnio robiła tak często kupy, że zaczęłam częściej podawać kaszkę, kleik, mięso już zagościło na stałe, no a tu jednak problem :(

Kinga jak radziłas sobie z rozszerzaniem diety przy zaparcia Sary? :( kurcze, moja się pięknie załatwia tylko jak jest na warzywach i owocach, jak tu dalej rozszerzać jak i mięso, i jajka, pełno warzyw gotowanych jest zapychajace? :( podaję wodę, nie pije dużo, ale coś tam wypija, dodaję oliwę do zupek... Rezygnowalas całkiem z kaszek, ryżu itp.?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Lilusia biedactwo :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Totoro Lilusia biedactwo :(

Makabra, daaaaawnooo mi tak strasznie nie płakała :( kupę robiła siedząc mi na rękach przytulona :( teraz udało nam się ją ubrać, obudziła się, ale usnęła przy piersi.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Makabra, daaaaawnooo mi tak strasznie nie płakała :( kupę robiła siedząc mi na rękach przytulona :( teraz udało nam się ją ubrać, obudziła się, ale usnęła przy piersi.

Biedactwo :( moze daj troche wiecej jej czasu z tym jedzonkiem? Zaczelas troche wczesniej przed tym 6tym miesiacem,moze brzuszek musi sie przystosowac? Moim zdaniem nic sie nie stanie jesli odpuscisz na razie kaszki lub dasz rzadziej albo mniej. Nie spiesz sie.

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ