X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia w H&M sa rajstopki i kapcie w pingwinki :)

Andzia123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny ktoras podawala dziecku zelazo? Cos mi sie kojarzy :) powiedzcie prosze jaką nazwe mialo? Mamy na poziomie 29 a norma od 43 :-/
    Sylwia ja podaję Innofer baby. Wiktor go w miarę chętnie pije i dobrze go toleruje. Żadnych bóli brzuszka, ani zaparć. A do tego rzeczywiście działa. Tylko do żelaza podajemy jeszcze Innovitum (Wit z grupy B) i Wit C na lepsze wchłanianie.

Edit: się zrobiła emotka :d witaminy z gr. B miało być ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:32

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, spytalam też o wit.D-kazała podawać 600.
    Spytałam też o podawanie jedzenia w kawałkach i blw.. powiedziała, że nie jest przekonana (co akurat mnie nie zdziwiło) i że ma 2 mamy co się jej przyznały, że stosują, ale generalnie powiedziała, żeby przede wszystkim uważać na skórkę chleba, bo to najczestsza przyczyna zadlawien, i że z podwawniem kawałków wstrzymalaby się jednak do momentu jak Kinia samodzielnie usiądzie. Więc ja się jednak wstrzymam, bo sama też tak sobie pomyślałam wcześniej, żeby zaczekać aż usiądzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:43

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Edwarda, spytalam też o wit.D-kazała podawać 600.
    Ciekawe czy tak samo jest dla mm. Mam na razie 400 bo kupilam nowe opakowanie a jak bede 8.11 na szczepieniu to dopytam (chociaz i tak jej nie ufam ;p ).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka zazdroszcze, ragdolle sa sliczne ❤

Sylwia ja daje innofer baby. Nie wiem jaki mamy poziom zelaza,ale hemoglobina jest u nas na poziomie 10.9. Do tego podaje Cebion (wit C).

Dzis byal u nas marchewka i po raz pierwszy cukinia. Znowu zjadla ze smakiem :)

A w biedrze promocja na pieluchy i lovele gdyby ktos potrzebował :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na majowkach rozmawiaja dziewczyny, ze trzeba dzieciom badac wzrok po 3 czy 4 mcu. Ja nigdy nic takiego nie slyszalam a Wy?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam Pani dr 2 mies m temu actiferol fe 7mg w saszetkach , zelazo wtedy mielismy chyba 38. Kazała malemu dawac rozpuszczone w wodzie pomiedzy posiłkami ( na 1/4 szkl wody) a on wypijał połowe tego albo i nie.. i jutro mamy wizyte. Poprosze ja o cos w kropelkach.
    Acygan nam teraz hemoglobina spadla do 9.8 jesli dobrze pamietam. Sprawdze jak bede w domu.
    Co do wit D nasza Pani dr powiedziała ze jak sie daje regularnie 400j to zeby nie zwiekszać .
    Edwarda ja tez pierwsze slysze ;o ale i tak musimy do okulisty sie wybrac bo Staskowi leci jedno oczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:09

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Lila brała actiferol. Ja sciagalam troszkę mleka i z nim podawałam :)

Też mam ragdolla i brytola :D

Kurde u nas ząbkuje mama z dzieckiem. Lili przebija się ta jedynka wreszcie, ale dalej bardzo mozolnie to idzie. Dziś czułam jak skrobie w łyżeczkę jak ją karmilam, więc chyba już niedaleko :) mi za to od kilku dni ząb mądrości podejmuje kolejną próbę wyjścia, mimo, że idiota cały nie wylezie, bo nie ma miejsca. Jak nasze dzieci odczuwają taki ból to ja im serdecznie współczuję. Wczoraj w akcie desperacji posmarowalam sobie dziąsło Lilusiowym, żelem. Dało mi to zupełnie nic. Nie chcę brać tabletki przeciwbólowej, bo nigdy nie biorę, jeśli daję radę funkcjonować i nie mam gorączki. Zresztą przeżyłam poród bez znieczulenia xD poza tym, na chwilę pomoże a potem co, jak franca dalej chce wyłazic... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:16

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos osemek, to moja tez sie odzywa tyle ze juz dawno wylazla i sie zaczela psuc. Pora wyrwac dziada :(

Jupik masz jakiegos sprawdzonego dentyste od osemek? Co dobrze robi, bezbolesnie ;p Moze byc drogi ;p To moj 1 zab do wyrwania i sram w gacie :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak się zepsuje to będzie niezły Meksyk, bo ona nigdy mi całą nie wyjdzie. Wystajettlko trochę z dziąsła, więc będzie mnie czekał chirurg. Kto te durne zęby zębami mądrości nazwał. Pff...

Co do ubioru, bo zapomniałam się odnieść, to ja dziś przy 6 stopniach potem wichurze takiej, że łeb chciało urwać ubrałam Lilę w bodziaka z krótkim rękawem, bluzkę z długim, rajstopki, skarpetki, buciki niechodki, spodnie dresowe i grubasna bluzę polarową i czapkę bawełniana. No i przykrylam kocykiem też polarkowym. Chyba było jej ok, byłyśmy prawie 2h, z czego półtorej spała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:30

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o tyle "szczescie" ze mam tylko gorne osemki, dolnych nie mam i nie bede miec ;p 2 lata temu robilam usg i sie okazalo ze ich nigdy nie bedzie uf uf uf :)

Edit. nie usg tylko przeswietlenie rzecz jasna ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:44

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś nosiłam aparat na zęby więc musiałam wszystkie ósemki usunąć mimo że się nie przebila ani jedna :p i z własnego doświadczenia powiem że po górnych o wiele lepiej się do siebie dochodzi, nie miałam szczekoscisku mimo że dwie naraz miałam usuwane w lutym w tamtym roku a dolne to masakra była :p tyle że to parę ładnych lat temu było :p
    U nas dzisiaj taki wiatr i leje od rana że my z domu się nie ruszamy, Mały marudzi od rana, nawet przy piersi jeczy, bardzo te zęby go męczą :(

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ja kiedyś nosiłam aparat na zęby więc musiałam wszystkie ósemki usunąć mimo że się nie przebila ani jedna :p i z własnego doświadczenia powiem że po górnych o wiele lepiej się do siebie dochodzi, nie miałam szczekoscisku mimo że dwie naraz miałam usuwane w lutym w tamtym roku a dolne to masakra była :p tyle że to parę ładnych lat temu było :p
    U nas dzisiaj taki wiatr i leje od rana że my z domu się nie ruszamy, Mały marudzi od rana, nawet przy piersi jeczy, bardzo te zęby go męczą :(
    Jak bylam na konsultacji u chirurga szczekowego (bo osemki urosly mi bokiem:/) to powiedzial wlasnie ze mam szczscie bo dolne sa o wiele gorsze. Trudniej sie usuwa no i tam jest jakis nerw ktory latwo uszkodzic.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nosiłam aparat, ale ósemek jeszcze wtedy nie miałam, musiałam 1 piątkę usunąć :/ dolne obydwie próbują mi się przebić, górną mam jedną całą, drugiej brak i chyba nie będzie, bo nie ma miejsca. Ja w ogóle mam ciasną szczękę bardzo, więc nie wiem po ciula w ogóle się pchają :P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usuwalam osemke dolna to tydzien na l4 bylam bo spuchalm potem szczekoscisk i musialam cwiczyc zeby cokowiek jesc a tak to pilam tylko. A gorna juz luzik zero opuchlizny. Mam jeszcze jedna dolna i jedna gorna ale nie mam jakos weny zeby jechac i je wyrywac. Nie dokuczaja.
    Ja malego ubieram zalezy albo w spodbie dresowe oby kr rekaw cieka bluzka i taki pajac ocieplaby misiowaty plus skarpetki cieple i czapka albo jak kurtka to bluza i kurtka i drsy i rajstopki jak jest zimno jak dzis np no i cieply koc.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Na majowkach rozmawiaja dziewczyny, ze trzeba dzieciom badac wzrok po 3 czy 4 mcu. Ja nigdy nic takiego nie slyszalam a Wy?
    U mnie bada pediatra na którymś bilansie (już nie pamiętam na ktorym, ale coś mi się kojarzy ze koło roku.

Edwarda zapom zapomniałam dodać ze wkładam ja też w śpiworek, ale u mnie rano jest ok 0st. Śpiworek mam ten z fotelika (on jest taki powiedziałabym przejściowy. W zimowy wkładam jak jest poniżej -5 przez dłuższy czas, bo nie lubię przekładać co chwilę śpiworkow ;)
    Tak to wyglada (po lewej Emi w tym lżejszym, po prawej Sara w zimie w tym grubym).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97233308499c.jpg
    A tak zwykle wracamy ze spaceru
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1de4423d44be.jpg
    Czyli skarpetki w buzi, a stopy gole ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kinga. Poki co mam tylko jeden spiworek wydaje mi sie gruby, ale nie na ostra zime. Mysle, ze sa grubsze. Pomysle czy nie kupic czegos cienszego.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja dostałam skierowanie na I wszej wizycie u pediatry i badałam w 4 tym miesiącu.U nas w kolejce na NFZ strasznie długie terminy były.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy badanie wzroku na bilansie w 9 miesiącu

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o badanie zapytam na szczepieniu

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ