X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten kojec kojarzy sie z wiezieniem, choc uwazam, ze pewnie raz na jakis czas by sie przydal :) aczkolwiek ja nie kupie.

Przezylismy wesele, bylismy od 17 do 23 i wczoraj na poprawinach. Nie bylo jakos strasznie zle.

Dzis Zosia zjadla dwie kostki od lodu marchewki polaczonej z małym ziemniakiem. Byly male grudki od ziemniaka a nawet sie nie skrzywila. No i spora porcja tego wyszla,wiec nie mamy na razie problemu z jedzeniem. Problem natomiast jest z piciem wody. Z buteli nie,z lyzeczki nie,jak chcialam dac ze szklanki to placz. Na chwile obecna jest tylko na cycu jesli o plyny chodzi i nie wiem co zrobic w tej sytuacji.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Mi ten kojec kojarzy sie z wiezieniem, choc uwazam, ze pewnie raz na jakis czas by sie przydal :) aczkolwiek ja nie kupie.

Przezylismy wesele, bylismy od 17 do 23 i wczoraj na poprawinach. Nie bylo jakos strasznie zle.

Dzis Zosia zjadla dwie kostki od lodu marchewki polaczonej z małym ziemniakiem. Byly male grudki od ziemniaka a nawet sie nie skrzywila. No i spora porcja tego wyszla,wiec nie mamy na razie problemu z jedzeniem. Problem natomiast jest z piciem wody. Z buteli nie,z lyzeczki nie,jak chcialam dac ze szklanki to placz. Na chwile obecna jest tylko na cycu jesli o plyny chodzi i nie wiem co zrobic w tej sytuacji.
    A niekapek?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo bidon ze słomką, u mnie strzał w dziesiątkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 13:23

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Sarze na początku tylko bidon. Emi akceptuje bidon i zwykły kubek

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wikuś też nie chciał pić wody z butelki. Dopiero jak kupiłam niekapek to zaczal pić :)

Ja końca nie kupuje. Zabezpieczamy powoli wszystko z mężem. Tv mamy stojący więc niedługo będzie do ściany przymocowane, do kontaktów zabezpieczenie już też mamy, różne zabezpieczenia do szafek też mamy. Jedyne co chce kupić to bramkę do drzwi kuchennych. Tylko do kuchni młody nie będzie miał dostępu bo boję się żeby piekarnika nie dotknął itd. Reszta mieszkania będzie zabezpieczona więc niech sobie chodzi i uczy się :) jedyny problem to kuweta w łazience. W sumie nie wiem jak mam ja zabezpieczyć żeby młody nie grzebać w niej xd

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kojca nie kupuje. Nie mam miejsca a zreszta nie sadze aby moj maly chcial w nim dlugo siedziec. On uwielbia podloge. Ja juz zamowilam zabezpieczenia do szafek. Kontakty mam pochowane wiec luzik. Niedlugo zamowimy bramke do drzwi bo u nas sa dwa schodki z salonu do kuchni.
    Zamowilam nie kapek zobaczymy jak bedzie szla nauka picia wody.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miał ktoś doczynienia z krzesełkiem Peg Perego Tatamia?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały prosiaczek a może kot polubilby kuwete z pokrywą? Np taką https://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/kuwety_kryte/kuwety_duze/321842

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli bidon to jaki?

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 31.10 w środę fajne ciuszki dla maluchów w Lidlu.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek, my mamy 3 kuwety (bo 3 koty..).
    Właśnie mi przyszła dziś kryta kuweta Savic z zooplusa, niestety uszkodzona (połamała się w transporcie bo źle zapakowali) ale mają wysłać ponownie. Jestem ciekawa czy koty mi się przestawią i czy wszystkie zaakceptują taką krytą, bo właśnie tematu kuwet jeszcze nie rozwiązalam. Póki co Kinga nie włazi tan gdzie sa ale to kwestia czasu i muszę już działać.

Acygan, bidon Kinga kiedyś napisała, że próbowała między jakims a jakims i że lepiej wychodzi picie z bidonu Avent więc też taki kupiłam, u nas się przyjął. Oczywiście najpierw Hipp z szaszetki do ćwiczeń ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy krytą kuwetę i niestety po pewnym czasie (z pół roku, może więcej), pomimo sprzątania trzy razy dziennie i częstego mycia i tak w środku było czuć siuśkami, a wiecie sami jak to szczypie w oczy :P chyba po prostu sama kuweta już trochę przesiąkła zapachem, a przez zamknięcie to nie miało żadnej wentylacji i dlatego. Kot nam się zbuntował wtedy i często się załatwiał w różne dziwne miejsca Po zmianie kuwety na otwartą jak ręką odjął. My mamy dwie kuwety, jedna na dole, drugą na górze i też jeszcze nie wymyśliłam jak to zabezpieczyć. Druga sprawa to miski z jedzeniem i wodą. Do nich już teraz się czołga i wsadza łapki. Może kiedyś jak nie przypilnuję i zje coś z michy to jej nie zasmakuje i będzie po problemie XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A jesli bidon to jaki?
    Mam nuka i avent. Nuk lżejszy ale butelka wyższa. Rurka trochę moze byc za dluga(ale zawsze można obciąć). Moje dziewczyny wola nuka, ale po kilku dniach emi i aveta opanowała (palce już się jej nie klinują pod tymi uchwytami)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 17:08

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mi marudzi i poplakuje od rana :( Nie wiem co bidulce :(
    Wstał przed 6, maż go nakarmil, nie mogl go uspic ponownie wiec dal mi go do lozka, pobujalam go troche i zasnal. Spalismy do 9.30 :O wstal w calkiem dobrym humorze a po sniadaniu sie zaczelo jeczenie, marudzenie, poplakiwanie, krzyki itp :/ Na spacerze spal, wrocilismy do domu i to samo :/ Az tak zęby mogą dokuczac?!

Ale jedna dobra wiadomosc, w koncu zjadl mi caly sloiczek i wytrzymal 3 godziny. Widze wiec swiatelko w tunelu co do zastapienia jednego posilku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 18:17

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kojce to myślałam o czymś takim, ale ostatecznie rezygnuję :)

https://arena.pl/kojec-drewniany-wielowariantowy-8-paneli-zagroda,p40260881.html?gclid=Cj0KCQjw6rXeBRD3ARIsAD9ni9DpzABWpvtsmUltyETrbFiBsk0OzH8SlAm3RTP3-svZ0OlNufREK_QaAtXQEALw_wcB

Co do kuwety to miałam długo krytą, jednak po pewnym czasie kotom przestało być wygodnie, bo są wielkie i zostawiliśmy odkryta, samą miskę.

Co do bidonu natomiast to ja mam dr brown's i jestem bardzo zadowolona. Ma dociążoną słomkę, dzięki czemu łatwo się pije nawet jak wody jest już niewiele.

Kinga. lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koty od początku mają krytą i wszyscy jesteśmy zadowoleni :) przede wszystkim żwir się aż tak nie sypie (nie wiem jak moje koty to robią ale zakopują z taką agresją, że tylko pokrywa nas ratuje:-)) z tym że raczkujące dziecko chyba będzie w stanie tam rączkę wsadzić...okaże się jak Lili zacznie raczkować:)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Moje koty od początku mają krytą i wszyscy jesteśmy zadowoleni :) przede wszystkim żwir się aż tak nie sypie (nie wiem jak moje koty to robią ale zakopują z taką agresją, że tylko pokrywa nas ratuje:-)) z tym że raczkujące dziecko chyba będzie w stanie tam rączkę wsadzić...okaże się jak Lili zacznie raczkować:)

A jakie dokładnie masz kuwety? I koty z tych większych czy mniejszych?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka podpinam się pod pytanie :D też mi się marzy powrót do krytej, bo te ciapoki tak żwirek rozsypuja...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też bez kojca, nie wyobrażam sobie zamykać dziecka w czymś takim, chociaż jak pomyślę o ogarnianiu mieszkania to słabo mi się robi i cieszę się, że nasz smyk jeszcze leży tam gdzie go zostawię (w miarę, bo się turla, ale nie jest to pełzanie/raczkowanie), chociaż to pewnie się niedługo skończy bo coraz sprawniej pełza do tyłu... no, ale te porządki trzeba zrobić i przy okazji chcemy wprowadzić parę rozwiązań inspirowanych montessori, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

właśnie też zamówiłam bidon ten co Totoro pisała przy okazji kupowaniu kaszek, BLW idzie u nas całkiem spoko, w ciągu tygodnia różnica ogromna, nie krztusi się i nie ma żadnych odruchów wypychania :) hitem jest u nas banan, świeży ogórek, pieczony batat i brokuł. Wiadomo, że ogromnych ilości nie zjada, ale w pieluszkach widać, że coś tam przez brzuszek przechodzi, mi zresztą nie zależy żeby teraz się tymi stałymi pokarmami najadał, wychodzę z założenia, że ma czas na zabawę, eksperymentowanie i poznawanie nowych smaków, faktur :) Podoba mi się, że roboty mało i my z mężem zdrowiej jemy bo ilość zjadanych warzyw wzrosła u nas mocno :)

dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci miało/ma wypukłe ciemiączko z przodu? zauważyłam dzisiaj, że zrobiła mu się tam taka góreczka, nie ma gorączki i nic innego się nie dzieje, ząbki idą, a to ciemiączko wypukłe.. zastanawiam się czy iść do pediatry czy kilka dni odczekać..

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swiezy ogorek czyli tzw zielony? Pytam bo chce cos dawac w siateczce ktora idzie do mnie, tyle ze moja mama zawsze mowila ze zielony ogórek jest ciezkostrawny :o

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ