X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o to że taka woda w czystej postaci nie uczula :P Bo jak jadę do z Łodzi z Trójmiasta to mam biegunki bo tam woda wali chlorem na kilometr :P

Ja daję buraka, dynię, ziemniaka, marchew i jabłko i z tego robię rozne miksy :P

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi woda wali chlorem?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Nie pamietam kto chcial kupic inhalator ale beda jakies od poniedzialku w biedronce za 69.90 zl ;)
    Beda od czwartku;) ale niestety w gazetce nie ma danych sprzetu... wiec kupiłam dzis. Przymierzylam gabrysiowi maseczke ale juz widze ze nie przepada

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    W Łodzi woda wali chlorem?
    No w porównaniu z tą u mnie to tak- szczególnie jak puszczę zimną z kranu :D Z kolei u mnie jest w wodzie tyle kamienia że raz ma tydzień można robić figurki wapienne z osadu w czajniku :P

• Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, widocznie my do tego chloru przywyklysmy, bo pierwsze słyszę, haha ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik hahaha.
    Nie no ja tam nie wiem, moze wali, ale mowia ze łódzka woda jedna z lepszych. Zachecali nawet do picia kranowki. Ja nie pilam nigdy i pic nie bede.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka o patrz.. nie zwrocilam uwagi na date co od kiedy, tylko ze gazetka od pon :D
    takie same inhalatory na allegro sa.. a na pewno widzialam ta krowke :)

xk81pfk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dałaś surową czy podgotowana? Ja wprawdzie nadal papki, ale powooooluuutku chce jej wprowadzać coś do pociamania (skórki chleba się boję, bo jej dałam i super jej smakowało, tylko to co Kinga napisała- kawałek przykleił się do podniebienia..dobrze, że wiedziałam żeby sprawdzić) i się zastanawiam co dać jej w miarę bezpiecznego.

Dałam surową :)

Dziewczyny pamiętajcie, że maseczki w inhalatorach powinny być bez dziurek po boku. Można zamówić takie zamienne na necie, które będą kompatybilne z danym modelem albo po prostu zalepić te dziurki plastrem. Przy inhalacjach solą ma to mniejsze znaczenie ale już przy inhalacji lekiem bardzo duże, bo sporo leku wyleci tymi dziurami w powietrze zamiast trafić tam gdzie powinien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:34

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Sweetmalenka o patrz.. nie zwrocilam uwagi na date co od kiedy, tylko ze gazetka od pon :D
    takie same inhalatory na allegro sa.. a na pewno widzialam ta krowke :)
    Krowka jest z esperanzy. Ciekawe czy sprzedają ta z esperanzy czy maja wlasna marke.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Macie jakies fajne przepisy na dania dla takich maluchow? Ja jestem kulinarnym glabem i dla nas umiem cos tam zrobic, ale dla malego kompletnie nie mam pomyslu, bo sie wszystkiego boje, ze cos zle zrobie.
    Masakra.
    Tez jestem dupa wolowa w kuchni ;p Szczegolnie mam problem z proporcjami ale znalazlam strone gdzie wszystko jest pieknie i prosto napisane :) Jeszcze nie korzystalam bo czekam na mieso i warzywa z dobrego zrodla. Kure i cielecine na pewno bede miec, warzywa jak nie dostane to lidl.
    https://mamotoja.pl/przepisy-dla-niemowlaka-zupki-dla-niemowlaka,przepisy-dla-niemowlat-galeria,3466,r3p1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:57

J.S, Andzia123, Totoro, Jupik lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik hahaha.
    Nie no ja tam nie wiem, moze wali, ale mowia ze łódzka woda jedna z lepszych. Zachecali nawet do picia kranowki. Ja nie pilam nigdy i pic nie bede.

No właśnie, też słyszałam, że łódzka jedna z lepszych, ale moze inne mają w takim razie jeszcze więcej chloru ;-)
    Ja też kranowy nie piję i pić nie będę.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, edwarda, dzieki za linki!

Ciesze sie ze nie tylko ja jestem srednia z kuchni XD

edwarda20 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam pomysłu na zupki, zastanawiam się nad zakupem „paśniczka” od mamalekarz.
    Podobno fajne przepisy.
    Mała dopiero zasnęła od 16. Nie wiem czasami skąd ona bierze tyle siły, bo ja jestem wykończona

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotuje teraz juz zupki miksy ale chce robic wlasnie konkretne smaki np kalafiorowa czy brokulowa. Moj je juz ziemniaki marchew seler pietruszka por brokul dynia cukinia kalafior. Mieso jajka. Do zup daje kaszke manan lub makaron drobny i ryz basmati. Rzucam ziele i listek po 1 szt dla smaku plus maslo.
    A kasze jaglana moge dac taka jak dla doroslych sa czy jakas specjalna??

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przepisami, które podrzuciła Edwarda uświadomiłam sobie, że też jestem dupa wołowa :-| zupełnie zapomniałam, że dodaje się trochę tłuszczu do zupki, oliwę albo olej, albo masło..
    No jasna..., czytałam kiedyś o tym, a mi zupełnie ze łba wyleciało..
    Człowiek bez tego forum błądziły po omacku ;-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 20 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę. Bo w końcu, po ponad pół roku od narodzin udało mi się usiąść i zrobić metryczkę dla Małej na pamiątkę XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 18:38

Andzia123, Jupik, Malyprosiaczek, edwarda20, Katy, Aga78, acygan, Agusia_pia lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym chyba moje dziecko nie przebudzało się wczoraj ze względu na gorączkę, tylko dlatego, że mądra mamusia stwierdziła, że z kocyka się odkopuje, a skoro jest chora wpakujmy ją w śpioworek. No i dziś ją znów wpakowałam, Kinia bez gorączki, najedzona, po zabawie z mamą, a tu zamiast spać przewala się i jojczy i jojczy. Widzę, że śpiąca, i kurdę myślę i myślę, o co temu dziecku może chodzić.. I przebłysk - wyjęłam ją ze śpiworka i zamiast tego przykryłam ulubionym kocykiem - chwyciła go od razu w rączkę, zawinęła się i zasnęła natychmiast.. Moje dziecko po prostu nienawidzi śpiworków!
    (już o tym zapomniałam, bo parę mcy temu mieliśmy jedno podejście- władowaliśmy ją w taki maly, z rękawami, to mi się tak rozryczała jak nigdy, więc tamten poszedł w odstawkę.. ale myślałam, że taki większy bez rękawków da radę..no i jednak nie dał).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI - super pomysł :-) My zbieramy takie rzeczy do pudełka sentymentalnego (tak je sobie nazwałam) - dostanie kiedyś właśnie z takimi pamiątkami z niemowlęctwa/dzieciństwa.

White Innocent lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI piękna metryczka!! My dostaliśmy metryczke drewniana z liskiem do powieszenia na ścianie (oczywiście nadal czeka aż ktoś ją powiesi :p) i dostaliśmy też drewniane pudełeczko wspomnień i ja tam też pamiątki chowa. Schował am tam pierwszy smoczek młodego i opaski że szpitala :)

White Innocent, Jupik lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png

Wysłany: 20 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja nie wpadłam na pomysł z pudełkiem. Też super!

U nas teraz pewnie kolejne pół roku minie zanim ktoś to powiesi, wiecie jak jest, musi nabrać mocy urzędowej XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ