Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sylwiaa95 wrote:Nie pamietam kto chcial kupic inhalator ale beda jakies od poniedzialku w biedronce za 69.90 zl
-
nick nieaktualny
-
Jupik wrote:Dałaś surową czy podgotowana? Ja wprawdzie nadal papki, ale powooooluuutku chce jej wprowadzać coś do pociamania (skórki chleba się boję, bo jej dałam i super jej smakowało, tylko to co Kinga napisała- kawałek przykleił się do podniebienia..dobrze, że wiedziałam żeby sprawdzić) i się zastanawiam co dać jej w miarę bezpiecznego.
Dałam surową
Dziewczyny pamiętajcie, że maseczki w inhalatorach powinny być bez dziurek po boku. Można zamówić takie zamienne na necie, które będą kompatybilne z danym modelem albo po prostu zalepić te dziurki plastrem. Przy inhalacjach solą ma to mniejsze znaczenie ale już przy inhalacji lekiem bardzo duże, bo sporo leku wyleci tymi dziurami w powietrze zamiast trafić tam gdzie powinienWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:34
-
Sylwiaa95 wrote:Sweetmalenka o patrz.. nie zwrocilam uwagi na date co od kiedy, tylko ze gazetka od pon
takie same inhalatory na allegro sa.. a na pewno widzialam ta krowke
-
J.S wrote:Macie jakies fajne przepisy na dania dla takich maluchow? Ja jestem kulinarnym glabem i dla nas umiem cos tam zrobic, ale dla malego kompletnie nie mam pomyslu, bo sie wszystkiego boje, ze cos zle zrobie.
Masakra.Jeszcze nie korzystalam bo czekam na mieso i warzywa z dobrego zrodla. Kure i cielecine na pewno bede miec, warzywa jak nie dostane to lidl.
https://mamotoja.pl/przepisy-dla-niemowlaka-zupki-dla-niemowlaka,przepisy-dla-niemowlat-galeria,3466,r3p1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:57
J.S, Andzia123, Totoro, Jupik lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Jupik hahaha.
Nie no ja tam nie wiem, moze wali, ale mowia ze łódzka woda jedna z lepszych. Zachecali nawet do picia kranowki. Ja nie pilam nigdy i pic nie bede.
No właśnie, też słyszałam, że łódzka jedna z lepszych, ale moze inne mają w takim razie jeszcze więcej chloru
Ja też kranowy nie piję i pić nie będę. -
Ja gotuje teraz juz zupki miksy ale chce robic wlasnie konkretne smaki np kalafiorowa czy brokulowa. Moj je juz ziemniaki marchew seler pietruszka por brokul dynia cukinia kalafior. Mieso jajka. Do zup daje kaszke manan lub makaron drobny i ryz basmati. Rzucam ziele i listek po 1 szt dla smaku plus maslo.
A kasze jaglana moge dac taka jak dla doroslych sa czy jakas specjalna?? -
No ja przepisami, które podrzuciła Edwarda uświadomiłam sobie, że też jestem dupa wołowa
zupełnie zapomniałam, że dodaje się trochę tłuszczu do zupki, oliwę albo olej, albo masło..
No jasna..., czytałam kiedyś o tym, a mi zupełnie ze łba wyleciało..
Człowiek bez tego forum błądziły po omackuedwarda20 lubi tę wiadomość
-
A ja się pochwalę. Bo w końcu, po ponad pół roku od narodzin udało mi się usiąść i zrobić metryczkę dla Małej na pamiątkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 18:38
Andzia123, Jupik, Malyprosiaczek, edwarda20, Katy, Aga78, acygan, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
Poza tym chyba moje dziecko nie przebudzało się wczoraj ze względu na gorączkę, tylko dlatego, że mądra mamusia stwierdziła, że z kocyka się odkopuje, a skoro jest chora wpakujmy ją w śpioworek. No i dziś ją znów wpakowałam, Kinia bez gorączki, najedzona, po zabawie z mamą, a tu zamiast spać przewala się i jojczy i jojczy. Widzę, że śpiąca, i kurdę myślę i myślę, o co temu dziecku może chodzić.. I przebłysk - wyjęłam ją ze śpiworka i zamiast tego przykryłam ulubionym kocykiem - chwyciła go od razu w rączkę, zawinęła się i zasnęła natychmiast.. Moje dziecko po prostu nienawidzi śpiworków!
(już o tym zapomniałam, bo parę mcy temu mieliśmy jedno podejście- władowaliśmy ją w taki maly, z rękawami, to mi się tak rozryczała jak nigdy, więc tamten poszedł w odstawkę.. ale myślałam, że taki większy bez rękawków da radę..no i jednak nie dał). -
WI piękna metryczka!! My dostaliśmy metryczke drewniana z liskiem do powieszenia na ścianie (oczywiście nadal czeka aż ktoś ją powiesi :p) i dostaliśmy też drewniane pudełeczko wspomnień i ja tam też pamiątki chowa. Schował am tam pierwszy smoczek młodego i opaski że szpitala
White Innocent, Jupik lubią tę wiadomość