X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda, no widzisz, wiercioch i tyle :D

Właśnie mi uzmyslowilyscie7, że chyba źle mierzyłam temp termometrem microlife :(

Ja tez mam microlife i u mnie mierzy sie w jednym miejscu trzymajac,na czole,w odleglosci 5 cm. Pewnie zalezy jaki model termometru

• Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, właśnie mi też się wydaje, że u mnie trzeba było punktowo, zaraz poczytam.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam microlife i u mnie tak samo jak u acygan, 5cm na środku czoła.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam microlife i też mam trzymać 5cm na środku czoła :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Kinga, jakie temp.powinny być przy trzydniowce? Daję jej paracetanol, temp.na chwilę spada po czym znów rośnie- w dodatku ten głupi bezdotykowy termometr w kółko pokazuje mi inaczej- a to 38, a to 38.7, a już było też 39.4! No koszmar, chyba spać nie pójdę i będę przy niej czuwać..
    No właśnie tak zwykle powyżej 39 i ciężko się zbija. Często właśnie dzieci są żywe jakby nic się nie działo ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Jak pokonałyscie to uzależnienie od cukru?
    Ja właśnie w ciąży jadłam mało, cały pierwszy trymestr mnie odrzucalo, za to teraz codziennie coś jem. Też bym chciała ograniczyć, dla własnego zdrowia.
    Ja zastępuje słodycze owocami (np sokami) i stopniowo ograniczam ilość (w sensie rozcieńczam corazbardziej wodą). Jak rzucam od razu wszystko na raz, to po kilku dniach rzucam się na wszystko co słodkie, w skrajnych przypadkach nawet na czekoladę, której nie lubię ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa, za przeproszeniem, w moim się przesuwa..... Dobrze, że podejrzewając gorączkę mierzyłam w dupce. A teraz mi się przypomniało, że jak mierzyłam Lili temperaturę po urodzeniu parę razy to przesuwalam :/ pitem długo nie używałam termometru no i jest efekt O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuje właśnie krem z dyni, myślicie że mogę dać małemu zupki jakoś teraz jak się ugotuje a później obiadek ze słoiczka czy to za dużo będzie na jeden dzień? Totalnie zielona w tym jestem :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja bym dala raz na obiad.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam na 9 do mojej fryzierki na farbowanie, usiadlam na fotelu a ona do mnie ze dzis nie pogadamy bo ona chora i gardło ja boli. To stwierdzilam ze pierdziele i wychodze. Ostatnio ciagle cos lape bo kilka razy mialam katar, ale gdybym zarazila malego to bym sobie nie wybaczyla. Trudno wlosy beda brzydkie a baba niech sie wyleczy.

Jupik, Totoro, Katy, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to wczoraj jeszcze szukalam info w necie o monitorach oddechu. Wiedzialyscie ze jest monitor skarpetka?! Super rozwiazanie ale tez dla malutkich dzieci a nie takich wierciochow.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ile wasze maluchy zjadają kaszki na jedna porcje i jak dajecie Owoc do kaszki to ile ?
    Ja dzisiaj zrobiłam na mm 90ml + 1,5 łyżki kaszki ryżowej (nie lubi gęstej, już odkryłam czemu nie chciała jeść) i to zblendowalam z połowa małego banana i zjada prawie wszystko zostało trochę na dnie i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Bo nie wiem ile powinna w sumie zjeść żeby zastąpić już jeden posiłek.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężkawa noc. Pierwszy raz od urodzenia! Kinia mi się budziła co 2 godz.i marudziła przez sen, więc kontrolnie zapodawalam jej mleczko z piersi (niech pije przeciwciala ile wlezie), wkładałam smoka i spała dalej. Niemniej dla mnie to pewnego rodzaju szok, bo tylu pobudek w nocy w życiu nie miałam ;-) mam nadzieję, że kolejna noc będzie lepsza.
    Temp.jej się utrzymuje na poziomie ok.38 z hakiem, po paracetamolu spada, potem rośnie. Ja mam term.Thermoflash i jeszcze raz przeczytalam instrukcje-musze mierzyć z prawej strony. No i faktycznie w nocy chyba bardziej miarodajne bo Kinia się nie rusza, a tak mam problem bo jest w ruchu i wychodzi cały czas coś innego. Już w ramach kontroli zmierzylam też w pupie i było też prawie 38. Zresztą z tymi temperaturami ciekawa sprawa-ja gdzie sobie nie zmierzę, czy na czole,czy po.prawej czy lewej temp.niemal identyczna. U mojego męża już spore wahnięcia, a u Kingi jeszcze większe. Tak więc im będę już mierzyć tylko z prawej strony jak instrukcja każe, a w razie wątpliwości zwykły term.w tyłek i tyle..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Mam pytanie ile wasze maluchy zjadają kaszki na jedna porcje i jak dajecie Owoc do kaszki to ile ?
    Ja dzisiaj zrobiłam na mm 90ml + 1,5 łyżki kaszki ryżowej (nie lubi gęstej, już odkryłam czemu nie chciała jeść) i to zblendowalam z połowa małego banana i zjada prawie wszystko zostało trochę na dnie i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Bo nie wiem ile powinna w sumie zjeść żeby zastąpić już jeden posiłek.

U mnie na śniadanko Kinia zjada całego bananka z kaszką, chyba że jest wyjątkowo duży, to wtedy pół, ale raczej kupuję mniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 11:05

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziwna noc. Mała obudziła się o 22... Wyspana całkowicie. Fikała do 1. Nie mam pojęcia co jej było. Czy nadpobudliwość może być odczynem po szczepieniu? XD Heh. Żartuję. Ale spodziewałam się dobrego spania, jak po każdej innej szczepionce, a tu takie dziwy.

A co do termometrów elektronicznych to pamiętajcie, że każdy jest skalibrowany na inne miejsce :) trzeba sprawdzić w instrukcji i mierzyć tylko tak jak zaleca producent, bo inaczej wyniki nie są wiarygodne :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy warzywa typu pomidor, papryka, jeszcze się nie daje i faktycznie trzeba czekać do 10 mca? Kusi mnie szczególnie papryka bo to skarbnica wit.C.
    Ja już nawet selera podałam bo nie wiedziałam, że nie można, i było ok..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/KVSxde1kZNU

Instrukcja Microlife nc150. Też wierzyłam na środku a ten filmik mnie uświadomił :)

Totoro lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    https://youtu.be/KVSxde1kZNU

Instrukcja Microlife nc150. Też wierzyłam na środku a ten filmik mnie uświadomił :)

Ja mam nc100 i dlatego :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś usiadł <3

Jupik, White Innocent, J.S, Totoro, Katy, Sylwiaa95, Agusia_pia, acygan, edwarda20, Aga78, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wg aktualnej wiedzy można podawać wszystko, ja pomidora już dawno podaję. Papryki akurat nie, bo nie miałam na nią pomysłu.

Gratulacje dla Kubusia!!! :D

Andzia123, Jupik, Kinga. lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ