Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:Edwarda, no widzisz, wiercioch i tyle
Właśnie mi uzmyslowilyscie7, że chyba źle mierzyłam temp termometrem microlife
Ja tez mam microlife i u mnie mierzy sie w jednym miejscu trzymajac,na czole,w odleglosci 5 cm. Pewnie zalezy jaki model termometru -
Jupik wrote:Kinga, jakie temp.powinny być przy trzydniowce? Daję jej paracetanol, temp.na chwilę spada po czym znów rośnie- w dodatku ten głupi bezdotykowy termometr w kółko pokazuje mi inaczej- a to 38, a to 38.7, a już było też 39.4! No koszmar, chyba spać nie pójdę i będę przy niej czuwać..
-
Makira wrote:Jak pokonałyscie to uzależnienie od cukru?
Ja właśnie w ciąży jadłam mało, cały pierwszy trymestr mnie odrzucalo, za to teraz codziennie coś jem. Też bym chciała ograniczyć, dla własnego zdrowia.
-
No i dupa, za przeproszeniem, w moim się przesuwa..... Dobrze, że podejrzewając gorączkę mierzyłam w dupce. A teraz mi się przypomniało, że jak mierzyłam Lili temperaturę po urodzeniu parę razy to przesuwalam
pitem długo nie używałam termometru no i jest efekt
-
Gotuje właśnie krem z dyni, myślicie że mogę dać małemu zupki jakoś teraz jak się ugotuje a później obiadek ze słoiczka czy to za dużo będzie na jeden dzień? Totalnie zielona w tym jestem :p07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Poszlam na 9 do mojej fryzierki na farbowanie, usiadlam na fotelu a ona do mnie ze dzis nie pogadamy bo ona chora i gardło ja boli. To stwierdzilam ze pierdziele i wychodze. Ostatnio ciagle cos lape bo kilka razy mialam katar, ale gdybym zarazila malego to bym sobie nie wybaczyla. Trudno wlosy beda brzydkie a baba niech sie wyleczy.
Jupik, Totoro, Katy, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie ile wasze maluchy zjadają kaszki na jedna porcje i jak dajecie Owoc do kaszki to ile ?
Ja dzisiaj zrobiłam na mm 90ml + 1,5 łyżki kaszki ryżowej (nie lubi gęstej, już odkryłam czemu nie chciała jeść) i to zblendowalam z połowa małego banana i zjada prawie wszystko zostało trochę na dnie i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Bo nie wiem ile powinna w sumie zjeść żeby zastąpić już jeden posiłek. -
U nas ciężkawa noc. Pierwszy raz od urodzenia! Kinia mi się budziła co 2 godz.i marudziła przez sen, więc kontrolnie zapodawalam jej mleczko z piersi (niech pije przeciwciala ile wlezie), wkładałam smoka i spała dalej. Niemniej dla mnie to pewnego rodzaju szok, bo tylu pobudek w nocy w życiu nie miałam
mam nadzieję, że kolejna noc będzie lepsza.
Temp.jej się utrzymuje na poziomie ok.38 z hakiem, po paracetamolu spada, potem rośnie. Ja mam term.Thermoflash i jeszcze raz przeczytalam instrukcje-musze mierzyć z prawej strony. No i faktycznie w nocy chyba bardziej miarodajne bo Kinia się nie rusza, a tak mam problem bo jest w ruchu i wychodzi cały czas coś innego. Już w ramach kontroli zmierzylam też w pupie i było też prawie 38. Zresztą z tymi temperaturami ciekawa sprawa-ja gdzie sobie nie zmierzę, czy na czole,czy po.prawej czy lewej temp.niemal identyczna. U mojego męża już spore wahnięcia, a u Kingi jeszcze większe. Tak więc im będę już mierzyć tylko z prawej strony jak instrukcja każe, a w razie wątpliwości zwykły term.w tyłek i tyle.. -
mlodaaa wrote:Mam pytanie ile wasze maluchy zjadają kaszki na jedna porcje i jak dajecie Owoc do kaszki to ile ?
Ja dzisiaj zrobiłam na mm 90ml + 1,5 łyżki kaszki ryżowej (nie lubi gęstej, już odkryłam czemu nie chciała jeść) i to zblendowalam z połowa małego banana i zjada prawie wszystko zostało trochę na dnie i się zastanawiam czy to dużo czy mało. Bo nie wiem ile powinna w sumie zjeść żeby zastąpić już jeden posiłek.
U mnie na śniadanko Kinia zjada całego bananka z kaszką, chyba że jest wyjątkowo duży, to wtedy pół, ale raczej kupuję mniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 11:05
-
U nas też dziwna noc. Mała obudziła się o 22... Wyspana całkowicie. Fikała do 1. Nie mam pojęcia co jej było. Czy nadpobudliwość może być odczynem po szczepieniu?
Heh. Żartuję. Ale spodziewałam się dobrego spania, jak po każdej innej szczepionce, a tu takie dziwy.
A co do termometrów elektronicznych to pamiętajcie, że każdy jest skalibrowany na inne miejscetrzeba sprawdzić w instrukcji i mierzyć tylko tak jak zaleca producent, bo inaczej wyniki nie są wiarygodne
-
nick nieaktualny