X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropekk witaj:)
    Przypomniała mi się akcja z tv sprzed lat "przygarnij kropka" :D:D

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to czuje się przygarnieta :D

Ellka lubi tę wiadomość

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje tak swoją drogą:) O pierwsze dziecko długo się staraliście?:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie pół roku, ale nie zwracaliśmy uwagi przez pierwsze 4 miesiące uwagi czy płodne czy nie, jaka temperatura itd, potem była chwila zastanowienia "czy wszystko z nami ok?", szybkie wyliczenie kiedy najlepiej i poszło :) Ale wtedy dużo mniej się stresowałam, zobaczyłam pęcherzyk i było huraaa i szał a teraz po zobaczeniu pęcherzyka "pierdyliard" lęków, a czy jest zarodek, a czy beta nie za wysoka (wtedy nawet mi nie wpadło do głowy żeby betę sprawdzać:P) - ehhh mam nadzieje ze serducho w środę trochę mnie uspokoi :)

Pocieszam się, że skoro już tak się stało to musi być dobrze, ale jak Was czytam to widzę, że z tym pozytywnym myśleniem to u nas wszystkich różnie :P

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak mi się wspomniało z pierwszej ciąży, apropo "płciowych przesądów", że jeśli tętno jest powyżej 140 to dziewczynka, a poniżej to chłopiec - porównywałyśmy na ówczesnej grupie forumowej i faktycznie w większości przypadków się sprawdzało :)

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie ;) maluch ma 47 mm ;) i wszystko jest dobrze ;) a i kiwał do mamusi hehe ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9855278ebdce.jpg

Ellka, kropekkk, Tusianka, małamii89, Ilona92, monroe, justysbp, Agusia_pia, Sassy, Sylwiaa95, blue00, Magdzia85F, Iguśka, AJrin, MaminaMina, Pineapple, patusia90 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Aliskaa! :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropek, czyli jak u mnie było 172 to raczej dziewczynka? :D Wiem wiem, przesądy i te sprawy;)
    No to u Was szybciutko poszło :)

ALiskaa, super kochana:* Mój też miał na wizycie 47 :D Ale kiwać nie chciał;p aż tak dokładnie nie było;

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    My już po wizycie ;) maluch ma 47 mm ;) i wszystko jest dobrze ;) a i kiwał do mamusi hehe ;)

Jaki fajny maluszek;)) gratuluje;))
    ja juz odliczam do czwartku- mam nadzieje,ze moj maluszek tez pomacha do mamusi hehe;)

Aliskaa lubi tę wiadomość

• kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa gratulacje :D

Ellka pewnie za chwilę będzie można zweryfikować :) ale muszę przyznać, że to był jedyny taki przesąd na który było jakieś naukowe potwierdzenie (oczywiście za cholerę już nie pamiętam jakie :P)

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropekkk wrote:
    A tak mi się wspomniało z pierwszej ciąży, apropo "płciowych przesądów", że jeśli tętno jest powyżej 140 to dziewczynka, a poniżej to chłopiec - porównywałyśmy na ówczesnej grupie forumowej i faktycznie w większości przypadków się sprawdzało :)

Na ostatnim usg swrducho mojego malenstwa bilo 140, wiec dopiero mialabym zagwostke co to za plec :) nie patrze na tetno. Na spotkaniach przedmalzenskich psycholog nam tlumaczyla, ze plemniki zenskie sa silniejsze i dluzej przezywaja, ale sa wolniejsze, wiec im wczesniej stosunek przed owulacja,tym wieksze prawdopodobienstwo na dziewczynke. Natomiast meskie sa slabsze, ale szybsze, wiec trafiajac akurat w dzien owulacji czy bardzo blisko, bedzie prawdopodobnie chlopiec :)

Maz ciagle chodzi i powtarza, ze bedzie mial corke :) wedlug moich wyliczen stosunek byl na 5 dni przed owulacja a wedlug usg 3 dni przed. Ciekawe czy sie sprawdzi :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropekk, dopiero za jakiś czas;) jeszcze wcześnie;)
    A jak się czujesz? Masz objawy ciążowe?:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

O ja cie :) jak pieknie widac,az sama do siebie sie usmiecham :) super!:) jaki juz duze to malenstwo,zaraz bedzie sie rozpychac :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na 1 wizycie tętno 89 a na drugiej 178:D wiec co będzie?:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa super że wszystko dobrze :) ja mam dopiero za tydzien usg prenatalne równo w 12 tyg i juz nie mogę się doczekać!

oar8flw1tpge67lg.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek miał 148 tętno jak byłam w pierwszej ciąży ;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan to wychodzi mi syn jak nic :P

sweetmalenka to ja bym "wywróżyła" córę :D

W ogóle uwielbiam te wszystkie zabobony - płakałam ze śmiechu jak wysłuchiwałam w pierwszej ciąży od babciów, ciociów, wujków, o mamie i teściowej nie wspomnę :P:D

Ellka z objawów to mam koszmarne mdłości, ślinotok, zachcioły na nie wiadomo co (tzn. coś mi się chce, ale nie wiem co:P), pobolewania brzucha, krzyża, wypryszczyło mnie jakbym miała z 15 lat, chodzę cały czas głodna (i to tak, że jak mi w brzuchu zaburczy to wszyscy słyszą), przez tydzien bylam w stanie jesc tylko bułki z serem żółtym, arbuzy i zozole (zozole do tej pory się utrzymały),humorki, baby brain, nietolerancja mojej ukochanej kawy, wrażliwość na zapachy (wszystkie 0_o) i to chyba tak w skrócie :P

tłumaczę to sobie bardzo wysoką betą od samego początku (tydzien po owu miałam 2064), że podobno nasila objawy ciążowe - w pierwszej ciąży to była sielanka więc równowaga chyba musi być zachowana w przyrodzie :(

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa super wieści! :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropek wow jaka beta. A Ty nie będziesz miała przypadkiem bliźniaków?;p
    No objawów sporo. Takie "uroki" ciązy ;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie był jeden pęcherzyk, ale mam siostry bliźniaczki, mama z bliźniąt więc taka opcja też jest :P

chociaż przy tych objawach to powoli jestem skłonna obstawić pięcioraczki :D

Agusia_pia, Iguśka lubią tę wiadomość

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ