Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropekk witaj:)
Przypomniała mi się akcja z tv sprzed lat "przygarnij kropka":D
-
Gratulacje tak swoją drogą
O pierwsze dziecko długo się staraliście?
-
Teoretycznie pół roku, ale nie zwracaliśmy uwagi przez pierwsze 4 miesiące uwagi czy płodne czy nie, jaka temperatura itd, potem była chwila zastanowienia "czy wszystko z nami ok?", szybkie wyliczenie kiedy najlepiej i poszło
Ale wtedy dużo mniej się stresowałam, zobaczyłam pęcherzyk i było huraaa i szał a teraz po zobaczeniu pęcherzyka "pierdyliard" lęków, a czy jest zarodek, a czy beta nie za wysoka (wtedy nawet mi nie wpadło do głowy żeby betę sprawdzać
) - ehhh mam nadzieje ze serducho w środę trochę mnie uspokoi
Pocieszam się, że skoro już tak się stało to musi być dobrze, ale jak Was czytam to widzę, że z tym pozytywnym myśleniem to u nas wszystkich różnie
-
A tak mi się wspomniało z pierwszej ciąży, apropo "płciowych przesądów", że jeśli tętno jest powyżej 140 to dziewczynka, a poniżej to chłopiec - porównywałyśmy na ówczesnej grupie forumowej i faktycznie w większości przypadków się sprawdzało
-
nick nieaktualnyMy już po wizycie
maluch ma 47 mm
i wszystko jest dobrze
a i kiwał do mamusi hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9855278ebdce.jpgEllka, kropekkk, Tusianka, małamii89, Ilona92, monroe, justysbp, Agusia_pia, Sassy, Sylwiaa95, blue00, Magdzia85F, Iguśka, AJrin, MaminaMina, Pineapple, patusia90 lubią tę wiadomość
-
Kropek, czyli jak u mnie było 172 to raczej dziewczynka?
Wiem wiem, przesądy i te sprawy;)
No to u Was szybciutko poszło
ALiskaa, super kochana:* Mój też miał na wizycie 47Ale kiwać nie chciał;p aż tak dokładnie nie było;
-
nick nieaktualnyAliskaa wrote:My już po wizycie
maluch ma 47 mm
i wszystko jest dobrze
a i kiwał do mamusi hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9855278ebdce.jpg
Jaki fajny maluszek;)) gratuluje;))
ja juz odliczam do czwartku- mam nadzieje,ze moj maluszek tez pomacha do mamusi hehe;)Aliskaa lubi tę wiadomość
-
kropekkk wrote:A tak mi się wspomniało z pierwszej ciąży, apropo "płciowych przesądów", że jeśli tętno jest powyżej 140 to dziewczynka, a poniżej to chłopiec - porównywałyśmy na ówczesnej grupie forumowej i faktycznie w większości przypadków się sprawdzało
Na ostatnim usg swrducho mojego malenstwa bilo 140, wiec dopiero mialabym zagwostke co to za plecnie patrze na tetno. Na spotkaniach przedmalzenskich psycholog nam tlumaczyla, ze plemniki zenskie sa silniejsze i dluzej przezywaja, ale sa wolniejsze, wiec im wczesniej stosunek przed owulacja,tym wieksze prawdopodobienstwo na dziewczynke. Natomiast meskie sa slabsze, ale szybsze, wiec trafiajac akurat w dzien owulacji czy bardzo blisko, bedzie prawdopodobnie chlopiec
Maz ciagle chodzi i powtarza, ze bedzie mial corkewedlug moich wyliczen stosunek byl na 5 dni przed owulacja a wedlug usg 3 dni przed. Ciekawe czy sie sprawdzi
-
Kropekk, dopiero za jakiś czas;) jeszcze wcześnie;)
A jak się czujesz? Masz objawy ciążowe? -
Aliskaa wrote:My już po wizycie
maluch ma 47 mm
i wszystko jest dobrze
a i kiwał do mamusi hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9855278ebdce.jpg
O ja ciejak pieknie widac,az sama do siebie sie usmiecham
super!
jaki juz duze to malenstwo,zaraz bedzie sie rozpychac
-
Synek miał 148 tętno jak byłam w pierwszej ciąży ;p
-
acygan to wychodzi mi syn jak nic
sweetmalenka to ja bym "wywróżyła" córę
W ogóle uwielbiam te wszystkie zabobony - płakałam ze śmiechu jak wysłuchiwałam w pierwszej ciąży od babciów, ciociów, wujków, o mamie i teściowej nie wspomnę:D
Ellka z objawów to mam koszmarne mdłości, ślinotok, zachcioły na nie wiadomo co (tzn. coś mi się chce, ale nie wiem co:P), pobolewania brzucha, krzyża, wypryszczyło mnie jakbym miała z 15 lat, chodzę cały czas głodna (i to tak, że jak mi w brzuchu zaburczy to wszyscy słyszą), przez tydzien bylam w stanie jesc tylko bułki z serem żółtym, arbuzy i zozole (zozole do tej pory się utrzymały),humorki, baby brain, nietolerancja mojej ukochanej kawy, wrażliwość na zapachy (wszystkie 0_o) i to chyba tak w skrócie
tłumaczę to sobie bardzo wysoką betą od samego początku (tydzien po owu miałam 2064), że podobno nasila objawy ciążowe - w pierwszej ciąży to była sielanka więc równowaga chyba musi być zachowana w przyrodzie -
Kropek wow jaka beta. A Ty nie będziesz miała przypadkiem bliźniaków?;p
No objawów sporo. Takie "uroki" ciązy