X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis usg na 14:45 wiec prosze o kciuki. Mamy jedna strate za soba i w 10 tygodniu zawsze mam kontrolne usg czy serducho bije.
    I jak zawsze mam mieszane uczucia bo zdaje sobie sprawe ze moze być różnie ale nie chce tracić ciąży więc nie chce mi sie isc na usg ;)
    Ale ide ide i licze na dobre wieści.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!
    My mamy 3 straty za sobą :( zawsze czekam z niecierpliwością i jednocześnie strachem na każde usg...

• acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie jak radzicie sobie z bólem głowy? ja nawet przed ciążą unikałam tabletek przeciwbólowych więc teraz tym bardziej i nie mam nawet żadnych w domu... ale ostatnio dopadają mnie straszne bóle i nie wiem co z tym fantem zrobić - dzisiejsza noc była koszmarem :(

Nie radze sobie kompletnie. Wymioty mi przeszly, meczyly tylko w 7 tc, zostal okropny bol glowy towarzyszacy od rana do wieczora,budze sie juz z bolem. Mowilam o tym mojej dr i powiedziala ze mozna brac paracetamol lub apap, do 5 tabletek dziennie, jesli nie bedzie przechodzilo to trzeba sie udac do neurologa. W moim przypadku to nie sa migreny. Wczoraj wzielam jeden paracetamol, zasnęłam i bylo ok. Ale wczoraj bylo do tego stopnia, ze chcialam jechac na izbe przyjec do szpitala,ale przeżyłam. Ból tez wywołuje zawroty glowy i nudności. Jest jeszcze opcja u mnie z okulista,mam wade, ktora sobie zlekceważyłam, może to też dlatego.

• Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin kciuki zaciśnięte:-)
    acygan jaką masz wadę wzroku?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Nie radze sobie kompletnie. Wymioty mi przeszly, meczyly tylko w 7 tc, zostal okropny bol glowy towarzyszacy od rana do wieczora,budze sie juz z bolem. Mowilam o tym mojej dr i powiedziala ze mozna brac paracetamol lub apap, do 5 tabletek dziennie, jesli nie bedzie przechodzilo to trzeba sie udac do neurologa. W moim przypadku to nie sa migreny. Wczoraj wzielam jeden paracetamol, zasnęłam i bylo ok. Ale wczoraj bylo do tego stopnia, ze chcialam jechac na izbe przyjec do szpitala,ale przeżyłam. Ból tez wywołuje zawroty glowy i nudności. Jest jeszcze opcja u mnie z okulista,mam wade, ktora sobie zlekceważyłam, może to też dlatego.
    Faktycznie paracetamol można. Ja w poprzedniej ciąży brałam codziennie w 7-8 tygodniu bo mialam okropne bole głowy. Najlepiej wziąć jak zaczyna leciutko boleć bo jak już przerodzi sie w ostry bol to nic nie pomoze...

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, acygan - to Ty masz jeszcze gorzej niż ja... :( 5 tabletek dziennie to strasznie dużo... Ja mam wizytę dopiero 22.09. jak mi do tego czasu nie przejdą te bóle to zapytam mojej lekarki co robić. U mnie to też raczej nie migrena choć tak naprawdę nie wiem jakie to są bóle migrenowe. Mi po prostu “pęka” prawa strona głowy, od skroni do potylicy. Trzymaj się i oby te bóle jak najszybciej ustąpiły!

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś i czekam na relację i piękne zdjęcia fasolek:)

co do bólu głowy, mnie czasem boli ale przechodzi bez tabletki. :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    AJrin kciuki zaciśnięte:-)
    acygan jaką masz wadę wzroku?

3 lata temu mialam -0,50 i na drugim oku -0,75, troche sobie pochodzilam w okularach i olalam sprawe. Juz przed ciąża czulam,że wada sie powiększyła i zaczyna mi przeszkadzac.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

A próbowałaś jeść więcej nabiału? Może masz za mało wapnia, a dziecko wszystko wysysa z Ciebie? Wiem, że przez niedobór mogą być właśnie duże bóle głowy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    O kurczę, acygan - to Ty masz jeszcze gorzej niż ja... :( 5 tabletek dziennie to strasznie dużo... Ja mam wizytę dopiero 22.09. jak mi do tego czasu nie przejdą te bóle to zapytam mojej lekarki co robić. U mnie to też raczej nie migrena choć tak naprawdę nie wiem jakie to są bóle migrenowe. Mi po prostu “pęka” prawa strona głowy, od skroni do potylicy. Trzymaj się i oby te bóle jak najszybciej ustąpiły!

Bole migrenowe zazwyczaj wlasnie dopadaja po ktorejs stronie glowy,tak jak u Ciebie,mnie boli cala górna partia, czasem mam wrazenie jakby chcial mi mozg eksplodować innym razem czuje ucisk i tak w kółko. No i migreny utrzymuja sie od kilku godz do kilku dni,mnie juz boli jakies 2 tyg.
    Dodatkowo apetytu brak, bo mdłości od tej glowy czuje, na chwile obecną na wadze jakies -2 kg

• acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    A próbowałaś jeść więcej nabiału? Może masz za mało wapnia, a dziecko wszystko wysysa z Ciebie? Wiem, że przez niedobór mogą być właśnie duże bóle głowy.

Nie próbowałam i nie slyszalam o tym,odzywiam sie tak jak przed ciąża,no moze w duzo mniejszych ilosciach.

Slyszalam tez,ze z niedoboru żelaza moze tak byc, ale moja ginekolog twierdzi, ze chyba aż do tego stopnia to nie powinna

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja usg mam w środę :)
    Tez mam w środę :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    3 lata temu mialam -0,50 i na drugim oku -0,75, troche sobie pochodzilam w okularach i olalam sprawe. Juz przed ciąża czulam,że wada sie powiększyła i zaczyna mi przeszkadzac.
    od takiej wady zaczynałam i niestety wada się mocno pogłębiła:-(Na szczęście dno oka jest ok i nie musiałam mieć cesarskiego cięcia

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    od takiej wady zaczynałam i niestety wada się mocno pogłębiła:-(Na szczęście dno oka jest ok i nie musiałam mieć cesarskiego cięcia

Hmm ja badalam wzrok ostatni raz ponad rok temu i miałam -3,50. Powinnam isc sprawdzić do okulisty dno oka i czy mam wskazania do cc? Bo jak do tej pory nawet o tym nie pomyślałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 11:43

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to muszę poczytać o tych wskazaniach, kiedy CC.

• acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze i ja koniecznie sie wybrac do okulisty, moze tam sie wszystko wyjasni.

Pochwalilam sie ze wymioty ustąpiły, przed chwila śniadanie wyladowalo w kibelku.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Musze i ja koniecznie sie wybrac do okulisty, moze tam sie wszystko wyjasni.

Pochwalilam sie ze wymioty ustąpiły, przed chwila śniadanie wyladowalo w kibelku.

oj kochana współczuję :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kciuki za wizyty:*
    Aliskaa nie miała o 10 przypadkiem wizyty??? Jak tam po??

Ja na ból głowy biorę apap. Samo niestety mi nie przejdzie. W jedną niedzielę się zaczął upierdliwy i trzymał ze 2 dni, ale to raczej przez przytrucie jedzonkiem niż taki zwykły.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kiedy zwymiotowalam to jakby i ucisk w glowie mniejszy, moze ja juz sama swiruje i nie potrafie objawów odróżnić ? Moze to delikatne mdłości wywoluja bole głowy a nie odwrotnie? Ale watpie, nie bolałoby od samego rana.

• kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kwietniowe mamusie i chciałabym do Was dołączyć (termin od owu 29.04 wg BBF) :) Przeczytałam calusieńki wątek w końcu:P

Wszystkim oczywiście gratuluję i życzę spokojnych, bezproblemowych ciąż :)

I bardzo współczuję tym, które nas opuściły:(

Mam już 1,5 roczną córę, i bardzo chcieliśmy kolejnego malucha, ale się pilnowaliśmy, bo okazało się że mam niedoczynność (pozdrawiam wszystkie walczące z tsh:P), zdecydowaliśmy się otworzyć firmę, ale obydwoje jeszcze jesteśmy na etatach więc trochę doby nam brakuje i planowaliśmy gdzieś w przyszłym roku dopiero rodzeństwo, a tu taki psikus - JEDEN RAZ bez zabezpieczenia, owulka jak nigdy przesunięta o ponad tydzień (a ja głupia myślałam, że już dawno po płodnych:P) i bach - po tygodniu od owu zrobiłam test (bo coś mnie brzuch za długo pobolewał) i miałam prezent na 6 rocznicę ślubu dla męża - piękne 2 krechy :D

jesteśmy przeszczęśliwi, na pierwszej wizycie w 3t4d (od owu) był widoczny pęcherzyk i tyle, co prawda lekarz stwierdził, że przy takiej becie powinno już być serduszko, ale zobaczymy i teraz czekam z utęsknieniem na wizytę 13.09 i mam nadzieję na nasze kolejne serduszko :D

Ta ciąża jest póki co 10 razy gorsza i w zasadzie to chyba jestem chodzącym zbiorem wszystkich możliwych ciążowych objawów :/

Uff to tak w skrócie :) mam nadzieje, że mnie przygarniecie :)

Tusianka, Ellka, justysbp, monroe, Aliskaa, Ilona92, Iguśka lubią tę wiadomość

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ