X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis usg na 14:45 wiec prosze o kciuki. Mamy jedna strate za soba i w 10 tygodniu zawsze mam kontrolne usg czy serducho bije.
    I jak zawsze mam mieszane uczucia bo zdaje sobie sprawe ze moze być różnie ale nie chce tracić ciąży więc nie chce mi sie isc na usg ;)
    Ale ide ide i licze na dobre wieści.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!
    My mamy 3 straty za sobą :( zawsze czekam z niecierpliwością i jednocześnie strachem na każde usg...

• acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie jak radzicie sobie z bólem głowy? ja nawet przed ciążą unikałam tabletek przeciwbólowych więc teraz tym bardziej i nie mam nawet żadnych w domu... ale ostatnio dopadają mnie straszne bóle i nie wiem co z tym fantem zrobić - dzisiejsza noc była koszmarem :(

Nie radze sobie kompletnie. Wymioty mi przeszly, meczyly tylko w 7 tc, zostal okropny bol glowy towarzyszacy od rana do wieczora,budze sie juz z bolem. Mowilam o tym mojej dr i powiedziala ze mozna brac paracetamol lub apap, do 5 tabletek dziennie, jesli nie bedzie przechodzilo to trzeba sie udac do neurologa. W moim przypadku to nie sa migreny. Wczoraj wzielam jeden paracetamol, zasnęłam i bylo ok. Ale wczoraj bylo do tego stopnia, ze chcialam jechac na izbe przyjec do szpitala,ale przeżyłam. Ból tez wywołuje zawroty glowy i nudności. Jest jeszcze opcja u mnie z okulista,mam wade, ktora sobie zlekceważyłam, może to też dlatego.

• Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin kciuki zaciśnięte:-)
    acygan jaką masz wadę wzroku?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Nie radze sobie kompletnie. Wymioty mi przeszly, meczyly tylko w 7 tc, zostal okropny bol glowy towarzyszacy od rana do wieczora,budze sie juz z bolem. Mowilam o tym mojej dr i powiedziala ze mozna brac paracetamol lub apap, do 5 tabletek dziennie, jesli nie bedzie przechodzilo to trzeba sie udac do neurologa. W moim przypadku to nie sa migreny. Wczoraj wzielam jeden paracetamol, zasnęłam i bylo ok. Ale wczoraj bylo do tego stopnia, ze chcialam jechac na izbe przyjec do szpitala,ale przeżyłam. Ból tez wywołuje zawroty glowy i nudności. Jest jeszcze opcja u mnie z okulista,mam wade, ktora sobie zlekceważyłam, może to też dlatego.
    Faktycznie paracetamol można. Ja w poprzedniej ciąży brałam codziennie w 7-8 tygodniu bo mialam okropne bole głowy. Najlepiej wziąć jak zaczyna leciutko boleć bo jak już przerodzi sie w ostry bol to nic nie pomoze...

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, acygan - to Ty masz jeszcze gorzej niż ja... :( 5 tabletek dziennie to strasznie dużo... Ja mam wizytę dopiero 22.09. jak mi do tego czasu nie przejdą te bóle to zapytam mojej lekarki co robić. U mnie to też raczej nie migrena choć tak naprawdę nie wiem jakie to są bóle migrenowe. Mi po prostu “pęka” prawa strona głowy, od skroni do potylicy. Trzymaj się i oby te bóle jak najszybciej ustąpiły!

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś i czekam na relację i piękne zdjęcia fasolek:)

co do bólu głowy, mnie czasem boli ale przechodzi bez tabletki. :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    AJrin kciuki zaciśnięte:-)
    acygan jaką masz wadę wzroku?

3 lata temu mialam -0,50 i na drugim oku -0,75, troche sobie pochodzilam w okularach i olalam sprawe. Juz przed ciąża czulam,że wada sie powiększyła i zaczyna mi przeszkadzac.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

A próbowałaś jeść więcej nabiału? Może masz za mało wapnia, a dziecko wszystko wysysa z Ciebie? Wiem, że przez niedobór mogą być właśnie duże bóle głowy.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    O kurczę, acygan - to Ty masz jeszcze gorzej niż ja... :( 5 tabletek dziennie to strasznie dużo... Ja mam wizytę dopiero 22.09. jak mi do tego czasu nie przejdą te bóle to zapytam mojej lekarki co robić. U mnie to też raczej nie migrena choć tak naprawdę nie wiem jakie to są bóle migrenowe. Mi po prostu “pęka” prawa strona głowy, od skroni do potylicy. Trzymaj się i oby te bóle jak najszybciej ustąpiły!

Bole migrenowe zazwyczaj wlasnie dopadaja po ktorejs stronie glowy,tak jak u Ciebie,mnie boli cala górna partia, czasem mam wrazenie jakby chcial mi mozg eksplodować innym razem czuje ucisk i tak w kółko. No i migreny utrzymuja sie od kilku godz do kilku dni,mnie juz boli jakies 2 tyg.
    Dodatkowo apetytu brak, bo mdłości od tej glowy czuje, na chwile obecną na wadze jakies -2 kg

• acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    A próbowałaś jeść więcej nabiału? Może masz za mało wapnia, a dziecko wszystko wysysa z Ciebie? Wiem, że przez niedobór mogą być właśnie duże bóle głowy.

Nie próbowałam i nie slyszalam o tym,odzywiam sie tak jak przed ciąża,no moze w duzo mniejszych ilosciach.

Slyszalam tez,ze z niedoboru żelaza moze tak byc, ale moja ginekolog twierdzi, ze chyba aż do tego stopnia to nie powinna

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja usg mam w środę :)
    Tez mam w środę :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    3 lata temu mialam -0,50 i na drugim oku -0,75, troche sobie pochodzilam w okularach i olalam sprawe. Juz przed ciąża czulam,że wada sie powiększyła i zaczyna mi przeszkadzac.
    od takiej wady zaczynałam i niestety wada się mocno pogłębiła:-(Na szczęście dno oka jest ok i nie musiałam mieć cesarskiego cięcia

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    od takiej wady zaczynałam i niestety wada się mocno pogłębiła:-(Na szczęście dno oka jest ok i nie musiałam mieć cesarskiego cięcia

Hmm ja badalam wzrok ostatni raz ponad rok temu i miałam -3,50. Powinnam isc sprawdzić do okulisty dno oka i czy mam wskazania do cc? Bo jak do tej pory nawet o tym nie pomyślałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 11:43

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to muszę poczytać o tych wskazaniach, kiedy CC.

• acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze i ja koniecznie sie wybrac do okulisty, moze tam sie wszystko wyjasni.

Pochwalilam sie ze wymioty ustąpiły, przed chwila śniadanie wyladowalo w kibelku.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Musze i ja koniecznie sie wybrac do okulisty, moze tam sie wszystko wyjasni.

Pochwalilam sie ze wymioty ustąpiły, przed chwila śniadanie wyladowalo w kibelku.

oj kochana współczuję :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kciuki za wizyty:*
    Aliskaa nie miała o 10 przypadkiem wizyty??? Jak tam po??

Ja na ból głowy biorę apap. Samo niestety mi nie przejdzie. W jedną niedzielę się zaczął upierdliwy i trzymał ze 2 dni, ale to raczej przez przytrucie jedzonkiem niż taki zwykły.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kiedy zwymiotowalam to jakby i ucisk w glowie mniejszy, moze ja juz sama swiruje i nie potrafie objawów odróżnić ? Moze to delikatne mdłości wywoluja bole głowy a nie odwrotnie? Ale watpie, nie bolałoby od samego rana.

• kropekkk Znajoma

Wysłany: 11 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kwietniowe mamusie i chciałabym do Was dołączyć (termin od owu 29.04 wg BBF) :) Przeczytałam calusieńki wątek w końcu:P

Wszystkim oczywiście gratuluję i życzę spokojnych, bezproblemowych ciąż :)

I bardzo współczuję tym, które nas opuściły:(

Mam już 1,5 roczną córę, i bardzo chcieliśmy kolejnego malucha, ale się pilnowaliśmy, bo okazało się że mam niedoczynność (pozdrawiam wszystkie walczące z tsh:P), zdecydowaliśmy się otworzyć firmę, ale obydwoje jeszcze jesteśmy na etatach więc trochę doby nam brakuje i planowaliśmy gdzieś w przyszłym roku dopiero rodzeństwo, a tu taki psikus - JEDEN RAZ bez zabezpieczenia, owulka jak nigdy przesunięta o ponad tydzień (a ja głupia myślałam, że już dawno po płodnych:P) i bach - po tygodniu od owu zrobiłam test (bo coś mnie brzuch za długo pobolewał) i miałam prezent na 6 rocznicę ślubu dla męża - piękne 2 krechy :D

jesteśmy przeszczęśliwi, na pierwszej wizycie w 3t4d (od owu) był widoczny pęcherzyk i tyle, co prawda lekarz stwierdził, że przy takiej becie powinno już być serduszko, ale zobaczymy i teraz czekam z utęsknieniem na wizytę 13.09 i mam nadzieję na nasze kolejne serduszko :D

Ta ciąża jest póki co 10 razy gorsza i w zasadzie to chyba jestem chodzącym zbiorem wszystkich możliwych ciążowych objawów :/

Uff to tak w skrócie :) mam nadzieje, że mnie przygarniecie :)

Tusianka, Ellka, justysbp, monroe, Aliskaa, Ilona92, Iguśka lubią tę wiadomość

Euthyrox 75
    Duphaston 2x1
    ug37cwa13oq4bkuj.png
    ug373e3k4h6ennyn.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ