WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gdzie lecicie? :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliwe zeby gorne jedynki szly razem z dwojkami? :O
    Dzis malemu zajrzałam, biale kreski na jedynkach sa i biala kropka na lewej dwojce :O

Wasze maluszki nosza buty? Moj ma na nogach 3 sekundy i tak wierzga ze nie da sie inaczej jak zdjac :/ Moja mama juz snuje wizje ze nie bedzie chcial chodzic w butach i co ja zrobie :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Lili przebiła się górna dwójka, a jedynek jeszcze nie ma :)

Moja też ciągle wierzga i jyz parę razy zgubilybysmy buty na spacerze, nie przejmowałabym się tym :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mozesz miec wode albo juz zrobio e mm i wniesiesz beda kazac Ci sprobowac albo wezma na sprawdzenie. Dla dziecka mozna jedzenie wnosic bez limitu mln. Ja w czwartek lece z malym to jestem na biezaco ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda moj nosi buty wczesniej spadaly mu bo tak wierzgal nogami a teraz juz mniej tak rzuca i nie spadaja

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Kuby też dwójka na górze wyszła, na jedynkach mocno rozpulchnione dziąsła i czerwone więc też pewnie niedługo wyjdą.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nam 3 naraz ida w takim razie :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie chciałam Was pytać jak to u Was jest z butami i skarpetami. U nas skarpety wytrzymują na nogach max 30 sek, dlatego Mała cały czas chodzi w półśpiochach... Strasznie mnie to irytuje, bo wiecznie jej się to z tyłka zsuwa, stopy ma na miejscu dla łydek no i poza tym cienkie to i brzydkie :P jak będzie trochę chłodniej to będę jej zakładać rajtki pod spodnie, no ale w domu no taki zestaw za ciepło... Czy ten "bunt" na cokolwiek na stopach kiedyś minie? XD

Co do butów to w końcu znalazłam niechodki, które wytrzymują cały spacer na nogach: tadam. Może nie są najpiękniejsze, ale dzięki temu, że mają podwójne rzepy to dają radę (póki co). Wszystkie zakładane normalnie lądują zaraz po założeniu na podłodze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:10

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI wlasnie podobne butki zimowe zamowilam z C&A.

DARIKA pisalas ze szukasz kurtki do nosidelka, znalazlam dzis takie cos: https://www.pakamera.pl/plaszcze-plaszcz-asymmetry-hood-nr2188950.htm Moze Ci się spodoba. Myslalam zeby sobie kupic ale jestem za niska do oversizow :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:19

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nam szły trzy ząbki na raz. Dwie jedynki na górze i dwójka. W sobotę odkryłam dwójkę na dole i teraz idą dwójka na górze i na dole. Ta druga dwójka na górze idzie, idzie i nie chce się jakoś przebić, mimo że od dawna widać biała kreskę. Nie zdziwie się jak wyjdzie ta na dole szybciej. Na ten moment mamy 6 ząbków.

Buty u nas odpadają (też sobie zrzuca, nawet na chrzcinach w Kościele zgubiła :-P). Jak jest zimno to na dwor zakładam Młodej kombinezon polarowy ze stopkami. Jak jest cieplej to cienkie skarpety i na to mamy takie góralskie grube i to wystarczy.
    Polecam patent zakładania skarpet na spodnie :-D tzn na wierzchu. Po domu często tak "chodzi". Jak mamy za luźne skarpety i są założone pod spodenkami to zawsze je sobie ściągnie. Jak skarpety są dość ciasne i odciskaja się jej na lydkach to po prostu je zawijam tak, że ta gumka jest przy kostce i wtedy nie uciska.

Edwarda jak Henio?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika juz wszystko dobrze, wczoraj dalam mu zupke na kurze i bylo ok. Dzis ladna, brazowa kupa. Obserwuje go i zobaczymy jak bedzie dalej.

darika lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo świetny ten płaszczyk, dzieki! Tylko jakby był trochę cieplejszy... Szukam czegoś na zimę, żebym nie zmarzla :-P. Znalazłam coś takiego
    https://lovecarry.pl/pl/p/Kurtka-dla-dwojga-ciazowa-LoveCarry-3w1-granat/112
    Powiem szczerze, że średnio mi się podoba ale jak nic innego zimowego nie znajdę to pewnie zamówię. Jakbyś trafiła na coś takiego jak ten płaszczyk, tylko cieplejsze (zimowe) to możesz podesłać ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czy to mozliwe zeby gorne jedynki szly razem z dwojkami? :O
    Dzis malemu zajrzałam, biale kreski na jedynkach sa i biala kropka na lewej dwojce :O

Wasze maluszki nosza buty? Moj ma na nogach 3 sekundy i tak wierzga ze nie da sie inaczej jak zdjac :/ Moja mama juz snuje wizje ze nie bedzie chcial chodzic w butach i co ja zrobie :/
    Nie, buty kupię jak zacznie stabilnie chodzić.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    A właśnie chciałam Was pytać jak to u Was jest z butami i skarpetami. U nas skarpety wytrzymują na nogach max 30 sek, dlatego Mała cały czas chodzi w półśpiochach... Strasznie mnie to irytuje, bo wiecznie jej się to z tyłka zsuwa, stopy ma na miejscu dla łydek no i poza tym cienkie to i brzydkie :P jak będzie trochę chłodniej to będę jej zakładać rajtki pod spodnie, no ale w domu no taki zestaw za ciepło... Czy ten "bunt" na cokolwiek na stopach kiedyś minie? XD

Co do butów to w końcu znalazłam niechodki, które wytrzymują cały spacer na nogach: tadam. Może nie są najpiękniejsze, ale dzięki temu, że mają podwójne rzepy to dają radę (póki co). Wszystkie zakładane normalnie lądują zaraz po założeniu na podłodze...
    U mnie po domu sprawdza się zestaw body długi rękaw i rajstopki, młodemu wygodnie, ciepło ale i nie za ciepło, na wyjście nakładam mu na to spodnie i takie cienkie niechodki z pepco i właśnie też tak jak Darika pisała na wierzchu zostają to jakoś nie skopuje :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Polecam patent zakładania skarpet na spodnie :-D tzn na wierzchu. Po domu często tak "chodzi". Jak mamy za luźne skarpety i są założone pod spodenkami to zawsze je sobie ściągnie. Jak skarpety są dość ciasne i odciskaja się jej na lydkach to po prostu je zawijam tak, że ta gumka jest przy kostce i wtedy nie uciska.

U nas niestety to też się nie sprawdza, bo Mała ściąga sobie skarpety rękami. Jak ma na spodniach to trwa to trochę dłużej, ale też zawsze ściągnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 17:55

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:

Ja zakładam skarpetki, jak ściąga, to zostaje bez. Widocznie ich nie potrzebuje. Sarah chyba do końca pazdziernika na spacerach ściągała skarpetki. Jak zrobiło się na serio zimno, to przestała. W tym roku jest cieplej i Emi w listopadzie potrafi zdjąć skarpetki. W domu tym bardziej się nie przejmuję jak je ściąga.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza po domu lata boso bo tak lubi a młodemu ubieram rajstopy z abs bo zaczyna raczkowac.

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu jest dość chłodno, mi samej jest strasznie zimno jak nie mam skarpet i jakoś tak ciężko mi zostawić bez nich Małą ;) chyba też muszę zacząć ubierać rajtki do raczkowania, bo sie strasznie ślizga na panelach teraz.

Młoda zawineła Mężowi kiwi z talerzyka i strasznie jej posmakowało. Jak widziałam jak chętnie jadła to poszłam i jej obrałam, pokroiłam, zjadła gdzieś tak połowę. I dopiero wtedy pomyślałam, że w sumie jest już dość późno, ona kiwi je pierwszy raz i żeby kurde nie wystąpiła jakaś reakcja alergiczna :/ ja generalnie jakoś na luzie podchodzę do tego rozszerzania diety, ale kiwi się jakoś boję. W sumie sama nie wiem dlaczego. Chyba to stąd, że wszędzie piszą, że jest silnie alergizująca i może powodować trudności w oddychaniu. Sama siebie uspokajam, że gdyby coś to już by miała zaczerwienione wkoło ust itp., ale i tak co chwilę zerkam przez nianie czy wszystko ok...

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malemu zakladam w domu skarpetki albo pol spiochy. Body z dlugim rekawem o dresiki cienkie albo body z lrotkim i cienka bluzke z dlugim.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    U nas w domu jest dość chłodno, mi samej jest strasznie zimno jak nie mam skarpet i jakoś tak ciężko mi zostawić bez nich Małą ;) chyba też muszę zacząć ubierać rajtki do raczkowania, bo sie strasznie ślizga na panelach teraz.

Młoda zawineła Mężowi kiwi z talerzyka i strasznie jej posmakowało. Jak widziałam jak chętnie jadła to poszłam i jej obrałam, pokroiłam, zjadła gdzieś tak połowę. I dopiero wtedy pomyślałam, że w sumie jest już dość późno, ona kiwi je pierwszy raz i żeby kurde nie wystąpiła jakaś reakcja alergiczna :/ ja generalnie jakoś na luzie podchodzę do tego rozszerzania diety, ale kiwi się jakoś boję. W sumie sama nie wiem dlaczego. Chyba to stąd, że wszędzie piszą, że jest silnie alergizująca i może powodować trudności w oddychaniu. Sama siebie uspokajam, że gdyby coś to już by miała zaczerwienione wkoło ust itp., ale i tak co chwilę zerkam przez nianie czy wszystko ok...

Tez dalam malemu kiwi chociaz sie balam, ale przyssal sie do niego z wielką chęcią co do niego jest naprawde niepodobne xd Smieje sie, ze to przez to, ze w ciazy duzo go jadlam :p

Moj skarpetki sciaga tylko w domu, ja sama ciagle bez skarpetek chodze, ale jemu zakładam:p

Buty raczej tez kupie dopiero jak zacznie chodzic :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ