WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie moje dziecko zaskoczyło. Wczoraj ledwo spać małego położyłam, tak krzyczał i płakał, przy cycu dosłownie 5min i płacz, na rękach płacz, w łóżeczku płacz.. Mąż przyszedł pośpiewał trochę to się Kuba uspokoił ale tylko znowu do usypiania się wzięłam to znowu płacz, dałam paracetamol bo to na bank zęby, ok pół godz Po podaniu padł przy cycu. I biedulek przez sen poplakiwal co się wcześniej nie zdarzało nigdy. Ale uwaga uwaga, obudził się na cyca raz o północy a później dopiero o 5 :o i zjadł i dospal jeszcze do 7. Jestem w szoku, nie pamiętam kiedy tyle spał a przy tym i ja :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurtowi sie juz gorne jedynki przebily :) Ma juz 4 zeby.

Moj zaczal jesc dopiero tak po miesiacu od rozpoczecia rozszerzania, wczoraj nie zjadl kolacji bo byl juz zmeczony.

Dziewczyny Wam tez sie tak czesto dzieciaki nadal budza w nocy, ja juz mam dosc. Hubert budzi sie co 2 godziny, myslalam ze to jakis etap przejsciowy ale to trwa juz 2 mieisace. Tak juz zostanie? Czy Wasze dzieci wrocily do przespanych nocy (1 pobudki w nocy)?

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi u mnie Kuba budził się już co godzinę nawet, dzisiaj pierwsza noc od nie pamiętam w sumie jakiego czasu że jak zasnął po 20 obudzil się o północy i pozniej dopiero o 5. Nie robię sobie nadziei że tak zostanie jak narazie :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Zosia dzis pol nocy spedzila przy cycu :( jestem padnieta. A gorne jedynki coraz nizej. Ciekawe ile to potrwa zanim wyjda.

Ja tez jak pracowalam to mialam problem z jelitami. Stres,zle odżywianie i też jak zaszlam w ciążę i odeszlam z pracy to mialam spokoj. No po jakims czasie, bo dolegliwosci ciazowe byly znacznie gorsze :)

• Veruka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma ostatnio kryzys spania...jak noworodek co 2,5-3h się budzi:/ mam nadzieje że to tylko chwilowe :)
    Edit: jestem w szoku że Wasze dzieci mają aż tyle zębów! U nas nadal nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 08:16

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był etap, że przebudzala się co godzinę, poplakiwala. Czasami potrafiła w ciągu 3h budzic się co 10 min. Na szczęście jej minęło i śpi z jedną pobudka na jedzenie do rana. Za to dzisiaj obudziła się o 5:30, myślałam, że standardowo zje i pójdzie jeszcze spać na godzinę, półtorej. A tu niespodzianka. Wyspana. Dla mnie to środek nocy tak rano :-P. To mąż ją zabrał do salony i przed 7 mu zasnęła. Ja wstałam o 7:30,a Młoda godzinę dłużej niż ja.

Amelce, mam wrażenie, że też nic nie smakuje. Chociaż, co kilka dni udaje mi się jeden posiłek mleczny zastąpić stałym. Owoce to już w ogóle jej nie podchodzą. A jak jest głodna to choćbym na głowie stawała i dawała jej jakąś zupke to nie chce i muszę robić butle. Wczoraj dostała trochę rosolku babcinego i to jej smakowało bo buzię pięknie otwierała.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stres jest non-stop. Zaczynając od biologicznego ojca julki, poprzez pracę, odbieranie starszej ze szkoły/wszystko ba konkretne godziny/ konczac na głupotach.
    Jakos nie umiem sie tym nie przejmowac.
    Jedzenie w pospiechu na pewno nie pomaga

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój od 2 mc życia śpi całe noce, kładę go spać koło 20 i śpi do 6/7 bez budzenia się. także ja jestem bardzooo wyspana :)
    co do zębów nam się przebija druga górna jedynka, a mój kuzyn ma roczek i nie ma żadnego ząbka więc na to nie ma reguły.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle zeby na diete lekkostrawna przejść. Ktoras z was byla?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    U nas kupy ok. Rozszerzanie bez problemów. Rzadko czymś pluje.
    Edwarda, może to banan mu coś zaburza? Musisz obserwować bo przecież pisałaś, że czasem kupy były ok. Ja bym szła w stronę podawania wszystkiego pojedynczo i patrzenia jak reaguje.
    Wczesniej, jak rozszerzalam, to kazda nowa rzecz dostawal kilka razy i nigdy nic nie bylo. Wiec nie wiem. Ale teraz go caly czas obserwuje. Dzis dostal ten sam zestaw i zobaczymy co bedzie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śpi długo od urodzenia, zmienialiśmy tylko porę jej pójścia spać. Jako noworodek spała 24-7, a potem stopniowo to wydluzalismy (wedle jej potrzeb).
    A teraz też się troszkę pogorszyło, choć kryzysem bym tego nie nazwała..spala mi już 21-6 i potem dosypiala, a potem to pierwsze karmienie zaczęło się przesuwać, na 5, na 4 i teraz potrafi się obudzić też i o 3 na karmienie, ale tylko raz. Choć dziś np.dopiero 6.30, więc reguły nie ma. A najgorsze było parę nocy jak załapała to wstawanie- tak się tym dziecko przejęło i nakręciło, że i z uśpieniem problem i potem niespokojny sen i się wybudzala często. Ale teraz już się znów unormowalo.
    Chyba z Agusia_pia jesteśmy najbardziej wyspanymi matkami na świecie..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugie dzieciątko wow. My z mężem też chcemy się starać, ale jeszcze chwilkę poczekamy. Staraliśmy się 1,5 roku o naszego młodego :) Lekarz mówił, że po cc rok czekać, ale moja blizna jest już pięknie zagojona. Więc moglibyśmy się już starać jeśli chce mieć druga cesarke. Ja chcę druga cc, ale i tak czekamy jeszcze troszkę bo boję się że coś nie tak z blizna będzie. Żona kuzyna mojego męża xd miała cc i jakoś po paru miesiącach znowu zaszła w ciążę to było wszystko ok, ale właśnie nie było szansy na poród naturalny. Jedyne co mówi to że jej ciężko bo jest po drugiej cc obolałe i do tego 2 córki karmi piersią xd

U mnie drugi cykl miesiączka. Spóźniła sir o 2 tyg :p no chyba, że teraz wszystko się rozregulowalo i tak będzie już przychodzić. Plus taki, że w końcu są bezbolesne. Przed ciąża miałam tak mocne miesiączki, że pierwsze 2 dni zawsze wymiotowalam i miałam mega migreny. Teraz tego nie ma więc luksus.

Ja na spanie Wiktora też nie narzekam. Śpi od 19 do 8 rano z jedną przerwa na jedzenie między 2 a 3. No teraz troszkę częściej wstaje jak mu ten ząbek wychodził bo bolało. Ale dzisiaj się nie wyspałam xd i to nie przez synka tylko przez coś co cała noc walilo o barierę od balkonu u sąsiadów. Jak już przestało to młody wstał.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spi i budzi się co 40 minut... Chyba go dziąsła bolą bo w ogóle jakiś marudny jest

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie narzekam na spanie Henia :) Przestal sie budzic na jedzenie w nocy jak mial 12 tyg :O Przez chwile go wybudzalam tak jak kazala polozna, ale potem stwierdzilam ze jak bedzie glodny to sam sie obudzi. Przez jakis czas budzil sie o 1 w nocy, ale dawalam mu wtedy tylko 60ml mleka. Juz prawie 2 miesiace nie obudzil sie ani razu w nocy na jedzenie. Teraz spi od 19.30 - 20.00 do 5 - 6 rano i dosypia do 8, a jak mąz go da do mnie to nawet do 9 :) Jesli sie budzi w nocy to jak wykreci i mu niewygodnie, odkryje sie, chce smoczka. Takze nie narzekam zdecydowanie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupik oj chyba tak my najbardziej wyspane :)

malyprosiaczek ja nie dopuszczam innej myśli niż drugie cc. nie chciałabym rodzić sn, zawsze się tego bałam i w sumie cieszę się że miałam cc i drugie też cc.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś idzie spać koło 19, budzi sie raz na mleko czasem to 1 czasem 5 czy 6.. i potem śpi do 8-10. Zalezy o ktorej w nocy jadł.

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Mysle zeby na diete lekkostrawna przejść. Ktoras z was byla?

Zdecydowanie nie dla mnie, cały czas byłabym głodna. Ale wszystko zależy od organizmu. Ja źle czuję się po węglowodanach, u mnie podstawa to białka i tłuszcze. Teraz przy KP oczywiście staram się, żeby wszystko w diecie było ale jak skończę karmić a nie będę w ciąży to tnę węgle na pewno.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Staś idzie spać koło 19, budzi sie raz na mleko czasem to 1 czasem 5 czy 6.. i potem śpi do 8-10. Zalezy o ktorej w nocy jadł.
    8-10? Jej... u nas 6. I nie dosypia juz ;p a zasypia roznie. Od 18 do 20. Budzi sie od 2 do 6 razy.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia, wy teraz gdzieś lecicie? Gdzie? My za mc, właśnie klepnelam, i już mam stresa bo lot ponad 5 gidz a mi dziecko na tyłku 5 min nie posiedzi.. przeklną nas w samolocie..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cała organizacja przede mną, co zabrać itd.dla dziecka, co można mieć w samolocie dla dziecka (np.wode żeby jej zrobić mm w razie potrzeby, nie wiem czy można wnieść). Przynajmniej wózek już mamy. Ale chwilowo mnie to przeraża. Niemniej kiedyś musiało to nastąpić..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ