WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Oo świetny ten płaszczyk, dzieki! Tylko jakby był trochę cieplejszy... Szukam czegoś na zimę, żebym nie zmarzla :-P. Znalazłam coś takiego
    https://lovecarry.pl/pl/p/Kurtka-dla-dwojga-ciazowa-LoveCarry-3w1-granat/112
    Powiem szczerze, że średnio mi się podoba ale jak nic innego zimowego nie znajdę to pewnie zamówię. Jakbyś trafiła na coś takiego jak ten płaszczyk, tylko cieplejsze (zimowe) to możesz podesłać ;-).
    Jak maly spal to przejrzałam moje ulubione strony i nic nie znalazlam fajnego. Tzn takie cos: https://www.etsy.com/pl/listing/398024803/winter-babycarrier-cover-babywearing?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=p%C5%82aszcz%20ci%C4%85%C5%BCowy&ref=sr_gallery-1-10&organic_search_click=1&col=1
    Niby ciekawe rozwiazanie, jakas opcja ale dziwnie to wyglada ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopiero się jedynki przebiły a widać górna prawa dwójkę już. Zobaczymy kiedy wyjdzie.
    Hubert cały czas ściąga skarpety. Poddałam się bo miałam wrażenie że to świetna zabawa dla niego jak mama zakłada skarpety a on ściąga. Kupiłam rajstopy do raczkowania i zakładam mu razem z body na długi rękaw.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Lila nie ściąga skarpetek ani butów celowo. W skarpetkach śmiga po domu, a jak jest cieplej to głównie bez a buciki zakładam tylko do wózka, żeby mieć to złudne wrażenie, że jej cieplej w stópki ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia jak Lila - celowo nie ściąga. Po domu ma legginsy i skarpetki, półśpiochy były ok do momentu jak zaczęła wstawać - bo jak wstaje to jej się jakoś zawijają i nie widzę jak układa stópki, a często je napina i staje jak baletnica i muszę korygować.

Edwarda, lecimy na Gran Canarię (Kanary). Będzie mam nadzieję trochę powyżej 20, wiec się nie umęczymy, a i tak nie nastawiamy się na kąpiele i leżak, bo my urlop jak zwykle - samochód wypożyczamy i w teren.

Choć mam obawy, bo my chyba skok jednak przerabiamy ten 33-37 tydzień. Kinia tylko rączki, marudna bardzo, dziś przy próbie odłożenia spłakała mi się jak nigdy, potem u mojej mamy to samo, bo ją zostawiłam na godzinkę, i póki była na kolanach to ok, a potem mama chciała ją położyć na łóżko (i siebie obok) i ryk nie z tej ziemi. Wkładanie do fotelika samochodowego to od paru dni udręka, nawet nie chce myśleć jakby wyglądał długi spacer na którym akurat od paru dni nie byliśmy.. Mam nadzieję, że jej przejdzie do wyjazdu..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas spacery spoko, jak w porze drzemki to w momencie pada i śpi, jak nie, to godzinę daje radę posiedzieć i popatrzeć. Fotelik to wielkie zło, mamy problem wybrać się na zakupy autem do sąsiedniej miejscowości. No i MAMA, cały czas MAMA. Wczoraj byłyśmy u moich rodziców to niby się ładnie bawiła, ale co chwilę musiała iść do mnie i cały czas obserwowała czy jestem.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jak maly spal to przejrzałam moje ulubione strony i nic nie znalazlam fajnego. Tzn takie cos: https://www.etsy.com/pl/listing/398024803/winter-babycarrier-cover-babywearing?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=p%C5%82aszcz%20ci%C4%85%C5%BCowy&ref=sr_gallery-1-10&organic_search_click=1&col=1
    Niby ciekawe rozwiazanie, jakas opcja ale dziwnie to wyglada ;p
    Widziałam też już takie śpiworki :-P. Ale chyba będę bardziej skłaniać się przy kurtce. Albo kupię i to i to i zobaczymy w czym będzie lepiej :-P.

Ja nawet nie będę wspominać jak u nas wygląda jazda w foteliku. ;-) Dzisiaj, jak nie będzie padać będziemy próbowały spacer w wózku.

Amela ciągle ćwiczy siadanie. Tzn siada. A że pelza (czołga się jak żołnierz :-P) po całym domu to nie mogę spuscic jej z oka bo siada gdzie się da - na panelach, płytkach. A że jeszcze się chwieje to muszę pilnować, żeby nie uderzyła główka o podłogę. Skończyły się czasy jak dziecko grzecznie leżało. Jak będzie stabilnie siedzieć to będziemy szukać następnego fotelika, bo w naszym cybexie ma strasznie ciasno i mam wrażenie, że to jej najbardziej przeszkadza.

No i ponieważ Amela do tej pory spała w Next2me to dzisiaj tatuś składa normalne łóżeczko, bo boję się, że z dostawki już wyleci, chociaż w łóżeczku jeszcze nie usiadła. Zobaczymy czy nowe łóżeczko jej się spodoba ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 07:54

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co moje dziecię w nocy wyrabialo to ja nie wiem.. Tak jak ładnie zasnął po 19 tak niestety budził się co 2h, o 2 się obudził i mega wyspany.. Po jakimś czasie zaczął oczy trzec to dawaj usypiać, już śpi na rękach a jak odkładam to już obudzony i siada i się wspina na szczebelki i gryzie ramę -.- z 5 razy tak go odkładalam, w końcu wzięłam do siebie do łóżka to zasnął wtulony. Nie spał jakieś 3h i Jak się obudził o 7 to mąż go wziął i ja sobie dospalam trochę.. Ale maruda nie z tej ziemi od samego rana.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik zazdroszczę wyjazdu ;-). My samolotem lecimy na wakacje w przyszłym roku do mojej mamy. Ale lot krótki, 2,5h.

Jupik lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jazda w foteliki to jest dramat, chwile wytrzyma a potem jest nerw, ale chyba jest jej w nim ciasno.
    Skłaniam się do kupna fotelika lionelo bastiaan jest od 0-36kg. Czy któraś z Was może ma ten fotelik ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy cybex i tez troche ciasno. Chyba musze kiddyego z komorki wyciagnac bo on luzniejszy

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    U nas tez jazda w foteliki to jest dramat, chwile wytrzyma a potem jest nerw, ale chyba jest jej w nim ciasno.
    Skłaniam się do kupna fotelika lionelo bastiaan jest od 0-36kg. Czy któraś z Was może ma ten fotelik ?
    Apropo tego to nie widze zadnych atestow
    I chyba wychodze z założenia ze 0-36 msc to zbyt duza rozpietosc zeby fotelik byl ok

White Innocent lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jazda w foteliku tez nie nalezy do najprzyjemniejszych niestety :( trzeba sie gimnastykowac zeby czyms zainteresowac Zosie, inaczej nerwy niezle sa.

Wczoraj usypialam Zosie przez godzine,a ona do cyca za chwile odrywa sie, na brzuch i czworaki, do mnie i wspinaczka. Mialam juz serdecznie dosyc. Po jakims czasie ledwo juz sie podpierala na tych raczkach,ale dalej marudzac swoje robila. Maz ja wzial na rece to tak sie rozplakala,ze szybko pozalowal decyzji. No i nie moge nawet w spokoju usiasc w fotelu (w zasiegu jej wzroku),bo zaraz jest placz do mamy, pomimo ze tata nosi na raczkach. Nie wiem czy to jakiś skok czy lek separacyjny :/

• acygan Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis nasze male swieto, 7 miesiecy razem :) bardzo kocham ta moja marude ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 10:34

Andzia123, edwarda20, Jupik, Katy, Totoro, White Innocent, Sylwiaa95, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Zdecydowanie lepsze sa foteliki firm specjalizujących się w ich produkcji. Do tego takie maluchy powinny jeszcze jeździć tyłem (nowa norma wydłuża okres domin 1,5 r tyłem). Od strony praktycznej jeśli chces fotelik z takim dużym rozstrzałem wagowym to zwróć uwagę do ilu kg ma pasy wewnętrzne, bo czasem i 4-łatki są za „głupie” by jeździć w pasach samochodowych no i fo jakiego wzrostu pasuje, bo zwykle te 0-36 to tylko chwyt marketingowy ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostre proby siadania, juz kilka razy mu sie udalo i upada na bok. Wczoraj probowal sie podniesc przy kanapie, takze cwiczy zawziecie.
    Gaworzy jak opetany. Codziennie inaczej. Wczoraj bylo nenene, nienienie, dadada, dziadziadzia. Dzis od rana mememe, mamama.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się dziś z Wami zapachem szarlotki :) właśnie się piecze i cudnie pachnie.
    Synek dziś kończy 7 mc :) jeju kiedy to zleciało???!!
    Jeszcze nie usiadł sam, chociaż jak go posadzę to siedzi chwilę, ale nie robię tego ciągle bo wiem że nie powinno się na siłę. Na kolanach ładnie siedzi u mnie, a w foteliku się łapie za poręcz i siedzi (odrywa plecki od oparcia sam).

edwarda20, Andzia123, Katy, Jupik, Totoro, acygan, White Innocent, Sylwiaa95, Malyprosiaczek, Aga78 lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jazda w foteliku bezproblemowa od początku, a teraz problemem jest włożenie, bo zapiera się jak może, odgina, łapie za krawędzie i cuda na kiju, ale jak już ją włożymy to jest ok :-| dziwne to nasze dziecko.

No i mimo, że cały czas trzeba z nią być, rączki, kolanka, matka itp., to przynajmniej nie wisi tylko na mnie - czy ja czy tata czy babcia ganz egal. Chociaż tyle ;-)

Co do fotelików. Jaki drugi właśnie kupujecie? Ja chcę drugi też wpinany tyłem, najlepiej do bazy Izofix, ale taki dwukierunkowy - że jak już nogi jej się nie zmieszczą i trzeba będzie odwrócić przodem, żeby to był ten sam fotelik, a nie znowu kolejny. Z tego co kiedyś patrzyłam to był taki 2 way fix Pearl Maxi Cosi. Macie jeszcze jakieś inne typy?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba teraz bardzo polubił siad płotkarski, cały czas kombinuje żeby z siadu się podnieść i stanąć. Cwaniaczek mój kochany <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b00014bee914.jpg

Jupik, Totoro, Veruka, Katy, Agusia_pia, White Innocent, Malyprosiaczek, Aga78 lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, i jeszcze pytanie-polecacie jakieś książeczki obrazkowe ? Chodzi mi nie o bajki, tylko jakieś obrazki właśnie, żeby jej pokazywać z pojedynczym przedmiotem narysowanym.. Właściwie takich nie mamy, może jedną, i już sama nie wiem, co jej pokazywać i co z nią robić, bo zabawki, które zna ją nudzą i szuka cały czas nowych rzeczy...jestem w stanie ją zatrzymać na matce (żeby się nie wspinała na każdym możliwym kroku) tylko wtedy jak jej dam coś co ją zajmie. I myślę sobie, że takie obrazki mogłyby ją zająć - jak bym obok niej usiadła i zaczęła pokazywać co jest co..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    U nas jazda w foteliku bezproblemowa od początku, a teraz problemem jest włożenie, bo zapiera się jak może, odgina, łapie za krawędzie i cuda na kiju, ale jak już ją włożymy to jest ok :-| dziwne to nasze dziecko.

No i mimo, że cały czas trzeba z nią być, rączki, kolanka, matka itp., to przynajmniej nie wisi tylko na mnie - czy ja czy tata czy babcia ganz egal. Chociaż tyle ;-)

Co do fotelików. Jaki drugi właśnie kupujecie? Ja chcę drugi też wpinany tyłem, najlepiej do bazy Izofix, ale taki dwukierunkowy - że jak już nogi jej się nie zmieszczą i trzeba będzie odwrócić przodem, żeby to był ten sam fotelik, a nie znowu kolejny. Z tego co kiedyś patrzyłam to był taki 2 way fix Pearl Maxi Cosi. Macie jeszcze jakieś inne typy?
    Ale jak wyrośnie to nie tylko nogi się nie będą mieścić, ale przede wszystkim tułów. Sara ma concorda reverso. Jest do 104 cm i 22 kg. (Kategoria 0+) wiec nawet dla dzieci niesiedzących. Ten fotelik przejmie Emi, a Sarze chce kupuc jakiegoś axkida lub klipana century (raczej chciałam tego drugiego, ale ostatnio dziewczyny narzekały mocno na kissa i chyba pójdę w stronę axkida. Wszystkie to fotele tyłem, ale nieobracane bo mi ta funkcja nie jest potrzebna, a przez nią foteliki są do mniejszej ilości kg, podobnie jak z izofixem (wszystkie poza reverso są do 18 kg) Także ten fotelik będzie na pasy (mam nadzieję, bo jeszcze żadnego nie mierzyłam do auta)

Jupik, White Innocent lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ