X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do promocji na BF, to zamówiłam tylko nebulizator, ale właściwie to żadna promocja, skorzystałam tylko z darmowej dostawy. Jutro jedziemy pooglądać wózki i mam nadzieję, że wrócimy z jakąś fajną spacerówką, w fajnej cenie ;) czaiłam się jeszcze na krzesełko do karmienia, bramki na schody i parownicę do ubrań, ale niestety nic ciekawego nie znalazłam jeśli chodzi o zniżki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:26

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Nie wiem czy pamiętacie temat meningokoków - ile czasu szczepionka chroni. Dostałam odpowiedź: "jest to nowa szczepionka i nadal nie wiadomo czy będzie konieczność doszczepiania nastolatków jeśli w niemowlęctwie został zastosowany pełny schemat szczepienia". To jeśli chodzi o Bexsero. Natomiast jeśli chodzi o ACWY: "szczepienie szczepionką skoniugowaną pobudza odpowiedź grasiczozależną i pozostawia pamięć immunologiczną. Do tej pory nie ustalono wskazań do podawania dawek przypominających po zastosowaniu szczepień wg schematu".
    No wlasnie. I to tez w tej szczepionce mnie przeraza, ze jest nowa i niewiadomo jaki ma wplyw na malutki organizm. Nie wiem, jak sie ciagle waham. Nie wiem co robic ;(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam słaby dzień... Cały dzień rozwalony przez neurologa, do tego po badaniu rąk, były jakby mocno przetrenowane, miałam problem z pchanie wózka. Ogólnie samo badanie do przyjemnych nie nie należało. Po powrocie do domu usiadłam w fotelu podwieszanym do sufitu z Emi. Sara wlazła mi na kolana i kolek nie wytrzymał. To ze spadliśmy to pikus, ale w łeb dostałam sprężyną i dzięki Bogu ze to ja oberwałam a nie młode.., Mam niezłego guza, a poźniej jeszcze Sarah się zdenerwowała przy układaniu torów. Chciałam jej pomoc, podeszłam z tylu, a ta w nerwach zamachnęła się ich fragmentem i tak dostałam w nos ze aż mi łzy pociekły. Z tego wszystkiego położyłam się spac ok 18, bo to ewidentne nie jest mój dzień. Teraz mnie Sarah obudziła.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś chodzi spac o 18-19 i spi do jakiejs 8 z jedna pobudka na mleko. Dzis poszedl spac o 18:30 a tu 21:35 pobudka, dalam jesc o 22 bo myslalam ze glodny i zje to usnie a tu bawi sie nadal w najlepsze :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:35

xk81pfk.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu na urodziny znajomej poszliśmy ale na krótko, bo Kuba został z moimi rodzicami ale uwaga - nie zasnął zanim wyszliśmy. Więc dziadkowie się z wnusiem pobawili, ponosili, już było ciężko bo marudził to mama po mnie zadzwoniła i sobie przypomniała że przy okapie włączonym się mały uspokaja. Jak wracaliśmy myślałam że zastanę istny armagedon a dzięki szumowi z okapu był spokojny i bardzo się ucieszył jak nas zobaczył :) i w sumie dopiero co go odłożyłam, nie spał od 15 do teraz, ciekawa jestem jak nocka będzie wyglądała.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Staś chodzi spac o 18-19 i spi do jakiejs 8 z jedna pobudka na mleko. Dzis poszedl spac o 18:30 a tu 21:35 pobudka, dalam jesc o 22 bo myslalam ze glodny i zje to usnie a tu bawi sie nadal w najlepsze :o
    Wow bardzo wczesnie chodzi spac :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas już pierwsza pobudka na karmienie...
    Edit: chyba się obudził bo się obrócił w łóżeczku w poprzek i się nie mieścił, 5 min na cycu i spi dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 23:21

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga współczuję, ja miałam wtorek taki uroczy.

A Lila baluje do tej pory, tyle z mojego budzenia jej:/ teraz wreszcie poszła na cycka, może już zaśnie O.o

EDIT: Usnęła. Padam na pysk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 23:51

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tata dziś usypiał butlą (wyszłam i nie zdazylam wrócić do 21) i jednak nie udało się.. butlę zjadła, śpiąca była, bo ostatnia drzemka i to krótka przed 17, a jednak z tatą nie usnęła. Oczywiście jak wróciłam i dałam cyca i się we mnie wtuliła odpadła w 5 minut :-/ rytuał musi być. Ciekawe co będzie jak ją od cyca odstawie..

WI, też podziwiam samotne matki z tego samego powodu. Ja będę od jutra samotna przez 4 a nawet chyba 5 dni (mąż mi wyjeżdża) i już się zastanawiam jak to przełknę.. Padnę na ryj chyba.

Kinga, współczuję słabego dnia. Niestety tak to jest, jak już idzie źle to wszystko po kolei :-/ pomyśl że jutro będzie lepsze :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój codzienne i tak wraca między 17 a 18, kąpiemy po 19, więc znaczną część dnia i tak jestem sama, ale po wczoraj się przekonałam, że nawet te 2h w ciągu dnia to dużo...

Dziecko mi dziś lepiej śpi (tfu tfu), to ja oczywiście serial i net zamiast iść spać, eh :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 01:01

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis padl o 19. O 20 sie obudzil marudzac lezal do 21:30 i juZ marudzil i go uspalam przed 22 padl i spi. Za to mnie meczy kaszel ze spac nie moge az mnie pluca bola.. Zaraz go obudze tym kaszlem :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malemi troche furczy w nosie a za chustke nie da sobie oczyscic. Mam fride i ciezko to idzie. Z jednej dziurki cos u dalo sie wygrzebac ale bialy glut wiec to nie katar ale furczy troche

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja to dopiero podziwiam samotne mamy albo takie, których mąż jeździ na delegacje. Szacun ogromny dla nich. Mój mąż pracuje od... Jak dotrze do pracy :-P do 18. Ma swoją firmę na przeciwko domu. Tzn po drugiej stronie podwórka więc jest blisko, jak coś potrzebuje zrobić to zawsze przychodzi (no chyba, że nie może co się rzadko zdarza). Jest zawsze na obiad. Także mam go praktycznie na każde zawołanie - tak mogę powiedzieć :-P. Z tym, że w soboty też pracuje ale do 14 tylko.

A dzisiaj, razem z siostrą męża wyprawiamy urodziny w restauracji. Młoda zostaje na noc z teściowa i jutro do południa, żebyśmy mogli odespac. ;-)

Edwarda Ty chyba pisałaś, że chcesz Heniowi kupić tego szczeniaczka uczniaczka. My mamy, tylko tą dziewczynkę. Amela dostała na chrzciny i powiem szczerze, że średnie, a nawet bym powiedziała, że Małe zainteresowanie jest z jej strony :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super (jak już Lila usnęła xD), 2 karmienia i śpi jak susel, to drugi raz id daaawnaaa, kiedy tak dobrze spała.

Dziś spróbuję inaczej zakombinować, nie będę jej rano budzić, niech śpi ile potrzebuje, za to spróbuję jej drzemki trochę przesunąć, może się uda przejść na dwie w końcu, skoro tak się wydluzyl czas między drzemkami.

Jupik lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ja tez sie waham co do Bexsero. Mamy recepte, ale nie wykupilam jeszcze... :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wstaliśmy, wzięłam małego o 5:30 do nas do łóżka, szalał do 6:30 i usnął. Ale się wyspałam

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego Bexsero to też nie jest tak, że to nowa szczepionka i nie wiadomo o niej nic. Zanim została wprowadzona to była przebadana przecież :) nie to, że próbuje przekonać, bo każdy zrobi jak uważa. Ja szczepię, za bardzo się boję tych dziadostw. Zwłaszcza w obliczu tego, że coraz więcej ludzi, coraz częściej podróżuje i nie wiadomo co przywożą ze sobą.

My też mamy siostrzyczkę szczeniaczka, dostałam zaraz po urodzeniu od ludzi z pracy. Ja tam ją lubię, fajne piosenki, nie jest irytującą jak niektórzy zabawki grające ;) ale na pewno dla starszych dzieci, które już co nieco kumają, bo teraz to po prostu maskotka, która czasami coś zaśpiewa/powie jak Mała przez przypadek coś naciśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 10:30

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy szczeniaczka uczniaczka i Wiktor dopiero teraz zainteresował się nim. Naciska ciągle na rączki. Ale największym hitem dla niego jest pad jak od PlayStation. Ma taki zabawkowy z Fisher Price którym ciągle bawi się xd

Hehe, dziewczyny ja tygodniami jestem sama w domu z młodym :p wyzwanie duże, ale co zrobić :p a jak jeszcze dojdzie drugie to dopiero będzie hardcore :D u nas też popsuło się spanie. Nie chcę mi spać w koszu Mojżesza, ale dopiero dzisiaj skapnelam się że może być mu już za ciasno. Będzie musiał spać w swoim pokoju, a ja tak bardzo nie chce żeby był tak daleko ehhh... Poczekam aż mąż wróci i wtedy będę małego przyzwyczajać do spania w swoim pokoju. Chyba łóżko dla siebie też tam wstawię xd

Wiem, że robię się nudna i znowu pytam o to samo, ale nadal nie umiem podjąć decyzji który kombinezon kupić. Mam śpiworek z termo polarem i te zimowe kombinezony maja w środku też gruby polar i zastanawiam się czy mu nie będzie za ciepło. Ubierala bym mu kurtkę + rajstopki i jakiś dresik, ale mam ten problem z butami a takich skarpet nie widziałam i w sumie stwierdziłam że kombinezon bym kupiła. Na razie młody ma taki jesienny kombinezon hmm. Jak wy ubierać ie pod takie zimowe spiworku? Ja już zglupialam tak,że nie wiem co i jak. Każdy co innego mi gada. Jedna babcia jedno, druga drugie, a ja myślę, że taki cienki kombinezon jak na jesień będzie ok pod ten śpiworek.

I drugie pytanie. Czy bylyscie już u dentysty? Bo ja nie wiem czy iść z młodym jak mu cały ząbek wyjdzie czy już teraz jak ma tak do połowy? A mycie zębów skoro jest ząbek to już zacząć, ale drugi obok jest taki że ledwo co się przebił u nie wiem jak mam go myć haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 10:37

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly dzis spal od 20 do 6.50 :O Rekord pobil ;p

Darika juz zamowilam ;p Ale z tego co czytalam, to wlasnie od min 6 mcy on jest, a nawet pozniej, dziecko musi byc bardziej kumate. Wiec zobaczymy co z tego bedzie :)

Malyprosiaczek czytalam ze 1 raz do dentysty po roczku. I ja tak planuje isc tylko musze znaleźć kogos fajnego.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym dentystą to też wydaje mi się za wcześnie. Póki co mój osiołek u pediatry tak potrafi buźkę zacisnąć, że nie ma zmiłuj - nic się nie zobaczy.. mi też ciężko zobaczyć jej ząbki. Na szczęście reaguje na "am" i wtedy otwiera paszczę jak jej chce szczoteczką wyczyścić..ale na chwilkę. Wizyta u dentysty nie byłaby teraz zbyt owocna.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ