Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pomarańczka_33 wrote:a ja idę na badania 21.09. ale ja już zgłupiałam i nie wiem w którym tygodniu jestem - nie umiem tego liczyć
Kalkulator - https://bellybestfriend.pl/kalkulator-ktory-to-tydzien.html
A najlepiej ustaw sobie suwaczek, dzięki temu nie zapomnisz
-
nick nieaktualny
-
Ja robię 22.09 to będzie 12 + 2 dni prywatnie u lekarza z polecenia, z uprawnieniami FMF. Pozniej mam jeszcze termin z pakietu w lx na 26.09 lekarka już bez certyfikatu ale nie wiem czy pojdę. I idziemy we 2 , w sumie to we 3 licząc maluszka
akurat mam termin popołudniowy
-
Ja też idę do innego lekarza, takiego z certyfikatem. On specjalizuje się w badaniach prenatalnych i genetycznych i ma bardzo dobre opinie. Jest z polecenia mojej gin.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
monroe wrote:Ja robię 22.09 to będzie 12 + 2 dni prywatnie u lekarza z polecenia, z uprawnieniami FMF. Pozniej mam jeszcze termin z pakietu w lx na 26.09 lekarka już bez certyfikatu ale nie wiem czy pojdę. I idziemy we 2 , w sumie to we 3 licząc maluszka
akurat mam termin popołudniowy
Ja mam opiekę medyczną w Enelmedzie i moja gin stwierdzila, ze te usg prenatalne sa dlugie i nie warto narazac dzidziusia 2 razy na tyle ultradzwiekow. Bo tez na poczatku chcialam isc i tu i tu.
-
Ja idę 28.09 to będzie 11+5, mój gin u którego byłam w poniedziałek kazał mi iść na prenatalne przed kolejną wizytą u niego, a wizyta 02.10. Zapisałam się do jakiejś znanej doktor, która posiada certyfikat FMF i ma same bardzo dobre opinie. Usg 300zł.
-
Magdzia85F wrote:Co do diety to bywa różnie. U mnie ograniczenie nabiału i węglowodanów tylko daje dobre rezultaty. Tzn. Brak zaparć i bóli żołądka, jelit.
Woda przede wszystkim, ale także herbaty melisa, pokrzywa.
Słodycze out, od tego mega zaparcia. Tłuszczu nie można unikać, ale np.oliwa z oliwek do sałatki, avokado, to są bardzo dobre i zdrowe tłuszcze, w których wiele witamin z warzyw lepiej się przyswaja.
Jak chcecie się trochę "odkorkować" polecam chudą gotowaną kapustę z c papryką, curry i ziołami. Świetnie oczyszcza, syci i wodę usuwa. Muszę ugotować i na obiady, jak znalazł. Tylko lenia mam.
I też w krzyżu zaczęło mnie łupać.
Wczoraj i dziś ok się czuję. Dziwne. Pewnie jutro wymęczy.a lubiłam jesc czosnek z piekarnika ;( moze niektóre z Was powinny zrobic test na celiaklie? Ja mam robione raz na rok u lekarza , a skoro macie problemy z jelitami to mozna to sugerować .
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Ja mam opiekę medyczną w Enelmedzie i moja gin stwierdzila, ze te usg prenatalne sa dlugie i nie warto narazac dzidziusia 2 razy na tyle ultradzwiekow. Bo tez na poczatku chcialam isc i tu i tu.
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blue, kciuki:) Daj znać po:):*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySłuchajcie na zaparcia mi pomaga zjedzenie na noc jabłka a następnego dnia używam czopek glicerynowy i mogę się zalatwic. Generalnie załatwiam się raz na 3-4 dni no ale jak się pół dnia wymiotuje to nie mam nawet za bardzo czym.
Co się wizyt u gina to mój mąż jest zawsze obok od pierwszej wizyty do ostatniego ktg (W pierwszej ciąży tak było i w kolejnej też tak będzie )Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:12
-
nick nieaktualnyMyszkaka u mnie też 300 zł.
Ilona ja od początku ciąży nie jadłam kapusty. Wcześniej po prostu przestawilam się na diecie warzywa, mięso, owoce i wzdęć brak. Ale przy tych rewolucjach, to zrobię sobie mało.
Celiakii nie mam. Gastroskopię miałam i wszystko ładnie. Gastrolog stwierdził, że to nerwica, żołądka. Phy. Jak byłam mała nie szczepiono mnie na rotawirusy i pneumokoki i ciągle chorowałam. Często do szpitala przez żołądek i jelita. I tak zostało.
Dlatego ja będę szczepić ( mam nadzieję, że nie wywołam wojny).
Blue daj znać!
Emily nie martw się! Na połówkowe pewnie pójdzie:-)
U mnie mąż idzie ze mną, bo dobierałam wizytę do Jego grafika.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Madzia kazdy organizm jest tak zróżnicowany, ze az jestem w szoku. Najważniejsze by trafić na to, co bam pomaga
Ja tak chorowałam za dziecka, ze sie dorobiłam choroby przewlekłej i nagle jakby ręka odjął od 14 lat...
Pytałam mojego kejarza o usg i powiedział, ze nue jest szkodliwe, ale oczywiscie Wszystki z umiarem. Na 1 ide za tydzień w czwartek u mnie zacznie sie 13+0((14tc), i nastepne mam 27 przez to, ze jestem tez w IMiD , ale ten doktor ma certyfikat i słyszałam same rewelacyjne opinie. Zobaczymy.
Moj N zawsze jest ze mna i teraz tez bedzie. Zaczyna sie juz głaskanie i mówienie do brzucha . Ja jak nie moge usnąć tez śpiewam do brzucha, uspokaja mnie i padam jak kawkaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ilona92 wrote:Nie tylko czekolada korkuje. Smażone, nadmierna ilosc tłuszczu. Powinno sie jesc duzo nabiału bo zawiera probiotyki, mi pomaga woda z cytryna z rana plus kawa z mlekiem. Co drugi dzien jem owsiankę z owocami, orzechami i otrębami, trzeba dietę wzbogacić w błonnik tylko jesli miałaś go w diecie mało , trzeba go wprowadzać stopniowo. Z tego co pisali inne kobiety pomagają tez suszone śliwki. Jak produkty zbożowe to najlepiej pełnoziarniste. Mozesz odczuwać problemy żołądkowe przez niektóre produkty, ktore powinnaś ograniczać . Częste i małe posiłki, troche ruchu. Moj metabolizm troche zwolnił, ale to ba dodatek dlatego, ze idzie zimno. Teraz nadrabiam z wysiłkiem na grzybobraniu. Mnie strasznie boli w krzyżu, ze czasami mam problem z podnoszeniem sie i kichanie sprawia bol. Moze to ze stresu lub ucisku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:38