X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin skierował do innego lekarza który ma lepszy sprzęt. zapytaj swojego lekarza.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    a ja idę na badania 21.09. ale ja już zgłupiałam i nie wiem w którym tygodniu jestem - nie umiem tego liczyć :P

Kalkulator - https://bellybestfriend.pl/kalkulator-ktory-to-tydzien.html

A najlepiej ustaw sobie suwaczek, dzięki temu nie zapomnisz :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę 29.09 to będzie 12t1d. Idę do innego ginekologa poleconego, który ma certyfikat.
    Dla odmiany do kobiety.

I zaczynam się już stresować...

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zapisałam do pana, który jest genetykiem i diagnostą, specjalizuje się wlasnie w diagnostyce prenatalnej i genetycznej, ma wszystkie uprawnienia, świetne opinie - jeden z najlepszych w moim mieście. Ale... usg + pappa 550zł.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię 22.09 to będzie 12 + 2 dni prywatnie u lekarza z polecenia, z uprawnieniami FMF. Pozniej mam jeszcze termin z pakietu w lx na 26.09 lekarka już bez certyfikatu ale nie wiem czy pojdę. I idziemy we 2 , w sumie to we 3 licząc maluszka ;) akurat mam termin popołudniowy

oar8flw1tpge67lg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę do innego lekarza, takiego z certyfikatem. On specjalizuje się w badaniach prenatalnych i genetycznych i ma bardzo dobre opinie. Jest z polecenia mojej gin.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam link do listy lekarzy z FMF moze którejś z was się przyda
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Ja robię 22.09 to będzie 12 + 2 dni prywatnie u lekarza z polecenia, z uprawnieniami FMF. Pozniej mam jeszcze termin z pakietu w lx na 26.09 lekarka już bez certyfikatu ale nie wiem czy pojdę. I idziemy we 2 , w sumie to we 3 licząc maluszka ;) akurat mam termin popołudniowy

Ja mam opiekę medyczną w Enelmedzie i moja gin stwierdzila, ze te usg prenatalne sa dlugie i nie warto narazac dzidziusia 2 razy na tyle ultradzwiekow. Bo tez na poczatku chcialam isc i tu i tu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 28.09 to będzie 11+5, mój gin u którego byłam w poniedziałek kazał mi iść na prenatalne przed kolejną wizytą u niego, a wizyta 02.10. Zapisałam się do jakiejś znanej doktor, która posiada certyfikat FMF i ma same bardzo dobre opinie. Usg 300zł.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz do którego idę na prenatalne ma ten certyfikat.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Co do diety to bywa różnie. U mnie ograniczenie nabiału i węglowodanów tylko daje dobre rezultaty. Tzn. Brak zaparć i bóli żołądka, jelit.
    Woda przede wszystkim, ale także herbaty melisa, pokrzywa.
    Słodycze out, od tego mega zaparcia. Tłuszczu nie można unikać, ale np.oliwa z oliwek do sałatki, avokado, to są bardzo dobre i zdrowe tłuszcze, w których wiele witamin z warzyw lepiej się przyswaja.

Jak chcecie się trochę "odkorkować" polecam chudą gotowaną kapustę z c papryką, curry i ziołami. Świetnie oczyszcza, syci i wodę usuwa. Muszę ugotować i na obiady, jak znalazł. Tylko lenia mam.
    I też w krzyżu zaczęło mnie łupać.

Wczoraj i dziś ok się czuję. Dziwne. Pewnie jutro wymęczy.
    Zgadza sie z tymi tłuszczami roślinnymi, o których pisałas. Tyle jest tego, ze mozna by byli zapisać na początek listy co jak łączyć. U mnie kapusta odpada, wzdyma mnie strasznie. Teraz nie moge nawet jesc cebuli czosnku :( a lubiłam jesc czosnek z piekarnika ;( moze niektóre z Was powinny zrobic test na celiaklie? Ja mam robione raz na rok u lekarza , a skoro macie problemy z jelitami to mozna to sugerować .

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja mam opiekę medyczną w Enelmedzie i moja gin stwierdzila, ze te usg prenatalne sa dlugie i nie warto narazac dzidziusia 2 razy na tyle ultradzwiekow. Bo tez na poczatku chcialam isc i tu i tu.
    Dzięki edwarda20 miałam wątpliwosci czy isc, ale chyba masz racje to nie zwykłe szybkie usg tylko jednak bedzie trwalo duzo dłużej. Jesli się okaże że wszystko ok to chyba nie warto

edwarda20 lubi tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas prenatalne w najbliższy poniedziałek, 18.09. Niestety bez męża, bo na 14:30 :(

Idę do mojej ginekolog, ale ona ma certyfikat fmf :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta,jestem w przychodni u gin,siódma w kolejce,więc sobie jeszcze poczekam na wejście ;) mam nadzieję,że wszystko w porządku i serduszko bije

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, kciuki:) Daj znać po:):*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Robicie prenatalne po prostu u gina czy u kogoś wyspecjalizowanego i z uprawnieniami FMF?
    Ja u mojego gina bez certyfikatu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie na zaparcia mi pomaga zjedzenie na noc jabłka a następnego dnia używam czopek glicerynowy i mogę się zalatwic. Generalnie załatwiam się raz na 3-4 dni no ale jak się pół dnia wymiotuje to nie mam nawet za bardzo czym.
    Co się wizyt u gina to mój mąż jest zawsze obok od pierwszej wizyty do ostatniego ktg (W pierwszej ciąży tak było i w kolejnej też tak będzie )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka u mnie też 300 zł.

Ilona ja od początku ciąży nie jadłam kapusty. Wcześniej po prostu przestawilam się na diecie warzywa, mięso, owoce i wzdęć brak. Ale przy tych rewolucjach, to zrobię sobie mało.
    Celiakii nie mam. Gastroskopię miałam i wszystko ładnie. Gastrolog stwierdził, że to nerwica, żołądka. Phy. Jak byłam mała nie szczepiono mnie na rotawirusy i pneumokoki i ciągle chorowałam. Często do szpitala przez żołądek i jelita. I tak zostało.
    Dlatego ja będę szczepić ( mam nadzieję, że nie wywołam wojny).

Blue daj znać!

Emily nie martw się! Na połówkowe pewnie pójdzie:-)

U mnie mąż idzie ze mną, bo dobierałam wizytę do Jego grafika.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kazdy organizm jest tak zróżnicowany, ze az jestem w szoku. Najważniejsze by trafić na to, co bam pomaga :)
    Ja tak chorowałam za dziecka, ze sie dorobiłam choroby przewlekłej i nagle jakby ręka odjął od 14 lat...
    Pytałam mojego kejarza o usg i powiedział, ze nue jest szkodliwe, ale oczywiscie Wszystki z umiarem. Na 1 ide za tydzień w czwartek u mnie zacznie sie 13+0((14tc), i nastepne mam 27 przez to, ze jestem tez w IMiD , ale ten doktor ma certyfikat i słyszałam same rewelacyjne opinie. Zobaczymy.
    Moj N zawsze jest ze mna i teraz tez bedzie. Zaczyna sie juz głaskanie i mówienie do brzucha . Ja jak nie moge usnąć tez śpiewam do brzucha, uspokaja mnie i padam jak kawka :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Nie tylko czekolada korkuje. Smażone, nadmierna ilosc tłuszczu. Powinno sie jesc duzo nabiału bo zawiera probiotyki, mi pomaga woda z cytryna z rana plus kawa z mlekiem. Co drugi dzien jem owsiankę z owocami, orzechami i otrębami, trzeba dietę wzbogacić w błonnik tylko jesli miałaś go w diecie mało , trzeba go wprowadzać stopniowo. Z tego co pisali inne kobiety pomagają tez suszone śliwki. Jak produkty zbożowe to najlepiej pełnoziarniste. Mozesz odczuwać problemy żołądkowe przez niektóre produkty, ktore powinnaś ograniczać . Częste i małe posiłki, troche ruchu. Moj metabolizm troche zwolnił, ale to ba dodatek dlatego, ze idzie zimno. Teraz nadrabiam z wysiłkiem na grzybobraniu. Mnie strasznie boli w krzyżu, ze czasami mam problem z podnoszeniem sie i kichanie sprawia bol. Moze to ze stresu lub ucisku.
    Jesli boli przy kichaniu to by wskazywało że masz protruzje, czyli przepukline jądra miazdzystego krążka międzykręgowego, podczas kichanią dochodzi do wzrostu ciśnienia w kanale kręgowym i stąd ten ból. Spróbuj jeśli jesteś w stanie kilka razy dziennie kłaść się na5-10min na brzuchu, powinno ulżyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:38

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ