Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dobra Dziewczyny, pomóżcie mi to ogarnąć: jeśli lekarka powiedziała że jestem w 7 tygodniu + 1 dni to to jest 7 czy 8 tydzień? i teraz wg aplikacji w telefonie mam 11 tydzień + 7 dzień to w którym ja tygodniu jestem? 11 czy 12? i jutro zaczynam 12 czy 13?
sorry ale to moja pierwsza ciąża i ja nie ogarniamKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka_33 wrote:dobra Dziewczyny, pomóżcie mi to ogarnąć: jeśli lekarka powiedziała że jestem w 7 tygodniu + 1 dni to to jest 7 czy 8 tydzień? i teraz wg aplikacji w telefonie mam 11 tydzień + 7 dzień to w którym ja tygodniu jestem? 11 czy 12? i jutro zaczynam 12 czy 13?
sorry ale to moja pierwsza ciąża i ja nie ogarniam
Kiedy mialas ostatnią miesiączkę?
-
jeśli lekarka ci mówi że 7 t 1 dzień to już zaczęłaś 8 tydzień
czyli jeżeli w aplikacji Ci pokazuje 11 tyd 7 dzień to już powinno pokazywać 12 tydzień
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pomarańczka_33 wrote:edwarda20 - 18.08. - miałam wtedy usg dopochwowe i lekarka powiedziała że to 7 tydzień + 1 dzień
Minely 4 tyg prawie to by się zgadzalo. A dziecko moze byc kilka dni mlodsze lub starsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 16:25
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Ja mam 10.10, to będzie moj 12t5d. Idę sama. Męża zabiorę na usg jak już będzie widoczny dzidziuś, czyli pewnie po 16 tyg.
Mowi ze niezapomniane przezycie, moj powiedzial ze nie ominie prenatalnego bo dla niego to mega wazne
Pan doktor przez godzine opowiadal o sercu, polazywal dokladnie komory serca, kazda czesc ciiala i narzady wewnetrzne. Oczywiście tez serducha sluchalismy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 16:40
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Robicie prenatalne po prostu u gina czy u kogoś wyspecjalizowanego i z uprawnieniami FMF?
Ciaze prowadze na nfz ale na prenatalne ide prywatnie, przy starszym dziecku poznalam plec
Ja bede mniej wiecej w 12t5d ale dopiero jutro na usg pierwszym bede wiedziec jak to wypada wedlug usg. W jakim wieku jest dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 16:41
-
ciri22 wrote:Tu juz bezdzie mega widoczny dzidzius ok 6cm. Normalny czlowieczek. Moj byl przy pierwszej ciazy to dopiero wtedy tego wiercipiete jak zobaczyl to uwierzyl ze tam jest dziecko
Mowi ze niezapomniane przezycie, moj powiedzial ze nie ominie prenatalnego bo dla niego to mega wazne
Moj wlasnie wciaz nie moze uwierzyc i sobie tego wyobrazic. Po wczorajszym usg mowie ze dzidzia ma 2,4 cm. A on galy jak 5 zl - "taaaakie malukie?" hahhaa. Nie ogarnia chlopak. Pokazuje zdjęcia z usg to nic nie widzi. Poza tym tez pracuje, wiec urlopy zacznie brac jak juz bedzie mozna zobaczyc dzieciaczka w calosci na usgTo nasze 1 dziecko.
Sassy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo wizycie,maluch ma 11,9mm,serducho bije 153,wszystko ok,idealnie rośnie,tp tak jak wg belly,wiek zgadza się tak samo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fe143b207b7.jpgMagdzia85F, ciri22, pomarańczka_33, Tusianka, Ellka, Aliskaa, Ilona92, darika, Agusia_pia, Asiaa1201 lubią tę wiadomość