X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nka82 Nowa

Wysłany: 14 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nka82 wrote:
    Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.
    Witaj ;) nie mam tego problemu... a na kiedy masz termin porodu?

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Ach no i zamówiłam dzisiaj pakiet "Jestem w ciąży" od Mama Ginekolog bo jak odebrałam wczoraj wyniki wszystkich badań to już wiedziałam, że segregator na to się przyda :) Zamawia któraś z Was?

Ja mam segregator :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:25

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, mój miał 157 i chłopak;) więc może chodzie nie konkretnie o liczby, tylko tak na oko. Teraz na ostatniej wizycie dzieć miał aż 172 więc sporo więcej;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa a co to za pakiet? Pierwsze słyszę;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nka82 wrote:
    Ja mam normalna t1.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Kaszelkowa a co to za pakiet? Pierwsze słyszę;)

https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy/

Ja mam tylko segregator: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/

Super opcja wg mnie, wszystkie rzeczy związane z ciążą w jednym miejscu. Plus te wszystkie opisy co powinno być zrobione :)

Ellka lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka, dzięki:)

Tusianka lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ciri, mój miał 157 i chłopak;) więc może chodzie nie konkretnie o liczby, tylko tak na oko. Teraz na ostatniej wizycie dzieć miał aż 172 więc sporo więcej;)
    Ja tam nie wiem :p wiem ze podobno cos takiego panuje. Ale wśród moich znajomych tez sie nie spelnilo to :)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Ach no i zamówiłam dzisiaj pakiet "Jestem w ciąży" od Mama Ginekolog bo jak odebrałam wczoraj wyniki wszystkich badań to już wiedziałam, że segregator na to się przyda :) Zamawia któraś z Was?
    Dla mnie osobiście to wyrzucanie pieniędzy, dlatego segregator zrobiłam sobie sama i jest taki “mój mój” :) przypinki, torby i całą resztę uważam za zbędną. W moim odczuciu to już świrowanie ale jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę lub po prostu chce to nosić to nic mi do tego :) absolutnie nie potępiam mówię tylko, że to nie dla mnie :)

Kachna62 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kolejny przesąd;)

Popatrzyłam na cenę, jak dla mnie trochę drogo ale ja to sknera jestem i na wszystko mi szkoda;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • milkaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam segregator "jestem w ciąży" dzięki niemu wszystkie dokumenty są uporządkowane, zawiera również wiele istotnych informacji i opisów. Przede wszystkim wiarygodnych a nie od "dr Google" :)
    Bardzo fajna rzecz, cena nie jest wysoka :) Polecam :)

atdci09kpce1t64c.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Dla mnie osobiście to wyrzucanie pieniędzy, dlatego segregator zrobiłam sobie sama i jest taki “mój mój” :) przypinki, torby i całą resztę uważam za zbędną. W moim odczuciu to już świrowanie ale jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę lub po prostu chce to nosić to nic mi do tego :) absolutnie nie potępiam mówię tylko, że to nie dla mnie :)

Ja na to patrzę trochę inaczej - doceniam co kobieta robi, jak edukuje ludzi i ile serducha w to wkłada więc wiem, że kupując coś od niej w jakiś sposób to wspieram :) Torba na zakupy się przyda, przypinek pewnie nie będę nosić, ale one akurat wiem, że są w gratisie do wszystkich zamówień, zresztą nie tylko w jej sklepie, ale też w innych mamowo-dzidziusiowych :)

Paatka, darika, Tusianka lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa - i super, jest dużo osób, które uważają tak jak Ty :) osobiście od jakiegoś czasu obserwuję Mameginekolog i mam bardzo mieszane uczucia co do niej. Ale jeśli choć część jej czytelników czegoś nowego i wartościowego się dowie to fajnie i niech robi to dalej :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie takie uczucie jakby "ciążenia"? Jakby macica w dol ciążyła i taki bol w dole? Raz z jednej raz z drugiej albo po środku.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nka82 wrote:

Ja właśnie dzisiaj odwiedziłam diabetologa. Dieta, mierzenie cukru 4 razy dziennie i trochę sportu. Jakoś trzeba dać radę :)

Co do segregatora to mam zamiar kupić. W mojej teczce już nie ma miejsca.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sie zastanawiam nad segregatorem ale poczekam do 12 tygodnia i prenatalne zrobie.
    Ja mam 26 i to bedzie 12t5d ale ciaza jest mlodsza o 4 dni owu byla pozniejsza wiec tak 12t1d.
    Doatalam dzis skierowanie na nfz i bede prpbowac sie zapisac na testy pappa poki co mam prywatnie za 350 lekarz z certyfikatem. Ale jesli uda sie na nfz i też bedzie z certyfikatem to nie wiem czy nie odwolam prywatnej albo zrobie 2 razy? Zobacze pozno dostalam skierowanie wiec marne szanse na termin.
    A i przytylam 800 gram w 3 tygodnie wiec tragedii nie ma ale skąd ten brzuch jak w 6 miesiącu!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ten segregator to coś zbędnego. Wszystko co związane z ciążą mam w książeczce i zawsze przy sobie.
    By wiedzieć co i jak w ciąży kupiłam książkę na ten temat. Tam jest wszystko super opisane od dolegliwości przez domowe sposoby na nie, rozwój w poszczególnych tc itp

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupić segregator ale też czekam do prenatalnych. Chcę mieć wreszcie porządek w dokumentach :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuje zakupić ten segregator- lubię mieć porządek w tak ważnych rzeczach, a sama nie jestem, aż tak zorganizowana, żeby tak dobrze sobie to posegregować ;)

Dzisiaj 17:30 wizyta - cały dzień w pracy będę zdolna myśleć tylko o tym...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ