Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nka82 Nowa

Wysłany: 14 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nka82 wrote:
    Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.
    Witaj ;) nie mam tego problemu... a na kiedy masz termin porodu?

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Ach no i zamówiłam dzisiaj pakiet "Jestem w ciąży" od Mama Ginekolog bo jak odebrałam wczoraj wyniki wszystkich badań to już wiedziałam, że segregator na to się przyda :) Zamawia któraś z Was?

Ja mam segregator :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:25

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, mój miał 157 i chłopak;) więc może chodzie nie konkretnie o liczby, tylko tak na oko. Teraz na ostatniej wizycie dzieć miał aż 172 więc sporo więcej;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa a co to za pakiet? Pierwsze słyszę;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nka82 wrote:
    Ja mam normalna t1.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Kaszelkowa a co to za pakiet? Pierwsze słyszę;)

https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy/

Ja mam tylko segregator: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/

Super opcja wg mnie, wszystkie rzeczy związane z ciążą w jednym miejscu. Plus te wszystkie opisy co powinno być zrobione :)

Ellka lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka, dzięki:)

Tusianka lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ciri, mój miał 157 i chłopak;) więc może chodzie nie konkretnie o liczby, tylko tak na oko. Teraz na ostatniej wizycie dzieć miał aż 172 więc sporo więcej;)
    Ja tam nie wiem :p wiem ze podobno cos takiego panuje. Ale wśród moich znajomych tez sie nie spelnilo to :)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Ach no i zamówiłam dzisiaj pakiet "Jestem w ciąży" od Mama Ginekolog bo jak odebrałam wczoraj wyniki wszystkich badań to już wiedziałam, że segregator na to się przyda :) Zamawia któraś z Was?
    Dla mnie osobiście to wyrzucanie pieniędzy, dlatego segregator zrobiłam sobie sama i jest taki “mój mój” :) przypinki, torby i całą resztę uważam za zbędną. W moim odczuciu to już świrowanie ale jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę lub po prostu chce to nosić to nic mi do tego :) absolutnie nie potępiam mówię tylko, że to nie dla mnie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kolejny przesąd;)

Popatrzyłam na cenę, jak dla mnie trochę drogo ale ja to sknera jestem i na wszystko mi szkoda;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • milkaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam segregator "jestem w ciąży" dzięki niemu wszystkie dokumenty są uporządkowane, zawiera również wiele istotnych informacji i opisów. Przede wszystkim wiarygodnych a nie od "dr Google" :)
    Bardzo fajna rzecz, cena nie jest wysoka :) Polecam :)

atdci09kpce1t64c.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Dla mnie osobiście to wyrzucanie pieniędzy, dlatego segregator zrobiłam sobie sama i jest taki “mój mój” :) przypinki, torby i całą resztę uważam za zbędną. W moim odczuciu to już świrowanie ale jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę lub po prostu chce to nosić to nic mi do tego :) absolutnie nie potępiam mówię tylko, że to nie dla mnie :)

Ja na to patrzę trochę inaczej - doceniam co kobieta robi, jak edukuje ludzi i ile serducha w to wkłada więc wiem, że kupując coś od niej w jakiś sposób to wspieram :) Torba na zakupy się przyda, przypinek pewnie nie będę nosić, ale one akurat wiem, że są w gratisie do wszystkich zamówień, zresztą nie tylko w jej sklepie, ale też w innych mamowo-dzidziusiowych :)

Paatka, darika, Tusianka lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa - i super, jest dużo osób, które uważają tak jak Ty :) osobiście od jakiegoś czasu obserwuję Mameginekolog i mam bardzo mieszane uczucia co do niej. Ale jeśli choć część jej czytelników czegoś nowego i wartościowego się dowie to fajnie i niech robi to dalej :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie takie uczucie jakby "ciążenia"? Jakby macica w dol ciążyła i taki bol w dole? Raz z jednej raz z drugiej albo po środku.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nka82 wrote:

Ja właśnie dzisiaj odwiedziłam diabetologa. Dieta, mierzenie cukru 4 razy dziennie i trochę sportu. Jakoś trzeba dać radę :)

Co do segregatora to mam zamiar kupić. W mojej teczce już nie ma miejsca.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sie zastanawiam nad segregatorem ale poczekam do 12 tygodnia i prenatalne zrobie.
    Ja mam 26 i to bedzie 12t5d ale ciaza jest mlodsza o 4 dni owu byla pozniejsza wiec tak 12t1d.
    Doatalam dzis skierowanie na nfz i bede prpbowac sie zapisac na testy pappa poki co mam prywatnie za 350 lekarz z certyfikatem. Ale jesli uda sie na nfz i też bedzie z certyfikatem to nie wiem czy nie odwolam prywatnej albo zrobie 2 razy? Zobacze pozno dostalam skierowanie wiec marne szanse na termin.
    A i przytylam 800 gram w 3 tygodnie wiec tragedii nie ma ale skąd ten brzuch jak w 6 miesiącu!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ten segregator to coś zbędnego. Wszystko co związane z ciążą mam w książeczce i zawsze przy sobie.
    By wiedzieć co i jak w ciąży kupiłam książkę na ten temat. Tam jest wszystko super opisane od dolegliwości przez domowe sposoby na nie, rozwój w poszczególnych tc itp

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupić segregator ale też czekam do prenatalnych. Chcę mieć wreszcie porządek w dokumentach :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuje zakupić ten segregator- lubię mieć porządek w tak ważnych rzeczach, a sama nie jestem, aż tak zorganizowana, żeby tak dobrze sobie to posegregować ;)

Dzisiaj 17:30 wizyta - cały dzień w pracy będę zdolna myśleć tylko o tym...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ