Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.
-
nick nieaktualnynka82 wrote:Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.
nie mam tego problemu... a na kiedy masz termin porodu?
-
kaszelkowa wrote:Ach no i zamówiłam dzisiaj pakiet "Jestem w ciąży" od Mama Ginekolog bo jak odebrałam wczoraj wyniki wszystkich badań to już wiedziałam, że segregator na to się przyda
Zamawia któraś z Was?
Ja mam segregatorWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:25
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ciri, mój miał 157 i chłopak;) więc może chodzie nie konkretnie o liczby, tylko tak na oko. Teraz na ostatniej wizycie dzieć miał aż 172 więc sporo więcej;)
-
Kaszelkowa a co to za pakiet? Pierwsze słyszę
-
nka82 wrote:Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.
-
Ellka wrote:Kaszelkowa a co to za pakiet? Pierwsze słyszę
https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy/
Ja mam tylko segregator: https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/
Super opcja wg mnie, wszystkie rzeczy związane z ciążą w jednym miejscu. Plus te wszystkie opisy co powinno być zrobioneEllka lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tusianka, dzięki:)
Tusianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEllka wrote:Ciri, mój miał 157 i chłopak;) więc może chodzie nie konkretnie o liczby, tylko tak na oko. Teraz na ostatniej wizycie dzieć miał aż 172 więc sporo więcej;)
-
kaszelkowa wrote:Ach no i zamówiłam dzisiaj pakiet "Jestem w ciąży" od Mama Ginekolog bo jak odebrałam wczoraj wyniki wszystkich badań to już wiedziałam, że segregator na to się przyda
Zamawia któraś z Was?
przypinki, torby i całą resztę uważam za zbędną. W moim odczuciu to już świrowanie ale jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę lub po prostu chce to nosić to nic mi do tego
absolutnie nie potępiam mówię tylko, że to nie dla mnie
Kachna62 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Czyli kolejny przesąd;)
Popatrzyłam na cenę, jak dla mnie trochę drogo ale ja to sknera jestem i na wszystko mi szkoda;) -
pomarańczka_33 wrote:Dla mnie osobiście to wyrzucanie pieniędzy, dlatego segregator zrobiłam sobie sama i jest taki “mój mój”
przypinki, torby i całą resztę uważam za zbędną. W moim odczuciu to już świrowanie ale jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę lub po prostu chce to nosić to nic mi do tego
absolutnie nie potępiam mówię tylko, że to nie dla mnie
Ja na to patrzę trochę inaczej - doceniam co kobieta robi, jak edukuje ludzi i ile serducha w to wkłada więc wiem, że kupując coś od niej w jakiś sposób to wspieramTorba na zakupy się przyda, przypinek pewnie nie będę nosić, ale one akurat wiem, że są w gratisie do wszystkich zamówień, zresztą nie tylko w jej sklepie, ale też w innych mamowo-dzidziusiowych
Paatka, darika, Tusianka lubią tę wiadomość
-
kaszelkowa - i super, jest dużo osób, które uważają tak jak Ty
osobiście od jakiegoś czasu obserwuję Mameginekolog i mam bardzo mieszane uczucia co do niej. Ale jeśli choć część jej czytelników czegoś nowego i wartościowego się dowie to fajnie i niech robi to dalej
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nka82 wrote:Cześć dziewczyny, a czy któraś z was zmaga się z cukrzycą ciężarnych? Mi już z pierwszych badań wyszedł zbyt wysoki cukier, potem krzywa cukrowa tylko to potwierdziła. Wizyta w poradni diabetologicznej pod koniec miesiąca, póki co zmieniłam dietę na własną rękę ale nie jest łatwo.
Ja właśnie dzisiaj odwiedziłam diabetologa. Dieta, mierzenie cukru 4 razy dziennie i trochę sportu. Jakoś trzeba dać radę
Co do segregatora to mam zamiar kupić. W mojej teczce już nie ma miejsca. -
Ja właśnie sie zastanawiam nad segregatorem ale poczekam do 12 tygodnia i prenatalne zrobie.
Ja mam 26 i to bedzie 12t5d ale ciaza jest mlodsza o 4 dni owu byla pozniejsza wiec tak 12t1d.
Doatalam dzis skierowanie na nfz i bede prpbowac sie zapisac na testy pappa poki co mam prywatnie za 350 lekarz z certyfikatem. Ale jesli uda sie na nfz i też bedzie z certyfikatem to nie wiem czy nie odwolam prywatnej albo zrobie 2 razy? Zobacze pozno dostalam skierowanie wiec marne szanse na termin.
A i przytylam 800 gram w 3 tygodnie wiec tragedii nie ma ale skąd ten brzuch jak w 6 miesiącu! -
Dla mnie ten segregator to coś zbędnego. Wszystko co związane z ciążą mam w książeczce i zawsze przy sobie.
By wiedzieć co i jak w ciąży kupiłam książkę na ten temat. Tam jest wszystko super opisane od dolegliwości przez domowe sposoby na nie, rozwój w poszczególnych tc itp -
Też planuje zakupić ten segregator- lubię mieć porządek w tak ważnych rzeczach, a sama nie jestem, aż tak zorganizowana, żeby tak dobrze sobie to posegregować
Dzisiaj 17:30 wizyta - cały dzień w pracy będę zdolna myśleć tylko o tym...