Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pomarańczka, ciekawy pomysł
Jeszcze trochę czasu jest to coś się wymyśli. Chyba że będzie chłopiec to problem jeszcze większy;p;p
-
To się nazywa siła przekonywania
:D
-
My byśmy chcieli Wojtka albo Zosie

Ja dzisiaj wychodzę do domu! Hura
Paatka, Ellka, pomarańczka_33, AJrin, Tusianka, blue00, Ilona92, Magdzia85F, hobbitka lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️

-
ale ciężko Was nadrobić

Darika super że wychodzisz do domu
my się nad imieniem prawdę mówiąc nie zastanawialiśmy.
Tzn kiedyś luźno było że ja bym dla chłopca chciała Adaś a on dla dziewczynki Kamila
Emily89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ledwo Was idzie nadrobić po jednym dniu
po środowej wizycie mamy 2,22cm żabę i piękne serducho
i okazuje się ze jest starsze o ponad tydzień czyli zgadza się z terminem ostatniej miesiączki ale za cholerę nie zgadza się z owu ale najważniejsze ze wszystko Ok 
Darika cieszę się ze w końcu do domku
AliskaA daj znać co lekarz powoedzial - mam nadzieje ze wszystko w porządku będzie
A ci do wagi to mam 1,5-2,5 kg na plus (zależy chyba od wody w organizmie) ale pilnuje się bo w poprzedniej ciąży skończyłam z 27 kg i było mnie łatwiej przeskoczyć jak obejść pod koniec
także mam nadzieje ze teraz będzie lżej 
imiona to Kajtek albo Kornelia:)
A na prenatalne będę się dopiero umawiać ale chce tak żeby mąż i córka tez byli - pewnie za jakieś 3 tygodnie będzie
blue00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla mnie w dobie internetu i mnóstwa książek ten segregator to rzecz zbędna dlatego myślę że sobie poradzę do końca ciąży z moja teczuszką która dostałam na 1wszej wizycie
imiona dla dziewczynek to Aurelia lub Helenka. Dla syna nie mam... może Tadeusz albo Tymon ale tak pół na pół jestem przekonana...
-
Aliskaa wrote:ja jestem w kolejce do lekarza.. bo znowu pojawiło się plamienie

wszystko będzie dobrze kochana, daj znać koniecznie co powiedział lekarz :* -
pomarańczka_33 wrote:powiem Wam, że nfz mnie osłabia... dzisiaj mojemu Mężowi udało się mnie zapisać do ginekologa na nfz... na 6.11. ... to jakaś kpina jest!

no na nfz tak jest ;/ ja pamiętam jak chodziłam na nfz to lekarka przyjmowała raz w tyg i na wizytę trzeba było się umówić na 2 mc do przodu... pamiętam jak w pierwszej ciązy w maju dzwoniłam z plamieniem to termin na czerwiec, mc później z plamieniem! masakra. teraz chodzę prywatnie i jest lepiej, chociaż kasa idzie. ale to wszystko dla dobra dziecka. -
Na pewno wszystko będzie dobrze tak jak u mnie! Trzeba być dobrej myśli, trzymam kciuki!Aliskaa wrote:ja jestem w kolejce do lekarza.. bo znowu pojawiło się plamienie
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️

-
nick nieaktualnyJa to jeszcze nie wiem jakie wybierzemy. Co do dziewczynki kolacze mi sie po Glowie Nina. Noo ale zobaczymy.
Ja dzis 14:50 na nfz mam usg potwierdzajace ciaze. Mam stresa przez te moje przygody z zebani, bolem i lekami.
A ja powiem wam ze na nfz chodze i jestem zadowolona tylko usg robie prywatnie. U mnie w przychodni zapisywalam sie do ginekologa bedac juz w 7 czy 8 tygodniu ciąży. Najpierw termin na polowe pazdziernika po tekscie ze jestem w ciąży termin na kolejny tydzien i to tylko dlatego ze moj gin na urlopie. Mam wizyte zawsze przed innymi pacjentkami wiec nie musze czekac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:08
-
kropekkk wrote:Ledwo Was idzie nadrobić po jednym dniu
po środowej wizycie mamy 2,22cm żabę i piękne serducho
i okazuje się ze jest starsze o ponad tydzień czyli zgadza się z terminem ostatniej miesiączki ale za cholerę nie zgadza się z owu ale najważniejsze ze wszystko Ok 
No duze dzieciątko masz! moje rowno z terminem rośnie, w srode mialo 2,4 cm.
Czasami ovu się przesuwają, albo są 2 na przyklad co kilka dni. Tak mi lekarz tlumaczyl, jak na 1 usg mialam 2 pecherzyki, z czego w jednym bylo serducho a w drugim nie. I mowil, ze moglam miec 2 owulacje w przeciagu kilku dni i to drugie tez za chwile moze sie okazac serduszkiem. Koniec koncow okazalo sie, ze jest jedno. Ale nigdy nie wiesz jak to jest z tymi ovu. Moja kolezanka np, ciekawy przypadek, okresy miala okolo 30dniowe zawsze. Czyli ovu w okolicy 16-17 dc. Z męzem sie nie zabezpieczali ale uwazali, bo jeszcze nie chcieli. Kochali się do konca tylko raz podczas okresu. I zaszla w ciązę! jak?! magia ;p;p