X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos imion to dla dziewczynki tez juz mam od dawna. Nie powiem, bo nie chce zapeszac, marzy mi się dziewuszka :) Dla chlopca zdecydowanie gorzej, nawet o tym nie myslelismy i nie rozmawialismy, ale podoba mi się Albert, Benjamin... Kiedys podobalo mi się Ludwik (ale kolega tak nazwal) oraz Henryk (coraz bardziej popularne teraz).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila też mi się podoba, ale mężowi już nie;p

Aliskaa daj znać po:* oby wszystko było w porządku:)

Ja od początku do gina chodziłam prywatnie. Co prawda byłam ze 2 razy na nfz ale dało się odczuć inne podejście do pacjentki niestety

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ma któraś z Was usg prenatalne przed 21.09.?

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o l4. Czy ginekolog Was pytał gdzie pracujecie i sam proponował, czy Wy prosiłyscie? A jeśli tak to podawałyście jakiś konkretny powód? Ja czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie, jednak od listopada/ grudnia chciałabym przejść na l4.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 20.09 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:27

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prościej było z wymyśleniem imienia dla chłopca, bo dla dziewczynki jakoś dalej nie wybraliśmy. Ale też mi mąż powiedział, że przecież to on pójdzie rejestrować dziecko, więc nazwie sobie jak chce :D

Aliskaa trzymaj się mocno! Pewnie będzie wszystko ok :)

U mnie w miejscowości nie ma problemu z wizytami. Jak wyszły mi dwie kreski na teście, w poniedziałek dzwoniłam się zapisać na wizytę i miałam termin już na piątek. Chodzę na NFZ, dostałam od gina skierowanie na prenatalne, żeby nie płacić. A na wszystkie skierowania na badania mam jeździć do niego do przychodni w innym mieście (dopisuje mnie zawsze przed normalnymi pacjentkami, ale też wizyta na NFZ). Jestem zadowolona, że tak mi się trafiło :)

Wróciłam niedawno z oddawania krwi na test papp-a, USG prenatalne 5.10 - że też muszę tyle czekać :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o l4. Czy ginekolog Was pytał gdzie pracujecie i sam proponował, czy Wy prosiłyscie? A jeśli tak to podawałyście jakiś konkretny powód? Ja czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie, jednak od listopada/ grudnia chciałabym przejść na l4.

Ja zagadnelam sama, ze mam stresującą itp. Od razu wystawil na miesiąc.

Sassy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Mi lekarz pytał się o pracę, każdorazowo pyta również, czy daję radę i czy nie chcę l4. Zawsze mi powtarza, że jakby coś nagle było gorzej to mam dzwonić i mi od ręki wypisze.

Sassy lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mnie w poprsedniej ciazy nie chcial dac. Mialam stresa w pracy bo zaczeli sie nw mnie wyzywac do tego mialam mdlosci i chorobe lokomocyjna. Powiedział mi ze da mi na 2 tygodnie a potem mam sobie szykac innego lekarza do wystawiania l4 bo jego za bardzo sprawdzaja. Efekt byl taki ze dal mi jeszcze jedno l4 (bo to byly takie mega upaly) a potem zrezygnowałam z pracy (i tak mialam zleceniowke)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka - proszę daj koniecznie znać jak było :) ja mam 21.09. i zaczęłam się stresować nie wiadomo czemu, mój spokój gdzieś prysł...

Sassy - ja na razie nie brałam zwolnienia, pracuję zdalnie ale mam uzgodnione z szefostwem, że jak wszystko będzie ok to pracuję do Świąt a potem idę na zwolnienie, moja praca jest obarczona wysokim stresem więc myślę, że nie będzie problemu z dostaniem zwolnienia

Tusianka - fajnie Ci się fartnęło :) ja niestety mieszkam w stolicy a tu terminy kosmiczne, no, chyba że ktoś ma znajomości, ale ja się do nich nie zaliczam. Trudno jest jak jest, będę chodzić i tu i tu i zobaczymy :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dziwnie z tym testem Pappa, każdy mówi co innego. Rozmawiałam dziś ze swoją lekarka i ona mówi, że na ostatniej konferencji PTG mówili, że można pobrać krew do 2 tyg. przed USG, ale spotkała się z problemami potem i zaleca jednak w tym samym dniu lub dzień, dwa różnicy.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Sama zapytałam na pierwszej wizycie, czy powinnam chodzić do pracy, gdzie zdarza mi się nosić rzeczy po 20-30kg. Od razu wystawił L4.

Mania, mnie przy rejestracji pytała babeczka o termin porodu z karty ciąży i na tej podstawie wyznaczała terminy. A centrum wyspecjalizowane w badaniach prenatalnych/genetycznych - przyjmuj tylko lekarze z certyfikatem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:42

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze, ale pojawił się jakiś sporych rozmiarów krwiak...;/
    Mam skierowanie do szpitala :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wyniki czeka sie 4 dni. Zeby zaoszczedzic kase ja pojde 4 dni przed usg zeby usg i test pappa omówić na jednej wizycie

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każdy lekarz musi Was przyjąć do 7 dni jak jesteście w ciazy- takie weszło prawo. Domagajcie się tego, albo odmowy na piśmie.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Strasznie dziwnie z tym testem Pappa, każdy mówi co innego. Rozmawiałam dziś ze swoją lekarka i ona mówi, że na ostatniej konferencji PTG mówili, że można pobrać krew do 2 tyg. przed USG, ale spotkała się z problemami potem i zaleca jednak w tym samym dniu lub dzień, dwa różnicy.

Ja mam zrobic w tym samym dniu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Już po wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze, ale pojawił się jakiś sporych rozmiarów krwiak...;/
    Bedzie dobrze. Pewnie Cie zatrzymaja do momentu wchłonięcia krwiaka. Trzeba duzo lezec. Zwykle chca miec nq obserwacji ok 2 tygodni.

• Agusia_pia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekarz od razu pytał o pracę i mówił o zwolnieniu. teraz na wizycie znowu pytał czy pracuję. powiedziałam ze chcę od października iść na zwolnienie powiedział że mi wypisze bez problemu. ja się czuję dobrze ale dojazdy mnie męczą i nie chcę jesienią jeździć w te deszcze i pluchę. wolę siedzieć w domu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

Nie stresuj się, dużo leż i odpoczywaj, no i myśl pozytywnie! :*

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko ok, fasolka mierzy 14.2mm teraz musze założyć kartę ciąży

Tusianka, Agusia_pia, Ellka, blue00, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ