Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos imion to dla dziewczynki tez juz mam od dawna. Nie powiem, bo nie chce zapeszac, marzy mi się dziewuszka :) Dla chlopca zdecydowanie gorzej, nawet o tym nie myslelismy i nie rozmawialismy, ale podoba mi się Albert, Benjamin... Kiedys podobalo mi się Ludwik (ale kolega tak nazwal) oraz Henryk (coraz bardziej popularne teraz).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila też mi się podoba, ale mężowi już nie;p

Aliskaa daj znać po:* oby wszystko było w porządku:)

Ja od początku do gina chodziłam prywatnie. Co prawda byłam ze 2 razy na nfz ale dało się odczuć inne podejście do pacjentki niestety

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ma któraś z Was usg prenatalne przed 21.09.?

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie o l4. Czy ginekolog Was pytał gdzie pracujecie i sam proponował, czy Wy prosiłyscie? A jeśli tak to podawałyście jakiś konkretny powód? Ja czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie, jednak od listopada/ grudnia chciałabym przejść na l4.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 20.09 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:27

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prościej było z wymyśleniem imienia dla chłopca, bo dla dziewczynki jakoś dalej nie wybraliśmy. Ale też mi mąż powiedział, że przecież to on pójdzie rejestrować dziecko, więc nazwie sobie jak chce :D

Aliskaa trzymaj się mocno! Pewnie będzie wszystko ok :)

U mnie w miejscowości nie ma problemu z wizytami. Jak wyszły mi dwie kreski na teście, w poniedziałek dzwoniłam się zapisać na wizytę i miałam termin już na piątek. Chodzę na NFZ, dostałam od gina skierowanie na prenatalne, żeby nie płacić. A na wszystkie skierowania na badania mam jeździć do niego do przychodni w innym mieście (dopisuje mnie zawsze przed normalnymi pacjentkami, ale też wizyta na NFZ). Jestem zadowolona, że tak mi się trafiło :)

Wróciłam niedawno z oddawania krwi na test papp-a, USG prenatalne 5.10 - że też muszę tyle czekać :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie o l4. Czy ginekolog Was pytał gdzie pracujecie i sam proponował, czy Wy prosiłyscie? A jeśli tak to podawałyście jakiś konkretny powód? Ja czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie, jednak od listopada/ grudnia chciałabym przejść na l4.

Ja zagadnelam sama, ze mam stresującą itp. Od razu wystawil na miesiąc.

Sassy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Mi lekarz pytał się o pracę, każdorazowo pyta również, czy daję radę i czy nie chcę l4. Zawsze mi powtarza, że jakby coś nagle było gorzej to mam dzwonić i mi od ręki wypisze.

Sassy lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mnie w poprsedniej ciazy nie chcial dac. Mialam stresa w pracy bo zaczeli sie nw mnie wyzywac do tego mialam mdlosci i chorobe lokomocyjna. Powiedział mi ze da mi na 2 tygodnie a potem mam sobie szykac innego lekarza do wystawiania l4 bo jego za bardzo sprawdzaja. Efekt byl taki ze dal mi jeszcze jedno l4 (bo to byly takie mega upaly) a potem zrezygnowałam z pracy (i tak mialam zleceniowke)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka - proszę daj koniecznie znać jak było :) ja mam 21.09. i zaczęłam się stresować nie wiadomo czemu, mój spokój gdzieś prysł...

Sassy - ja na razie nie brałam zwolnienia, pracuję zdalnie ale mam uzgodnione z szefostwem, że jak wszystko będzie ok to pracuję do Świąt a potem idę na zwolnienie, moja praca jest obarczona wysokim stresem więc myślę, że nie będzie problemu z dostaniem zwolnienia

Tusianka - fajnie Ci się fartnęło :) ja niestety mieszkam w stolicy a tu terminy kosmiczne, no, chyba że ktoś ma znajomości, ale ja się do nich nie zaliczam. Trudno jest jak jest, będę chodzić i tu i tu i zobaczymy :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dziwnie z tym testem Pappa, każdy mówi co innego. Rozmawiałam dziś ze swoją lekarka i ona mówi, że na ostatniej konferencji PTG mówili, że można pobrać krew do 2 tyg. przed USG, ale spotkała się z problemami potem i zaleca jednak w tym samym dniu lub dzień, dwa różnicy.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Sama zapytałam na pierwszej wizycie, czy powinnam chodzić do pracy, gdzie zdarza mi się nosić rzeczy po 20-30kg. Od razu wystawił L4.

Mania, mnie przy rejestracji pytała babeczka o termin porodu z karty ciąży i na tej podstawie wyznaczała terminy. A centrum wyspecjalizowane w badaniach prenatalnych/genetycznych - przyjmuj tylko lekarze z certyfikatem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:42

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze, ale pojawił się jakiś sporych rozmiarów krwiak...;/
    Mam skierowanie do szpitala :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wyniki czeka sie 4 dni. Zeby zaoszczedzic kase ja pojde 4 dni przed usg zeby usg i test pappa omówić na jednej wizycie

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każdy lekarz musi Was przyjąć do 7 dni jak jesteście w ciazy- takie weszło prawo. Domagajcie się tego, albo odmowy na piśmie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Strasznie dziwnie z tym testem Pappa, każdy mówi co innego. Rozmawiałam dziś ze swoją lekarka i ona mówi, że na ostatniej konferencji PTG mówili, że można pobrać krew do 2 tyg. przed USG, ale spotkała się z problemami potem i zaleca jednak w tym samym dniu lub dzień, dwa różnicy.

Ja mam zrobic w tym samym dniu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Już po wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze, ale pojawił się jakiś sporych rozmiarów krwiak...;/
    Bedzie dobrze. Pewnie Cie zatrzymaja do momentu wchłonięcia krwiaka. Trzeba duzo lezec. Zwykle chca miec nq obserwacji ok 2 tygodni.

• Agusia_pia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekarz od razu pytał o pracę i mówił o zwolnieniu. teraz na wizycie znowu pytał czy pracuję. powiedziałam ze chcę od października iść na zwolnienie powiedział że mi wypisze bez problemu. ja się czuję dobrze ale dojazdy mnie męczą i nie chcę jesienią jeździć w te deszcze i pluchę. wolę siedzieć w domu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

Nie stresuj się, dużo leż i odpoczywaj, no i myśl pozytywnie! :*

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko ok, fasolka mierzy 14.2mm teraz musze założyć kartę ciąży

Tusianka, Agusia_pia, Ellka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ