Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
blue00 wrote:Kochane,badania prenatalne powinny robić osoby, które przekroczyły 35 lat lub gdy występują wady genetyczne w rodzinie,nie ma sensu ich robić ot tak
Jest sens.. Ponieważ choroby i wady płodu mogą pojawiać się w każdym przypadku i każdym wieku, a badania takie pozwolą się do nich odpowiednio przygotować.
Polecam artykuł: https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/ .darika, edwarda20, Tusianka, Magdzia85F, AJrin lubią tę wiadomość
-
Agusia, ja od wczoraj chodzę głodna jak wilk
-
Pomarańczka, dzięki za linka:)
-
nick nieaktualny
-
Uwazam, ze kazda kobieta powinna zrobic usg prenatalne. Pappa to kazdej wybor, natomiast usg jest konieczne. Moja gin powiedziala, że zdrowa 18 latka moze urodzic chore dziecko, a 45latka zdrowiutkie. Trzeba sie badac ! choćby po to aby przygotować sie psychicznie na to co czeka Cię po porodzie.
Ja bywam momentami lekko glodna, ale apetytu nie mam. Zjem troszkę i juz nie mogę.Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:i tak i tak pójde prywatnie tylko nie wiem czemu ąz w takich szoku była bo na każdym USG prywatnym lekarz mi mówił że to USG prenetalne jest bardzo ważne a nawet konieczne.
jakas zacofana baba dla mnieIlona92 lubi tę wiadomość
-
ja powiem wam że uważam że usg prenatalne sprawdzające narządy dziecka. kość nosową itp powinno być dla każdego. bo to dokładne badanie oceniające rozwój ciąży. przecież medycyna poszła tak do przodu że jak się coś dzieje nawet robią operacje dziecka w łonie matki. i to może uratować zdrowie albo i życie maluszka więc czemu nie zrobić?
testy z krwi to już sprawa indywidualna i kwestia obciążeń.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj rano zaatakowały znowu;/ Pewnie jeszcze nieraz mi się przydarzą, co zrobić
Agusia a masz smaki na coś konkretnego czy po prostu głód Cię męczy? -
nick nieaktualnyAliska będzie dobrze!!! Trzymam kciuki!
Ej badania prenatalne to żaden wymysł. Na stronie mamaginekolog jest ciekawy artykuł.
My dziś zakupy. Luduuuu. Siostra mnie przeczołgała.
W nocy miałam takie wzdęcia, że spać nie mogłam:'( a dziś głowa pęka. -
Ellka wrote:Mnie dzisiaj rano zaatakowały znowu;/ Pewnie jeszcze nieraz mi się przydarzą, co zrobić
Agusia a masz smaki na coś konkretnego czy po prostu głód Cię męczy?
wiesz co nie mam jakiś konkretnych zachcianek,. ogólnie podchodzi mi kwaśne, octowe a słodkie tak średnio. ogólnie zjem i za 2 godz już mnie ssie. dziś masakra.
zjadłam śniadanie pokaźne o 8 a już o 10 byłam głodna, wsunęłam przed 11 banana z jogurtem i już o 12 głodna. o 13 zupa pomidorowa 0,5 l z makaronem a o 15 już głodna. hehe
ale np na gazowane. nie pije ogólnie napojów słodkich tylko wodę a w tym tyg już dwie puszki pepsi wypiłam bo chciało mi się! to jest jedyna zachcianka
a jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 17:52
-
sweetmalenka wrote:U mnie cola też wchodzi:D słodkie kwaśne i slone mniam:D a teraz wsuwam bulke z pasztetem i ogórkiem kiszonym. Mniaaaam!
kupowałam drogi... Jak sie okazuje pasztet kupny ma bardzo duzo tluszczu. Potem czytalam ze robiony jest tez z marnej jakosci miesa jesli juz w ogole jakies jest... Takze pamietaj, domowy pasztet ok, ale na kupne trzeba uwazac bardzo
-
nick nieaktualny