Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania 86 wrote:Dziewczyny, każdy lekarz musi Was przyjąć do 7 dni jak jesteście w ciazy- takie weszło prawo. Domagajcie się tego, albo odmowy na piśmie.
to jest dość kiepski zapis, zainteresowałam się tym bardzo dokładnie, i owszem lekarz musi przyjąć kobietę w ciąży w ciąg 7 dni ale... jak masz zaświadczenie od lekarza, że jesteś w ciąży - karta ciąży nie jest dowodem, że jesteś w ciąży. Aha, i interniści takich zaświadczeń nie wypisują - przynajmniej w mojej przychodni
gdzie tu sens? gdzie tu logika?Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Aliskaa - najważniejsze, że z Maleństwem wszystko dobrze, a Ty trochę poleżysz i też będzie lepiej - trzymajcie się dzielnie - weź dobrą lekturę ze sobą i się nie stresuj
Patusia90 - prośba - daj znać jak było, jak to wygląda i w ogóleKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
ALiskaa, spokojnie, będzie dobrze:* Kiedy się zgłaszasz do szpitala?
-
Pomarańczka, jak to karta ciaży nie jest dowodem? No bez jaj;/
-
pomarańczka_33 wrote:Aliskaa - najważniejsze, że z Maleństwem wszystko dobrze, a Ty trochę poleżysz i też będzie lepiej - trzymajcie się dzielnie - weź dobrą lekturę ze sobą i się nie stresuj
Patusia90 - prośba - daj znać jak było, jak to wygląda i w ogólesama jestem ciekawa. Na szczęście na 9:30 więc długo nie będę czekać
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEllka wrote:ALiskaa, spokojnie, będzie dobrze:* Kiedy się zgłaszasz do szpitala?
narzeczony mnie pakuje, zamówiliśmy obiad i około 16.00 pojedziemy
Lekarz nie chciał się zgodzić, żebym leżała w domu. Boje się, że może jest gorzej niż mi powiedział, że aż muszę do szpitala jechać ;( -
Ellka wrote:Pomarańczka, jak to karta ciaży nie jest dowodem? No bez jaj;/
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/szczegolne-uprawnienia-kobiet-w-ciazy-do-korzystania-poza-kolejnoscia-ze-swiadczen-opieki-zdrowotnej-oraz-uslug-farmaceutycznych-w-aptekach/
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Aliskaa wrote:dzisiaj
Lekarz nie chciał się zgodzić, żebym leżała w domu. Boje się, że może jest gorzej niż mi powiedział, że aż muszę do szpitala jechać ;(
Raczej chce mieć pewność, że będziesz pod dobrą opieką :*pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Lekarz nie chciał się zgodzić, żebym leżała w domu. Boje się, że może jest gorzej niż mi powiedział, że aż muszę do szpitala jechać ;(
Pomyśl, że będzie bezpieczniej dla ciebie i dzidziusia. W domu byłabyś sama bo mąż pewnie pracuje a tak będziesz pod okiem specjalistów. Wiadomo, że to żadna przyjemność leżeć w szpitalu ale czasem trzeba. Krwiaczek wchłonie się i Cię puszczą. Będzie dobrze. -
nick nieaktualnyAliskaa to jest standardowa procedura jak jest duzy krwiak. Wola go miec pod ochrona. Ale on sie wchlania zmniejsza i jak bedzie mniejszy na pewno Cie do domu wypisza. Ja lezalam przed porodem z kilka dziemwczynami z krwiakami na patologii ciazy. Każdej sie wchlonal w szpitalu calkowicie albo czesciowo i wyszly do domu. Z jedna mam kontakt do tej pory. Ciaza wzorowa, porod wzorowy, dziecko zdrowiutkie. Bes stresu.
-
Aliska-a jakiej wielkości jest krwiak? wiesz może?
Ja też już po wizycie-gdy zapytałam gin o USG prenetalne(jutro zaczynam 12 tc) to zapytała ile mam lat i czy w rodzinie sa choroby genetyczne, Gdy odparłam że nie to skwitowała to "szukasz wrazen"? Nie wiem jak się do tego odnieść. Ponadto dostalam skierowanie na HCV I HBS.
-
dokładnie kochana, dziewczyny mają rację, w szpitalu będziesz pod opieką fachowców. będzie dobrze, pomyśl że jak coś się nie Daj Boże będzie działo zareagują od razu. spokojnie, kilka dni i wyjdziesz :* -
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:Aliska-a jakiej wielkości jest krwiak? wiesz może?
Ja też już po wizycie-gdy zapytałam gin o USG prenetalne(jutro zaczynam 12 tc) to zapytała ile mam lat i czy w rodzinie sa choroby genetyczne, Gdy odparłam że nie to skwitowała to "szukasz wrazen"? Nie wiem jak się do tego odnieść. Ponadto dostalam skierowanie na HCV I HBS.
skierowanie to normalne badania krwi, tym się nie martw ale to usg prenatalne dziwne że tak Ci powiedziała...
ja jak zapytałam lekarza o to to dał mi namiary gdzie mam zrobić i kiedy. a powiedział że badania z krwi są zbędne bo nie mam obciążeń genetycznych właśnie. a usg to normalna procedura. ja bym na Twoim miejscu poszła np prywatnie, nie musisz mieć skierowania i dla własnego spokoju zrobiła. -
Aliskaa wrote:Nie wiem dokładnie jaka wielkość. Już zaraz wyjeżdżam do szpitala. Trzymajcie kciuki, będę Was informować o wszystkim.
-
nick nieaktualny