Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasza, kąpiell, zęby, w butli sama woda i śpi 😀😀😀 idziemy do przodu .... w nocy jeszcze dzisiaj moje mleko „szkoda wylać”. Czekam na okres wtedy mam mniej mleka i może uda się zupełnie nie ściągać. Kurcze od miesiąca pracuje nad wygaszeniem laktacji o coś słabo idzie, żeby zupełnie przestać. A nie chcialabym farmakologicznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:03
-
Znalazłam kiedyś i przymierzam się do zakupu, tańsze i mniej sprzętu niż inne:
https://m.ceneo.pl/53813069;pla?se=UAZ0LhFbOfkBGXYjldyN2fUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjwhbHlBRAMEiwAoDA34_hmAxEmk47N1d0Kq65KM4IKrVD2Ygu1a2vfBLj5JiXquTqHNhkfmxoCWQcQAvD_BwE#tab=click
A można włożyć swój mus, nawet szpinakowy 😉
Ja podaję wodę filtrowaną, przegotowaną, ale nie umiem nigdzie znaleźć informacji jak długo trzeba ją przegotowywac, w sensie do którego miesiaca/roku życia. Orientuje się może któraś z Was jak to jest? 🤔😊 -
Ja daje wode przegotowana od poczatku :p Gdzies czytalam, ze do 3 roku zycia trzeba przegotowywac
W Rossmannie i Carrefourze sa takie musy "drugie sniadanie" tam jest np. Cukinia, szpinak, dynia i marchewka w polaczeniu z owocami :p calkiem dobreKala lubi tę wiadomość
-
U nas mały sukces, z 3 butli na dobę dziś było 2. Przed drugą drzemką dałam mleko w doidy i poszła spać- boję się tej próchnicy butelkowej.
Po butli na noc zęby umyte, bo wcześniej myłysmy tylko rano, nie wiem czemu. Mamy pastę z ziajki.
A i zasnęła dziś sama w łóżeczku na noc, wcześniej tylko na rękach, ale już jej chyba niewygodnie.
-
Hej hej, też się chwilę nie odzywałam ale podczytuje regularnie
też witam nowe osoby i wszystkiego najwspanialszego wszystkim roczniakom
Kuba ostatnio przechodzi chyba skok, dodatkowo dziąsła ma rozpulchnione na 4 więc jest marudzenie x10000, dzisiaj padam już na twarz, na dodatek okres dostalam to już w ogóle świetnie. Pięknie chodzi w bucikach, bez już zaczyna biegać, odkąd opanował wchodzenie po schodach to wszystkie są jego, może wchodzić bez przerwy, tylko muszę mu pomagać schodzić bo tego nie opanował jeszcze. Śmiesznie tańczy, biega i rączkami wymachuje 😍 byliśmy wczoraj na bilansie i ma 72cm, waży 11,120 ciemiączko zrośnięte
my używamy pasty rossmannowej, dentystka mi poleciła zeby używać past bez fluoru dopóki dziecko nie potrafi wypłukac buzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:58
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Andzia no wlasnie sa rozne szkoly co do tego fluoru. Na poczatku tez sama myslalam ze myje sie bez fluoru, a potem przeczytalam pol internetu i wychodzi ze fluor na plus.
Sto lat dla Kubusia!
Myslalam ze Henio najnizszy z chlopcowCiesze sie w takim razie, ze nie tylko moj taki malutki ;p
Henio tez ma skok TOTAL. Dzisiaj tez mnie wykonczyl. Wrrr. Drze sie o wszystko, sam sie nie pobawi nawet chwile, ciagle tylko daj i daj, ale jak pytam co, to sam nie wie i sie drze dalej daj daj. Jesc chce, ale jednak nie chce. Zje troche i rzuca. Za chwile sie drze ze jednak glodny. Kilka razy w ciagu dnia byla histeria o bzdury. 2 wieczor z walka o wypicie mleka. Ostatecznie przegralam i zrobilam manne na mm to laskawie zjadl. No padam na ryja.Andzia123 lubi tę wiadomość
-
Blueberry wrote:Kurcze u nas ciemiaczko jeszcze dosyc duze- tak na opuszek kciuka
Mój synek ma ciemiaczko 3x2 cm
Czy jest jeszcze jakieś dziecko bez ząbków?
Ps mam nadzieję że mogę i tu pisać mimo że jestem na drugim kwietniowym wątku
-
U nas tez ciemiaczko jeszcze dosc spore :p A propo wlasnie sobie przypomniałam, ze zapomnialam dzisiaj dac Kamilowi wit.D i sama sobie zazyc swoja witamine..Byliśmy troche na sloncu dzisiaj wiec chociaz tyle xd
Jutro nas zarejestruje na bilans na przyszły tydzien :p Ciekawa jestem ile cm ma Kamil, dopiero wchodzimy w rozmiar 80, z pepco 86 xd