Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala z holle sa tubki warzywne.
Ja mojemu pokazalam jak zassac jak mial około 7 mcy i od razu zalapal. Po prostu buzia zrobilam wdech :p Bylam w szoku. Tubke wysysa w 30 sekund :p
Jupik pisalas o myciu zebow. Ona ci po mleku z niekapka usypia? Wiem ze ssanie z butli usypia na pewno.
Moj w ogole nie ma zdolności manualnych :p
Bylismy na bilansie, waga 9.83 wiec zabrakło 70g do potrojenia wagi, wzrost 75 cm, wiec od urodzenia i waga i wzrost 25 centyl. Głowa 47 cm czyli 75 centyl. Ciemiaczko zarosniete.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 12:59
-
Edwarda, pije z niekapka i najczęściej już jest tak padnięta, że po włożeniu do łóżeczka smoczek w buzię i śpi, czasem się przewala, chodzi, śpiewa, gada i tak aż się zmęczy i sama padnie
(u nas w ogóle nie ma usypiania). Ale wprowadzenie mycia po tym mleku no o tyle trudne, że jednak zazwyczaj ona jednak już po mleku jest snieta
musielibyśmy zmienić jej cały rytuał.
-
edwarda20 wrote:Jupik u nas jest zupełnie inaczej bo henio je ostatnie mleko okolo 19. Potem kapiel lub zabawa z tata, nastepnie pielegnacja, zeby, pizamka i spac o 20-20.30.
i jeszcze noce przesypia ideał
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Jeju mycie zebow abstrakcja. A jak maluchy plucza zeby?? Czy tych past nie trzeba wyplukac?
I pytanie dajecie dzieciom wode do picia przegotowana czy mineralna z butelki?? -
Właśnie się przymierzam do zakupu saszetek do napełniania. Muszę Lili przemycic jakieś warzywa, bo zupy je mało, gotowanych nie chce, mimo, że już jadala bez problemu, je tylko owoce. A dziś mi pierwszy raz zjadła całą saszetkę 80g i pół godziny później poprawiła całym bananem
Pasty używamy ziajki, ale muszę zmienić na taką z fluorem.
Wodę daję Żywiec, prosto z butelki.Aga78 lubi tę wiadomość
-
Agusia dajesz ociupinke tej pasty, doslownie tylko cień pasty na szczoteczce. Nie musza maluchy tego wyplukiwac. Ty myjesz sama woda?
Ja daje od urodzenia wode przegotowana. Nie mam zaufania do sklepowych wod w plastiku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 17:24