WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że dziś będzie lepiej i da im pospać;)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dasz radę wrzucić foto tych zmian skórnych
    Blubery a to pierwsze Twoje wychodne na taki czas?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Bluberry wygrałaś 😀 moja „tylko” do 2 balowała ...
    Mój to dopiero będzie balowac jak mu te zeby będą wychodzić 😁może ktoś będzie chętny na melanż 😂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny spotkalyscie sie z czymś takim? Wieczorem wysypka po 3dniowce byla juz ledwo widoczna. Rano wstal, wysypki juz nie było (mial na brzuszku i plecach), ale mial na posladku i udzie czerwone bąble, wygladajcy jak typowe uczulenie skorne. Dalam mu wapno. Po jakiejs godzinie sprawdzilam, babli nie bylo, tylko lekko czerwone. Potem zjadl kaszke, pobawil sie i poszedł na drzemke. Obudzil sie z gigantyczna kupa. Maz go wzial pod prysznic, ja chce mu zalozyc pieluchę a tu taaakiee bable! Na posladku z drugiej strony, na udku, przy pasie. Mysle kuzwa co jest, moze uczulenie na pieluchy? Maz podzedl do rossmana, kupil te bambusowe eco, zmienilam mu i zadnej poprawy. Dalam znowu wapno i posmarowalam, z udka babel zniknal, na posladku jest nadal duzy, na nozkach ma malutkie pojedyncze.

Przez ostatnie parę dni nie jadł nic nowego, nie zmienilismy pieluch, proszku nic a nic. Nie wiem co sie dzieje, martwie sie. Az sprawdzilam w necie jak wygląda odra :o

Ps. Wyglada jak typowa pokrzywka.

Mówiąc "bąbel" masz na myśli krostę wypełnioną płynem?

Co jedliście tego dnia? Teraz wchodzą "młode warzywa" i one mogą mocno alergizować, podobnie jak pierwsze rzuty truskawek i innych. Może ugryzienie owada, albo insekta? Może też być kwestia wody - u nas co jakiś czas z kranu leci tak brudna? twarda? woda, że nawet ja dostaję wysypek. Może i pielucha, a tych bambusowych z rossmana nie polecam, są tak samo nafaszerowane chemią jak wszystkie inne (mają czarny kwadracik nadrukowany), a do tego nie trzymają dobrze wilgoci, a kosztują znacznie więcej, też kupiliśmy je raz, właśnie jak mały miał wysypkę od wody i odparzyło mu siurka :/

EDIT: A odra zaczyna się od wysypki w buzi, więc spokojnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 14:05

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    🤣🤣🤣🤣Albo przez to że nie zmieniłam lekarza taka poradę tez dostałam na innym wątku
    Padłam 😂😂😂 napewno chodziłaś do tego najgorszego w okolicy, to teraz masz...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry wrote:
    Mam nadzieję że dziś będzie lepiej i da im pospać;)
    Bo inaczej szlaban na wyjścia do 18-ki😉 miłej zabawy 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pierwsze takie na 24 h, wcześniej byliśmy na weselach, ale na wieczór wracałam nakarmić i ululac :)

Hehe Kala dokładnie:) dzięki:)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Padłam 😂😂😂 napewno chodziłaś do tego najgorszego w okolicy, to teraz masz...
    No tak bo nie chciało mi się szukać innego 😂🤣🤣🤣
    Teraz to pozostało mi usiąść i płakać 😂😁szkoda że wcześniej mi nikt tego nie uświadomił może nie byłoby za późno 🤣

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala my tu sobie jaja robimy a koleżanka miała przecież najszczersze intencje 😁😂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    No tak bo nie chciało mi się szukać innego 😂🤣🤣🤣
    Teraz to pozostało mi usiąść i płakać 😂😁szkoda że wcześniej mi nikt tego nie uświadomił może nie byłoby za późno 🤣
    Weź Ty już może lepiej dentysty zacznij mu szukać, ale żeby dobry był, a nie znowu jakiś konował ...🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 15:51

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira nie. Poczytalam w necie i to typowa pokrzywka. Pojawia sie i znika za jakis czas, potem wychodzi w innym miejscu. Moglo go wszystko uczulic z tego co czytam ;( nie mam zielonego pojecia od czego i co teraz :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi się wydaje, że potówki to zupełnie co innego.
    U nas pojawiły się znów takie krostki jak na buzi na tyłku (drobna kaszka)- czyli coś z kupy znowu. Czyli u nas nie smoczek, druga noc bez, a buzia bez zmian+tyłek. Już też analizuję w kółko co je i nie wiem, no nie wiem co na nią tak działa. Wczoraj dostała słoiczek, może to on? (i to serio nie jest żart, haha ;-) ). Też nic nie zmieniłam ostatnio, nic nowego nie daję, tych młodych warzyw nie daję (pediatra nawet mi na to zwróciła uwagę), nie mam pomysłu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię sobie tabelkę w excelu z tym co je i będę zaznaczać, którego dnia ma nasilenie na buzi lub tyłku i potem po ilus takich zaznaczeniach będę szukać wspólnego składnika ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja u mojej po poście Leiri obstawiam truskawki. Wczoraj nie dostała i dzisiaj już nie ma śladu

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Weź Ty już może lepiej dentysty zacznij mu szukać, ale żeby dobry był, a nie znowu jakiś konował ...🤣
    To ja poproszę o listę najlepszych specjalistów w Polsce nie no co ja będę się ograniczać mogą być też zagraniczni 😁

Edwarda a poza tą pokrzywka coś jeszcze Cie niepokoi?

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff wróciłam do was. Ostatnio mam mnóstwo na głowie. Mąż tylko praca-budowa. Wiec praktycznie 24h na dobe jestem sama.

Możecie polecić jakiś dobry odkurzacz? Najlepiej z filtrem hepa h13 lub h14 bo mamy alergików w domu.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene ma tylko te pokrzywke. Martwi mnie to bardzo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda na ibuprofen tez może być relacja alergiczna... nie wiem tak tylko gdybam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Rene ma tylko te pokrzywke. Martwi mnie to bardzo.

No to poszukiwania czas zacząć. Musicie zresetować dietę do bezpiecznej, czyli bez nabiału, białka kurzego, i potencjalnych alergenów. U nas poszukiwania zaczęły się od resetu do ziemniaków i kurczaka, jak wysypka zejdzie to wprowadzasz do tych dwóch nowy produkt i obserwujesz dziecko 3 dni - jak nic nie wyjdzie, to dokładasz następny i znów 3 dni, etc, etc. Dziennik jest niezbędny, wszystko trzeba notować.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    No to poszukiwania czas zacząć. Musicie zresetować dietę do bezpiecznej, czyli bez nabiału, białka kurzego, i potencjalnych alergenów. U nas poszukiwania zaczęły się od resetu do ziemniaków i kurczaka, jak wysypka zejdzie to wprowadzasz do tych dwóch nowy produkt i obserwujesz dziecko 3 dni - jak nic nie wyjdzie, to dokładasz następny i znów 3 dni, etc, etc. Dziennik jest niezbędny, wszystko trzeba notować.
    Zapisuje wszystko co je odkad rozszerzam diete czyli od 5 mca. Na poczatku zapisywalam bo jakies alergiie moga wystapic czy cos, a potem z przyzwyczajenia + pamiec mam dobra ale krotka ;p i zapisuje zeby bylo roznorodnie.

Ta pokrzywka to nie wysypka sensu stricte, te bąble sie pojawialy i znikaly, potem pojawialy sie w innym miejscu. Od 16 mial tylko kilka malutkich.

Leira czy to mozliwe zeby uczulil sie nagle na cos co jadl wczesniej kilanascie / kilkadziesiat razy?

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ