WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki zaraz jedziemy na dzień matki... jakieś 60 km ... 😟 jak my to przeżyjemy

Rene, Leira lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala kciuki :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że wracam do domu, wypad się udał ;) Jagoda pięknie spała, rano zadzwoniła na kamerke w dobrtm humorze woec fajnie. Wszyscy zadowoleni :)

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala kciuki. My też się wybieramy w tym samym celu jakieś 50 km :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Uszy tak jak Rene spraj i patyk. Moja ma strasznie dużo wydzieliny
    Mój też sporo raz to mu się taki korek zrobił i właśnie lekarka mi poleciła ten spray🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki mocne🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No to u nas właśnie takie krostki dokładnie jak Leira wkleiła, ale w dużo mniejszym nasileniu, dookoła ust (nieregularnie rozrzucone i od jakiegoś czasu cały czas są - raz mniej raz więcej), i na pupce raz są raz ich nie ma w ogóle, dziś ma trochę, tuż po wytarciu kupy czerwone i zaognione, potem jak na noc przemywałam ciepłą przegotowaną wodą i zakładałam pieluchę to już ich się zostało dosłownie kilka z jednej i kilka z drugiej strony, bez czerwonego podrażnienia.
    Tak czy siak dziś kolejna noc idzie bez smoka, chyba już pożegnaliśmy go na zawsze, super :-)

A zmienię temat na chwilę - jak dbacie o uszy dzieciaków - jak je czyścicie ?

I jeszcze pytanko - wszystkie już zmieniałyście fotelik na drugi ? Jakie wybory ? Pamiętam, że WI pisała, a reszta jakie macie? My w tym tyg. chcemy kupić, przymierzamy się do jednego, tylko czekamy aż go do sklepu dowiozą, żeby go przymierzyć do auta i sprawdzić, czy jej będzie wygodnie, ale sama nie wiem, boję się że mi się nie spodoba i trzeba będzie na szybko innego szukać.

U nas te krostki są na brzuszku - jest ich może 10 w sumie, ale pojedyncze, oddalone od siebie, były też na tej wewnętrznej stronie uda, ale.. dziś już czysto - udo bez zmian, na brzuszku już też prawie nie ma. Wydaje mi się, że po mięsie wołowym się robią, ale znów po maśle nie, więc bądź tu człowieku mądrym.

Co do uszu to mamy spray jakiś tam z oliwy i oleju miętowego, psiukam i ścieram patyczkiem to co wypływa, ale nie powinno się tego często robić, max raz na 2 tyg, bo jak za często czyścisz to będzie się produkować więcej woszczyny i częściej - to jest naturalna ochrona ucha, więc nie powinno się przesadzać - coś jak z myciem włosów - częściej myjesz - częściej się przetłuszczają.

My jeździmy jeszcze w nosidełku, ale już tak na styk, planujemy kupić fotelik w czerwcu, ale nie wiem jaki, w ogóle nie chce mi się reserchu robić, ten temat wywołuje we mnie dużą ignorancję, znowu przeglądanie tych wszystkich modeli, porównywanie i zastanawianie się - to było fajne w ciąży, ale teraz jestem tak zjebana na co dzień, że nie chce mi się szukać, może coś polecicie, to chętnie kupię coś sprawdzonego?

Jupik lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira ja zapisywałam to co majówki pisały i z tego Axid Minikid są zadowolone. To typowy RWF.
    Pisały tez o Maxi Cosi Pearl, Avionaut i Britax Max Way. Wszystko zalezy czy na isoxix, czy na pasy, czy tylko tyłem, czy przodem czy obrotowy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. U nas od rana tylko jeden mały bąbel, który po 10 minutach zniknąl :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Axkid Move. Tańszy od Minikida a wg mnie równie dobry

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira dobry fotelik to fotelik dopasowany zarówno do dziecka i do samochodu, więc dobry fotelik dla mnie nie musi być dobry dla Ciebie i na odwrót. Jedź do najbliższego sklepu 8* lub partnerskiego albo do oddziału tylem.pl powiedz jakie masz oczekiwania (tyłem, obrotowy, przodem, do 18 czy do 25 kg, na pasy czy na isofix, a może na bazie, czy zależy Ci na miejscu pasażera czy nie, może uda się zamontować na środku, jaki macie budżet). Oni Wam nie sprzedadzą antymandatu tylko dobry fotelik dopasowany do Waszych potrzeb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 12:00

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głosawałyście już?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mnie rozśmieszył dzisiaj. Pisałam Wam, że na kupe i czasami na siku woła "pffffff" - robi to tak ustami ;) Mąż poszedł kupic pare rzeczy, wrócil, mały leci do niego i pokazuje na reklamowi. Więc mówię do niego, Heniu tata był w sklepie i przyniósł zakupy. A ten "pfffff" hahaha. Kupy, zakupy ;p

Mąż poszedl z nim na spacer, to mam chwile zeby polezec. Ktos mi powie, czemu weekendy tak szybko mijaja?

Totoro, Rene, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze jeździmy w pierwszym foteliku, recaro priva Evo, ale do sierpnia będziemy musieli już raczej zmienić. Mąż się napalil na Klippan Century, ale jeszcze się zastanawiamy. No i axkida też rozważamy.

Kala daj znać jak droga :) ja wczoraj cała drogę na pogrzeb musiałam śpiewać......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 14:35

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie wypadlo pol zeba ktorego doklejala mi dentystka i tera juz zostaje usuniecie ale to po porodzie ehh :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę na działce, więc nie głosuję. Męża nie ma (wyjechał).

WI ja byłam w 8* i tam mi koleś zamotal; nie mieli tego fotelika co chciałam zobaczyć, a jak mi zaczął pokazywać axkidy, maxi cosi pearly, i opowiadać co i jak to zgłupiałam. Wolałabym fotelik na isofix, ale z kolei przy tym montowanym na pasy jest więcej miejsca na nogi. I bądź tu mądry. Tak jam Leira napisała, w ciąży był fun z wybierania rzeczy, teraz już mnie to męczy. Mam nadzieję, że ten co chciałam zobaczyć sprowadzą w tym tyg.i mi się spodoba (a dziecku będzie wygodnie).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, moj jezdzi w maxi cosi 2 way pearl, on jest na isofixie.
    Wlasnie bylam ze znajoma bo otworzyli blisko nas partnera osmiu gwiazdek, akurat byl przedstawiciel tej firmy. Tez nam wtedy zamotal w glowie. Kolezanka chciala na isofixie obracany w jedna i druga strone, no i sie za zelo jaki powod takiej cecyzji, dlaczego nie tylko tylem itp
    Generalnie wziela cybexa tego obracanego o 360 stopni, na isofixie i jest super pod wzgledem ze przekreca na bok i z latwoscia wyciaga sie dziecko

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Głosawałyście już?
    Mój mąż pojechał ja zostałam z dziećmi w domu

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogę, Edwarda, jaką masz łupinę?

Ten Axkid wydawał się spoko- tyle że już widzę, że będzie ciężki do montażu, a dwa jak Kinie w niego wsadziliśmy zaczęła ryczeć :-/ (zamontowali nie u nas w aucie tylko na pokazowych fotelach).

Ktoś pamięta jak się wozi 2 dzieci? Na którym miejscu z tyłu łupina na którym starsze dziecko?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., mi koleś też właśnie pytał, czemu akurat ten fotelik, i naprawdę, wyszłam z tego sklepu ogłupiona i już sama nie wiem co chcę :-/ a w tym pearl bs isofix masz wystarczająco miejsca na nogi? W nim też posadziliśmy Kinie i nawet nie ryczała, ale nie wiem jak tam będzie siedzieć jak podrośnie (chyba że się go wtedy obróci, ale wolałabym jak najdłużej wozić tyłem).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ