WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą dla matek z dziećmi powinni uruchomić portal do głosowania przez neta ;-)

Rene lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Głosawałyście już?
    Melduje, ze właśnie zagłosowałam 😀

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro droga jeszcze o dziwo ok. Trochę gadała, tylko trochę wyła i spała generalnie. Ale nie wyjściowe to moje dziecko jest wyjątkowo. Masakra jakaś.... zaliczyliśmy mamę, teściową ... za tydzień jeszcze ten ślub i chyba do bożego narodzenia się nie ruszam... teraz wracamy malutka śpi biedulka, a my wyskoczyliśmy na zmianę głosować

ug37df9hq3eabxrz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, mialysmy tak samo jak pojechalam z nia wybierac, bylysmy lekko oglupione tym natlokiem info :D
    Generalnie nam tez mowil, ze przez isofix ograniczam miejsce na nogi. Moj maly jest ogolnie spory i juz wczesniej jezdzilismy w tym fotelu, ma miejsce na nogi, ogolnie ten Pan z 8* mowil ze to dobry fotelik. Tez wybralam na isofixie bo wczesniej jezdzil w pebble plus tez na bazie, a to byl jako drugi fotelik, wiec zaplacilam 1000 zl bo baze juz mialam.
    Ile teraz twoja mala wazy i mierzy? Moj 11,43 79 cm i ma miejsce, moze faktycznie nie jest go jakos super duzo ale tez nie mam porownania jakbu to wygladalo, jakby jezdzil w foteliku tylko na pasie
    Tez chce jezdzic jak najdluzej tylem, ale wolalam miec obracany, boje sie histerii, ten Pan mowil ze nie wolno ukegac itp ale wiadono jak to jest, bezpieczenstwo mojego dziecka jest najwazniejsze, nie chce jezdzic przodem ale roznie w zyciu bywa
    Na razie super akceptuje jazde, wiec nie bylo nigdy potrzeby obrotu. Oby tak zostalo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Swoją drogę, Edwarda, jaką masz łupinę?
    Mamy Cybexa Aton 2, ale nie kupowalismy tylko dostalismy od kolezanki, która się pozbywała wlasnie lupiny na rzecz drugiego fotelika.

Ogolnie najbezpieczniej jest albo po srodku, albo za kierowca.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., Kinia waży 10 kg, wzrostu nie wiem, myślę, że ok.78 cm (dawno nie była mierzona). Nam właśnie facet porównał miejsce na nogi przy tym Pearl i Axkidie, Axkida można przesuwać bo nie jest na bazie, robiąc miejsce na nogi, fotelików isofixowych się nie da. Z drugiej strony ten Axkid to jest do zamontowania raz- czyli zamontuj i najlepiej nie ruszaj, bo ani to łatwe ani szybkie ani przyjemne. Dlatego mam dylemat. W teorii dziecko jeździ w 2 foteliku do 105 cm- czy 100 cm dziecko zmieści się wygodnie tyłem w foteliku z bazą? Nie jestem przekonana..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zielona jestem w temacie fotelików, więc się nie wypowiem. A łupinę mamy avionaut ultralite i jeszcze sporo miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 17:09

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbezpieczniej jest na środku, bo daleko od każdej strefy zgniotu. Z tym miejscem za kierowcą to mit :) co do dwójki dzieci - Twoja decyzja. Pomyśl o postojach i wyciąganiu dzieci. Czy wolisz mieć starszaka za kierowcą i wtedy zatrzymując się idziesz po niego, wypinasz, prowadzisz do drzwi za pasażerem, prosisz o grzeczne poczekanie i wyciągasz malucha, ewentualnie wyciągasz malucha, zostawiasz na poboczu (?) i idziesz wypiąć starszą. Czy lepiej zostawić starszą za pasażerem i wtedy przy postoju idziesz po malucha, wyciągasz, kładziesz koło siebie na poboczu i wypinasz starszą. Ja wybieram opcję nr 2 ;) kwestia tego, że przy wyciąganiu dziecka od strony kierowcy (jeśli dzieje się to przy drodze) trzeba być bardziej uważnym niż przy wyciąganiu dziecka od strony pobocza. Natomiast jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa to obydwa miejsca są tak samo bezpieczne.

Kurcze, to nie wiem. Ja jestem zadowolona z obsługi. Pojechaliśmy, ja powiedziałam co chce, czego nie chce, pan wymienił fotele, które spełniają moje wymagania, przymierzyliśmy się do nich w sklepie, jeden odleciał na dzień dobry, resztę zamontowaliśmy w samochodzie i z nich wybrałam ten który najbardziej mi leżał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 18:14

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 maja 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, to z axkidem prawda, bo jednak to przemontowywanie nie jest fajne, my to w ogole od poczatku na isofixie, innymi autami z dzieckiem niz nasze nie jezdze, szczerze nawet nie wiedzialabym jak zamontowac fotelik na pas.
    Fakt tez jest taki, ze jednak axkid to tylko tylem, a te jednak mozna obrocic, jesli to dla kogos wazne.
    Akurat co do tej granicy wzrostu to tez nie jestem przekonana, bo jednak baza zabiera sporo miejsca, no zobaczymy jak to wszystko bedzie wygladalo w praktyce, jednak ja chcialam na isofix od poczatku lupinke nawet, bo sporo jezdzilismy, akurat potem drugi fotelik pasuje na ta sama baze, takze oszczedzilam sobie wyboru 😂

WI, ja jestem zadowolona z obslugi, akurat trafilismy na bardzo sympatycznego Pana, ktory wyjasnial wszystkie za, przeciw itp
    Kolezanka wyszla bardzo zadowolona :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję, że łupiny nie miałam na bazie, ale u nas byłby mały problem z isofixem (coś tam musielibyśmy kupić i montować w aucie), a poza tym koleżanka mi pożyczyła fotelik, więc już odpuściliśmy i jeździliśmy z nim na pas nie kupując niczego. A że dużo tego było to trochę się z tą łupina nagimnastykowalismy.. wiem, że drugi fotelik raczej jest w aucie i nie ma potrzeby wypinać go w te i we wte, ale i tak się zastanawiam, czy nie lepiej z bazą. No nic, zobaczymy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas chyba trzydniowka bo dzis wyszla wysypka na plecach i troche na brzuchu. Jutro jade kontrolnie do pediatry. Goraczki zero

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to 3dniowka. Henio tez mial wysypke na plecach i brzuszku. I tez od razu gorączka przeszla.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Hej u nas chyba trzydniowka bo dzis wyszla wysypka na plecach i troche na brzuchu. Jutro jade kontrolnie do pediatry. Goraczki zero
    Dużo zdrówka 🙂
    A Ty jak się czujesz
    Mój coś apetyt stracił zjadal ładnie po 240-260ml mleka a teraz 150 to max co wypije

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene hahaha dla mojej to 150 jest ten max 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pije 240 wody + 8 miarek :p Najczęściej wypija wszystko :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda 2 razy na dobę?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki mam pytanie, macie może jakiegoś autora książek, którego mogłybyście polecić ? Najlepiej jakieś psychologiczno-obyczajowe lub kryminały?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tak, jako 1 posilek i ostatni :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ok dobowo podobna ilość mleka u nas wychodzi

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam, ze w Gdańsku od 1 czerwca rusza tzw. bon żłobkowy. Miasto będzie dopłacać rodzicom dzieci, które nie dostały się do państwowego żłobka i uczęszczają do prywatnych. Maks 500 zł. Fajnie

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ