Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro droga jeszcze o dziwo ok. Trochę gadała, tylko trochę wyła i spała generalnie. Ale nie wyjściowe to moje dziecko jest wyjątkowo. Masakra jakaś.... zaliczyliśmy mamę, teściową ... za tydzień jeszcze ten ślub i chyba do bożego narodzenia się nie ruszam... teraz wracamy malutka śpi biedulka, a my wyskoczyliśmy na zmianę głosować
-
Jupik, mialysmy tak samo jak pojechalam z nia wybierac, bylysmy lekko oglupione tym natlokiem info
Generalnie nam tez mowil, ze przez isofix ograniczam miejsce na nogi. Moj maly jest ogolnie spory i juz wczesniej jezdzilismy w tym fotelu, ma miejsce na nogi, ogolnie ten Pan z 8* mowil ze to dobry fotelik. Tez wybralam na isofixie bo wczesniej jezdzil w pebble plus tez na bazie, a to byl jako drugi fotelik, wiec zaplacilam 1000 zl bo baze juz mialam.
Ile teraz twoja mala wazy i mierzy? Moj 11,43 79 cm i ma miejsce, moze faktycznie nie jest go jakos super duzo ale tez nie mam porownania jakbu to wygladalo, jakby jezdzil w foteliku tylko na pasie
Tez chce jezdzic jak najdluzej tylem, ale wolalam miec obracany, boje sie histerii, ten Pan mowil ze nie wolno ukegac itp ale wiadono jak to jest, bezpieczenstwo mojego dziecka jest najwazniejsze, nie chce jezdzic przodem ale roznie w zyciu bywa
Na razie super akceptuje jazde, wiec nie bylo nigdy potrzeby obrotu. Oby tak zostalo.
-
Jupik wrote:Swoją drogę, Edwarda, jaką masz łupinę?
Ogolnie najbezpieczniej jest albo po srodku, albo za kierowca.
-
J.S., Kinia waży 10 kg, wzrostu nie wiem, myślę, że ok.78 cm (dawno nie była mierzona). Nam właśnie facet porównał miejsce na nogi przy tym Pearl i Axkidie, Axkida można przesuwać bo nie jest na bazie, robiąc miejsce na nogi, fotelików isofixowych się nie da. Z drugiej strony ten Axkid to jest do zamontowania raz- czyli zamontuj i najlepiej nie ruszaj, bo ani to łatwe ani szybkie ani przyjemne. Dlatego mam dylemat. W teorii dziecko jeździ w 2 foteliku do 105 cm- czy 100 cm dziecko zmieści się wygodnie tyłem w foteliku z bazą? Nie jestem przekonana..
-
Najbezpieczniej jest na środku, bo daleko od każdej strefy zgniotu. Z tym miejscem za kierowcą to mit
co do dwójki dzieci - Twoja decyzja. Pomyśl o postojach i wyciąganiu dzieci. Czy wolisz mieć starszaka za kierowcą i wtedy zatrzymując się idziesz po niego, wypinasz, prowadzisz do drzwi za pasażerem, prosisz o grzeczne poczekanie i wyciągasz malucha, ewentualnie wyciągasz malucha, zostawiasz na poboczu (?) i idziesz wypiąć starszą. Czy lepiej zostawić starszą za pasażerem i wtedy przy postoju idziesz po malucha, wyciągasz, kładziesz koło siebie na poboczu i wypinasz starszą. Ja wybieram opcję nr 2
kwestia tego, że przy wyciąganiu dziecka od strony kierowcy (jeśli dzieje się to przy drodze) trzeba być bardziej uważnym niż przy wyciąganiu dziecka od strony pobocza. Natomiast jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa to obydwa miejsca są tak samo bezpieczne.
Kurcze, to nie wiem. Ja jestem zadowolona z obsługi. Pojechaliśmy, ja powiedziałam co chce, czego nie chce, pan wymienił fotele, które spełniają moje wymagania, przymierzyliśmy się do nich w sklepie, jeden odleciał na dzień dobry, resztę zamontowaliśmy w samochodzie i z nich wybrałam ten który najbardziej mi leżał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 18:14
-
Jupik, to z axkidem prawda, bo jednak to przemontowywanie nie jest fajne, my to w ogole od poczatku na isofixie, innymi autami z dzieckiem niz nasze nie jezdze, szczerze nawet nie wiedzialabym jak zamontowac fotelik na pas.
Fakt tez jest taki, ze jednak axkid to tylko tylem, a te jednak mozna obrocic, jesli to dla kogos wazne.
Akurat co do tej granicy wzrostu to tez nie jestem przekonana, bo jednak baza zabiera sporo miejsca, no zobaczymy jak to wszystko bedzie wygladalo w praktyce, jednak ja chcialam na isofix od poczatku lupinke nawet, bo sporo jezdzilismy, akurat potem drugi fotelik pasuje na ta sama baze, takze oszczedzilam sobie wyboru 😂
WI, ja jestem zadowolona z obslugi, akurat trafilismy na bardzo sympatycznego Pana, ktory wyjasnial wszystkie za, przeciw itp
Kolezanka wyszla bardzo zadowolona -
Ja żałuję, że łupiny nie miałam na bazie, ale u nas byłby mały problem z isofixem (coś tam musielibyśmy kupić i montować w aucie), a poza tym koleżanka mi pożyczyła fotelik, więc już odpuściliśmy i jeździliśmy z nim na pas nie kupując niczego. A że dużo tego było to trochę się z tą łupina nagimnastykowalismy.. wiem, że drugi fotelik raczej jest w aucie i nie ma potrzeby wypinać go w te i we wte, ale i tak się zastanawiam, czy nie lepiej z bazą. No nic, zobaczymy.
-
Agusia_pia wrote:Hej u nas chyba trzydniowka bo dzis wyszla wysypka na plecach i troche na brzuchu. Jutro jade kontrolnie do pediatry. Goraczki zero
A Ty jak się czujesz
Mój coś apetyt stracił zjadal ładnie po 240-260ml mleka a teraz 150 to max co wypije