X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No to się właśnie okaże :-P napiszę wrażenia jak dojdzie. Wiecie, patrzyłam na olx i używki różne były drożej, a tu nówka sztuka :-P fakt, że w większości sklepów jest 180-200 zł, a tylko na al.to był za 140, no ale i tak nawet 180 zeta za nową spacerówkę..
    No najwyżej Kinga będzie mieć wypasiony wózek dla lalek :-P

Uwielbiam al.to

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u nas tez były włamy w piwnicach,jak było ciepło to zaczynały się przesiadywania menelstwa na placu zabaw przeważnie wieczorami w dzień byli przeganiani przez rodziców. Po takiej nocnej imprezie na placu zabaw syf :-(Jak było chłodniej to melanż w piwnicy był nie dało się tam wejść. Ludzie mieszkający niżej narzekali ze drą japy cała noc :-(
    Teraz mieszkamy w domku na wsi spokój cisza no ale wszędzie daleko

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No to się właśnie okaże :-P napiszę wrażenia jak dojdzie. Wiecie, patrzyłam na olx i używki różne były drożej, a tu nówka sztuka :-P fakt, że w większości sklepów jest 180-200 zł, a tylko na al.to był za 140, no ale i tak nawet 180 zeta za nową spacerówkę..
    No najwyżej Kinga będzie mieć wypasiony wózek dla lalek :-P
    Jak od czasu do czasu da rade na bank a lekkosc swoje robi wiem bo sama kupowałam kompaktowy wozek nasz 7 kilo ale na wyjazdy super malo miejsca a i po plazy dal rade jak trzeba było. ALe zdaj relacje bo czasem nie opłaca się wydawać.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli my wniosek też teraz złożymy, nie będę czekać.

Z tymi wózkami to znalazłam jeszcze jeden, nawet lepszy (lepsze opinie, długa gwarancja, wydaje się naprawdę porządny), na al.to za..159 zł :-| Normalnie dochodzę do wniosku, że za te wszystkie firmówki się nieźle przepłaca tylko dlatego, że są firmówkami. Normalnie ten za 159 wydaje się naprawdę spoko, nawet bym chyba zamieniła gdyby nie to, że waży 7 kg (czyli 1,7 więcej od tego za 140 zł) a dla mnie waga teraz priorytet. Nawet zakładając, że taki wózek się rozleci po roku i kupię następny w tej samej cenie to i tak jaka oszczędność.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to ma być wózek na tzw. krótkie dojazdy, oczywiście na długie trasy, po lesie czy gdzieś nie będę go brała, do tego mamy inny wózek, ale w typie tego co kupiłam są właśnie podobne, tyle, że firmowe i cena 10 razy wyższa..no na pewno te droższe są bardziej trwałe, bo w cuda nie wierzę, ale jak to wózek tylko na krótkie przebiegi to po cholerę tysia wydawać i mieć go na lata, jak i tak mi dziecko za niedługo z wózka wyrośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:21

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wózek na długie trasy to dla mnie jakaś abstrakcja 😒 moim podstawowym wózkiem jest podwieźdupka, zazdroszczę spacerów.... a podwójny będziesz kupowała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 13:23

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Kala u nas tez były włamy w piwnicach,jak było ciepło to zaczynały się przesiadywania menelstwa na placu zabaw przeważnie wieczorami w dzień byli przeganiani przez rodziców. Po takiej nocnej imprezie na placu zabaw syf :-(Jak było chłodniej to melanż w piwnicy był nie dało się tam wejść. Ludzie mieszkający niżej narzekali ze drą japy cała noc :-(
    Teraz mieszkamy w domku na wsi spokój cisza no ale wszędzie daleko
    Rene no właśnie coś za coś 😀 ja jeżeli chodzi o lokalizacje nie mogę narzekać, wszędzie blisko, 10 min do centrum samochodem, pod domem autobus, tramwaj, szkole młody ma blisko, na spacery też mamy gdzie chodzić, las blisko, nad morze jakies 15 min samochodem. Mieszkanie też akurat dla rodziny 4 pokoje, hala garażowa, piwnica, ale pewnie i tak będziemy się przeprowadzać jak młody podstawówkę skończy, pod kątem średniej, bo sportowa jest albo na drugim końcu miasta albo w Sopocie, wiec pół dnia w komunikacji miejskiej, a na to nie ma czasu przy jego trybie szkolno-treningowym, to może wtedy ta kamienica ... trochę czasu jeszcze zostało żeby starego nakręcić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 13:41

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Rene no właśnie coś za coś 😀 ja jeżeli chodzi o lokalizacje nie mogę narzekać, wszędzie blisko, 10 min do centrum samochodem, pod domem autobus, tramwaj, szkole młody ma blisko, na spacery też mamy gdzie chodzić, las blisko, nad morze jakies 15 min samochodem. Mieszkanie też akurat dla rodziny 4 pokoje, hala garażowa, piwnica, ale pewnie i tak będziemy się przeprowadzać jak młody podstawówkę skończy, pod kątem średniej, bo sportowa jest albo na drugim końcu miasta albo w Sopocie, wiec pół dnia w komunikacji miejskiej, a na to nie ma czasu przy jego trybie szkolno-treningowym, to może wtedy ta kamienica ... trochę czasu jeszcze zostało żeby starego nakręcić 😉
    Z pewnością Ci się uda jeszcze jak rzucisz argument o szkole to tym bardziej :-)

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Jupik wózek na długie trasy to dla mnie jakaś abstrakcja 😒 moim podstawowym wózkiem jest podwieźdupka, zazdroszczę spacerów.... a podwójny będziesz kupowała?

No moja od małego duuuuzo jeździ, mąż ją brał na 3 godz.spacery i tak jej zostało, zresztą jak gdzieś z nią jedziemy to jest pół dnia w wózku, teraz doszły spacery na nóżkach, ale dopóki się jej z wózka nie wyjmie to może w nim nawet cały dzień siedzieć ;-P więc podstawowa nasza spacerowa z założenia musiała być wygodna i na solidnych kołach pompowanych, i wszelkie miejskie wózki na badziewnych kołach odpadały.
    Podwójnego na razie nie kupuję. Wychodzę z założenia, że na spacery zimą i tak będę musiała kogoś brać, bo nie dam rady się ogarnąć, a jak przyjdzie wiosna Kinga będzie mieć już 2 latka i wtedy zobaczymy jak z nią wyglądają spacery i czy nadal chce (musi) być w wózku..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik super, jeszcze raz napiszę, że zazdroszczę. Ja się nastawiłam na dluuugie spacery po lesie, a tu ... księżniczka nie wózkowa się trafiła. Jak była malutka to maks 1,5 godz. ale cały czas ze stresem, ze się rozwyje. Jak już zasnąć raczyła, to tylko po prostym, nie zatrzymywać się i rytmu nie zmieniać. Zimą to w ogóle nie chciała jeździć, ryk jak tylko na drugą stronę ulicy przejechaliśmy. Teraz to tak maks 20 min posiedzi, szybkie zakupy zdążę zrobić i tyle. Cieszę się, ze samą gondolę na początek kupiłam, bo bym się bujała z klamotem z zestawu, a przy naszych „spacerach”, a raczej wyjściach z domu od razu w parasolkę ją przesadziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 18:01

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrzuc linka do tego wózka, jestem bardzo ciekawa :)

Henio ma stan podgoraczkowy. Dzis 5 doba po mmr, myslicie ze to po szczepieniu czy czy cos się zaczyna dziac, jakas infekcja?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda raczej po mmr gorączka między 5 a 12 dobą najcześciej występuje, tak przeczytałam zaraz wkleję linka https://www.mp.pl/szczepienia/ekspert/odra_swinka_rozyczka_ekspert/mmrbezpieczenstwo/158857,goraczka-po-szczepieniu-mmr u nas była w 8 dobie. Chociaż różnie podają np. w przychodni mówili 7-14 doba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 18:54

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik wrzuc linka do tego wózka, jestem bardzo ciekawa :)

https://m.emag.pl/wozek-spacerowy-caretero-parasolka-alfa-green-5902021521913/pd/DDVHT4BBM/?ref=navigation_history

To z emag, na al.to był 140 (ostatni bo już nie ma), ale właśnie taki zielony kupiłam i o dziwo- już przyszedł!!!
    No źle nie jest, najbardziej tandetne są kółka (oby trochę wytrzymały) i budka (krótka i jakoś miałam problem z zamontowaniem). Reszta daje radę ;-) za tą cenę.. będę mogła coś więcej powiedzieć jak nim wyjadę, ale póki co jestem zadowolona- jest faktycznie lekki i daję radę go włożyć sama do auta. Na tyle co go potrzebuję na pewno starczy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda dobrze 👍

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czyli zaczyna sie nam gorączka. Ech, jak zawsze.

Wózek calkiem spoko, duzo tego typu parasolek jezdzi po ulicach :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja w ubiegle wakacje chodziłam z Lilą na spacery 2-3h. Oczywiście w porze drzemki. Potrafiłam 9km zrobić 😁 gorzej jak zdarzyło się, że 5km od domu Lila się obudziła... 5km pchając wózek po górach, dolinach, w upale, z Lilą na rękach... Bezcenne xD

Edwarda też wydaje mi się, że to po mmr. Oby szybko minęło. Lila odpukać ostatnie szczepienie bardzo dobrze zbiosla, ale to dopiero drugie. Jeszcze mamy trochę do nadrobienia...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro moja takich długich drzemek nie miała 😕 a już zwłaszcza w wózku , gdzie każdy drobiazg ją wybudzał... Księżniczka na ziarnku grochu 😉 z młodym się nałaziłam, to widocznie jakaś równowaga musi być. A noszenie dziecka i pchanie wózka uwielbiam 😅 dlatego teraz mam najlżejszy z możliwych

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja po pierwszej takiej akcji jak Młoda wracała na rękach, a ja brzuchem pchałam wózek, nie zapomniałam już nigdy zabrać ze sobą chusty 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 22:31

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala Lila pieknie sypiala. Potem wydłużają sobie czas aktywności i była wtedy nieodkladalna 😁

My mamy chustonosidlo, ale to też wchodzilo w grę tylko w porze drzemki 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to u nas odwrotnie. Na początku była nie do odłożenia. Czasami do południa nie ruszałam się z kanapy, bo spała na mnie, a raczej drzemała i pilnowała, żeby jej tylko nie położyć 😉 męża jeszcze wtedy nie było ... także było ciekawie. Jak zaczęła leżeć na brzuszku i już główkę trzymać, to była grzeczniutka, leżała na macie i bawiła się sama, dopóki nie zaczęła się przemieszczać ... od tego czasu na krok odejdzie.

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ