Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiczek no to mama pokazała...
ale czasem zazdroszczę takim ludziom co się niczym nie przejmują i mają wszystko w dupie, ile łatwiejsze życie 🙄
Ale fajnie dziewczyny, pamiętam jak my w zeszłym roku się przeprowadzalismy
Boże, to była nasza najlepsza decyzja
kocham mój dom. Jeszcze masa roboty dookoła, poddasze mamy niewykonczone... Ale co tam, i tak standard życia i komfort psychiczny wzrosły nam chyba 1000% xD No i SAMI. Nasz dom, nasze podwórko.. Ahh😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 18:44

-
Agusia_pia mąż znowu jakieś przytyki Ci robi?
Lej na to. Z brzuszkiem też można super wyglądać. A jak mąż tego nie widzi to jego problem. Masz już bliżej niż dalej i wszystkie nadprogramowe kg pewnie polecą jak zaczniesz karmić i ogarniać dwójkę maluchów

-
Wniosek o 500+ zlozony?

Wczoraj udalo mi sie sprzedac pralke kolezance. I zamowilam juz nowa, mniejsza, Beko i uwaga - czarną ;p Lubie pralki Beko, uzywalam trzech i zawsze bylo super, wiec chcialam Beko, a ze mieli tylko czarna... ;p
Kala, Totoro lubią tę wiadomość

-
Ja musze tylko o to 300 plusKala wrote:A no właśnie trzeba złożyć 🙂 ja jeszcze o 300+
500 + złożony teraz u mnie nic nie zmieni wiec poczekam do września -
Tez mam beko i jestem zadowolona, dobrze że udalo Ci się tamta sprzedać, czarna fajnie musi wyglądać mi się zawsze czarne sprzęty AGD podobały ale mój nie chciał dobrze ze na czerwony piekarnik się zgodziłedwarda20 wrote:Wniosek o 500+ zlozony?

Wczoraj udalo mi sie sprzedac pralke kolezance. I zamowilam juz nowa, mniejsza, Beko i uwaga - czarną ;p Lubie pralki Beko, uzywalam trzech i zawsze bylo super, wiec chcialam Beko, a ze mieli tylko czarna... ;p
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Edwarda, mialam czarna i wlasnie beko, super, chwalilam ja sobie tylko szybko sie brudzila
Zmienilam na pralko-suszarke ale beko sobie chwalilam, czarna to nasz hit, wszystkim sie podobala
A ja sobie chwale mieszkanie w kamienicy, mamy bardzo duzy ogrodek od razu jak sie schodzi na dol, cisza, spokoj, tylko dwoch sasiadow mamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 16:51
edwarda20, Rene lubią tę wiadomość
-
Ja jak składałam na Patryka to musiałam na nowo składać mimo że byłam już w trakcie pobierania na starsze dzieci,z tym ze poszli mi na rękę i przyspieszyli rozpatrzenie decyzji żebym miała ciągłość w wyplatach. Być może i dopisza pierwsze dziecko do tego co już składaliście ale to chyba bez sensu ze teraz składać na pierwsze a we wrześniu czy październiku jeszcze raz bo na drugie i kolejne razem z tym pierwszymKala wrote:No właśnie ja dostaje na Kalinkę, a teraz będzie jeszcze na Franka. Składam teraz tylko na Franka czy na Kalinkę tez?
-
Kala co my tu będziemy się zastanawiać może nasz ekspert niech nam powie jak to jest :"-
-D 
Ponoć na zasilkach tez się zna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 17:10
Kala lubi tę wiadomość
-
Mi babeczka mówiła ze nie bo u nas i tak to nic nie zmieni 500 + jest bodajże do października czyli składamy miesiąc przed końcem okresu zasilkowego żeby mieć ciągłośćGosiczek wrote:A jak ktos ma przyznane na pierwsze juz teraz to musi tez składac?
-
Kala wrote:No właśnie ja dostaje na Kalinkę, a teraz będzie jeszcze na Franka. Składam teraz tylko na Franka czy na Kalinkę tez?
Kala składasz na oboje.
Wniosek składany jest na okres 1 lipiec 2019 - 31 maj 2021
Jeśli na dane dziecko masz już przyznane świadczenie wychowawcze w okresie lipiec-wrzesień 2019r na podstawie poprzednio złożonego wniosku, świadczenie w oparciu o ten wniosek zostanie przyznane z pominięciem tych miesięcy.
Właśnie złożyłam mój wniosek na starsze dziecko przez stronę banku i taka informacja mi się wyświetliła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 17:21