X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Ekspert coś nas olał 🙁 zarobiony jest pewnie
    No właśnie widzę :-D pewnie wnioski składa,no nic musimy sobie inaczej poradzić :-D

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze wnioski złożone 🙂 ekspert nas zaraz opierdzieli, że z Państwa ciągniemy hahahha

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS ja bym właśnie tak chciała mieszkać 😀 no nic może jak starego bardziej pomęczę to się kiedyś przeprowadzimy jeszcze ... 4 razy już się przeprowadzaliśmy więc wprawę mamy.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Melduje, ze wnioski złożone 🙂 ekspert nas zaraz opierdzieli, że z Państwa ciągniemy hahahha
    Kala powiem Ci ze zbiera się nam :-D także się nie zdziwię jak zbierzemy opierdziel :-D

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    JS ja bym właśnie tak chciała mieszkać 😀 no nic może jak starego bardziej pomęczę to się kiedyś przeprowadzimy jeszcze ... 4 razy już się przeprowadzaliśmy więc wprawę mamy.
    To tak jak my bloki,kamienica wieżowiec,domek zaliczony hihi

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala piszesz tylko tutaj czy na ovu tez jesteś,pytam się tak bo może przypadkiem eksperta tam gdzieś wywialo :-p

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    To tak jak my bloki,kamienica wieżowiec,domek zaliczony hihi
    Ja przed ślubem wielka płyta i domek, a po ślubie: wielka płyta i 3 x nowe osiedle, kamienicy nigdy nie zaliczyłam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Kala piszesz tylko tutaj czy na ovu tez jesteś,pytam się tak bo może przypadkiem eksperta tam gdzieś wywialo :-p
    Tylko tutaj

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Ja przed ślubem wielka płyta i domek, a po ślubie: wielka płyta i 3 x nowe osiedle, kamienicy nigdy nie zaliczyłam
    Wszystko przed Tobą :-)powiem Ci ze dobrze wspominam mieszkanie w kamienicy mimo że opinia o tym budownictwie nie zawsze jest dobra może przez pijaczkow i żuli stojących pod bramą. Tak jakby w blokach ich nie było :-P

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Tylko tutaj
    Aha :-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza była chwile popadalo, parowa jak była tak jest
    Jak u was trochę chłodniej

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzekam na moją kamienicę z dwóch względów - jeden to ruchliwa ulica tuż za oknem :-| hałas ciągły, a jak okno otworzone od strony ulicy to łeb pęka. A dwa to mieszkanie tylko dwa pokoje- choć mamy możliwość rozbudowy, bo za ścianą niewykorzystana rudera ponad 40 m i przy zrobieniu remontu generalnego można połączyć i zrobić kawał fajnego mieszkania. No ale na to trzeba kasy i chęci, bo remont będzie konkret. A tak to by nie było źle, mamy podwórko z tyłu (właśnie kombinuje co tam dziecku wstawić, żeby nie latała jak owsik tylko się czymś zajęła..), mieszkanie wysokie, mimo, że tylko 2 pokoje to przestrzenne i duża kuchnia, nie ma takiego ścisku jak w bloku. No i jak u moich rodziców w bloku w upały 29 to u nas 23-24. Tak więc są plusy i minusy, jak zawsze. A no i minus - cmentarz niemal na przeciwko ;-) niby to mi nie przeszkadza, ale jak mieszkaliśmy w Wawie to na wymuskanym osiedlu, ładnie, kolorowo, knajpki itp., a tu kurna ulica, cmentarz, szaro buro i ponuro.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jak mam rodzić na początku października? Mam składać teraz za Kingę a potem znowu mogę za Kacpra, czy czekać aż się urodzi i złożyć od razu na dójkę ? Zupełnie się nie orientuję w temacie..
    Agusia_pia jak Ty robisz ?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś przez neta wózek za 140 zeta (nowy-żeby nie było). Zastanawiam się czy się nie rozleci po pierwszym użyciu ;-). Kupiłam,bo muszę mieć lekką spacerówkę, żeby móć ją samej wkładać i wykładać z auta jak biorę Kingę na zakupy, do lekarza czy gdziekolwiek. A nasza poprzednia jest za ciężka (11 kg). Spacerówka od wózka 2w1 wyjechała na działkę, żeby właśnie był wózek na miejscu (fajna, ale jak to z 2w1-kombajn). Spacerówka nasza podróżno-miejsko-terenowa jest spoko, ale 11kg to już dla mnie za dużo (jakbym kupowała wiedząc, że zaraz zajdę w ciążę bym jej pewnie nie wzięła tylko szukała podobnej lżejszej alternatywy), a na trzeci ten lekki wózek już mi szkoda znowu tysia i więcej pakować i kupować jakieś mclarany czy inne lekkie wypasy, więc znalazłam w necie coś lekkiego (5,3 kg) ale taniego.. zobaczymy jak na tym wyjdę, haha :-P

Rene lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Kupiłam dziś przez neta wózek za 140 zeta (nowy-żeby nie było). Zastanawiam się czy się nie rozleci po pierwszym użyciu ;-). Kupiłam,bo muszę mieć lekką spacerówkę, żeby móć ją samej wkładać i wykładać z auta jak biorę Kingę na zakupy, do lekarza czy gdziekolwiek. A nasza poprzednia jest za ciężka (11 kg). Spacerówka od wózka 2w1 wyjechała na działkę, żeby właśnie był wózek na miejscu (fajna, ale jak to z 2w1-kombajn). Spacerówka nasza podróżno-miejsko-terenowa jest spoko, ale 11kg to już dla mnie za dużo (jakbym kupowała wiedząc, że zaraz zajdę w ciążę bym jej pewnie nie wzięła tylko szukała podobnej lżejszej alternatywy), a na trzeci ten lekki wózek już mi szkoda znowu tysia i więcej pakować i kupować jakieś mclarany czy inne lekkie wypasy, więc znalazłam w necie coś lekkiego (5,3 kg) ale taniego.. zobaczymy jak na tym wyjdę, haha :-P
    Wow jaka cena ;p A to nie przypadkiem wozek dla lalek? ;p;p;p

Leira, Jupik lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wow jaka cena ;p A to nie przypadkiem wozek dla lalek? ;p;p;p

Dokładnie taka sama myśl przyszła mi do głowy :P

edwarda20 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się właśnie okaże :-P napiszę wrażenia jak dojdzie. Wiecie, patrzyłam na olx i używki różne były drożej, a tu nówka sztuka :-P fakt, że w większości sklepów jest 180-200 zł, a tylko na al.to był za 140, no ale i tak nawet 180 zeta za nową spacerówkę..
    No najwyżej Kinga będzie mieć wypasiony wózek dla lalek :-P

Leira, edwarda20, Rene lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja skladam teraz w niosek na Bartusia a jak sie urodzi Kacperek to wtedy maz zlozy w gminie przy wniosku o becikowe.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik jak złożysz w październiku to nie dostaniesz wyrównania od lipca, tylko będziesz dostawała co miesiąc na dwójkę ale od momentu złożenia wniosku. Żeby dostawać od lipca musisz złożyć przed 31 września.

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Wszystko przed Tobą :-)powiem Ci ze dobrze wspominam mieszkanie w kamienicy mimo że opinia o tym budownictwie nie zawsze jest dobra może przez pijaczkow i żuli stojących pod bramą. Tak jakby w blokach ich nie było :-P
    No dokładnie:) my na początku mieszkaliśmy na osiedlu z wielkiej płyty i tam okolica faktycznie średnia była może nie było meneli, ale mnóstwo blokersów chuliganów i włamania do piwnic, czy wykręcanie lusterek w samochodzie na porządku dziennym. Potem kupiliśmy mieszkanie na takim wypasionym jak na tamte czasy osiedlu (2005 rok), zamkniętym, ochrona, monitoring i co ...wpadliśmy jak z deszczu pod rynnę ... deweloper nie poinformował, ze cały jeden blok należy do typowej patologi. Miasto wykupiło i przesiedliło mieszkańców z takich ruder, bo na ich terenie centrum handlowe budowali, a deweloper powiedział, ze to jakiś Anglik dla pracowników swojej firmy kupił 🤨 no masakra to była, od rana do nocy disco polo, stare baby przesiadujące cały dzień na balkonach i czekające tylko o co aferę rozkręcić, po 2 psy w każdym mieszkaniu, zamykane na balkonach, wiecznie szczekające i srające, gdzie popadnie, ciagle jakieś awantury, policja przyjeżdżała w nocy.... po 6 latach sprzedaliśmy i to z dużą górką, bo kupiliśmy jeszcze przed boomem jak i mieszkania i kredyty były stosunkowo tanie

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ