X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no u nas zazwyczaj skoki też podobnie przebiegały, ale jakoś już mi się zapomniało po chwili wytchnienia... XD przy czym zazwyczaj dochodziły wtedy jakieś nowe umiejętności i Lilka była tak nakręcona, że nie mogła właśnie zasnąć tylko chwaliła się nowym nabytkiem 😁 jak pamiętne pokazywanie paluszkiem do 2 w nocy 😁 aktualnie przed spaniem cały czas się po mnie przewala, gada po chińsku (tinta tumpta tintan tentata itd)... A no i laskocze mnie po szyi, po czym piszczymy ze śmiechu obydwie xD
    Ale żeby nie było to wcale mi dziś nie jest tak radośnie - ta klipka usnęła po północy a pobudki miała po 3, przed 4, po 4, po 5 i ostatnią po 8, po której już wstałam. Ledwo żyję. Dość, że mi wczorajszy dzień dokopal, to jeszcze nocka piękna. I jeszcze pada. A obiecałam Lili, że dziś więcej na dworze będziemy, bo wczoraj przez wizytę teściów była malo:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje 🙁 ja się właśnie próbuje do wyjaśnia ogarnąć, ale dzisiaj wiszenie już osiąga apogeum i ciężko to idzie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie uwierzycie ....Kalina zaczęła się znowu ślinić i pchać całe ręce do buzi, ale tak głęboko. Myśle sobie co ku... przecież trójki już prawie na wierzchu więc to nie to ... i wkładam jej palce a tam ... gulki na dolnych piątkach 😮 no zwariuje jeszcze piątki??? Nie może być książkowo ???

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    No i nie uwierzycie ....Kalina zaczęła się znowu ślinić i pchać całe ręce do buzi, ale tak głęboko. Myśle sobie co ku... przecież trójki już prawie na wierzchu więc to nie to ... i wkładam jej palce a tam ... gulki na dolnych piątkach 😮 no zwariuje jeszcze piątki??? Nie może być książkowo ???
    :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala i Was już piatki idą,a u nas wciąż 8 zębów,brakuja mam 3 i 4,bulwy na dziaslach ma straszne od 2 miechów i nic..
    Jeśli chodzi o tzw mamozy to u nas nie ma czegoś takiego,jest za to wymuszanie😯niestety naśladowanie jego zachowania podczas ataków złości nic nie daje..to jest bunt 15 miesieczniaka😜
    na szczęście nie wymusza noszenia na rękach ufff

• Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    :O
    Tez mi się wierzyć nie chce ... ale u góry ma płasko, a na dole gulki, jeszcze nie napuchnięte i dziąsło twarde, ale to chyba to?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej czekamy na 3. U mnie dalej Kinga chodzi spać ok. 22 i wstaje przed 9. 0 pobudek. Żeby Kacpi też tak spał :-) póki co korzystam ile mogę.
    I nie wiem skąd podlapala, ale Kinga nie woła do mnie już mama, tylko mamo, hmm.
    Dobrze, że mi nie wisi na nodze jak u was, tudzież nie wymusza rączek. Z drugiej strony w tym czasie skacze po łóżkach, włazi na parapety i wynajduje sobie arcyciekawe zajęcia, na które muszę w kółko patrzeć, żeby sobie krzywdy nie zrobiła, ech..

Kala lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik no właśnie ja do czegoś takiego byłam przyzwyczajona 🙂 noszenie na rękach??? Jakaś abstrakcja, pewnie tak nauczyli, miejsce dziecka jest na podłodze 😉 no taka mądra byłam... cóż życie zweryfikowało, każde dziecko jest jednak inne i czegoś innego potrzebuje ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jezdziki dla dzieci(do samodzielnego odpychania się przez dziecko)?planuje coś kupić,ale tyyle tego jest..

• Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, ale tez powoli się przymierzam. Tylko oczywiście podoba mi się ten co ponad 300 zł kosztuje 🙄 żałuje, ze na roczek nie zamówiłam u jakiejś babci

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze wózek dla lalek i lalkę bobasa, bo widzę ze na placu zabaw bardzo się interesuje. Tylko też te co mi się podobają to drogie są niestety .... ale ja świrnięta estetka jestem i zabawki dobieram pod wystrój pokoiku i żeby mi chaty nie zagraciły,
    a te brzydkie w szufladzie trzymam. Wiem wiem chore to jest.... ale silniejsze ode mnie 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 12:34

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy BIG Bobby Car Fulda. Jak na mój gust jest za duży dla takich roczniaków (albo przynajmniej na moją Małą :P), ale darowanemu koniowi itd. XD Mała sobie wsiada normalnie, ale odpychać potrafi się tylko do tyłu. Jak mówię jej żeby jechała do przodu to zakłada nogi na górę, na samochodzik i patrzy żeby ją wozić XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajny jezdzik b.toys-buggly wuggly,jest dość mały,za to cena nie😜

Młody też jeździ do tyłu na samochodzie kuzyna,ale widzę że mu się podoba taka zabawka.

• Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent świetny ten jezdzik,ale faktycznie może być za duży dla naszych dzieci.

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobały Wheely Bug i się nad nim zastanawiałam, ale tutaj też cena niezła, no i teraz drugi nam niepotrzebny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 13:01

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dokładnie, każde dziecko jest inne, ma inne potrzeby, temperament.. Ja też nie zakładałam np. spania z dzieckiem, ba, zawsze powtarzałam, że ja się z kotem boję spać, żeby go nie zabić niechcący, tymczasem życie zweryfikowalo moje poglądy xD u nas dziś wiszenie level hard, na szczęście chwilę potrafiła się też czymś zająć (np. zdejmowaniem szynki z kanapki) , żebym mogła ogarnąć to czego nie zdążyłam zanim wstała. A teraz już padła, marudna była jak diabli.

Co do zębów to u nas czwórki już wszystkie na wierzchu, chociaż niektóre jeszcze niecałe no i na pewno dolna trójka w natarciu i nie wiem czy nie jedna górna, ale jeszcze chyba nie na tyle, żeby się przebijac.

Co do jezdzikow to my mamy taki rowerek:

https://m.ceneo.pl/54424393;pla?se=s-6SednMIwgDtSEaqhablPUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjw4NrpBRBsEiwAUcLcDEsl0YTvVrMyIuAIf2THdVFofa0OdYbelhyp9ucGcHZbQnQrh_h8PBoCfb4QAvD_BwE#tab=click

Lila dostała na roczek. Dopiero teraz ogarnęła odpychanie, tudzież przebieranie nóżkami, żeby się przemieszczać. Ale średnio jest zainteresowana.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala my dostaliśmy też na roczek taki wozeczek: https://planetbaby.pl/produkt/drewniane-zabawki/wozki/wozek-drewniany-dla-lalek-imie/?attribute_pa_kolor-dekorow=czarny&attribute_pa_kolor-wozka=czarny&adTribesID=ef2197dc2ad0df27b490f8b4942eec36%7Cadtribes%7C14481&utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=planetbaby-wszystkie-produkty&utm_medium=cpc&utm_term=14481&gclid=CjwKCAjw4NrpBRBsEiwAUcLcDHVRXTTz_sZjUzHRobF6ISu-ukepkfETG15sDEHVC_67naFUrcu72hoC_X0QAvD_BwE

Lila go lubi, często lalę wozi, a matka cieszy oko, bo nam też pasuje do mieszkania xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent dobrze Twoja Mała wygląda w tym jezdziku i chyba nie jest za duży.

Mi się tak podoba ten b.toys,jedyną wadą jego to taka,ze nie nadaje się na dwór.Typowa zabawka do domu.

• Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dokładnie tak :) i już nie mogę słuchać, ze rozpieściłam, że mnie wykończy, ze tak nauczyłam., przyzwyczaiłam . Tak oczywiście specjalnie ją brałam chodź Kalusiu mama Cię teraz ponosi po co masz leżeć na podłodze 😉 Wózek piękny 😀ale ja myślałam raczej o spacerówce https://www.fabrykawafelkow.pl/wozki/49357-barrutoys-wozek-spacerowka-dots-grey.html#FWPPqW81K6wj a jeździki Baghera mi się podobają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 13:18

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki zwykły, 3 w 1. Z raczka do pchania, jezdzik i pchacz. Jakieś zwykle autko. Co do noszenia to niestety taka awanturę potrafi urządzić, a lzy jak grochy leca...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ