Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja jeśli o Lilę chodzi to nie uważam, że byłam za miękka czy za łatwo się uginalam. Ja po prostu chciałam zaspokoić jej potrzeby. Jeśli w dzień pięknie spała w łóżeczku, potem w wózku 3h to jej nie ruszalam, niech śpi. Jak w nocy każda próba odłożenia kończyła się krzykiem, wiszeniem na piersi i wymiotowaniem mlekiem na zmianę a okazało się, że nagle z nami potrafi przespać noc z 1 pobudką a potem wcale no to ewidentnie potrzebowała być przy nas. No ale wiadomo, nie każdy chce nie każdy lubi spać z dzieckiem, grunt, że reaguje na płacz. Ostatnio rozmawiałam z jedną mamą, ma dziecko 2 miesiące starsze od Lili i jak usłyszała, że Lila śpi z nami to się za głowę złapała i powiedziała, że ona od początku mówiła, że jej dziecko na głowę nie wejdzie, nauczy je spać samo itd - niestety metodą wyplakiwania się.. "Serce pękalo, ale byłam nieugieta, zaparlam się i wreszcie zaczęła zasypiac sama.". No cóż, dla mnie to nie jest oznaka siły a głupoty, a czekanie aż dziecko zaśnie ze zmęczenia to przemoc, ale zamierzony efekt osiągnęła - odkłada dziecko, dziecko przytula się do pieluszki i zasypia. Wygodnie.
    To ze spi sie z dzieckiem nie jest jednoznaczne ze pozwala sie dziecku wchodzic na głowę tak jak piszesz jedno dziecko potrzebuje wiecej bliskosci i poczucia bezpieczenstwa niz inne. Ogolnie to trzeba sie wczuc w potrzeby dziecka i kierowac sie rozsądkiem. Skrajnosc ani w jedna ani w druga stronę nie jest dobra moim zdaniem. Co do metody na wyplakanie sie dziecja jestem tak jak Ty przeciwna raz sprobowalam zobaczyc z mysla moze zadziala i powiem ze tak szybko jak wyszlam z pok9ju placzacego dzieckw tak szybko wrocilam z powrotem nie moglam zniesc tego placzu serce mi pękło. I ktos moglby mi zarzucic ze jestem za miekka ale to nie prawda.

Kala, Totoro lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kala to mnie teście ciągle upominali, żebym Lilę odkladala, żebym nie nosiła tyle itd itd a tylko kwiekla na spaniu i już lecieli ją wyciągać z łóżeczka. Co się nagadalam, żeby ją zostawili, bo śpi jeszcze, to moje 🙄
    No moja teściowa raz z Kalinką została 20 min hahahaha i jednak nie do końca było tak jak mówiła, ze dzieci jedzą i śpią ... hmmm zaczęła drzeć się po 10 min, spać i jeść oczywiście nie chciała i teściowa na rękach ciagle nosiła 😂 no rozpuszczona oczywiście 😉

Rene, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    O to się Patryczek rozkręcił 😀 a taki grzeczniutki był. Kciuki za leczenie i badania Patryka. Ciagle w związku z tą wagą go badają?
    Dziecko nie do poznania 🙂
    Dzieki za kciuki
    Z waga poki co mamy spokój jest jeszcze za niska jak na jego wiek mamy cos okolo 8900g ale przyrosty juz sa zadawalajace wizyte u gastroenterologa mamy w sierpniu. W czerwcu jak lezal 2 szpitalu to nam troche waga zwolnila ale to przez chorobe

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    No moja teściowa raz z Kalinką została 20 min hahahaha i jednak nie do końca było tak jak mówiła, ze dzieci jedzą i śpią ... hmmm zaczęła drzeć się po 10 min, spać i jeść oczywiście nie chciała i teściowa na rękach ciagle nosiła 😂 no rozpuszczona oczywiście 😉
    Poczula na wlasnej skórze jak to jest 😂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene ja kiedyś stwierdziłam ze spróbuje 3-5-7 i skonczyło się hmm na ...1?

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Rene ja kiedyś stwierdziłam ze spróbuje 3-5-7 i skonczyło się hmm na ...1?
    I potwierdza sie to ze to zadna metoda tylko fundowanie sobie i dziecku niepotrzebnego stresu.
    Kala ciekawe co nasz ekspert na to😂

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspert nas olewa ☹️ dziecko eksperta to pewnie samo maszeruje do łóżeczka, wcześniej robiąc sobie mleko.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Ekspert nas olewa ☹️ dziecko eksperta to pewnie samo maszeruje do łóżeczka, wcześniej robiąc sobie mleko.
    O to juz wyższy poziom 😁 tu nawet nie ma sensu sie porównywać bo blado wyjdziemy 😂moj to nawet łóżka sam sobie nie potrafi pościelić a zeby sobue sam mleko zrobil chyba w marzeniach 😂🤣
    No właśnie mialam sie pytac czy byl odzew jak mnie tu nie bylo hihi

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    To ze spi sie z dzieckiem nie jest jednoznaczne ze pozwala sie dziecku wchodzic na głowę tak jak piszesz jedno dziecko potrzebuje wiecej bliskosci i poczucia bezpieczenstwa niz inne. Ogolnie to trzeba sie wczuc w potrzeby dziecka i kierowac sie rozsądkiem. Skrajnosc ani w jedna ani w druga stronę nie jest dobra moim zdaniem. Co do metody na wyplakanie sie dziecja jestem tak jak Ty przeciwna raz sprobowalam zobaczyc z mysla moze zadziala i powiem ze tak szybko jak wyszlam z pok9ju placzacego dzieckw tak szybko wrocilam z powrotem nie moglam zniesc tego placzu serce mi pękło. I ktos moglby mi zarzucic ze jestem za miekka ale to nie prawda.

Dokładnie tak :) A co do wyplakiwania to trzeba mieć chyba niezłą znieczulicę, żeby praktykować :/ Albo bardzo pokopany system wartości 😬

Rene lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety to ma mega wpływ na całe życie... ja jako niemowlak 2 miesiące spędziłam w szpitalu, a wiadomo jakie były szpitale w PRL. No i pamietam, ze jako dziecko potem absolutnie nie potrzebowałam przytulania, nie lubiłam kontaktu fizycznego i nie cierpiałam z kimś spać, do tej pory nie lubię zasypiać przytulona do męża. Tak na prawdę to dopiero przy synu nauczyłam się czerpać przyjemność z bliskości ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dokładnie tak :) A co do wyplakiwania to trzeba mieć chyba niezłą znieczulicę, żeby praktykować :/ Albo bardzo pokopany system wartości 😬
    I ja sie dziwie ze kiedys to czesciej sie stosowalo i w wiekszosci przypadków z powodzeniem z tego co ludzie starsi u nas na wsi mówią. Czy to znaczy ze kiedys kobiety nie mialy uczuc i poczucia ze dziecko cierpi bo nikt nie reaguje na jego potrzeby. Czasy sie zmieniaja, ale milosc matki i dziecka jest taka sama teraz jak i 100 lat temu
    Wiec nie wiem skad takie postepowanie moze to kiedys bylo na topie i uwazane za dobre albo nikt sie nie zaglebial w psychologie dziecka.

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    niestety to ma mega wpływ na całe życie... ja jako niemowlak 2 miesiące spędziłam w szpitalu, a wiadomo jakie były szpitale w PRL. No i pamietam, ze jako dziecko potem absolutnie nie potrzebowałam przytulania, nie lubiłam kontaktu fizycznego i nie cierpiałam z kimś spać, do tej pory nie lubię zasypiać przytulona do męża. Tak na prawdę to dopiero przy synu nauczyłam się czerpać przyjemność z bliskości ...
    I sama po sobie wiesz .Cale szczescie ze te czasy odeszly dawno temu ale niestety skutki sa do dziś. Dobrze ze Twoj syn pomogl Ci odnaleźć potrzebe bliskości i ze Ty swoim dzieciom potrafisz to dać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 21:12

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro poczatki sa zawsze trudne. Najważniejsze to sie nie poddawac :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda no muszę przycisnąć znowu🙄 najgorsze, że u nas dochodzi jeszcze to, że Lila jest takim niejadkiem i każdy gryz, każda łyżeczka są na wagę złota :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dzięki za radę z olejem,teraz mamy kupki codziennie,a wczoraj były nawet trzy😜
    Co do spania z dzieckiem,to ja jestem zagorzala przeciwniczka spania z dzieckiem,ale ostatnio u nas noce się poparły i musialam zweryfikować swoje poglady😜mój Mały pospi parę godzin w łóżeczku,w nocy się budzi i lądujemy razem na jego kanapie,jest mi mega niewygodnie,ale dziecko jest spokojne i zadowolone i to jest najważniejsze.

Kala lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda no muszę przycisnąć znowu🙄 najgorsze, że u nas dochodzi jeszcze to, że Lila jest takim niejadkiem i każdy gryz, każda łyżeczka są na wagę złota :/
    To my bardzo chetnie oddamy troche apetytu Patryka 😋
    Dzis posprzeczal sie z bratem o kanapkę a mojemu chcial zabrac herbatę 😁

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    To my bardzo chetnie oddamy troche apetytu Patryka 😋
    Dzis posprzeczal sie z bratem o kanapkę a mojemu chcial zabrac herbatę 😁

Biorę w ciemno 😁

Rene lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to powiem Wam, że ten skok to jest jakaś masakra 😂 Gdzie jest moje dziecko, ja się pytam??? Wczoraj w trakcie blendowania jej zupy zdążyła zapierdzielic mi telefon ze stołu (informując mnie o tym przerazliwym krzykiem), porozpieprzac klocki i wylać mi resztkę kawy 🤦‍♀️ Cały czas gada, nadziera się, pyta o wszystko na raz, a ulubione zajęcie to wywalanie zabawek z regału jak leci, za siebie. Miejsca, które do tej pory pokazywała mówiąc "nie nie nie" już nie są żadnym problemem, wszystkiego trzeba dotknąć, obejrzeć z bliska, tudzież wlezc. Lata cała nabuzowana, usiedzieć nie może, szok 😱 i ma fazę na "JA.". Pytam kto pomazal podłogę - "ja!" i pokazuje na siebie. Albo podchodzi do takiego obrazka, który też pomazala w jednym miejscu, pokazuje na to łapką i "ja! Ja!" 😶

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wątek sie rozkrecil ;)
    Ja tez zawsze mowilam ze nie bede spac z malym i faktycznie konsekwentnie nie spalam z nim do jakiegos roku. Potem zaczal sie budzic z placzem wiec bralam go do siebie. Zwykle po godz dwoch go przenosilam do lozeczka i spal do rana. Teraz zasypia na lozku moim i spi ze mna ale to mus bo nie chce go dzwigac w nocy gdy sie budzi a budzi sie co noc praktycznie. Albo placze przez sen albo smoczek mu wypadnie. A i kazde wstanie z lozka to dla mnie meczarnia. Brzuch duzy i juz jest ciezko. Zreszta po cc tez bedzie ze mna spal jakis czas bo nie bede go dzwigac. Ale jak dojde to siebie to rozpoczne proces oduczania spania z nami. Mam nadzieje ze w zimie zacznie spac u siebie znowu cale noce. Kacperka za to chce od poczatku odkladac do kolyski.
    Z noszeniem robilam jak Jupik. Albo siadalam i tulilam albo bralam chwile na rece i szybko znowu na podloge albo na lozku siadalam z nim. Chociaz on malo plakal. Teraz wiecej ale wymusza wiec ja nie reaguje i on wie ze nie wygra.
    Maz pojechal dzis po urlopie do pracy. Smutno mi i pocieszam sie lodami :(
    Tak w ogole nie dociera do mnie ze za jakies 4 tyg moge juz byc w szpitalu! Ze maly moze juz byc na swiecie. I to ogarniecie zycia z dwojka takich maluchow. Nie wiem jak to bedzie. Powoli ukladam sobie rytm dnia a przynajmniej wieczoru. Kapieli karmienia usypiania. Ale zycie pokaze jak to wyjdzie. :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a może to jakiś bunt z opóźnionym zapłonem? Bo do tej pory chyba Lila tylko taka ułożona była. No jakbym czytała o Kalince sprzed miesiąca, pamietam jeszcze pisałam jaka niedobra się zrobiła. Tylko u nas nie było ja (brawo Lila 😀), ale Kalci 😉Kaci daj, Kacia jeść ... i wszystko z krzykiem oczywiście. A w ogóle na czym ten skok ostatni polega?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 10:46

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ