Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia jak ten czas leci jeszcse niedawno bylas na początku ciazy a tu juz prawie finisz 🙂kiedy masz wizyte u gina?
Moje spojojne dziecko zmienilo sie nie do poznania jak juz raz wszedl na ta szafke to teraz caly czas wchodzi tylo ma problwm zeby z nuej zejść, godziny spania mu sie poprzestawialy dobrze ze na jedzenie sie nie pogniewal -
Kala wrote:Rene a jak starszaki dużo zajmują się bratem czy raczej odganiają?
Agusia to juz niedlugo trzymam kciuki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 13:09
Kala lubi tę wiadomość
-
Kala wg skokirozwojowe.pl to właśnie wchodzimy w gorszy okres no i niby skok na początku sierpnia wypada, ale Lila w większości zaczyna 2 tyg wcześniej i to by się zgadzało. Ostatni skok to świat systemów, ale nie jest opisany na tej stronce. Szukam na innych ale co strona to trochę inaczej to wygląda. W każdym razie ewidentnie to to, bo Lila lata taka nabuzowana, dziś dodatkowo marudna, gada, rzuca się na spaniu... Jeeej. A dodatkowo jak na ironię w tym całym zamieszaniu potrafi się kilka min sama zająć na macie 😶 w jej przypadku to już sukces xD potem jak sobie przypomni o mnie to od nowa wiszenie przy nodze i marudzenie. Za to z dziadkiem wczoraj całe popołudnie spędziła, wziął ją po 16, 2h 40 min byli na spacerze, potem przyszła na cyca i poleciała z powrotem. Później kolacja, papa i znowu z dziadkiem na dwór xD
-
Rene wrote:Starszaki to maja go już dosyc wszystko im zabiera rusza robi bałagan i zlosci sie jak mu sie zabawke zabierze.Mam nadzieje ze troche sie to uspokoi bo wolalabym zeby pomiedzy nimi nie było tyle nieporozumień. Starsze jeszcze sa w stanie zrozumiec ze on jest maly ale mlodszy juz nie. Ogolnie nie chce zeby za bardzo mu wszyscy ustepowali bo on jest malutki staram sie uczyc ich sprawiedliwosci ze nie wszystko nalezy sie najmlodszemu albo zeby mu przytakiwac dla swietego spokoju. Nie chce zeby wyrosl na czlowieka ktory bedzie uwazal ze zawsze ma racje albo ze wszystko mu sie należy.
Agusia to juz niedlugo trzymam kciuki 🙂u nas gabrys spi od początku u siebuw, tzn od 2 mac życia bo 1 caly sama z nim spałam-przenioslam sie do duzego pokoju :p ale w nocy potrafi sie budzić, a to smok, a to zly sen albo tak jak dzis. Po prostu 2 h nie spał. Tylko Gabryś duzo siusia w nocy i ja muszę mu pampersa zmienic wiec automatycznie go to trochę rozbudza.
Dziewczyny, a w którym tc dowiedzialyscue sie ze w niej jesteście?
-
Sweetmalenka w pierwszej ciąży jakoś tydzień przed miesiączką. Z Kalinką to już po tygodniu od.... wiedziałam, ze coś się jest na rzeczy, testy jakoś na kilka dni przed miesiączką wychodziły. To w ogóle było śmiesznie, bo 11 lipca ( w imieniny Kaliny) było ... 13 odwoziliśmy syna na obóz i pamietam, ze tak centralnie nad samochodem 2 bociany przeleciały 😀 i jak odbieraliśmy go 21 to już złe się czułam i całą drogę przespałam
-
Ja teraz robilam test w dniu spodziewanej @ ale wcale nie czulam sie na ciaze. Temp rano spadla wiec juz calkiem bylam pewna jednej kreski. A tu dwie i szok
-
Kala wrote:Sweetmalenka w pierwszej ciąży jakoś tydzień przed miesiączką. Z Kalinką to już po tygodniu od.... wiedziałam, ze coś się jest na rzeczy, testy jakoś na kilka dni przed miesiączką wychodziły. To w ogóle było śmiesznie, bo 11 lipca ( w imieniny Kaliny) było ... 13 odwoziliśmy syna na obóz i pamietam, ze tak centralnie nad samochodem 2 bociany przeleciały 😀 i jak odbieraliśmy go 21 to już złe się czułam i całą drogę przespałam
-
Kala wrote:No ja akurat mam bardzo regularnie i raczej krótkie cykle maks 28 dni, a przeważnie 25-26. Rozumiem, ze produkcja ruszyła?
aczkolwiek zdziwilabym sie jakby tak szybko. To w sumie 2 cykl bez tabletek, calkiem nieunormowany czas(pierwszy cykl 30 dni, drugi 23).
-
sweetmalenka wrote:Oj u mnie tez córka potrafi zaniesc gabrysia i mi go pod drzwi lazienki postawic, ze niby sam przyszedł:p ale sami tez potrafią sie bawić, chwilke, ale potrafią
u nas gabrys spi od początku u siebuw, tzn od 2 mac życia bo 1 caly sama z nim spałam-przenioslam sie do duzego pokoju :p ale w nocy potrafi sie budzić, a to smok, a to zly sen albo tak jak dzis. Po prostu 2 h nie spał. Tylko Gabryś duzo siusia w nocy i ja muszę mu pampersa zmienic wiec automatycznie go to trochę rozbudza.
Dziewczyny, a w którym tc dowiedzialyscue sie ze w niej jesteście? -
Kala wrote:A ja właśnie testuje nowy ekspres do kawy 😀 wczoraj stary się nagle zepsuł i cierpiałam okrutnie bez mojej kawki ulubionej
-
sweetmalenka wrote:Pod koniec tygodnia, lub początek przyszlego. Tak mysle, chyba ze ciotka nadejdzie