Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala wrote:To jest fajna strona można łatwo sprawdzić http://oblicz-bmi.pl/ są siatki centylowe i bmi przelicza takich maluchów
Na siatkach wzrost mamy na 3 centylu wage na 10 centylu BMI w normie 🙂 -
Kala wrote:No to czyli z wagą całkiem nieźle już 🙂 u nas waga i wzrost na 75, bmi też jeszcze w normie
U was tez ładnie 🙂 -
My rodzicom, teściom i rodzeństwu powiedzieliśmy zaraz jak się dowiedzieliśmy. Dokładnie 2 dni później. Mąż wtedy przebywał 3 dni każdego. tygodnia poza domem a ja zakładałam, że z moją ciąża może nie być różowo po tych wszystkich problemach i chciałam, żeby wiedzieli, gdyby nagle okazało się, że muszę jechać do szpitala itp. O, jeszcze przyjaciółce kilka dni później powiedziałam. Innym mówilismy dopiero jak skończyłam I trymestr
Co do wagi i wzrostu to Lila waży coś koło 9,6 kg i mierzy ok. 77cm. Wzrost w przychodni niby wyszedł ok 79, ale to nie był dokładny pomiar 😐
-
Rene wrote:Jest poprawa chociaż i tak jest mniejszy niz wiekszosc dzieci w jego wieku, byc moze będzie drobniejszy albo nadrobi jak bedzie starszy teraz po tych wszystkich badaniach moge byc spokojniejsza 🙂
U was tez ładnie 🙂 -
Kala wrote:I po co sprawdzała 😉
Moj mowi ze dobrze jest hihiKala lubi tę wiadomość
-
Moje bmi tez mowi ze jest dobrze, ale ja w to nie wierze ;p tym bardziej ze ostatnio kupiłam...uwaga! 3 wagi... i każda sie myli... nawet jak Gabryś stanie to raz ma 11,6 a raz 14,6... wrrr.
U mnie w dniu testu dowiedziala sie kolezanka z ktora pracujepotem partner a rodzice jakos po 10 tc.
-
No nie .... ja tu podaje stronę dla dzieci, a matki sobie bmi sprawdzają 😂😂😂 Sweetmalnka wygrałaś ja w ciąży miałam tylko 2 wagi 😉 potem mi mąż jedną wywalił. A jaką kupiłaś, jak tą co robi te pomiary wody, tłuszczu i inne cuda, to one zawsze wariują. Ja ostatnio szukałam takiej zwykłej, bo mi się stara popsuła, to ciężko było znaleźć taką zwykłą zwykłą
-
Kala wrote:No nie .... ja tu podaje stronę dla dzieci, a matki sobie bmi sprawdzają 😂😂😂 Sweetmalnka wygrałaś ja w ciąży miałam tylko 2 wagi 😉 potem mi mąż jedną wywalił. A jaką kupiłaś, jak tą co robi te pomiary wody, tłuszczu i inne cuda, to one zawsze wariują. Ja ostatnio szukałam takiej zwykłej, bo mi się stara popsuła, to ciężko było znaleźć taką zwykłą zwykłą
-
Totoro wrote:Aaa, co do snu jeszcze - Lila ostatnio z reguły spała ok 12h na dobę - 10 w nocy i 2h drzemki, ale chwilowo mamy totalny rozpieprz 😵
-
No nareszcie poszedl spac teraz jak sie wyśpi to wieczorwm nie bedzie chcial spać.
-
U nas codziennie drzemka 2-3h a dzis 1h.
Mam i taka, i taka wage, i obie maja odloty. Ta, z ta wskazówka to widzialam ostatnio w Auchan.
Ja waze się min.3 razy dziennie wiec u mnie waga w domu to mus. A stoi przed lodówką, wiec zanim otworzysz lodówkę to trzeba sie zwazyc i sprawdzic czy mozna jesc :pRene lubi tę wiadomość