Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w środę mały ma mieć szczepienie na ospę. Pani doktor podczas ostatniego szczepienia na mmr w maju wypisała skierowanie kontrolne na morfologię bo ostatnie badanie miał we wrześniu - prosiła by pokazać przy następnym szczepieniu. Dzisiaj w Diagnostyce małemu pobrano krew i wyniki mnie przestraszyły. Są podane normy chyba wg wieku dziecka. Napisze co odbiega od normy:
niskie neutrofile 29 norma (35-55)
wysokie limfocyty 61,8 norma (40-60)
wysokie monocyty 7,3 norma (1-6)
dodatkowo wyszły:
atypowe limocyty # 0,26 norma (0-0)
atypowe limocyty % 3,1 norma (0-2)
Reszta parametrów w normie.
Wizyta u pediatry szczepienna w środę. Wiem, że u dzieci mogą być jakieś odchylenia ale wiadomo martwię się bardzo.
Tydzień temu mały dostał wysokiej gorączki 39,6C po południu i po podaniu ibuprofenu temp w nocy spadła. To był do tej pory jednorazowy incydent, którego nie mogłam powiązać z niczym oprócz ząbkowania (choć to wysoka temp jeśli chodzi o ząbki - poza tym nic nie wyszło).
Co myślicie? -
sweetmalenka wrote:U nas codziennie drzemka 2-3h a dzis 1h.
Mam i taka, i taka wage, i obie maja odloty. Ta, z ta wskazówka to widzialam ostatnio w Auchan.
Ja waze się min.3 razy dziennie wiec u mnie waga w domu to mus. A stoi przed lodówką, wiec zanim otworzysz lodówkę to trzeba sie zwazyc i sprawdzic czy mozna jesc :p -
Sylwiaa95 wrote:Hej. Dawno tu nic nie pisałam.
Stasia chyba nikt nie pobije bo waży 13.8 kg
wzrostu ma 81 cm a ze spaniem jest różnie
w nocy 9-12h a w dzień od jakiegos czasu jedna drzemka trwajaca 40min - 2h
-
Kala wrote:Kalinka pierwszy raz z tatą na rower wyszła ... matko jak ja się denerwuje... czekam tylko aż wrócą. O dziwo kask ubrała bez krzyku jeszcze zadowolona w nim chodziła i do fotelika też bez problemu wsiadła. Ale niech już wracają !!!!!
-
Kala wrote:Edwarda no mój mąż ma włosy wszędzie tylko nie na głowie, dlatego tak mnie martwi fryzura Kalinki 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 19:03
-
Kala wrote:Jupik to nasze dziewczyny podobnych gabarytów, tylko Kalinka nie wcina tyle co Kinga, ale to w sumie dobrze, bo do najruchliwszych dzieci nie należy 😉
Jakby moja się nie ruszała to już ładna baryłka by byłazbieram właśnie siły, żeby wziąć ją na podwórko- czyli ona będzie biegać a ja za nią, żeby sobie guza nie nabiła.. wczoraj zainstalowaliśmy piaskownice- bawiła się w niej ze 2 minuty. Trochę dłużej siedziała przy kuchni, też kupiona na podwórko. Ale oczywiście największy fan to biegi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 19:10
Kala lubi tę wiadomość