Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest juz po 8 a towarzystwo jeszcze śpi 😯W koncu wypije goraca kawe☕🙂jaki luksus 😋
Kala, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Kala wrote:A co do skaleczeń i innych podobnych, to z mojej gwiazdy basketu jest taki hipochondryk, ze wyciąganie drzazgi to prawie operacja 😉 ciągle jakieś dolegliwości wymyśla.... normalnie jakbym teściowej słuchała🤣 o właśnie się zapytał czy jak mył zęby 4 min zamiast 2 to nic mu nie będzie 🤣🤣🤣 czy szkliwa sobie nie strał?
Moj starszy ma podobnie jak gdzies sie lekko zadrapie to zaraz leci po plasterek albo jak sie uderzy to juz koniec swiata 😭🤣 -
U nas przy każdym "bam", które sobie Lila zrobi, leic do nas, żeby podmuchać Oli pocałować xD plasterki jeszcze nie miała, jeszcze nie polala się krew 😁
Lila kolejny raz poszła spać o 23 i wstała po 8. To dla niej za wcześnie, powinna chociaż do 9 spać, a tak to będzie pewnie znowu marudna.
-
Coś te nasze dzieci poprzestawialy sobie pory snu i czuwania, moj wlasnie wcina kaszke ciekawe o ktorej zamierza isc na popołudniowa drzemke, o nocnej jeszcze nie myślę 😋
-
Kinga też sprząta, ostatnio w koszu na śmieci znalazłam jej koszulkę (walala się po podłodze) i kredki i teraz w kółko sprawdzam co jeszcze postanowiła wyrzucić. Ze szczotką (tą dużą) też lazi, i obowiązkowo wycieranie chusteczkami wszystkiego.
No i u nas kolana zdarte po podwórku (już teraz zakładam jej długie getry) i ja tylko psiakam Octaniseptem i plastra nie naklejam (żeby powietrze dochodziło, bo wtedy się szybciutko goi).Rene lubi tę wiadomość
-
Pola80 moja Zosia też przy każdym badaniu ma wysokie limfocyty, w okolicach 70%. Bardzo mnie to martwilo, ale chyba niepotrzebnie. Porownywalam nasze wyniki z wynikami innych dzieci i było podobnie. Internety też mówią, że u małych dzieci to normalne. Więc ja bym do czasu wizyty u lekarza była spokojna
daj znać co lekarz Ci powie
-
Rene wrote:Kaka a jak u was nocka? Mam nadzieję ze dala pospać
-
A mąż mi ostatnio zaproponował dwudniowy samotny wyjazd do Spa 😀 i co zrobiła matka Polka ... oczywiście, ze odmówiła 😉 może on tak z tym wyjazdem wyjechał, bo wiedział, że się nie zgodzę hahahaha ale za to będę myślała jaki jest zajebisty 🤔
Totoro lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:A dziękuje nie chwale się oczywiście, ale całkiem nieźle 🙂 18:30 -6:30 z jedną pobudką na wodę, trochę postękała, ale udało mi się wyjść dyskretnie i potem już spała do rana. Ale mamy katar 🙁
-
Kala wrote:A mąż mi ostatnio zaproponował dwudniowy samotny wyjazd do Spa 😀 i co zrobiła matka Polka ... oczywiście, ze odmówiła 😉 może on tak z tym wyjazdem wyjechał, bo wiedział, że się nie zgodzę hahahaha ale za to będę myślała jaki jest zajebisty 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 12:11
-
No nie wiem nie wiem, chyba musiałbym telefon wyłączyć .... jak ostatnio byłam u fryzjera jakieś 3 godziny to już dzwonił gdzie jestem, bo się obudziła i zasnąć nie chce. A poza tym bez Kalusi???? Sama??? Chyba bym się zapłakała i zdjęcia oglądała 😉
-
U nas faz na sprzątanie trwa już bardzo długo, wycieranie chusteczkami wszystkiego to już norma, wiele wizyt na placu zabaw kończyło się w ten sposób xD Tak samo wyrzucanie śmieci, ale fakt faktem wyrzuca takie naprawdę śmieci 😀
Za to wczoraj mega się z mężem zaskoczylismy - Lila wie która to prawa a która lewa rączka i nóżka 😶 nie uczylismy jej tego, raczej musiała słyszeć po prostu jak gadaliśmy. Aaa, no i wierszyk taki jej mówię przy smarowaniu kremem czy balsamem - "posmaruję prawą nogę (...) ...nakremuję lewą nogę.." itd. Ale o rączkach nic tam nie ma a zajarzyla, że lewa to lewa a prawa to prawa 😶Kala, edwarda20, Rene lubią tę wiadomość
-
Ale mała mądrala 😀 ja osobiście to zawsze muszę się zastanowić, które to lewo a które prawo. A żeby wytłumaczyć komuś drogę to dopiero tragedia. A u nas dalej matematycznie, aktualnie króluje 5 😀 jak wsiadamy do windy to Kalinka mówi 5 musimy ją podnieść i wciska odpowiedni guzik, na obrazku też 5 rozpoznaje. Muszę jej jakiś zestaw cyferek do układania kupić
-
Totoro Lilka mnie jak zawsze zachwyca madroscia.
Kala u nas z cyferkami absolutnie nic ale tez w sumie nigdy mu nie pokazywalam ani nie probowalam zainteresowac. Caly czas na tapecie ksiazeczki, opowiesci, zwierzatka (coraz wiecej nasladuje), muzyka (tance ostre odchodza), nauczyl sie niedawno dmuchac bo w ksiazeczce wieje wiatr itp.Kala lubi tę wiadomość
-
Totoro to tak nie najgorzej przy Lili trybie późnego chodzenia spać. Nie idziesz na 8 godzin, to szkoda żebyś nie spróbowała, to naprawdę fajna oferta. Jak Ci bardzo źle będzie to zawsze możesz zrezygnować, a może w drugą ciąże zajdziesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 13:28