WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda te cyferki to się z teletubisiow wzięły, powtarzała za nimi: jeden, trzy (bez dwa), cztery, a potem pokazaliśmy jej jak się na palcach liczy. Potem było sześć 😀 caly czas kciuk pokazywała i mówiła 6, a teraz na topie jest 5. Dwa w dalszym ciągu pomijamy😉 a z innych nowości to robi jak Indianie i gwizdek opanowała i nie pamietam co jeszcze ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    A mąż mi ostatnio zaproponował dwudniowy samotny wyjazd do Spa 😀 i co zrobiła matka Polka ... oczywiście, ze odmówiła 😉 może on tak z tym wyjazdem wyjechał, bo wiedział, że się nie zgodzę hahahaha ale za to będę myślała jaki jest zajebisty 🤔

O żesz Ty, to się nazywa niesprawiedliwość na tym świecie! Ktoś może i nie korzysta, a ktoś inny by się w te pędy zawinął, a nie może, bo raz, że w ciąży, dwa mąż nie ma takich zajebistych pomysłów..(pewnie wie, że bym się zawinęła w te pędy, haha ;-) ).

Kala lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mój zajebisty mąż teściową przywozi 😉 już nastawiam się na rozmowę o mięsie 😂😂😂 tylko kurcze nie sprawdziłam co tam dzisiaj u nas mieli, żebym jakieś newsy mogła sprzedać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 13:45

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda tak jak pisałam, każde dziecko ma jakiegoś bzika 😁 Lili cyferki też nie interesują, za to na punkcie literek ma obsesję 😁 a te strony prawa-lewa to totalnie z przypadku wyszły 😀 książeczki jej musimy jakieś nowe sprawić, bo już widzę, że jej się przejadly te co ma.

Kala no pracodawca mi mega na rękę idzie, bo chciała kogoś na staż, a ja powiedziałam, że w tym roku na pewno jeszcze się na to nie piszę i miałam już podziękować i wyjść a ona wyszła z propozycją umowy zlecenie na 3h popołudniami, a potem już po nowym roku umowa o pracę i 4h dziennie :) martwi mnie tylko to,, e z wykształcenia to jestem nauczycielką i jakbym poszła do pracy w szkole to etat miałabym 20h a nie 40... No ale z kolei praca dużo spokojniejsza i z perspektywą stanowiska kierowniczego 😶😶😶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 14:22

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że ja nie jestem nauczycielką, bo ja jak wrócę do korpo to z moich 40 godz.tyg zrobi się pewnie 50 i ciekawe, kiedy js będę dzieci widywać.. :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Szkoda, że ja nie jestem nauczycielką, bo ja jak wrócę do korpo to z moich 40 godz.tyg zrobi się pewnie 50 i ciekawe, kiedy js będę dzieci widywać.. :-/

Dlatego ja się cały czas jeszcze cykam co robić... Na razie wezmę tę pracę, ale na pewno w najbliższych latach nie zdecyduję się pracować na full etat.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę próbowała wrócić na 3/4 etatu, ale czy się zgodzą.... nawet już umowy nie mam, bo miałam na czas określony. Teraz i tak jest fajnie, bo jak młody się urodził to tylko 4,5 miesiąca macierzyńskiego było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 16:24

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ...Kalina ryczy, cieknie jej z nosa i pcha łapy do tyłu. Chyba akcja piątki na dobre się rozpoczęła ☹️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wróciła do naszej korpo po macierzyńskim na 4/5 etatu. Skutek taki, że i tak rypala nadgodziny, a młodsza odpieluchowana córa przez brak mamy zaczęła podsikiwac.. masakra. Koleżanka już złożyła wypowiedzenie, i ma nadzieję, że w nowej pracy będzie mieć więcej luzu..
    To jest najgorsze, że mama wraca do pracy, a pozostaje mamą i dziecko jej przecież potrzebuje tak samo jak kiedyś, jak nie bardziej. W dzisiejszych realiach strasznie ciężko to pogodzić, żeby nie odbyło się kosztem dzieci :-(

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, jak tam poszukiwania pracy notabene? Od kiedy Twoja mama przejmuje Henia?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Kurcze ...Kalina ryczy, cieknie jej z nosa i pcha łapy do tyłu. Chyba akcja piątki na dobre się rozpoczęła ☹️
    Współczuję oby jakoś to w miare przeszka no i zeby to nie byla zadna wirusówka

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba bym wolała wirusówkę niż przedwcześnie wychodzące piątki 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem kiedy wroce do pracy chyba jak mlodszy skonczy 3 lata dopiero to bede cos szukac blizej domu.

Teraz mam etap lenia w ciazy. Nic mi sie nie chce. Ciagle bym spala. Dobrze ze wyprawka gotowa bo bym sie zaplakala przy zelazku.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik w tym tyg mialam 2 rozmowy z czego jedna oferta naprawdę super i wszystko wydaje sie bardzo spoko. Projekty rekrutacyjne troche trwaja wiec chodze na rozmowy, wysylam cv i czekam az ktoś mnie w koncu zechce ;)

Moja mama wraca ze swoich wojazy w przyszlym tyg, bedzie przyjeżdżala do nas jak zwykle co parę dni lub jak bede miala rozmowy. Przejmie go pewnie jak znajde prace. Zresztą poki sie nie przeprowadzimy to ona nie ma gdzie mieszkac. Ale to kwestia mysle max 2 tyg bo stolarz wchodzi we wtorek. Reszte rzeczy już mamy, ikea zaliczona, takze tylko ta kuchnia nieszczesna.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda te cyferki to się z teletubisiow wzięły, powtarzała za nimi: jeden, trzy (bez dwa), cztery, a potem pokazaliśmy jej jak się na palcach liczy. Potem było sześć 😀 caly czas kciuk pokazywała i mówiła 6, a teraz na topie jest 5. Dwa w dalszym ciągu pomijamy😉 a z innych nowości to robi jak Indianie i gwizdek opanowała i nie pamietam co jeszcze ...
    Teletubisie z tv?

Moj bedzie "oglądał" tv dopiero w nowym mieszkaniu, bo tutaj nie mamy. Moze tez sie wtedy nauczy ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na telewizorze z you tuba oglądała 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała była już taka zmęczona, ze zasnęła o 18, ale już jedną pobudkę z płaczem zaliczyła 🙁 aż się boje dzisiejszej nocy....

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Mała była już taka zmęczona, ze zasnęła o 18, ale już jedną pobudkę z płaczem zaliczyła 🙁 aż się boje dzisiejszej nocy....
    Czy ma podniesioną temp?
    Edwarda w takin razue kciuki za znalezienie pracy i oby z kuchnią szybko poszło 🙂
    Agusia lez i odpoczywaj ile sie da chociaz przy Bartusiu to pewnie nie takie proste
    Moj dorwał bransoletki starszej siostry teraz bedzie się stroil na bal chyba 🤣🕺. Wolalabym zeby poszedl spać 😴

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miała, może lekki stan podgorączkowy jakieś 37 w uchu, ale w nocy pewnie będę sprawdzać czy nie skoczyło.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, to też trzymam kciuki.

Agusia, u mnie podobnie, zapieprzam już z porządkami i wyprawką jak tylko mogę, bo już coraz mniej sił, jak już nie mam drzemki w dzień to porażka. Mały w dodatku leży poprzecznie, zamiast łbem w dół, i jeszcze nawala mnie po szyjce. Moja lekarka już panikę mi zasiała, że mam się nie przemęczać itd.i jakiekolwiek skurcze grzać na IP. Więc zaczęłam się cykac, że urodzę przed terminem, choć na razie szyjka zamknięta i wszystko ok. Niemniej w przyszłym tyg.chyba już pakuje walizę, jak zdążę poprac ciuszki małego.
    Agusia, w czym będziesz trzymać Kacpiego w ciągu dnia? U mnie łóżeczko będzie w sypialni i potrzebuję coś do salonu (kolejne łóżeczko tam odpada bo Kinga będzie tam tymczasowo spać), bo nie położę go ani na narożniku ani nawet w zwykłym bujaczku, bo przy Kindze nie będzie to bezpieczne..no i mam zagwostke.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ