Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo jakie wiesci! Gratulacje sweetmalenka
To ja w obecna ciaze zaszlam dokladnie 15.12 a potem.byly swieta i winko i piwko i po swietach tez a w sylwestra okazalo sie ze w ciazy jestem i tez mialam stracha no ale z badan wynika zr wszystko ok. Za mc bedzie wiadomo ale ja jestem dobrej mysli. Tez badz -
Totoro, mam prośbę, pisałaś kiedyś, że jesz bardzo regularnie i utrzymujesz wagę. Możesz mi napisać taki przykładowy jadłospis i jakie to są porcje? Ja się dzisiaj obudziłam z ręką w nocniku, jak stanęłam na wagę, niestety ciągle wracam do moich beznadziejnych nawyków i muszę sobie paskudne pudła zamówić na tydzień, żeby się naprostować 🤨
-
Kala u mnie to wygląda mniej więcej tak:
Przed 8 śniadanie - 2 połówki bułki z wędliną i serem albo jedna z wędliną i serem druga z samym serem/białym serkiem itp.
Przed 11 drugie śniadanie - zazwyczaj serek wiejski i jakieś owoce - banan albo dojadam jakieś Lili że śniadania, do tego migdały albo łyżeczka masła orzechowego takiego 100%
Po 13-przed 14 obiad albo jakaś zupa z mięsem albo samo drugie danie
16-17 tu jakaś przekąska, czasem banan i kakao, czasem muffinki jaglane jak zrobię, czasem same owoce, czasem serek jakiś, w zależności od tego czy bardzo zglodnialam
19-20 kolacja i tu się staram nie jeść wegli, co mi ostatnio różnie wychodziło, ale staram się, żeby to była jakaś sałatka i do tego jajka, albo jakieś wędliny, ser żółty itp.
Ostatnio obiady wypadły mi później, bo Lila nie mogła zasnąć na drzemkę to po drugim śniadaniu wpada jeszcze jakiś owoc, żeby dożyć do obiadu xD
Ogólnie taki mam schemat, ale zdarza mi się niestety podjadac ostatnio, np coś po Lili dojeść, albo właśnie jak na spacerze jestem z nią przed południem i zglodnieje to też jeszcze jakiś owoc dopycham. Walczę z tym i zresztą jak będę się swojego schematu ładnie trzymać to i podjadanie się skonczy. No i muszę zrezygnować niestety z kawy z rana, bo mi po 2h cukier na łeb na szyję leci i właśnie przez to podjadam:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 08:23
Kala, Rene lubią tę wiadomość
-
Dzięki
to podobnie jak w pudłach miałam i widać, ze można jak się chce. Muszę się zmusić, żeby tak jeść, a nie tak jak ostatnio... maskara, rano jakieś śniadanie to ok. drugie mogłoby dla mnie nie istnieć, ewentualnie jakieś orzechy migdały jak już chce się jeść ale nie chce robić, zamiast obiadu np. ciasto drożdżowe, bo takie dobre, potem znowu w międzyczasie orzechy no i wieczorem uczta .... tragedia czuje się źle ze sobą i fizycznie i psychicznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:20
-
sweetmalenka wrote:No więc dziewczyny informuje ze sa 2 kreski
I powiem Wam ze stres mnie ogarnal. Po 1 jak sobie dam radę, a po 2 ze piłam alkohol, tylko ze żadnych objawów nie mialam. Oprocz braku okresu...
Spokojnie mysle ze nic zlego sie nie stanie maluszkowi 🙂 -
Kala wrote:O właśnie sobie przypomniałam, ze czas na drugie śniadanie 😉 jajko + pomidor
Ja na moje jeszcze poczekam niedawno zjadlam pierwsze 😋
Kala lubi tę wiadomość
-
Totoro tylko ja niestety nie zadowolę się jednym kawałkiem a wpierniczę pół blachy, a potem nie zjem obiadu i błędne koło. U mnie zero jedynkowo albo grzecznie a jakiekolwiek odstępstwo to już równia pochyła... no nic dzisiaj się pilnuje a jutro pudła wjeżdżają
-
Moj maly 4 dzien z rzędu nie chce pic mleka
Wieczorem wypija 1/4 porcji, dzis rano wypil polowe, w poprzednie poranki wypil wszystko. Inne posiłki je wlasciwie normalnie. No i teraz nie wiem czy to zeby, bo idzie ostatnia trojka i rosna dwie które juz jakis czas temu sie przebily, slini sie, gryzie wszystko itp, czy nastal ten czas ze odrzuca mleko....
Dziś bylam z nim u fryzjera i tym razem obciety został na krociotko, boki maszynka a od gory dluzsze. Wygląda zupelnie inaczejDo taty jest teraz bardzo podobny.
-
Edwarda moj tez zaliczył dziś strzyżenie fryzura podobna do waszej🙂
A powiedz czy spokojnie siedział podczas strzyżenia? -
Rene wrote:Edwarda moj tez zaliczył dziś strzyżenie fryzura podobna do waszej🙂
A powiedz czy spokojnie siedział podczas strzyżenia?Szybko sie uspokoil ale nie wiem czy sie wystraszyl, czy cos polecialo na niego, czy przez to ze pan wylaczyl maszynke... Bo potem pokazywal jak pan robil ciach ciach i chcial tam znowu isc obciac wlosy ;p
A Patryczek siedzial grzecznie?Rene lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Bylismy u Fryzjerka w Porcie Łódź, trzymalam go na kolanach a przed soba mial tablet ;p Podczas scinania maszynka siedzial grzecznie i byl zadowolony. Potem Pan mu psiknal woda tę górę włosow to zaczal plakac
Szybko sie uspokoil ale nie wiem czy sie wystraszyl, czy cos polecialo na niego, czy przez to ze pan wylaczyl maszynke... Bo potem pokazywal jak pan robil ciach ciach i chcial tam znowu isc obciac wlosy ;p
A Patryczek siedzial grzecznie?