WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Kala mowi :) Ciesz sie i zjedz spaghetti :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was ale mi lekarz w pierwszym trymestrze oprócz kwasu foliowego i wit d zabronił inne witaminy w tym ciążowe brać, właśnie ze względu, ze wszystko się wykształca i najlepiej jak najmniej chemii w tym okresie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jakie wiesci! Gratulacje sweetmalenka :)
    To ja w obecna ciaze zaszlam dokladnie 15.12 a potem.byly swieta i winko i piwko i po swietach tez a w sylwestra okazalo sie ze w ciazy jestem i tez mialam stracha no ale z badan wynika zr wszystko ok. Za mc bedzie wiadomo ale ja jestem dobrej mysli. Tez badz ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie chociaz tez obawiam jak to bedzie bo Gabrys taki lobuz ale jeszcze sporo czasu.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka gratulacje!!! :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, mam prośbę, pisałaś kiedyś, że jesz bardzo regularnie i utrzymujesz wagę. Możesz mi napisać taki przykładowy jadłospis i jakie to są porcje? Ja się dzisiaj obudziłam z ręką w nocniku, jak stanęłam na wagę, niestety ciągle wracam do moich beznadziejnych nawyków i muszę sobie paskudne pudła zamówić na tydzień, żeby się naprostować 🤨

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u mnie to wygląda mniej więcej tak:

Przed 8 śniadanie - 2 połówki bułki z wędliną i serem albo jedna z wędliną i serem druga z samym serem/białym serkiem itp.

Przed 11 drugie śniadanie - zazwyczaj serek wiejski i jakieś owoce - banan albo dojadam jakieś Lili że śniadania, do tego migdały albo łyżeczka masła orzechowego takiego 100%

Po 13-przed 14 obiad albo jakaś zupa z mięsem albo samo drugie danie

16-17 tu jakaś przekąska, czasem banan i kakao, czasem muffinki jaglane jak zrobię, czasem same owoce, czasem serek jakiś, w zależności od tego czy bardzo zglodnialam

19-20 kolacja i tu się staram nie jeść wegli, co mi ostatnio różnie wychodziło, ale staram się, żeby to była jakaś sałatka i do tego jajka, albo jakieś wędliny, ser żółty itp.

Ostatnio obiady wypadły mi później, bo Lila nie mogła zasnąć na drzemkę to po drugim śniadaniu wpada jeszcze jakiś owoc, żeby dożyć do obiadu xD

Ogólnie taki mam schemat, ale zdarza mi się niestety podjadac ostatnio, np coś po Lili dojeść, albo właśnie jak na spacerze jestem z nią przed południem i zglodnieje to też jeszcze jakiś owoc dopycham. Walczę z tym i zresztą jak będę się swojego schematu ładnie trzymać to i podjadanie się skonczy. No i muszę zrezygnować niestety z kawy z rana, bo mi po 2h cukier na łeb na szyję leci i właśnie przez to podjadam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 08:23

Kala, Rene lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) to podobnie jak w pudłach miałam i widać, ze można jak się chce. Muszę się zmusić, żeby tak jeść, a nie tak jak ostatnio... maskara, rano jakieś śniadanie to ok. drugie mogłoby dla mnie nie istnieć, ewentualnie jakieś orzechy migdały jak już chce się jeść ale nie chce robić, zamiast obiadu np. ciasto drożdżowe, bo takie dobre, potem znowu w międzyczasie orzechy no i wieczorem uczta .... tragedia czuje się źle ze sobą i fizycznie i psychicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:20

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u mnie cukier tez mega niski ale z kawy to chyba bym nie potrafiła zrezygnować, bo ciśnienie tez niskie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    No więc dziewczyny informuje ze sa 2 kreski ;)
    I powiem Wam ze stres mnie ogarnal. Po 1 jak sobie dam radę, a po 2 ze piłam alkohol, tylko ze żadnych objawów nie mialam. Oprocz braku okresu...
    Gratulacje🙂
    Spokojnie mysle ze nic zlego sie nie stanie maluszkowi 🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak normalnie jest w normie, ale bardzo szybko spada jak właśnie zrobię zbyt duży odstęp między posiłkami czy właśnie po kawie :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie sobie przypomniałam, ze czas na drugie śniadanie 😉 jajko + pomidor

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    O właśnie sobie przypomniałam, ze czas na drugie śniadanie 😉 jajko + pomidor
    Smacznego 🙂
    Ja na moje jeszcze poczekam niedawno zjadlam pierwsze 😋

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala mi też ogólnie zdarzają się odstępstwa. Wczoraj np. upieklam pyszną drozdzowke i dziś zamiast wiejskiego na drugie śniadanie zjem właśnie ciacho 😁 ale obiad i kolacja już grzecznie 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro tylko ja niestety nie zadowolę się jednym kawałkiem a wpierniczę pół blachy, a potem nie zjem obiadu i błędne koło. U mnie zero jedynkowo albo grzecznie a jakiekolwiek odstępstwo to już równia pochyła... no nic dzisiaj się pilnuje a jutro pudła wjeżdżają

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to ja mam inaczej - doraźnie potrafię się zaspokoić kawałkiem czy dwoma niedużymi jak dziś albo jakimś 1 cukierkiem, ale z kolei mam tak, że mogę tydzień, dwa słodkiego nie jeść a jak już spróbuję to codziennie muszę coś zjeść :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly 4 dzien z rzędu nie chce pic mleka :O Wieczorem wypija 1/4 porcji, dzis rano wypil polowe, w poprzednie poranki wypil wszystko. Inne posiłki je wlasciwie normalnie. No i teraz nie wiem czy to zeby, bo idzie ostatnia trojka i rosna dwie które juz jakis czas temu sie przebily, slini sie, gryzie wszystko itp, czy nastal ten czas ze odrzuca mleko....

Dziś bylam z nim u fryzjera i tym razem obciety został na krociotko, boki maszynka a od gory dluzsze. Wygląda zupelnie inaczej :) Do taty jest teraz bardzo podobny.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda moj tez zaliczył dziś strzyżenie fryzura podobna do waszej🙂
    A powiedz czy spokojnie siedział podczas strzyżenia?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Edwarda moj tez zaliczył dziś strzyżenie fryzura podobna do waszej🙂
    A powiedz czy spokojnie siedział podczas strzyżenia?
    Bylismy u Fryzjerka w Porcie Łódź, trzymalam go na kolanach a przed soba mial tablet ;p Podczas scinania maszynka siedzial grzecznie i byl zadowolony. Potem Pan mu psiknal woda tę górę włosow to zaczal plakac :O Szybko sie uspokoil ale nie wiem czy sie wystraszyl, czy cos polecialo na niego, czy przez to ze pan wylaczyl maszynke... Bo potem pokazywal jak pan robil ciach ciach i chcial tam znowu isc obciac wlosy ;p

A Patryczek siedzial grzecznie?

Rene lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Bylismy u Fryzjerka w Porcie Łódź, trzymalam go na kolanach a przed soba mial tablet ;p Podczas scinania maszynka siedzial grzecznie i byl zadowolony. Potem Pan mu psiknal woda tę górę włosow to zaczal plakac :O Szybko sie uspokoil ale nie wiem czy sie wystraszyl, czy cos polecialo na niego, czy przez to ze pan wylaczyl maszynke... Bo potem pokazywal jak pan robil ciach ciach i chcial tam znowu isc obciac wlosy ;p

A Patryczek siedzial grzecznie?
    Kup mu zestaw fryzjerski dla dzieci 😋🙂fajnie ze udało sie bez problemu obciac włosy 🙂u nas tez spokojnie jak odpalilam maszynke to nawet nie zareagował🙂troche mu nie pasowalo jak za uchem mu golilam ale to tylko chwila wiec jakos dalam radę. No i nie lubi jak mu te ścięte wlosy fruwaja zalozylam mu taka ala pelerynke ale nie chcial wiec musialam go pozniej kąpać

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ