X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no powiwm Ci ze pasuja jej te okulary wyglada super🙂😍
    Ps bardzo ladna czapka i z tymi okularami ladnie się komponuje 👍

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy 😀

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala cos czuje ze na tej jednej parze sie nie skończy 😋🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, Patka, gratulacje!!!

Kala, ale mała gwiazda :D

A nasz skok hmm... Intensywnie xD Lila jest tak narwana, tak niecierpliwa, dalej gada wszystko na raz, nie nadążam jej odpowiadać. Spanie w cały świat, rozrabia jak nie wiem... No i mamoza totalna. Ciekawa jestem jak się będzie dziś z moim tatą bawiła.
    O skoku za wiele nie czytałam, ale muszę zerknąć do książki jednej, właśnie mi się przypomniało, może tam będzie więcej. Na jednej stronce trochę przeczytałam, ale tam był inny podział i nie było to ujęte jako 10. skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 07:57

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Kala cos czuje ze na tej jednej parze sie nie skończy 😋🙂
    Hahaha już zamówiłam drugie 😉 trochę mniejsze, w białych oprawkach z polaryzacją

edwarda20, Rene lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej. Kalina dzisiaj grzeczna, noc tez super od 19 do 7 z pobudką na mleko o 4:30, pewnie za wczoraj chciała się jakoś zrehabilitować 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala czytałam właśnie, ale w tej książce jest bardzo ogolnikowo. I tam tak lajtowo podchodzą do etapów rozwojowych, że Lila i większość dzieci tu, jest na poziomie 2,5-latków 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwna książka, no akurat Lila to jest mega mądra 😀 ale Kalina to wydawało mi się ze raczej tak środka się trzyma. Teściowa mnie ostatnio pocieszyła, ze mam się nie martwić, bo jakaś tam dziewczynka ma 2,5 roku i jeszcze nie mówi 😉ma jakaś jazdę z tym jej mówieniem, no kurde to co ona ma już wiersze klepać? Wiadomo, ze większość po chińsku, a w tym czasem wplata normalne słowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:06

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak dziecko mowi np baby na buty to juz to jest slowo i mozemy je liczyc.

Kala super okulary! Moj dostal od mojej siostry to najdłużej mial na nosie moze 5 sekund :p

Troche sie martwię o Henia mimo ze wiem ze dzieci maja rozne fazy. Np maly caly czas nie chce mleka, teraz juz nawet rano nie chce :( w nocy sie budzi bo jest glodny ale nie chce go znowu przyzwyczajac do nocnego jedzenia (bardzo wcześnie przestal sie wybudzac), daje mu wode w nocy. Dzis obudzil sie o 1 to wypil pol butli wody i normalnie bylo słuchać jak wpada do pustego brzuszka :O :O :( Potem o 4 znowu wypil resztę butli i spal do 7. Ale o 7 wypil tylko kilka lykow mleka i nie chcial wiecej :( powinien byc przeciez bardzo głodny :( nie wiem co sie dzieje. To chyba nie zeby bo pomimo ze sie slini i sobie tam grzebie to nie jest jakis rozdrazniony czy jeczacy, nie widze zeby cos go bolalo, wrecz przeciwnie, jest spokojniejszy, grzeczniejszy, widze nowe umiejętności. Ale to niejedzenie mnie martwi, od zawsze jadl duzo... I sobie wkrecam ze moze cos mu jest, ze jest spokojniekszy bo moze sie gorzej czuje, moze go cos boli jednak... Moze zlapal jakiegos pasozyta, w koncu zarl piasek garsciami, ale też zdazylo mu sie ugryzc hustawke czy lancuch na placu zabaw, oprocz tego dotyka wszystkiego... Nie wiem co robic, chyba dam mu czas do konca tyg i pójdziemy do lekarza...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda no właśnie te przekręcane to też słowa 😀 a moja teściowa to tak lubi dziury w całym szukać, śmieszna jest 😉 Co do jedzenia, inne rzeczy Henio zjada normalnie? Mój syn np butle odrzucił jak miał 9 miesięcy i za chol... nie chciał ani mojego mleka ani mm (od piersi odstawił się jeszcze wcześniej), na początku jeszcze na śpiocha pił wieczorem potem już nie. Kalina wypije jak jest jeszcze śpiąca inaczej nie ma mowy, jak prześpi tą 4-5 kiedy zwykle budzi się na mleko, to potem nie chce. Mi to akurat pasuje bo ona kolacje zjada 17-18, więc przerwa jest długa i jak dostanie nad ranem mleko to dosypia jeszcze do 6-7, a potem nie muszę od razu śniadania jej robić tylko spokojnie kawę wypić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 11:58

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, no mnoe też by zmartwiło jakby Kinia przestała jeść..Edwarda, a może smak tego mleka mu przestał odpowiadać? Bo to akurat Kini się zmienia, kiedyś jadła wszystko, a teraz zaczęła wybrzydzać. Je dużo, ale już to co ona uważa. Jak coś jej nie podchodzi nie tknie. Spróbowałabym dać mu inne mleko. I czy od roku nie można dawać już zwykłego (nie mm)? Może to byłoby wyjście. Ja Ci powiem, że mi ten Bebilon w smaku zupełnie nie pasuje, zajeżdża mi rybą ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka, gratulacje :-) kolejna kwietniowka oczekująca drugiej dzidzi :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a może daj mu dzisiaj na kolacje kaszkę na tym mleku, to zobaczysz czy problem jest w samym mleku czy butelki już nie chce.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik dla mnie to Capri to dopiero okropne, raz przypadkiem spróbowałam, to plułam dalej niż widziałam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala niby je wszystkie inne rzeczy ale tez wolniej, grzebie, troche musze mu podtykac, jeszcze te pare dni wcześniej po prostu kladlam na tacce i wpierdzielal, czesto bylo malo itp. czyli tak jakby mial mniejszy apetyt...

Jupik hmm, np wczoraj mysle sobie moze z kubka wypije, pytam czy z kubka chce, tak, to przelalam, taki ucieszony podbiegl, zamoczyl ryjka i sie skrzywil :o i tak 2 razy :o Tak nagle mogloby mu to mleko przestac smakowac? Hmmm. Tak sobie mysle ze moze akurat cos z tym pudelkiem jest nie tak... Mam jeszcze jedno w zapasie ale co jak sie okaze ze tez nie chce? Oba pudelka sie zmarnują... Musze pomyslec.
    Aha i tak, po roczku nie musi pic mm ale chcialam jeszcze przez rok mu dawac jako 1 i ostatni posilek bo wygodne, latwe, do tego witaminy itp...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tak dzis sprobuje mu zrobic kaszke na wieczór a jak nie to zapcham go czym innym. Co poradzic :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda podejrzałam Henia na majówkach w krótkich włoskach 😀 no no przystojniak z niego ... ale chyba tak doroślej wygląda super

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Hahaha już zamówiłam drugie 😉 trochę mniejsze, w białych oprawkach z polaryzacją
    Mam nadzieję że sie pochwalisz🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no niestety, juz nie wygląda jak mały słodki chlopczyk, ktorego wszyscy biora za dziewczynke. Teraz to duzy zwykly chlopiec ;) ale na zime moze znowu troche zapuscimy ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj słodki jest dalej 😍 ja w ogóle mam sentyment do małych chłopców ...

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ