WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Oj słodki jest dalej 😍 ja w ogóle mam sentyment do małych chłopców ...
    A ja do malych dziewczynek :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Mam nadzieję że sie pochwalisz🙂
    Tak jest 😉 w jakiejś nowej stylówie oczywiście

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci mają różne fazy, i myślę, że może być tak, że po prostu stracił ochotę na to mleko, bo mu przestało podchodzić i już. Jeśli chodzi o butlę to ja już dawno z niej zeszłam i daję mleko też w bidoniku. O innej porze dnia też nie chce tego mleka? Skoro inne posiłki też je z mniejszym apetytem to może jednak coś go boli- zęby jakieś mu nie idą? Ciężko powiedzieć, ja na Twoim miejscu dalej bym kombinowała (ze zmianą mleka czy coś) i obserwowała (jak je inne posiłki) i jakby mnie to dalej niepokoiło to pewnie też bym uderzyła do lekarza.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda z ciekawosci zajrzałam na majowe i powiem ze maly przystojniak Ci rośnie 🙂

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dzieci mają różne fazy, i myślę, że może być tak, że po prostu stracił ochotę na to mleko, bo mu przestało podchodzić i już. Jeśli chodzi o butlę to ja już dawno z niej zeszłam i daję mleko też w bidoniku. O innej porze dnia też nie chce tego mleka? Skoro inne posiłki też je z mniejszym apetytem to może jednak coś go boli- zęby jakieś mu nie idą? Ciężko powiedzieć, ja na Twoim miejscu dalej bym kombinowała (ze zmianą mleka czy coś) i obserwowała (jak je inne posiłki) i jakby mnie to dalej niepokoiło to pewnie też bym uderzyła do lekarza.
    Sprobuje z bidonem jeszcze. Będę obserwowac.
    Ostatnia trojka sie próbuje przebic i rosna dwie ktore juz sie przebily. Ale nie wyglada zeby cos go bolalo wlasnie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Tak jest 😉 w jakiejś nowej stylówie oczywiście
    Juz nie mozemy sie doczekać 🙂

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene haha dzieki ;) W lokach byl do mnie podobny a teraz caly tatus. Maja identyczne glowy, uklad wlosow, czola, brwi i oczy :p Moje tylko usta zostaly :p

Rene lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda mi jakoś bardziej po drodze z chłopcami, łatwiej kontakt nawiązuje, czy to z kolegami syna czy na placu zabaw jak jakiś zagada. A z dziewczynkami to nie potrafię tak swobodnie, może się nauczę jak Kalusia będzie starsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 12:54

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a może po prostu apetyt mu spadł teraz? W tej książce Gonzalesa Moje dziecko nie chce jeść właśnie jest cały czas powtarzane, że często jest tak, że dziecko rośnie skokowo i często kończąc fazę intensywnego wzrostu po prostu ma mniejsze potrzeby jedzeniowe :) swoją drogą moja Lila chyba rośnie w ciągu jednego tygodnia, bo tyle zazwyczaj najdłużej trwa faza na jedzenie xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro do tej pory nigdy tak nie mial, od urodzenia jadl duzo dlatego jestem taka zaniepokojona. Ale właśnie wiem ze dzieci maja takie fazy, czytalam o tym właśnie. No nic oby to byl tylko spadek apetytu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a może też pogoda nie sprzyja :) nie wiem jak u Was, ale u nas to się wszystkim żyć odechciewa. Jest taka duchota, że nie ma czym oddychać:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jest fajnie 20 stopni i słoneczko 🙂 Kalinka oczywiscie kupę walnęła w trakcie drzemki 🤨 i nie pospała za długo ... no nic po 14 obiadek i ruszamy w plener

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:31

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    A u nas jest fajnie 20 stopni i słoneczko 🙂 Kalinka oczywiscie kupę walnęła w trakcie drzemki 🤨 i nie pospała za długo ... no nic po 14 obiadek i ruszamy w plener
    No to przyjemna pogoda zeby u mnie tak bylo wcale bym sie nie pogniewala🙂
    A ja dziś od rana w Łodzi jestem rano krew teraz wizyta lekarska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:38

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Paatka gratulacje! Pisz co u was, co u malutkiej :)

Dzięki, chociaż narazie podchodzę do tego bardzo zachowawczo, jeszcze w sumie nikt z mojego otoczenia oprócz męża nie wie. Czekamy na wizytę u lekarza. :)

A Bianka to łobuz nad łobuzami. Wszędzie jej pełno, lubi dyktować warunki, na co jej zwykle nie pozwalam. Także jest wesoło.
    Co ciekawe pierwszym impulsem do zrobienia testu ciążowego była właśnie Bianka, która od tygodnia podchodziła do mnie i cmokała mnie w brzuch. Ona jest ogólnie bardzo całuśna, ale zwykle daje buziaki w policzek, a ten brzuch dal mi do myślenia. :D

edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka dzisiaj pierwszy raz widelcem jadała 😀 trochę musiałam pomagać przy nabijaniu, ale sobie radziła. W ogóle obiad musi jeść na raty tzn. najpierw dostaje warzywa, a dopiero jak zje może wjechać mięcho, bo inaczej mięso znika od razu i awantura o jeszcze, a reszta nie ruszona. A kaszę gryczną musiałam zblendować i podać łyżeczką bo grudki są blee.... także u nas mięso jest na deser 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:56

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ciągle mdli, i mdli...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A mnie ciągle mdli, i mdli...

Współczuję, przerabiałam, łącze się w bólu..
    Ja na etapie, że bym mogła spać i spać..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila już je widelcem, ale wszystko co nie jest miękkim owocem i tak ląduje z buzi na podłodze 🙄

Paatka o kurczę, ale nieźle :D a miałaś jakieś objawy tak poza tym? :)

Sweetmalenka współczuję :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie wiem czy to nie przez pogode, moze ale w czerwcu gorszy zar sie lal z nieba a jadl normalnie + duzo pil.

Kupilam dzis dobre kakao to moze jeszcze sprobuje mu tak dac, jak nie wypije to go czyms zapcham.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 17:23

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Lila już je widelcem, ale wszystko co nie jest miękkim owocem i tak ląduje z buzi na podłodze 🙄

Paatka o kurczę, ale nieźle :D a miałaś jakieś objawy tak poza tym? :)

Sweetmalenka współczuję :(

Ciągnięcia w brzuchu, ale to takie podobne jak na miesiączke - tak samo miałam z Bianką. I senność duża, ja jestem nocnym markiem, chodzę spać kolo 1 w nocy, a od kilku dni 23 już spałam. W sobotę byliśmy jeszcze na 18tce u brata męża, po łyku wina jakoś mi się tak dziwinie zrobiło i stwierdziłam, że nie pije. Wracając w niedzielę do domu kazałam mężowi zatrzymać się przy aptece i kupiłam test, ale mówiąc szczerze nie spodziewałam się, że coś wyjdzie, bo było jeszcze kilka dni do terminu miesiączki no i mocz popołudniowy. A z tych całusków Bianki w brzuch to się w sumie śmialiśmy, bo ona tak zaczęła z tydzień przed okresem i raczej żartem mężowi mówiłam, że Bianka jest chyba moim testem ciążowym. A tu taki psikus i się cieszę bo nawet nagrać mi się udało, także już wiem jak przekażę tą wiadomość reszcie rodziny. :)

Totoro, Magdzia85F lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ