WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sie naczytalam ze jak dziecko z dnia na dzień przestaje jesc to moze byc to ukryty zum :o :o

Jak sie obudzi to sprobuje sie jutro dostac do pediatry, tyle ze nie bardzo jej ufam. Najwyzej zrobie mu badania na wlasna reke.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż musiałam sprawdzić co to zum ;-)
    Ja bym szła za intuicją, bo jakoś wątpię, że mu się nagle wszystkie smaki odwidzialy- co innego pogardzić mlekiem, a co innego ulubioną jajeczniczka ;-)

Kinga mówi mama, mamo, tata, tato, Beza (nasz pies), Pyza (nasz kot), tak (z akcentem na "k"), tam, nie ma, da (daj), baba, dada, lala, jaja, nana, papa, mniam mniam, koko, sześć, nunununu, mam, czasem- ja, Ty i jeszcze kupa niezidentyfikowanych słów, których nawet nie próbuje zrozumieć ;-) najśmieszniejsze w tym to nie co mówi, ale jak- moduluje tak głosem, góra, doły, jakby była zawodową speakerka, albo wygłaszała jakiś interesujący wykład, mimo, że połowa nie zrozumiała. I jeszcze do tego gestykuluje rękoma, mimiką twarzy, od początku mówiliśmy, że albo urodzona z niej prezesowa albo aktoreczka i faktycznie ten trend się utrzymuje ;-)

Kala lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ... jaką moja córka kupę zwaliła (w czasie drzemki oczywiście 😉), maskara w całej chacie wali gorzej niż w śmietniku latem. Aż musiałam perfum użyć jako odświeżacza powietrza żeby zabić ten smród 😂😂😂 taka mała dziewczynka a takie klocki... aż się wierzyć nie chce

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mama, tata, baba, dziadzia, dzidzia, banan (baman XD), tak, nie, okej, tam, tu, buła, zupa, jaja, niania, ała, bam, kap kap, lala, myj myj, buju buju, hop hop, gili gili, akuku, oko, pępek, papa, am, mniam mniam, śliniak, obiad. Z takiego słowotwórstwa to mamy bibi (woda), ami (smoczek, jak chce spać), mi (miś), narna (sarna), babi (bawić się), kapa (kanapka), ala (książeczka), abyko (jabłko), tara (gitara), ninia (ogórek, pomidor, papryka, chyba wszystkie warzywa :P), lary (okulary), pupa (i tu jest to i kupa i butelka i piłka XD), siii (siku, nocnik). Kicha, kaszle i śmieje się na zawołanie. Jak mówię, żeby zaśpiewała to robi lalala. Naśladuje kota, psa, owce, sowę, kozę, kury, węża, zajączka, krowę, myszkę, gołębia, traktor, kosiarkę, samochody.

Hmmm sama nie wiedziałam, że tyle tego, dopóki nie zaczęłam wypisywać. Wydawało mi się, że dość mało mówi :D pewnie zapomniałam o czymś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 13:15

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Pola a ile Twój mały waży? A co do węzłów to mój syn miał często powiększone za uszami, niby nie chorował, ale lekarz mówił, ze może być to jaka ukryta infekcja z którą organizm sam sobie radzi.

Kala mój mały waży 12 kg i ma 85 cm.
    Dopytam o ten węzeł chłonny przy następnym szczepieniu.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest: tak, nie, ja, mama, tata, dziadzia (podobnie brzmią też gacie, ciocia i trawa xD), baba, ksizi-krzyżyk, am, jaja, cycy, bam (i jest to uderzenie się, uderzanie w coś, piłka i znak drogowy, bo we wszystkie uderza i woła bam bam xD), o-Kos, część-cie, chcę-ście, mak-mam, pies-hau, kot-łam (miau), nasze koty po imionach, auto-brum brum, jeep-Dzi, dzik-dzi, krowa-mmm, koń-klikanie językiem albo iaaa, Mucha-mymy, banan-mamam, tam, tamten-tamtam, piaskownica- baba, deszcz-kap kap, spanie-aaa, łała-ławka, wanna lub wałek, siku-siii, śmigłowiec-pfpfpf, no i jak śpiewa to lalala, naśladuje oprócz tych zwierząt, które wymieniłam sowę, kukulkę, gołębia, pszczołę, koguta, lwa, papugę kaczkę, kurę, zająca, bujanie się czegoś, no i literki albo tak jak brzmią albo wyrazy na daną literkę :) Tyle pamiętam póki co xD więc porównywalnie, nie aż tak dużo :D

Aaa, jeszcze bóbr-bubu i wygrażanie palcem jak ktoś coś zbroi- ti ti ti xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 14:04

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka ma swój stały słownik: mama, tata, tati, baba, chce to, daj, amam, bam, to, tu, brumbrum, hauhau na psa, nie, tak, papa, wrrr jak widzi lwa, huhu jak sowę i bach jak zrobi kupę :D Jest też sporo jej słowotwórstwa. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Teraz sie naczytalam ze jak dziecko z dnia na dzień przestaje jesc to moze byc to ukryty zum :o :o

Jak sie obudzi to sprobuje sie jutro dostac do pediatry, tyle ze nie bardzo jej ufam. Najwyzej zrobie mu badania na wlasna reke.
    Nie zaszkodzi isc i jak coś zrobic mu badania oby sie wyjaśniło co jest przyczyną

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Matko ... jaką moja córka kupę zwaliła (w czasie drzemki oczywiście 😉), maskara w całej chacie wali gorzej niż w śmietniku latem. Aż musiałam perfum użyć jako odświeżacza powietrza żeby zabić ten smród 😂😂😂 taka mała dziewczynka a takie klocki... aż się wierzyć nie chce
    😂🤣A co sie bedzie przejmować ze komus zasmradza powietrze 😂🤣wazne ze brzuszek oczyszczony

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ja zapomniałam o ulubionym (i notabene pierwszym słowie jakie wymówiła)- bam. Bardzo uniwersalne ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene ale chanella mi marnuje 😂😂😂 najmocniejszy był ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 14:18

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Kala mój mały waży 12 kg i ma 85 cm.
    Dopytam o ten węzeł chłonny przy następnym szczepieniu.
    To duży chłopak 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Rene ale chanella mi marnuje 😂😂😂 najmocniejszy był ...
    Tatus pójdzie kupi nowe 😂🤣
    Widzialam jedne za 9 stówek CHANEL N°5 🤣😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 14:47

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatuś to już zapowiedział, ze ona będzie miała kosmetyki z półki premium, które ja ewentualnie będę mogła pożyczać 😉

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Jest zarodek, jest ciałko, ciąża pojedyncza (uuuuuf :P), wysoko, nie w bliźnie :) serduszka jeszcze niet.

Kala, Totoro, Jupik, Rene, Agusia_pia, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja po wizycie. Jest zarodek, jest ciałko, ciąża pojedyncza (uuuuuf :P), wysoko, nie w bliźnie :) serduszka jeszcze niet.
    Ja tez po wizycie, jest "zarys plodu" i serduszko;) ulzylo mi. Tylko nie zapytalam czy nie w bliznie. Wylecialo mi z glowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 16:16

Totoro, White Innocent, Jupik, Kala, Agusia_pia lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka myślę, że lekarz by powiedział jakby było zagnieżdżone w bliźnie. To raczej niebezpieczne jest, więc chyba by nie olał tego :P

Tu był kiepski sprzęt, więc nie spodziewałam się serduszka. Do swojej gin idę 30 sierpnia, teraz miała urlop, później my wyjeżdżamy nad morze, a musiałam odbyć wizytę przed 10 tygodniem żeby później dostać becikowe :D

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Sweetmalenka myślę, że lekarz by powiedział jakby było zagnieżdżone w bliźnie. To raczej niebezpieczne jest, więc chyba by nie olał tego :P

Tu był kiepski sprzęt, więc nie spodziewałam się serduszka. Do swojej gin idę 30 sierpnia, teraz miała urlop, później my wyjeżdżamy nad morze, a musiałam odbyć wizytę przed 10 tygodniem żeby później dostać becikowe :D
    Tu tez byłam prywatnie, a nie u swojej gin. Na zdjeciu usg jest dosyc wysoko zarodek ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Tatuś to już zapowiedział, ze ona będzie miała kosmetyki z półki premium, które ja ewentualnie będę mogła pożyczać 😉
    No to trzeba będzie się z córką dobrze dogadywać 😋
    No i prawidłowo niech tatuś dba o swoja księżniczkę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 16:52

Kala lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt 🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ