WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w końcu pan Patryk poszedł spać 🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no to wytrzymaly !
    Moj dzis wstal o 5 :o poszedl spac o 12 wstal o 15 i o 20:30 juz spal :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno się nie odzywałam :D

Ja też już w gronie ciężarnych :D mam ciąże już trochę późniejszą od dziewczyn i wizyta jutro, z nadzieja na poznanie płci :D

U nas lato upływa pięknie, Julian chodzi, biega, wszędzie go pełno mówi oczywiście po swojemu niezrozumiałym językiem, ale kilka słów poza tymi podstawowymi też potrafi jak np. tam, tylko, aha, bułka, umie udawać też dużo odgłosów zwierzatek. Dużo codziennych czynności po nas powtarza ostatnio nauczył się udawać blender, kupiłam mu zabawkowe i udaje, że robi koktaj, a potem mi przynosi w kubeczku i muszę "wypić" xd

White Innocent, edwarda20, Jupik, Agusia_pia, Rene lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Makira :)
    Termin jeszcze w tym roku, czy już w przyszłym?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę jest tych ciężarówek :-)

Ja Kini bajek nie puszczam i nie zamierzam. Przynajmniej do 2 r.z., jak się uda to dłużej. Dla takich maluchów jest to szkodliwe, poza tym nie chcę jej przyzwyczajać. Nie chcę później mieć jednego z tych dzieci co to muszą mieć odpalona bajkę, żeby zjeść, lub siedzieć cicho w wózku czy samolocie, czy restauracji. Zobaczymy czy się nie złamię jak urodzi się mały, ale będę się starać, żeby jednak opóźnić jej gapienie w tv, tel.czy tableta tak długo jak to tylko możliwe.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika gratulacje :)

Moj oglada tv tzn patrzy sie jak ja cos ogladam ale teraz wiekszosc dnia na dworze to nie ma tego duzo. A jezeli chodzi o bajki to czasem mu ouszczam piosenki dla dzieci z kompa jak chce zeby po siedzial w krzeselku bo musze cos zrobic ale to rzadko.

Makira lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Hej Makira :)
    Termin jeszcze w tym roku, czy już w przyszłym?

W przyszłym, na koniec stycznia :)

Teraz jak byliśmy na wakacjach to właśnie przerazila mnie skala tego zjawiska wsadzania dziecka do krzesełka i po jednej stronie telefon z bajka po drugiej śniadanie a rodzice spokój. Zastanawiałam się czy te dzieci są świadome tego co jedzą, czy tak bezmyślnie wsadzaja jedzenie do buzi.

gg646iye46nicebi.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysuszenie i wyprostowanie włosów w cenie 2 rolek srajtaśmy. Taki deal 🙂 Opłaca się ?

Agusia_pia, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Hej dawno się nie odzywałam :D

Ja też już w gronie ciężarnych :D mam ciąże już trochę późniejszą od dziewczyn i wizyta jutro, z nadzieja na poznanie płci :D

U nas lato upływa pięknie, Julian chodzi, biega, wszędzie go pełno mówi oczywiście po swojemu niezrozumiałym językiem, ale kilka słów poza tymi podstawowymi też potrafi jak np. tam, tylko, aha, bułka, umie udawać też dużo odgłosów zwierzatek. Dużo codziennych czynności po nas powtarza ostatnio nauczył się udawać blender, kupiłam mu zabawkowe i udaje, że robi koktaj, a potem mi przynosi w kubeczku i muszę "wypić" xd
    Gratulacje 🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Wysuszenie i wyprostowanie włosów w cenie 2 rolek srajtaśmy. Taki deal 🙂 Opłaca się ?

Też ponoszę czasem takie koszta, np. za nr 2 na kibelku xD

Kala, a jak tam Twoja zmiana nawyków żywieniowych? Powiem Ci, że ja się wczoraj mega wpienilam, bo wróciły mi wszystkie problemy jelitowe, z którymi borykalam się przed ciążą. Mam na zmianę zaparcia, biegunki, non stop wzdęcia. No i wczoraj powiedziałam dość. Odstawiam cukier całkowicie, ograniczam węglowodany a jak to nie pomoże to wyłączę też pieczywo. Chociaż póki co wolałabym tego uniknąć bo to wygodny posiłek, a trochę szkoda mi czasu myśleć co zjeść na śniadanie, żeby się najeść a nie żyć równocześnie cały dzień nabiałem 🙄 no i 1 kawa dziennie, woda no to standardowo i zielona herbata bo już od dawna nie pijam. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pierwszy test wytrwałości przejdę w niedzielę, bo będziemy mieć gości i będę ciasto piekła. XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 13:22

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro trudno powiedzieć o zmianie, bo pudła zamówiłam 1200 kcal bez laktozy, a jak mam pudła to się trzymam, nie podjadam i nie odpuszczam posiłków. Gorzej później ... Ja na cukier muszę tez uważać, bo szybko się uzależniam, w ciąży miałam fajnie, bo totalny cukrowstręt i czekoladowstręt, tylko mięso bym jadła. A problem śniadań my rozwiązujemy tak, że gotujemy cały gar kaszy jaglanej na kilka dni, a rano trochę się podgrzewa i dodaje jakieś coś. Np młodemu blenduje z gorzką czekoladą, bananem i orzechami, a Krzychu lubi z żurawiną i orzechami, ja z masłem orzechowym i bananem. Polecam bo to naprawdę szybkie i zdrowe śniadanie.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 1200 kcal na cały dzień? 😯 Ja bym umarła z głodu 😐 u mnie jest ten problem, że ja po kaszy jaglanej z czymś to bym po 2h przymierala głodem :/ u mnie białka i tłuszcze to podstawa, bo po węglach jestem zaraz głodna :/ kaszę jaglaną właśnie wcinam, ale z surówką i rybą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 13:56

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja się zdziwiłam ale te 1200 kcal to naprawdę są duże porcje i spokojnie można wytrzymać, ale jak wzięłam raz 1000 to zamiast z każdego posiłku po trochu zjechać, to obcięli śniadania i byłam już głodna. No po samej kaszy tez bym nie wyrobiła, ale jak np z mlekiem kokosowym do tego orzechy, awokado, banan dla smaku to już jest solidny posiłek, ale nie ukrywam, ze wolę kanapeczki 😉 kaszę głównie pod młodego robię, bo on musi dietę sportowca trzymać 🙂 a mąż lubi i czasem nawet zamiast kanapek jako drugi posiłek do pracy tez bierze bleee

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda i byłaś u lekarza z Heniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:28

preg.png

Ja 38
    On 40
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kala 1200 kcal na cały dzień? 😯 Ja bym umarła z głodu 😐 u mnie jest ten problem, że ja po kaszy jaglanej z czymś to bym po 2h przymierala głodem :/ u mnie białka i tłuszcze to podstawa, bo po węglach jestem zaraz głodna :/ kaszę jaglaną właśnie wcinam, ale z surówką i rybą :D
    Hahhaha u mnie w pudle jak się okazało tez kasza jaglana, pulpety rybne i surówka 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kasza jaglana z awokado i bananem tak 💖 dawniej robiłam "domową nutellę" właśnie z banana, awokado i kakao, do tego dosladzalam miodem albo daktylami i było mega. Muszę wrócić do tych posiłków, zawsze to jakieś urozmaicenie od pieczywa.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z młodym mam problem przy jego intensywności treningów, co mu do jedzenia robić, żeby było zdrowo, lekkostrawnie, ale kalorycznie, więc jakbyś miała jakieś patenty na posiłki to poproszę 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przede wszystkim warzywa z patelni +mięcho, sałatki/surówki wszelkiego kalibru +mięcho, sałatki z jajkiem, serem feta, czasem żółtym serem z majonezem lub oliwą i przyprawami... Za czasów "sportowych" owsianki różnego rodzaju... Nic specjalnego, więc chyba Cię nie natchnę :D no i tak jak pisałaś - awokado i orzechy to świetna opcja :) i ja uwielbiam masła orzechowe takie 100%:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 16:47

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś zblendować banana z łyżką masła orzechowego i na chwilę do zamrażalnika? Pycha. Masło tez uwielbiam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene nie bylam. Wczoraj wieczorem jak sie bawilismy to zobaczylam na górnej trójce (ktora wyszła mniej niz w polowie) czerwony slad jakby krwiaczek. I podejrzewam ze to go moglo bolec. Obserwuje nadal, w razie czego poniedziałek lub wtorek lekarz.

Wczoraj wieczorem szlam na angielski wiec zrobilam ciasto na gofry w razie gdyby znowu nie chcial jesc i jak sie okazuje nie chcial, wiec maz mu zrobil te gofry i zjadl 2.5. Dobre i to bo brzusia nie mial pustego i spal cala noc bez pobudek do 6.15. Rano wypił 3/4 butelki mleka wiec jest progres. Potem zjadl pol bulki, 3/4 obiadu i 1/4 jogurtu z brzoskwinia i bananem wiec jest ok, zobaczymy czy przed snem cos zje. A no i ciekawostka, moja mama wzięła go na spacer po 9, a 20 minut pozniej dzwoni ze zasnal :O :O Powiedziala ze wokół bloku kosili trawe i ten szum musial go uspic. Spal 1.5 godziny :O I juz kolejnej drzemki nie bylo, nie wiem czy do 19 wytrzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 17:12

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ