WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nie, o mniam, muszę spróbować 😍

Edwarda to może Henio słabsze dni miał po prostu :) dobrze, że już ładnie je :)

Lila też dziś nawet dość fajnie jadła. W ogóle to ostatnio trochę bardziej chętna jest do kawałków i wszystko gryzie. Czyli chyba po prostu to niejedzenie niektórych rzeczy, plucie itd to jakaś jej fanaberia. No bo jak wytłumaczyć, że raz czymś pluje, drugi raz zjada, nie ma nagle problemu z jabłkiem, za chwilę arbuza wypluwa, chociaż pierwszych kilka kawałków normalnie zjadła... Czytam dalej Gonzalesa i jestem coraz bardziej spokojna 😁 ta książka to w szkołach rodzenia powinna być uwzględniona jako obowiązkowa lektura rodzica. Bardzo bardzo żałuję, że nie czytałam jej będąc jeszcze w ciąży. Ale lepiej późno niż wcale :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Właśnie uciekłam do łazienki przed moją przylepką 😉 Super, ze Henio już się naprawił i brawa dla Lili za kawałki są postępy 😀 u nas noc słaba ostatnia trójka się przebija (wiec jednak nie piątki), myślałam, ze już wyszły, ale wczoraj udało mi się palucha włożyć i już wiem jak wygląda sytuacja. No i w ogóle Panience znowu zachciało się mleka w nocy od kilku dni, wcześniej piła tak 4-5, a teraz już chce o 2-3, woda nie pomaga - ona wstaje i macha ręką jakby nie powiem co robiła hahahah (podpatrzyła jak wstrząsałam mleko w butelce), a ja jak zwykle ulegam ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko Bianka nie pija już żadnego "dziecięcego" mleka? ;) Po 13miesiacu odstawilam ja od cyca i juz nie wdrazalam mm bo ani ja, ani nasza pediatra nie widziałyśmy w tym sensu. Teraz nabiał w sumie dostarczamy jej w codziennej diecie, a w nocy pije wodę. Ale je za to za troje - uwielbia makarony w każdej postaci. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka no tak po odstawieniu od cycka to juz lepiej nie dawac mm, dobra decyzja. Ja daje jeszcze mm jako 1 i ostatni posilek bo mi wygodnie ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Czy tylko Bianka nie pija już żadnego "dziecięcego" mleka? ;) Po 13miesiacu odstawilam ja od cyca i juz nie wdrazalam mm bo ani ja, ani nasza pediatra nie widziałyśmy w tym sensu. Teraz nabiał w sumie dostarczamy jej w codziennej diecie, a w nocy pije wodę. Ale je za to za troje - uwielbia makarony w każdej postaci. :D
    Mój odstawil mleko już przed rokiem,obecnie nabiał dostaje w innej postaci,pediatra też twierdzi ze nie potrzebuje już mm

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Mała się odstawiła po 13 miesiącu i też już nie daje mleka. Podobnie w nocy pije wodę, a nabiał dostaje normalnie w ciągu dnia :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka piła do roku moje mleko, a potem przeszłyśmy na Capri Care kozie. Po jogurtach, serkach czy krowim mm od razu brzydkie kupy. Ta ostatnia chanellowa 😉 właśnie po jogurcie była. I tak jak u Edwardy mleko jako pierwszy posiłek, a na kolacje kaszka na mleku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 09:24

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko my takie, pytam bo oczywiście teściowa twierdzi, że robię tym dziecku krzywdę. Nie żebym się nią przejmowała,ale byłam ciekawa, jak to u Was jest. 🙂

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila cycoholik, więc się nie wypowiadam xD

Miałam dziś rano kryzys w związku z gotowaniem. Tak mnie wkurza to, że Lila tylko zupy jada i to tylko kwaśne... Tak mi się marzy, żebym mogła robić urozmaicone obiady a ona jadła z nami... A tak to ja się naprodukuję a jej i tak muszę osobno zupę gotować. I zero urozmaicenia :/ a wogole jestem niewyspana, bo sporo cycowala w nocy, a żeby było weselej, to wstała trochę za wcześnie, bo 7.30 (poszła spać po 22.30) i spróbowałam ją jeszcze uśpić, bo się pokladala dalej, wołała cycka itd... No i śpi do tej pory 🤦‍♀️ więc dziś też się nie wyśpię 😞

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Lila cycoholik, więc się nie wypowiadam xD

Miałam dziś rano kryzys w związku z gotowaniem. Tak mnie wkurza to, że Lila tylko zupy jada i to tylko kwaśne... Tak mi się marzy, żebym mogła robić urozmaicone obiady a ona jadła z nami... A tak to ja się naprodukuję a jej i tak muszę osobno zupę gotować. I zero urozmaicenia :/ a wogole jestem niewyspana, bo sporo cycowala w nocy, a żeby było weselej, to wstała trochę za wcześnie, bo 7.30 (poszła spać po 22.30) i spróbowałam ją jeszcze uśpić, bo się pokladala dalej, wołała cycka itd... No i śpi do tej pory 🤦‍♀️ więc dziś też się nie wyśpię 😞

Totoro u nas było identycznie dopóki nie odstawiłam Bianki. Wiem, że nie każdy chce odstawić dziecko tak szybko i do tego nie namawiam, wrecz podziwiam. Ja juz psychicznie i fizycznie nie dawałam rady bo Bianka pod koniec wisiała na mnie non stop i nic innego nie jadła tylko cyc. Teraz je wszystko jak mały odkurzacz i przesypia całe noce. Także na pocieszenie - kiedyś to minie.

Totoro lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina z tatą na spacerze a ja piję kawkę 😀😀😀 odpoczywam .... czy tylko moje dziecko nie schodzi z kolan??? Ona już nawet nie może być obok jak usiądę tylko się wspina i gramoli na kolana, nawet sikam z nią na kolanach. Totoro Kalinka mięso mogłaby urozmaicać mięsem 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a jak tam sytuacja z tym chłopcem od znajomych? Macie jakiś kontakt po tych wakacjach pamiętnych?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ja próbowałam Lili ograniczyć 2 dni pod rząd cycka i efekt był taki, że nie jadła wtedy ani cyca ani stałych posiłków :/ więc z dwojga złego wolę, żeby jeszcze była na mleku, skoro wyniki dobre. A miała momenty, że jadła bardzo ładnie i cycek był już tylko do drzemki i spania... Póki co czekam :) Zresztą my obie lubimy cycowanie, więc... 😁

Paatka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze sama w kawiarni, pije kawe. W domu maz mnie wkurza a do tego zabraklo mleka. Mam ostatnio zle dni, chyba zaczelam sie stresowac tymi poszukiwaniami pracy... Plus jeszcze zaraz przeprowadzka, martwię sie ze duzo zmian na raz dla Henia...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka a jak odstawilas mała? Jakoś małymi krokami czy jak to przebiegało? Pytam, bo ja właśnie też chcę odstawić, ale marnie nam to idzie, jak narazie nie daje mu już rano tylko od razu idziemy na śniadanie, w dzień tylko do drzemki no i w nocy mamy z 2,3 razy, podaję mu wodę i owszem napije się jej, ale nie zasnie i chce jeszcze cyca.

gg646iye46nicebi.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    A ja siedze sama w kawiarni, pije kawe. W domu maz mnie wkurza a do tego zabraklo mleka. Mam ostatnio zle dni, chyba zaczelam sie stresowac tymi poszukiwaniami pracy... Plus jeszcze zaraz przeprowadzka, martwię sie ze duzo zmian na raz dla Henia...
    Pij tą kawę i wyluzuj 🙂 mężowie mają to do siebie, że czasami wkurzają. Henio zdąży zaadaptować się do nowego mieszkania zanim pójdziesz do pracy, no i odpada Ci żłobek czym byś się już pewnie najbardziej martwiła. Będzie dobrze ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala oj tak, jakby byla przeprowadzka, nowa praca i jeszcze zlobek to od razu psychotropy zeby to zdzierzyc jakoś ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc nie jest źle 😀 a męża z tego co opisujesz masz całkiem w porządku, a że powkurza czasami, to tak dla równowagi 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pojechał swoje nowe hobby uskuteczniać, Kalinka śpi, a ja tylko czekam kiedy kupę walnie i będzie po spaniu ...🤨

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to nowe hobby?

Nie no maz jest ok, jakby nie byl to nie zostalby moim mezem :p ale wkurza mnie to co zawsze, odkad go poznałam, ze zanim cos zrobi to musi przemyslec, zanim podejmie decyzje to mija niewiadomo ile czasu, on sie musi skupić bla bla. Ja jestem energia, człowiekiem czynu, akcja reakcja, dzialam a ten taki powolny. Po urodzeniu Henia denerwuje mnie to 10x bardziej bo przy dziecku trzeba szybko dzialac itp.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ