Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No cóż. U nas stękała i się przewalala jakieś 3 dni temu i dla mnie to szok, bo zazwyczaj śpi jak zabita. Zwalilam na obiad u teściowej
na szczęście tylko raz jej się zdarzyło, bo dla mnie teraz taka dziura w nocy to masakra.
Tak was czytam i u mnie z Kingą wszystko szło bezproblemowo. Spanie-pieknie, kolki brak, odstawienie od cyca w 10 mcu szybko i bez bólu, tak jak od butli, od smoczka, jedzenie bajka, zęby - ani razu niczym nie musiałam smarować albo dawać przeciwbolowych, skoki do wytrzymania..serio, czasem jak nawet ze znajomymi gadam, co się żalą właśnie na różne tematy, to ja jedyne co mogę powiedzieć, to że jest ruchliwa i trzeba mieć non stop oczy dookoła głowy i ją pilnować, reszta to dla mnie abstrakcja.
Zaczynam się poważnie bać, że to wszystko stanie się moim udziałem przy drugim dziecku.i w dodatku wszystko na raz.
Z tym mlekiem to się zastanawiam, czy jej tego mm nie odstawić. No tak mi to g..nie smakuje, że się zastanawiam, jak ona to może pić. Ale nabiału też nie je za dużo, czasem dostanie biały ser, ale po jogurtach jakoś też te kupy gorsze. Może na próbę bym mogła tak zrobić, właśnie się waham, czy to już czy za wcześnie -
edwarda20 wrote:Jupik oby Kacperek byl taki sam
No oby. Poza ruchliwością
Coś czuję, że Kinia to mi jeszcze da popalić - ale w późniejszych latach. Wszyscy mi mówią, jakie to dziecko temperamentne i że charakterek ma.. No ma. Wy się pobujacie teraz i będzie ok, a mnie się pewnie przyjdzie z nią bujać jak jeszcze podrośnie.. -
Edwarda jaka niesamowita różnica pomiędzy tymi zdjęciami a aktualnymi 🙂 bardzo Henio wydoroślał. To są chyba nawet te same okularki, tak mi się wydaje. Babaitors? Kalina twardo nosi, nawet jak zdejmie, to zaraz każe zakładać z powrotem. A w ogóle kupiłam jej kurtkę na zimę w h&m online ze 139 zł przecenioną na 69 zł, jeszcze jakieś zniżki miałam i w sumie 50 zł zapłaciłam, dzisiaj przyszła mierzyłyśmy i jest super.
-
Kala wrote:Edwarda jaka niesamowita różnica pomiędzy tymi zdjęciami a aktualnymi 🙂 bardzo Henio wydoroślał. To są chyba nawet te same okularki, tak mi się wydaje. Babaitors? Kalina twardo nosi, nawet jak zdejmie, to zaraz każe zakładać z powrotem. A w ogóle kupiłam jej kurtkę na zimę w h&m online ze 139 zł przecenioną na 69 zł, jeszcze jakieś zniżki miałam i w sumie 50 zł zapłaciłam, dzisiaj przyszła mierzyłyśmy i jest super.
Dziecko urosło bardzo i schudło :p Pomijajac zmianę wlosow wlasnie, bo tutaj najwieksza roznica
Ja nie kupuje juz nic na zas bo ostatnio jak urosl to pare rzeczy w ogole nie zalozyl :pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 17:00
-
Edwarda ja w sumie nigdy nie kupowałam na zaś, teraz pierwszy raz. Ale jak bym miała w ciemno kupować na później to tylko w h&m, tam raczej trzymają się rozmiarówki, z innych bym nie ryzykowała. Wzięłam 86 i jest lekko za duża, także jak urośnie będzie ok, a jak nie to rękawki można podwinąć i urośnie w trakcie noszenia. No i podobała mi się wyjątkowo. Oczywiście nie różowa 😉
-
Ja dopiero dotarlam do domu.
Termin cc na 3 wrzesnia.
Waga 3200 gr!! Klocek bedzie!
Kolejna wizyta 26.08
Wszystko ok.Kala, Totoro, Jupik, Rene lubią tę wiadomość
-
Jupik wrote:A czy któraś daje już dziecku do picia takie zwykłe mleko krowie z butelki ?
Ja do dwoch lat planune dawac mm. O ile sam nie odstawi. Poki co mu smakuje wiec niech sobie pije. -
U nas też z płatkami wcina - bardzo lubi. Do picia u nas przechodzi tylko woda.
Kitchen helpera mamy od miesiąca, u nas sprawdza się super. Kupiłam jej mini narzędzia kuchenne w ikei i obiad gotuje zawsze ze mną. -
Ja sie czaje na tego kitchen helpera z alaantkowe blw, podoba mi sie ze z tylu jest caly zabudowany.
Ja mam dosyc tych nocek, witamy sie juz od 4:40. Dzisiaj juz mialam takiego nerwa, ze wyciagnelam z lozka zamiast sie z nim meczyc i usypiac, niech lata, zobaczymy jak dlugo. Jestem tym zmeczona, szczegolnie ze moj jezdzi ciezarowka i nie ma go od wczoraj do czwartku i nawet nie ma kto mi troche pomoc. To jest jakas koszmarna powtorka sprzed okresu noworodkowego gdzie sie budzil w nocy i wstawal tak wczesnie.
Jupik, zycze aby Kacperek byl spokojny. Moj maly mial kolki, calymi nocami nie spal tylko wrzeszczal, budzil sie w nocy milion razy, nie chcial jezdzic w gondoli, wszystko na nie, rece ok, do tej pory pozostaly mu nocne pobudki. Nie zycze nikomu, te trudne poczatki odebraly mi radosc z macierzynstwa.
Naprawde jak teraz mam znowu taki armagedon w nocy to utwierdzam sie w przekonaniu, ze jedno dziecko mi wystarczy, bo juz chyba drugi raz bym tego nie zniosla. -
U nas dzisiaj ciut lepiej w nocy, pierdyliard pobudek, ale bez dłuższej przerwy i mogłam spać obok łóżeczka na materacu. Co do helpera, to ani to ładne i klamot jakich mało, ale przy moim wiśielcu się sprawdziło 🙂 robiłam jej śniadanie, to już się chciała uwiesić nogi i rozedrzeć, ale wsadziałam ją w niego i cisza i zadowolona, także zakup udany jak dla nas.
-
A moj dzis rano spadl z lozka i plakal ponad godzine. Potlukl sobie prawa raczke bo pokazuje ze go boli. Nie mogl nawet picia wziac w ta reke. I jest marudny. Ale nie puchnie mu ani nie ma siniakow wiec poki co nie jade do lekarza.