WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka niesamowite z tymi caluskami w brzuch. Dzieci to jednak maja cos magicznego w sobie :)

Paatka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ale uroczo 💖 to będzie miała rodzina niespodziankę 💖

Ja się wreszcie do gina na przegląd muszę wybrać, może teraz w sierpniu.. 🙄

Paatka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze robiłam bete i w pon 14930 a dzis 23220 i wychodzi ze ponizej normy bo tylko 54% przyrostu...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka a to nie jest tak, że na tym etapie beta już zwalnia?

Gosiczek lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie sa sprzeczne informacje...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka nie rob juz bety. Kiedy masz wizyte u gina?? Mdlosci wspolczuje. Pamietam swoje masakra...
    Jupik zazdroszcze spania. Ja juz sie szybko nie wyspie. W nocy juz ciezko. W dzien tez. I do tego nogi spuchniete ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Sweetmalenka nie rob juz bety. Kiedy masz wizyte u gina?? Mdlosci wspolczuje. Pamietam swoje masakra...
    Jupik zazdroszcze spania. Ja juz sie szybko nie wyspie. W nocy juz ciezko. W dzien tez. I do tego nogi spuchniete ehh
    Narazie się z tym nie spiesze bo na nfz czekam na usg miesiąc a gin da mi tylko skierowanie na morfologie itd.
    Prywatnie pojde na usg pewnie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile mówią wasze dzieci? Czy są maluszki które nic nie mówią?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek moj mowi po swojemu duzo a takich wyraznych to baba mama tata da adzio -na dziadka i chyba tyle. Ale powoli sie rozgaduje.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Narazie się z tym nie spiesze bo na nfz czekam na usg miesiąc a gin da mi tylko skierowanie na morfologie itd.
    Prywatnie pojde na usg pewnie.

A no to idz prywatnie bedziesz spokojniejsza ale ja wierze ze wszystko jest ok :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi coś w stylu"awa aua" jak robi aja i woła Jaja na Julie. A tak poza tym co czasem Dzie lub Cze na cześć i mowi raczej niewyraźnie. Za to po swojemu nadaje cały czas. Wydaje mi sie to mało szczególnie ze jest mega ciekawy świata a jego kuzyn młodszy o 3 miesiace mówi pięknie i wyraźnie Papa i Titi( na smoczka)

• Rene Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dziewczyny ile mówią wasze dzieci? Czy są maluszki które nic nie mówią?
    Moj Patryczek prawie nic nie mowi

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek nie przejmuj sie, ma czas, kazde dziecko w swoim tempie.

Moj mowi chyba sporo, ciezko powiedziec. Przy Lilce i Kalince wypada slabo :p

Z normalnych wyrazow to tata, mama, baba, dziadzia, nie, ta, tupka, papa, dzidzi. A tak na bidon-pciupciu, buty-baby, czapka-papa, batman-ba, balon-ba, owca-bebe, krowa-mu, nozyczki-ciacia, robot-bobo, plac zabaw-baba (bo babki z piasku :p), dziura-dziudziu, mniam mniam, pociag-pa, pan i pani-pa, banan-bana, na smoczka cos jak dziubdzia, pies,kot-ehe, basen-ba, mata-papa, pralka-pa, plecak-pepe, kaczka-cos jak tiatia, bawic sie,zabawki,bajki,piosenki-ba, trawmaj,autobus,duze auto-cos jak grrr, tasma klejaca-tata, rana-kuku.
    Większość slow to poczatkowa sylaba lub pierwsza literka wiec jest tego duzo.

Wczoraj zrobilam mu na kolacje to co bardzo lubi czyli jajecznice i kanapkę z zoltym serem, nie ruszyl nawet :( nic a nic. A byl glodny bo o 13.30 zjadl 3/4 obiadu, a o 16.00 bielucha (wcisnietego przy bajkach ;( ), a kolacje zrobilam mu o 18.30. Nawet gryza nie wzial gdzie zawsze sie rzucal i w minute znikalo. Mleka nawet nie probowalam. Na szybko zrobilam gofry to zjadl 2... Gdzie tydzien temu zjadl 7 :o a jeszcze wcześniej 6. Obserwowalam go jak je, memlal, memlal, bawil sie, potem znowu memlal, no jestem w szoku. W nocy tez sie budzil kilka razy ale 2 razy wzial po lyku wody i nie chcial wiecej. I 2 razy kaszlnal w nocy, w dzień nic ale juz sobie wkrecam jakies ukryte infekcje czy cos... Od rana tez nic nie chce, wcisnęłam mu kaszke przy bajkach :( a potem banana ledwo co, a do tej pory banan to bylo największe szczęście, codziennie sie budzil i żądal banana :( serio jestem wstrzasnieta i bardzo sie martwie, juz schudl, brzuszek ma plaski a zawsze mial kuleczke :( nie wiem czy lekarz jutro czy poczekać do poniedziałku...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie chce jesc. Były 2 kawałki chleba na śniadanie teraz ledwo pół. Zjadał caly słoiczek gerberka teraz może 1/3

• pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola80 wrote:
    Dziewczyny w środę mały ma mieć szczepienie na ospę. Pani doktor podczas ostatniego szczepienia na mmr w maju wypisała skierowanie kontrolne na morfologię bo ostatnie badanie miał we wrześniu - prosiła by pokazać przy następnym szczepieniu. Dzisiaj w Diagnostyce małemu pobrano krew i wyniki mnie przestraszyły. Są podane normy chyba wg wieku dziecka. Napisze co odbiega od normy:
    niskie neutrofile 29 norma (35-55)
    wysokie limfocyty 61,8 norma (40-60)
    wysokie monocyty 7,3 norma (1-6)

dodatkowo wyszły:
    atypowe limocyty # 0,26 norma (0-0)
    atypowe limocyty % 3,1 norma (0-2)

Reszta parametrów w normie.
    Wizyta u pediatry szczepienna w środę. Wiem, że u dzieci mogą być jakieś odchylenia ale wiadomo martwię się bardzo.
    Tydzień temu mały dostał wysokiej gorączki 39,6C po południu i po podaniu ibuprofenu temp w nocy spadła. To był do tej pory jednorazowy incydent, którego nie mogłam powiązać z niczym oprócz ząbkowania (choć to wysoka temp jeśli chodzi o ząbki - poza tym nic nie wyszło).
    Co myślicie?

Dziewczyny wczoraj byliśmy na szczepieniu przeciw ospie (mały jest już wszystkim zaszczepiony tzn rotawirusy, meningokoki B, meningokoki C i 13 szczepów pneumokoków). Spytałam o jego wyniki morfologii. Pediatra powiedziała, że wszystko jest w normie dla dziecka w tym wieku. Dopytałam o powiększony węzeł chłonny na szyi z lewej strony - sprawdziła i stwierdziła, że jest malusieńki ok 2 mm a reagować należy przy 2cm. Trochę mnie uspokoiła. Teraz się martwię bo nie dopowiedziałam, że ten węzeł jest widoczny od 2 miesięcy - ach ja to zawsze coś zapomnę ostatnio.

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to mówienie jakieś dziwne jest. Kalinka bardzo szybko zaczęła mówić jak miała jakieś 9-10 miesięcy, używała naprawdę dużo słówek i często łączyła. Krótko po roczku miała taki dzień, ze chodziła i wykrzykiwała chyba wszystkie słówka, które znała i od tego dnia totalny regres. Nic. Około miesiąca to trwało. Wróciła do mówienia, ale jakoś tak dziwnie tzn. ma jakiś zestaw słówek, które przez jakiś czas używa np. przez tydzień, potem wchodzą inne a tamte idą w odstawkę. Nie wiem czy zapomina czy jej się znudziły i woli nowe. A ostatnio hit, bo angielski wypiera polski 🙂 nie nie uczymy jej 😉 ona uwielbia na you tube takie filmiki z dziećmi alex&gabi po angielsku. Przynosi pilota i mówi dzieci😀 no i niedawno słyszę „uuu I see” i „so good” i tak przez kilka dni, a od wczoraj na tapecie mamy: „lets go”, „ready”, a dzisiaj weszło „baby” do repertuaru. Najpierw myślałam, ze się przesłyszałam, ale nie bo powtarzała to kilka razy i mąż tez potwierdził i Pani, która przychodzi do nas sprzątać też 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:17

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda faktycznie z jedzeniem Henia coś nie tak 🙁 jak już musiałaś posiłkować się bajkami, przy jego dotychczasowym apetycie. Może idź jutro do lekarza bo przez weekend będziesz się martwić. A co do słówek to uwielbiam te wytwory własne u dzieci 🙂 a potem matka tłumacz 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 11:58

ug37df9hq3eabxrz.png
  • pola80 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie wykazuje zainteresowania jedzeniem, zawsze go karmiłam i czymś zajmowałam aby zjadł. W czerwcu byliśmy na 4 dniowym wyjeździe i teraz na 5 dniowym to jedzenie mogło nie istnieć (chyba był zbyt pobudzony tym co dzieje się dookoła). Efekt jest taki, że od 2 miesięcy nic nie przybrał na wadze. Pediatra zawsze go chwaliła, że tak ładnie i równomiernie przybiera. Też się martwię bo to pierwszy taki brak przyrostu. Ogólnie pokazuje na wszystko co my jemy ale jak mu podam to po spróbowaniu odrzuca.

edwarda20 może to gardło go boli, chociaż z tym mlekiem to też zagadka

eaobezd.png
    AMH 0,37 listopad 2016
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a ile Twój mały waży? A co do węzłów to mój syn miał często powiększone za uszami, niby nie chorował, ale lekarz mówił, ze może być to jaka ukryta infekcja z którą organizm sam sobie radzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:09

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a moze mu sie przejadlo?? Hym no bo skoro ogolnie jest ok i nie ma goraczki i nie kaszle ani nie ma kataru to moze sprobuj dac cos czego nie jadl albo malo. Moze jakies wyrazniejsze smaki? Kwasne pikantniejsze?? Ja wiem ze jak Bartus nie chcial jest to w tym kierunku probowalam isc. I nawet dalam mu zupe ostatnio doprawiona zupa z proszku. Wiem wiem to syf itp ale zjadl wiadomo bie duzo ale jednak z wiekszym smakiem. Tesciowa robila kapusniak tez ladnie zjadl a zapiekanka z makaronem z sosem paprykowym poszla szybciej niz myslalam :D
    A jak to nie pomoze to juz bym poszla do lekarza. Ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie :*

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ