X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Z tym masz rację 🙂nie musze być az taka kreatywna 😂
    Mysle ze spokojnie dalabys radę,🙂
    Oł noł 🙈 nie z moją awersją do gotowania ... toż to trzeba jak dla armii 😉 aktualnie dzięki wczorajszej wizycie u teściowej jestem szczęśliwą posiadaczką obiadów na cały tydzień i jaram się tym faktem jak gwizdek 😂😂😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Oł noł 🙈 nie z moją awersją do gotowania ... toż to trzeba jak dla armii 😉 aktualnie dzięki wczorajszej wizycie u teściowej jestem szczęśliwą posiadaczką obiadów na cały tydzień i jaram się tym faktem jak gwizdek 😂😂😂
    Tez bym tak chciała 🙂na obuady od teściów liczyc za bardzo nie moge teściowa gotowac nie potrafi a tesc to gotuje byle jak najlepsza byla zupa na kosci i ziemniaków tyle co kot naplakal. Ogolnie nie mam nic do wodzianek ale wole bardziej gęste zupy 😂🙂
    Za to ciasta piecze bardzo dobre 😂

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Patryk nie zadowoli sie malo tresciwym posiłkiem 😂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy tez mialam wrazenie ze nie nakarmilam malego ale butla po mleku zostala w lozeczku i to byl dowod! :)
    Ja wlasnie licze ze Kacperek juz bedzie sie bawil z Bartkiem za jakis rok i bede miala troche ich z glowy :D teraz momentami wymiekam :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Ja w nocy tez mialam wrazenie ze nie nakarmilam malego ale butla po mleku zostala w lozeczku i to byl dowod! :)
    Ja wlasnie licze ze Kacperek juz bedzie sie bawil z Bartkiem za jakis rok i bede miala troche ich z glowy :D teraz momentami wymiekam :(
    Teraz to masz prawie tak jak mama bliźniąt 🙂

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia tylko u Lili to znudzenie to chyba wrodzone, bo ona od początku tak ma :/

Kala właśnie ja się ostatnio zupełnie nie czuję kreatywna. Lili brak zainteresowania kompletnie mnie demotywuje.. Jak z gotowaniem 🙄 te pomysły to sugestie dziewczyn, jest jakiś fajny profil na insta, gdzie kobitka pokazuje różne zabawy dla dzieci, no ale ja nie mam insta. W każdym razie czy to czyjeś czy moje pomysły to Lili nic nie interesuje. Tak jak pisałam - czytanie - to akurat zawsze i wszędzie, rysowanie kilka min, zmywarka i pranie. Ooo, no i opowiadanie bajek - typu jak Lilusia poszła na spacer albo coś tam. No ale cóż, widać taki typ :) Najchętniej to by siedziała mi na rękach, przytulala się, jeszcze lepiej przy muzyce i git. Plus jakieś gonitwy, zakończone najlepiej przewalaniem się po łóżku, laskotaniem i chichraniem do czkawki.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no tak sie czuje. Dzieciakk rok po roku to ciezki orzech do zgryzienia

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście spać nie mogę (ostatnio z tym dramat, wszystko mnie boli, a dziś mi dodatkowo niedobrze) to Was nadrobiłam.

Semi, witaj na forum :-) trochę się zdziwiłam, że nowa osoba, bo już czasem mam wrażenie, że nasz wątek w końcu padnie, a nie ktoś dojdzie ;-P

U nas ze spaniem chyba okres przejściowy między 1 drzemką a w ogóle. Tak jak J.S.pilnuje żeby Kinia szła w dzień na drzemkę max.15, bo potem jest problem z wypchnięciem jej (zresztą zawsze jest). Dziś mi.sie nie udało i.poszla po 17, więc obudziłam ją po 30 min. Na noc usnęła o 23. Czyli jutro późno wstanie, czyli do 15 nie będzie chciała iść spać, czyli będę próbować przetrzymać ją bez drzemki do ok.21 i dać do łóżeczka wcześniej, i jak się uda wstanie po tym o 7 rano, wtedy drzemka ok.15 i potem znów pójdzie spać 22 i kolejny dzień nie będzie drzemki do 15 tylko o 17 i tak u nas w kółko.. Przynajmniej nigdy nie musiałam jej usypiać, po prostu wkładam ją i wychodzę, i.najwyzej jak nie śpi to sobie wstaje, śpiewa i wynajduje jakieś zabawy..

Co do zabaw, u nas poszły książeczki w ruch, wcześniej zero zainteresowania. Poza tym ma takie kolorowe plastikowe grzybki do wbijania w tabliczkę i siedzi nad tym najdłużej- wbija sobie, potem je wyjmuje, przesypuje do kubeczków, znów wbija i tak w kółko. Sama potrafi się tym bawić nawet ze 30 min.wiec super, choć to zabawka zdecydowanie musi być pod nadzorem- grzybki są małe i trzeba pilnować, żeby jej nie przyszło do głowy wziąć ich do buzi. Sama zabawka z tego względu od wieku 4 lat, ale dostaliśmy ją od znajomych i to jedyna zabawka, którą Kinia potrafi się tak długo bawić. A tak do jeszcze ciągam ją ns podwórko, oczywiście woli biegać, w piaskownicy wytrzyma z 5 max.10 min. Kupiliśmy wózek dla lalek, więc nim trochę jeździ. Kala, super pomysł z własną kosmetyczką, bo u mnie zabawa kosmetykami mamy, która kończy się rozsypanym pudrem lub wysmarowaniem czymś twarzy ;-) i z grubsza tyle, czasem dojdzie rzucanie piłką, albo jakieś inne zabawy, ale to też na 5-10 min.i potem się nudzi. Rysować na razie nie lubi.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i lubi długo dłubać łyżeczką w jakimś kubku/pudełku po serku/jogurcie/mleku/deserku- łazi po całym mieszkaniu i sobie grzebie i wydłubuje, więc jak chce chwilę spokoju to jej daję takie brudne (niedojedzone po czymś) pudełko i mam ją na trochę z głowy ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, ciekawe kiedy urodzę, bo serio, te noce to już koszmar..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik biedaku końcówka ciazy to już mega ciąży .... a jak z imieniem? Zmieniłaś w końcu, bo pamietam, ze do końca nie byłaś przekonana?

Jupik lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Jupik doskonale Cie rozumiem. Ja koncowke ciszye momentami plakalam ze juz nie dam rady. Trzymaj sie dzielnie :*

Jupik lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik współczuję. Pamiętam moje nocki już na końcówce, a i tak najgorsze mnie ominęło, bo 2 tyg przed terminem urodziłam.. Oby szybko ruszyło :)

Agusia_pia ja sobie nie wyobrażam mieć teraz drugiego brzdaca przy mojej Lili.. I tak się właśnie ostatnio zastanawiam czy u nas nie będzie jednak troszkę dłuższej przerwy..

Jupik lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja to w ogole cie podziwiam bo znajac siebie to bym nie dala rady, naprawde. Potem bedzie juz z glowy no ale te poczatki to na pewno do kolorowych nie naleza, ale moja znajoma ma wlasnie tak dzieci i mowi ze fakt poczatek masakra, ale potem sie super razem bawia i w ogole.

U nas dzisiaj masakra cala noc steki, jeczenis i nie spal od 5 do 7:20. Od 7:20 usnal i spi teraz :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, ze to wszystko zależy od tego jakie jest to pierwsze dziecko, jeżeli grzeczne, to łatwiej się zdecydować ... a przy takim bardziej wymagającym, to raczej myśli się o przetrwaniu dnia 😉 i nocy ... niż o rodzeństwie. No chyba, ze wpadka albo ktoś jest meeega odważny.... u mnie żadne by się nie nie nadawało, są niby zupełnie różni, ale każde potrzebujące 100% uwagi. Teraz mam różnice jak dla mnie idealną 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, a jaka jest roznica u ciebie? Bo wybacz, ale nie pamietam 🙈

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 lat 😉

J.S lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chciałabym mieć małą różnicę. No ale nie aż tak małą chyba xD u mnie w domu jest różnica między mną a rodzeństwem 8 i 11 lat i jak dla mnie to za dużo. Tzn mamy super kontakt, uwielbiam ich, zawsze możemy na siebie liczyć. Ale z punktu widzenia rodzica - moja mama np. zamiast teraz skupić się na byciu babcią to jeszcze ma w domu studenta, licealistkę, żyje egzaminami, obiadami na czas itd itd.. A mogła mieć już np. trójkę dorosłych ludzi i mieć czas dla siebie, wnuków właśnie itd. Druga rzecz, że moja mama to taka mama - kwoka, pewnie dużo też zależy od podejścia :D No i kolejna rzecz, że byłam dość mocno eksploatowana jeśli chodzi o zajmowanie się rodzeństwem.. Wiadomo, życie pisze różne scenariusze, zresztą taka różnica ma też bardzo dużo plusów. No ale zobaczymy jak będzie :)
    Czasem w ogóle zastanawiam się czy nie poprzestać na jednym dziecku 🙈 Mam takie rozkminy często, że mieliśmy tyle szczęścia, że mamy Lilę, już nie mówiąc o tym, że jest zdrowa, że super się rozwija... I te stresy na każdym etapie, najpierw w ciąży, potem z każdym dniem i miesiącem... Czasem zastanawiam się czy chcę to drugi raz przechodzić. I mam ochotę poczekać kilka lat, odetchnąć "Udało się" i tyle... Wiem, że to takie głupie myślenie i bardzo egoistyczne w tym wszystkim.. No ale tak mnie nachodzi czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 09:31

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, oo to spora roznica.
    Miedzy mna a bratem jest 5 lat, mamy bardzo slaby kontakt, raczej sporadycznie, takze tez roznie to bywa.

Totoro, ja cie rozumiem, bo w sumie czasem nachodzi mnie ze moglabym miec dziecko ale potem sobie mysle, ze jednak nie. Jedno dziecko mi wystarczy, moze kiedys mi sie to jeszcze zmieni, ale na dzien dzisiejszy oboje twierdzimy ze bedziemy tylko mieli jedno. Moje podejscie jest dopiero egoistyczne 😂 Ja chce isc do pracy, zaczac zyc towarzysko (ogolnie w tej kwestii teraz tez jest ok, ale wiadomo bedzie lepiej jak dziecko bedzie wieksze), pojechac gdzies, cos zobaczyc, no i dla mnie powrot do pracy w 100% bo lubie byc niezalezna finansowo od partnera. Jakbysmy zaczeli starania o drugie to byloby to niemozliwe i ugrzezla hm w domu na dlugo.

spi dalej, dzisiaj drzemka bedzie o super godzinie 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 09:36

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S. no ja na pewno będę chciała mieć jeszcze drugie, tak czy inaczej, mimo rozkmin xD ale kiedy to jeszcze zobaczymy :) na pewno nie wcześniej zaczniemy działać niż w styczniu, bo chciałabym mieć umowę.

Moja też nadal śpi. U nas nie będzie dziś już drzemki. Może chociaż spać pójdzie o ludzkiej porze. Wczoraj zasnęła przed północą 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ