Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Semi 😊
Nam już minęły 3 tygodnie w żłobku. Jest super. Mała rano nawet się za mną nie ogląda, idzie zadowolona z paniami. W ciągu dnia pięknie je, pięknie się bawi, zasypia sama, śpi raz krócej, raz dłużej, nie płacze. Panie są rewelacyjne. Pierwsze dni były ciężkie po powrocie do domu, bo nie odstępowała mnie na krok i o wszystko robiła mega awantury, ale już wszystko wróciło do normy 😊
Ja w piątek byłam na badaniach prenatalnych. Wszystko jest ok. NT niskie, kość nosowa jest, wszystko na swoim miejscu. Ryzyka trisomii niskie. Dzidziol ma już 7.5 cm. Kolejna wizyta za miesiąc i będziemy zaglądać co się kryje między nogami 😉 od piątku też przeszłam z wychowawczego na L4, w pracy poszli mi na rękę i sami zaproponowali skrócenie urlopu żebym szybciej dostała pieniądze ☺️ był moment, że rozważałam powrót na parę miesięcy żeby chociaż trochę pobyć z dorosłymi ludźmi 😋, ale kierowniczka powiedziała, że im lepiej jak nie ma mnie ciągiem, niż jakbym miała wrócić na chwilę.
A to nasz Dzidziolek 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 15:48
Totoro, Sylwiaa95, edwarda20, Agusia_pia, Kala, Rene, Jupik lubią tę wiadomość
-
Rene wrote:U nas troche mniejsza waga ale i tak mu się ciężki wydaje na liczniku ma cos kolo 9,5 kg
A jak u was ze spaniem nie budzi jeden drugiego? -
Agusia_pia wrote:Zaczynam pic szalwie. Wyciszam cycki.
A jak z ściąganiem pokarmu ile razy na dobę i ile ml udajw Ci sie ściągnąć?
I czy jeszcze przystawiasz Kacperka -
Sylwiaa95 wrote:Ja na pewno bym nie usypiała Stasia na rękach bo bym padła... Ale mój robaczek waży 14.4 kg 😂
Oj duzo czasu minie zanim moj osiągnie taka wagę
Jak u was z zębami -
White gratulacje słodki maluszek
Na kiedy termin porodu?
Agusia również gratuluję i podziwiam ogarniania dwójki ale podobno fajnie wychować jedno przy drugim.
Rene widzę, że Twój Patryk też taka drobinka, mój synek ważny 10 kg i jest niejadkiem. Mieliśmy badania krwi, usg brzuszka i wszystko dobrze ale znowu zaczyna mnie to martwić trochę, zwłaszcza że teraz przez choroby je jeszcze mniej.
U nas dziś pojawiła się wysypka, myslalam że to trzydniowka ale gorączka dalej się utrzymuje, już co prawda niższa bo 38.5,za dwa dni jak nie minie mamy znowu badac crp i do lekarza. -
3 dni wcześniej niż miałam z Małą, więc 27 marca 😉
Moja by zjadła konia z kopytami jakby przed nią położyć, a waży niewiele więcej, bo 10.5 kg. A serio łatwiej ją ubrać niż wyżywić... Też mieliśmy badania, bo lekarka się przyczepiła, że nie potroiła wagi na roczek, ale wszystko ok. Taka jej uroda. Ja do 18 rż. też mogłam jeść wszystko, a ważyłam 48 kg, później niestety się zes...ało 😂 teraz jem mało, a waga nadal za duża 😂 chociaż od momentu zajścia w ciążę schudłam 1.5 kg. Niestety to "zaleta" cukrzycy ciążowej, która się przypałętała już na początku. Wizytę u diabetologa będę miała dopiero w październiku jakoś, ale trochę na własną rękę zaczęłam wymieniać produkty w kuchni na te o niskim IG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 21:22
-
Rene wrote:W takim razie kciuki🙂 lepiej zacząć od czegos naturalnego mam nadzieję że szałwia Ci pomoże
A jak z ściąganiem pokarmu ile razy na dobę i ile ml udajw Ci sie ściągnąć?
I czy jeszcze przystawiasz Kacperka
-
Rene ja odciagalam po ok 300 mln na dobe ale od dzis zmniejszylam na dwa razy i wyszlo 150 mln w sumie. Dalam mu dzis cyca to lewa piers zlapal o cos ssal a prawej wcale nie chce. Juz odpuszczam temat.
Sweetmalenka mam nadzieje ze i u mnie szybko sie wyciszy. A Bartus spi od 20/21 do 6/7 a w dzien od 12/13 do zwykle 15/16. Roznie bywa. -
Sweetmalenka u nas spanie w cały świat. Jedyne reguły to w dalszym ciągu drzemka po 3,5-4h aktywności, trwająca ok 2h i spanie na noc po min 7h aktywności. A teraz w chorobie to już w ogóle Meksyk. Wczoraj poszła spać przed 1 w nocy i wstala dziś 11.30, była cały dzień już bez drzemki i usnęła po 21.
-
Sweetmalenka u nas spanie 19 do 5 maks 6:30, w dzień drzemka 11-12 ok 1,5 godzin.
Kalinka trzyma linię 😉 cały czas 11 kg. Co do potrojenia, to moja tez nie potroiła. Jakby jej się udało to niezły pulpet by była. Czy w ogóle któreś dziecko na forum potroiło? -
Kala wrote:Sweetmalenka u nas spanie 19 do 5 maks 6:30, w dzień drzemka 11-12 ok 1,5 godzin.
Kalinka trzyma linię 😉 cały czas 11 kg. Co do potrojenia, to moja tez nie potroiła. Jakby jej się udało to niezły pulpet by była. Czy w ogóle któreś dziecko na forum potroiło?urodzil die z waga 3300 a teraz ok 12 kg. Wiec tez jyz swoje wazy ale gruby nie jest. Tylko staram sie nye dzwigac go
-
To nam ponad 700 😉 w ogóle nie kumam tego potrojenia, zwłaszcza w przypadku dziewczynek, które z reguły są lżejsze od chłopców, a rodzą się z podobną wagą. Kalinka na roczek ważyła 9800 gr i taki pulpecik była, teraz się tak fajnie wyciąga i szczuplejsza się robi, jak sprawdzałam w siatkach, to trzyma się 75 centyla już od dłuższego czasu.
-
Pocieszylyscie mnie, że jednak ta waga nie jest taka zła, pewnie taka jego uroda
White ja też miałam cukrzycę ciążową, wyszła dopiero na krzywej, mierzylam cukier 3 razy dziennie po posiłkach i tu było ok bo pilnowalam tej diety z niskim Ig, ale na czczo było za wysoko i w końcu dostałam insulinę na noc. Polecam Ci grupę na fb Cukrzyca ciążowa bez strachu i Cukrzyca ciążowa-przepisy.