Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Po luteinie śluz mam rzadki też, że aż kapie, ale raczej barwa jest biała lub lekko kremowa. Najlepiej kontroluj sytuację i zgłoś wątpliwości lekarzowi. Kłucia czasami się trafiają, lekarz mi mówił, że to prawdopodobnie więzadła.
-
Agusia, ja miałam ze 3 razy takie nagłe ukłucia jak np za szybko się zerwałam z leżenia
-
Agusia_pia wrote:dziewczyny czy to może być od luteiny? zrobiły mi się takie dziwne upławy, od dwóch dni śluz jest rozwodniony, na wkładce wygląda na lekko brudny nie taki brązowy jak przy plamieniach taki żółto-brązowy. przy kupce kapie aż! nie wiem, czytałam ze luteina może tak rozrzedzać śluz. ale martwi mnie trochę kolor. jednak jak wkładam palca to śluz jest biały. sama nie wiem co to. nie chcę panikować. nic mnie nie piecze ani nie swędzi. może takie zmiany są normalne?
a wczoraj jak leżałam i chciałam się przekręcić na bok tak mnie zakuło z prawej strony aż mi się gorąco zrobiło taki ból. pomasowałam trochę i przeszło. wcześniej w aucie jak stałam w korku i chciałam się przeciągnąć też tak zakuło. w tym samym miejscu.
też tak macie?
A ostatnio kłuło mnie w okolicach pępka tak jakby ktoś mi wbijał szpilki. Nic przyjemnego. -
Paatka wizytę u swojego mam dopiero 11 października ale jak pójdę po zwolnienie 2.10 i dalej tak będzie to powiem mu niech sprawdzi czy wszystko ok najwyżej
póki co nie panikuję bo to może właśnie być od luteiny
-
Ellka wrote:Rene, a w porządku dziękuję:* A Ty jak? Mam nadzieję że lepiej:) Chociaż dzisiaj sporą część dnia mdłości królowały;)
Pomarańczka, ja wstaję przed 7 i praktycznie codziennie muszę się zdrzemnąć, taka jestem senna.
mdłości się skończyły apetyt wraca,senność i zmęczenie też mniejsze:-)Ellka lubi tę wiadomość
-
Rene, czyli idzie ku lepszemu:) Super:*
-
Ellka wrote:Rene, czyli idzie ku lepszemu:) Super:*
Ellka lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:dziewczyny czy to może być od luteiny? zrobiły mi się takie dziwne upławy, od dwóch dni śluz jest rozwodniony, na wkładce wygląda na lekko brudny nie taki brązowy jak przy plamieniach taki żółto-brązowy. przy kupce kapie aż! nie wiem, czytałam ze luteina może tak rozrzedzać śluz. ale martwi mnie trochę kolor. jednak jak wkładam palca to śluz jest biały. sama nie wiem co to. nie chcę panikować. nic mnie nie piecze ani nie swędzi. może takie zmiany są normalne?
a wczoraj jak leżałam i chciałam się przekręcić na bok tak mnie zakuło z prawej strony aż mi się gorąco zrobiło taki ból. pomasowałam trochę i przeszło. wcześniej w aucie jak stałam w korku i chciałam się przeciągnąć też tak zakuło. w tym samym miejscu.
też tak macie?
Mnie czasem tez tak mocno zaboli, ale ogolnie czesto sie to nie zdarza,obserwuj,moze to chwilowe bylo i nie bedzie juz Ci dokuczac. A jesli beda to takie silne i czeste bole chyba bym zglosila przy wizycie lekarzowi. Sprawdzi czy wszystko jest ok. -
nick nieaktualnyHej!!!
Też tak macie, że rano brzydko fajny, a wieczorem duży, napięty? Normalnie staram się jeść mniej a i tak mnie wywala na wieczór, że aż niewygodnie mi się siedzi. I ten biust duży! Co to będzie w 8 miesiącu?!
Tak przeglądam internety i chyba zakupię sobie później rogal do spania.
A kupujecie adaptery do pasów bezpieczeństwa?
Agusia mnie też kuje, ale to jednak u mnie w większości jelita, bo po całym dniu ciężko. A WC odwiedzam tylko rano.
Rene to dobrze, że już lepiej. U mnie też już mdłości rzadko i ogólnie już lepiej się czuję. Oprócz wzdęć.
W dzień w ogóle nie śpię, bo nie mam ochoty. -
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Hej!!!
Też tak macie, że rano brzydko fajny, a wieczorem duży, napięty? Normalnie staram się jeść mniej a i tak mnie wywala na wieczór, że aż niewygodnie mi się siedzi. I ten biust duży! Co to będzie w 8 miesiącu?!
Tak przeglądam internety i chyba zakupię sobie później rogal do spania.
A kupujecie adaptery do pasów bezpieczeństway.
Co do brzucha mam często wzdęcia, więc czasem jest ogromny a czasem lekko widoczny. Mam na to wyrąbane, byle tylko mdłości nie było
też tak macie?
Ps Niedługo kończę pierwszy trymestr. Bardzo się cieszę. Kolejną wizytę mam 5 października, więc może już maleństwo da się podejrzeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:30
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Hej!
Jestem - w końcu nadrobiłam
Wczoraj najpierw test podwójny a póżniej Warsztaty Bezpieczny Maluch.
Co do testu - usg zrobione dopochwowo i przez brzuch. Trochę nieprzyjemne, bo małe nie chciało się poprawnie ułożyć i moja doktor "gmerała" go głowicą. Trochę też naciskała mi na brzuch. Ale wszystko do zniesienia i w granicach bezpieczeństwa
Usg nie wykryło żadnych wad, czekamy na wyniki z krwi jeszcze.
Co do warsztatów - polecam wszystkim mamom - przyszłym i obecnym.
Niesamowita ilość porządnej wiedzy - od pielęgnacji kobiety w ciąży, przez krew pępowinową, pierwszą pomoc kobiecie ciężarnej, SIDS, pierwszą pomoc dziecku po wiedzę jak wybrać fotelik, na co zwracać uwagę i jak go montować.
Ja siedziałam z buzią rozdziawioną szeroko i byłam zachwycona
Ja jeszcze adaptera nie mam, ale wczoraj była prezentacja jego na tych warsztatach i chyba sobie kupię. Ja pasy zapinam normalnie, uważam, że zapinanie pasa w sposób "kombinowany" czy "połowiczny" to tak samo jakby tego pasa nie było.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny