X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po luteinie śluz mam rzadki też, że aż kapie, ale raczej barwa jest biała lub lekko kremowa. Najlepiej kontroluj sytuację i zgłoś wątpliwości lekarzowi. Kłucia czasami się trafiają, lekarz mi mówił, że to prawdopodobnie więzadła.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja miałam ze 3 razy takie nagłe ukłucia jak np za szybko się zerwałam z leżenia

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    dziewczyny czy to może być od luteiny? zrobiły mi się takie dziwne upławy, od dwóch dni śluz jest rozwodniony, na wkładce wygląda na lekko brudny nie taki brązowy jak przy plamieniach taki żółto-brązowy. przy kupce kapie aż! nie wiem, czytałam ze luteina może tak rozrzedzać śluz. ale martwi mnie trochę kolor. jednak jak wkładam palca to śluz jest biały. sama nie wiem co to. nie chcę panikować. nic mnie nie piecze ani nie swędzi. może takie zmiany są normalne?

a wczoraj jak leżałam i chciałam się przekręcić na bok tak mnie zakuło z prawej strony aż mi się gorąco zrobiło taki ból. pomasowałam trochę i przeszło. wcześniej w aucie jak stałam w korku i chciałam się przeciągnąć też tak zakuło. w tym samym miejscu.
    też tak macie?
    Mnie czasem kłuje z prawej, a czasem z lewej.
    A ostatnio kłuło mnie w okolicach pępka tak jakby ktoś mi wbijał szpilki. Nic przyjemnego.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wizytę u swojego mam dopiero 11 października ale jak pójdę po zwolnienie 2.10 i dalej tak będzie to powiem mu niech sprawdzi czy wszystko ok najwyżej :) póki co nie panikuję bo to może właśnie być od luteiny ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Rene, a w porządku dziękuję:* A Ty jak? Mam nadzieję że lepiej:) Chociaż dzisiaj sporą część dnia mdłości królowały;)

Pomarańczka, ja wstaję przed 7 i praktycznie codziennie muszę się zdrzemnąć, taka jestem senna.
    też w porządku:-)
    mdłości się skończyły apetyt wraca,senność i zmęczenie też mniejsze:-)

Ellka lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za wizyty:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, czyli idzie ku lepszemu:) Super:*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Rene, czyli idzie ku lepszemu:) Super:*
    i oby tak dalej:-)

Ellka lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    dziewczyny czy to może być od luteiny? zrobiły mi się takie dziwne upławy, od dwóch dni śluz jest rozwodniony, na wkładce wygląda na lekko brudny nie taki brązowy jak przy plamieniach taki żółto-brązowy. przy kupce kapie aż! nie wiem, czytałam ze luteina może tak rozrzedzać śluz. ale martwi mnie trochę kolor. jednak jak wkładam palca to śluz jest biały. sama nie wiem co to. nie chcę panikować. nic mnie nie piecze ani nie swędzi. może takie zmiany są normalne?

a wczoraj jak leżałam i chciałam się przekręcić na bok tak mnie zakuło z prawej strony aż mi się gorąco zrobiło taki ból. pomasowałam trochę i przeszło. wcześniej w aucie jak stałam w korku i chciałam się przeciągnąć też tak zakuło. w tym samym miejscu.
    też tak macie?

Mnie czasem tez tak mocno zaboli, ale ogolnie czesto sie to nie zdarza,obserwuj,moze to chwilowe bylo i nie bedzie juz Ci dokuczac. A jesli beda to takie silne i czeste bole chyba bym zglosila przy wizycie lekarzowi. Sprawdzi czy wszystko jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Też tak macie, że rano brzydko fajny, a wieczorem duży, napięty? Normalnie staram się jeść mniej a i tak mnie wywala na wieczór, że aż niewygodnie mi się siedzi. I ten biust duży! Co to będzie w 8 miesiącu?!

Tak przeglądam internety i chyba zakupię sobie później rogal do spania.
    A kupujecie adaptery do pasów bezpieczeństwa?

Agusia mnie też kuje, ale to jednak u mnie w większości jelita, bo po całym dniu ciężko. A WC odwiedzam tylko rano.

Rene to dobrze, że już lepiej. U mnie też już mdłości rzadko i ogólnie już lepiej się czuję. Oprócz wzdęć.

W dzień w ogóle nie śpię, bo nie mam ochoty.

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera,plamie :( za 1,5 godziny mam wizyte w szpitalu

zi13skjopgsx41pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra trzymajcie się!!! Na pewno to nic poważnego!!!! Będzie dobrze!

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia-ja wczoraj wstawiałam zdjęcia jaki mam brzuszek wieczorem-tak, jest duży i napięty ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i czasem mam takie uczucie jakby rybka mi w brzuchu pływała :D wczoraj to normalnie takie uczucie jakby kopnięcie :D ehhh ta wyobraźnia:P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej!!!

Też tak macie, że rano brzydko fajny, a wieczorem duży, napięty? Normalnie staram się jeść mniej a i tak mnie wywala na wieczór, że aż niewygodnie mi się siedzi. I ten biust duży! Co to będzie w 8 miesiącu?!

Tak przeglądam internety i chyba zakupię sobie później rogal do spania.
    A kupujecie adaptery do pasów bezpieczeństway.
    Adapter do pasów masz poprzedniej ciąży i jest super. Praktycznie od samego początku go używam. W poprzedniej ciąży mąż mocno przyhamował i wysunęłam się dołem z pasów. Po tym incydencie od razu zakupiłam adapter (mam ten be safe)

Co do brzucha mam często wzdęcia, więc czasem jest ogromny a czasem lekko widoczny. Mam na to wyrąbane, byle tylko mdłości nie było
    Agusia_pia wrote:

też tak macie?
    Przy progesteronie mam normalny przezroczysty rozciągliwy lub taki glutkowaty o lekkim żółto/zielonkawym zabarwieniu. W poprzedniej ciąży panikowałam. Teraz wiem że to nic strasznego (infekcji brak). Takie silne kłucia w okolicy jajników miałam przed wyrównaniem poziomu progesteronu. Później ustały (nie wiem czy to wynik leku czy koincydencja)
    Ps Niedługo kończę pierwszy trymestr. Bardzo się cieszę. Kolejną wizytę mam 5 października, więc może już maleństwo da się podejrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:30

Magdzia85F lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jestem - w końcu nadrobiłam :)

Wczoraj najpierw test podwójny a póżniej Warsztaty Bezpieczny Maluch.

Co do testu - usg zrobione dopochwowo i przez brzuch. Trochę nieprzyjemne, bo małe nie chciało się poprawnie ułożyć i moja doktor "gmerała" go głowicą. Trochę też naciskała mi na brzuch. Ale wszystko do zniesienia i w granicach bezpieczeństwa :)

Usg nie wykryło żadnych wad, czekamy na wyniki z krwi jeszcze.

Co do warsztatów - polecam wszystkim mamom - przyszłym i obecnym.

Niesamowita ilość porządnej wiedzy - od pielęgnacji kobiety w ciąży, przez krew pępowinową, pierwszą pomoc kobiecie ciężarnej, SIDS, pierwszą pomoc dziecku po wiedzę jak wybrać fotelik, na co zwracać uwagę i jak go montować.

Ja siedziałam z buzią rozdziawioną szeroko i byłam zachwycona :)

Ja jeszcze adaptera nie mam, ale wczoraj była prezentacja jego na tych warsztatach i chyba sobie kupię. Ja pasy zapinam normalnie, uważam, że zapinanie pasa w sposób "kombinowany" czy "połowiczny" to tak samo jakby tego pasa nie było.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja na wielkość brzucha też mam "wywalone", chodzi o to, że mam od zawsze problemy z jelitami i żołądkiem, i to rośnięcie brzucha jest dla mnie bolące od środka.

Adapter na pewno kupię, bo jednak zapinanie pasów do podstawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Cholera,plamie :( za 1,5 godziny mam wizyte w szpitalu
    trzymam kciuki, żeby było dobrze. Może jakieś naczynko pękło...

• acygan Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych adapterow to ja mam mieszane uczucia. Bo tak naprawde kobieta w widocznej ciazy pasow zapinac nie musi,jednak z drugiej strony w razie niebezpieczenstwa. Sama nie wiem

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa a jak u Ciebie?

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ