X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Cholera,plamie :( za 1,5 godziny mam wizyte w szpitalu
    trzymam mocno kciuki oby nie było to nic poważnego,daj znać jeśli będziesz mogła

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej!!!

Też tak macie, że rano brzydko fajny, a wieczorem duży, napięty? Normalnie staram się jeść mniej a i tak mnie wywala na wieczór, że aż niewygodnie mi się siedzi. I ten biust duży! Co to będzie w 8 miesiącu?!

Tak przeglądam internety i chyba zakupię sobie później rogal do spania.
    A kupujecie adaptery do pasów bezpieczeństwa?

Agusia mnie też kuje, ale to jednak u mnie w większości jelita, bo po całym dniu ciężko. A WC odwiedzam tylko rano.

Rene to dobrze, że już lepiej. U mnie też już mdłości rzadko i ogólnie już lepiej się czuję. Oprócz wzdęć.

W dzień w ogóle nie śpię, bo nie mam ochoty.
    też myślę o zakupie rogalu wydaję mi się że będzie on wygodniejszy niż zwykłe poduszki jaśki

Magdzia85F lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Aliskaa a jak u Ciebie?
    coraz lepiej ;) krwiak trochę mniejszy :) może do końca tygodnia wyjdę i będę w domu leżeć ;)

darika, Magdzia85F, Tusianka, Ellka, Rene, edwarda20 lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Cholera,plamie :( za 1,5 godziny mam wizyte w szpitalu
    Na pewno wszystko jest w porządku. Może krwiak jak u Aliski albo nadzerka jak u mnie. Albo naczynko pękło jak któraś dziewczyna napisała. Daj znać jak będziesz coś wiedziała. Trzymamy kciuki!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość Aliskaa! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 12:17

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) maluch ma 6,2 cm. Wszystko na swoim miejscu, coś między nogami ale to może być i siusiak i wargi sromowe. Wg usg 12t4d i termin zmienił się na 30 marca :)

Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Ellka, darika, Rene, blue00, Agusia_pia, Ilona92, KaMiszka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I badanie było przez brzuch. Dość nieprzyjemne bo lekarz musiał mocno przyciskać głowice ale do przeżycia.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Co do tych adapterow to ja mam mieszane uczucia. Bo tak naprawde kobieta w widocznej ciazy pasow zapinac nie musi,jednak z drugiej strony w razie niebezpieczenstwa. Sama nie wiem

Bo nasze prawo jest pochrzanione...
    Bo co z tego, że pas nie uciśnie na dziecko, jak kobieta wyleci przez szybę lub z taką siłą walnie w to co przed nią, że zginie na miejscu?
    Wtedy i dziecko zginie i matka....

A i jeszcze taka "fruwająca" matka może zabić swoim ciężarem współpasażerów.

Dla mnie wniosek jest jeden - dbając o siebie, dbam o maleństwo.

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Ja już po :) maluch ma 6,2 cm. Wszystko na swoim miejscu, coś między nogami ale to może być i siusiak i wargi sromowe. Wg usg 12t4d i termin zmienił się na 30 marca :)

Super! O to trochę przyspieszyło z porodem.

Aliska bardzo dobre wiadomości!!!:-)

Rene tak sobie właśnie myślę, że będzie ten rogal super rozwiązaniem na ból pleców, na duży brzuszek:-)

Zjadłam drugie śniadanie, bułkę że swojską kiełbaską:-) i pomidorem. Szwagier mi przywiózł w sobotę. Tej sklepowej nie ruszę!

Emily dokładnie!!! 100% racji! Dlatego nigdy nie ruszam autem, jak wszyscy nie zapną pasów. Kobiety w ciąży też powinny być zapięte! Mąż też jest takiego zdania jak ja.
    Ja nawet po operacji usunięcia jajowodu, z pozszywanych brzuchem zapielam pas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 12:27

Emily89 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Co do tych adapterow to ja mam mieszane uczucia. Bo tak naprawde kobieta w widocznej ciazy pasow zapinac nie musi,jednak z drugiej strony w razie niebezpieczenstwa. Sama nie wiem
    powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów, na razie zapinam się normalnie a potem zamierzam kupić te ochraniacze czy adaptery czy jak to się tam nazywa, nie ma opcji, żebym narażała siebie, Maleństwo czy kogokolwiek innego

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rano mam fajniejszy brzuch, wieczorem siedzę jak napompowana;)
    Adapterów w pierwszej ciąży nie miałam, teraz też raczej nie zamierzam kupować. Całą ciążę zapinałam pas normalnie:)

Sweetmalenka też mam czasem takie uczucia jakby coś pływało, ale to za wysoko na dziecia więc pewnie gazy;p

Aleksandra, oby było dobrze:* Daj znać:*

Rogala mam, bardzo się przydał:) Teraz też już robiłam podejście do spania z nim ale za gorąco pod kołdrą. Za to w dzień się przydaje:) np żeby pod nogi leżąc podłożyć;)

Aliskaa, super:) Niech Cię wypuszczą :) zawsze to w domu najlepiej:*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka o dokładnie! Jak napompowana. Czyli to zupełnie normalne? Niby tak mało miejsca zajmuje Dzieciaczek a jednak coś tam się dzieje w brzuchu.
    Zastanawiam się jak to jest jak już jest Duże i co z jedzeniem??? Mniej można? Bo jakoś sobie nie potrafię wyobrazić.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, jednak dzieć rośnie i coraz więcej miejsca potrzebuje;) Normalne :)
    No jak maluch większy to dużo nie wejdzie, bo coraz bardziej uciska;) Ja teraz jadam co jakieś 2 godziny, na raz nie potrafię dużo wcisnąć, więc małe porcje wchodzą w grę tylko;)
    Ale trochę się obawiam jaki będę miała wielki brzuch ;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to napewno nic poważnego. Trzymam mocno kciuki. I za ciebie tez Aliska obyś wyszła jak najszybciej.

A co z zachciankami ciążowymi? Macie jakieś?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwsze co robie jak wsiadam do auta to zapinam pas. Maz czasem sie ze mnie smieje, ze nawet do sklepu jadac te 500 m musze miec pasy. Tyle ze wlasnie rozne opinie slysze,ze te pasy wcale tez nie sa takie dobre ale nie dam rady chyba bez. Pewnie tez bede sie zastanawiac nad adapterem. A swoja droga,gdybyscie nie napisaly o tym,to nawet bym nie wiedziala,ze istnieja :)

U mnie troche lipa w malzenstwie,ciagle sie kłócimy, wszystko mnie denerwuje. Wszystko i wszyscy dookola. Okazalo sie ze musimy wlozyc 1500 zl w naprawe samochodu. Dwa lata go mamy a juz wlozylismy wiecej niz jest wart. Tyle ze szkoda go sprzedac,bo tyle rzeczy naprawione juz :/ czlowiek przynajmniej wie co w nim jest ok a co nie.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek, u mnie królują jabłka, z małą przerwą, ale takie słodko kwaśne, nie mogą być za słodkie;)
    I zimne jest dobre, a zimne i słodkie to już w ogóle :D a u Ciebie jak?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • hobbitka Koleżanka

Wysłany: 19 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mieszkam w niemczech i u nas pasy w ciąży sa obowiązkowe. Używam adaptera kolejną ciążę i zdecydowanie polecam ze wzgledu na swoje jak i dzidziusia bezpieczeństwo. Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki za te które są niestety w szpitalu życzę Wam szybkich powrotów do domów i zdrowych dzidziusiów. Ja dziś od rana męczę sięna kursie,byle do 15.

2nn3csqv5l584fov.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka u mnie zimne i gazowane :-) gazowane bardzo pomagało mi na mdłości, ktore teraz na całe szczęście mam coraz rzadziej. Co do słodkiego to akurat jem mniej niż zwykle. Co bardzo mnie cieszy

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbrzydło mi się to jedzenie szpitalne... ;/
    mam ochotę na jakiegoś fast fooda

• Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    A ja znowu w szpitalu... Znowu plamienia :-( masakra... Bardzo się boję że to coś złego...

nie martw się, ja mam plamienia od 5 tyg ciąży,non stop,czasami krwawienie ze skrzepami (sorry za szczegóły) jeden krwiak zniknął to pojawił się kolejny, cały czas leże i na razie z dzidziusiem wszystko ok, trzymam kciuki za Ciebie

Magdzia85F, darika lubią tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ